Καιρός
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης
Ανέβηκε
4 έτη πρινστις
από
Kalamata Times

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 07-02-2022) έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (09-02-2022), με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 με 10 μποφόρ, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις σε κεντρικά και βόρεια και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά:
Α. Δευτέρα (07-02-2022)
α) Θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα δυτικά από τις βραδινές ώρες, που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 με 9 μποφόρ.
β) Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες τη νύχτα θα επεκταθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, το νότιο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Β. Τρίτη (08-02-2022)
α) Σε όλη τη χώρα θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 10 μποφόρ.
β) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας.
Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εξασθενήσουν γρήγορα και το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
γ) Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.
Γ. Τετάρτη (09-02-2022)
α) Τις πρωινές ώρες θα διατηρηθούν οι θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση τοπικά τα 9 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
β) Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές κατά τόπους στις
Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη της κακοκαιρίας στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).
Η Π.Ε. Μεσσηνίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να ασφαλίσουν τις τέντες κατοικιών και καταστημάτων κατά τις ώρες των ακραίων φαινομένων.
- Να ελέγξουν τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχουν αναρτήσει.
- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
- Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
- Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
- Να αποφεύγουν πλημμυρισμένους δρόμους.
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
- Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου, να μην προσεγγίζουν ποταμούς, ρέματα, αναχώματα, παραποτάμιες και πλημμυρικές περιοχές και να απομακρύνουν έγκαιρα ζωϊκό κεφάλαιο, αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία από επικίνδυνες περιοχές.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχονται έντονες καταιγίδες και κεραυνοί
-
Καιρός: Ο αντικυκλώνας «Zeno» φέρνει θερμή εισβολή ‑ Έρχονται 38άρια και αποπνικτική ζέστη
-
Καιρός: Ολική μεταβολή από το βράδυ της Τρίτης
-
Δείτε με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα ‑ Πού θα βρέχει
-
Καιρός: «Μεγάλη προσοχή την Τετάρτη» κίνδυνος για πλημμύρες
-
Αλλάζει το σκηνικό: Πώς θα επηρεάσει η νέα κακοκαιρία το τριήμερο
-
Καταιγίδες και ισχυρές βροχές σε όλη τη χώρα – Δείτε πού χτυπά η κακοκαιρία
-
Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ ‑ 7 περιοχές στο «κόκκινο»
-
«Κόκκινος συναγερμός» σε Πελοπόννησο για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα
-
Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται «πολική φωτοβολίδα»
-
Κακοκαιρία ‑ μαμούθ 48 ωρών: Πού χτυπά με καταιγίδες, χαλάζι και 9 μποφόρ
-
Η πρόγνωση του καιρού για τις ημέρες των Χριστουγέννων
-
Καιρός: Τι ακολουθεί μετά τον Byron: Ερχεται έντονος και επίμονος αντικυκλώνας
-
Χαλάει ξανά ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής
-
Καιρός: Ανοιξη με υψηλές θερμοκρασίες έως και την Πέμπτη
-
Καιρός: Διήμερο με βροχές και από το Σαββατοκύριακο «καλοκαίρι»
-
Καιρός τύπου «Π» από το Σάββατο: Η ημέρα που επιστρέφουν οι βροχές
-
Καιρός: «Καμπανάκι» από τον Σάκη Αρναούτογλου ‑ Πότε θα πέσουν βροχές και καταιγίδες
-
Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Barbara» από το βράδυ της Κυριακής
-
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
-
Καιρός: Προ των πυλών η σφοδρή κακοκαιρία – Προειδοποιήσεις για πλημμυρικά φαινόμενα
-
Επανέρχονται τα 40άρια ‑ Ποια θα είναι η πιο θερμή ημέρα της εβδομάδας
-
Καιρός: Θερμοκρασίες έως 41°C τις επόμενες μέρες
-
Ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό από Πέμπτη ‑ Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χαλάζι
-
«Ψήνεται» η Μεσσηνία, άγγιξε τους 45 βαθμούς
-
Έσπασε το φράγμα των 45 βαθμών – «Ψήνεται» η χώρα από τον καύσωνα
-
Έρχεται νέο ισχυρό κύμα καύσωνα και «τροπικές νύχτες»
-
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και μπουρίνια μετά τον καύσωνα
-
Έρχεται καύσωνας με θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς – Προειδοποίηση Καλλιάνου για θερμό κύμα από την Τετάρτη
-
Καιρός: Θερμή εισβολή με 38άρια ‑ Η πρόγνωση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Πρόσφατα Άρθρα

ΒΙΟ.ΠΑ. Καλαμάτας: Το μεγαλύτερο κέντρο υπηρεσιών αυτοκινήτου και επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία

Milagro All Day Cafe Bar Restaurant: Το νέο στολίδι της παραλιακής Καλαμάτας ανοίγει τις πόρτες του αύριο Σάββατο 11 Ιουλίου

Νέα επένδυση 7,65 εκατ. ευρώ για το νέο Γυμνάσιο και Λύκειο της Χώρας Πύλου

Η Ναυτική Ακαδημία στη Μπούκα στο επίκεντρο: Παρέμβαση Καραμπάτου για ένα έργο εθνικής σημασίας

Το καλοκαιρινό BBQ των Αεροπροσκόπων Καλαμάτας επιστρέφει με μουσική, γεύσεις και γιορτινή διάθεση















