Connect with us

Πολιτικά

Εκλογές 2019 LIVE: Νομός Μεσσηνίας – Ποιοι εκλέγονται βουλευτές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εκλογές 2019 LIVE: Νομός Μεσσηνίας - Ποιοι εκλέγονται βουλευτές 1
Κοινοποιησέ το

Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Νομού Μεσσηνίας – Ποιοι εκλέγονται βουλευτές: Τα… ψέματα τελείωσαν. Οι κάλπες έκλεισαν και η διαδικασία των Εθνικών Εκλογών 2019 πέρασε στην ιστορία.

Μέσα από την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – LIVE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Live ενημέρωση για τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών 2019 μέσω διαδραστικού χάρτη. Όλες οι τελευταίες ειδήσεις και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις Εκλογές 2019.


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Η ΟΤΟΕ προστατεύει την εργασία 140 υπαλλήλων στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς που κλείνουν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η ΟΤΟΕ προστατεύει την εργασία 140 υπαλλήλων στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς που κλείνουν 6
Κοινοποιησέ το

Ο Κώτσιος Αθανάσιος, επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ στον νομό Λάρισας με δελτίο τύπου προς την ηλεκτρονική εφημερίδα Kalamatatimes.gr, ενημερώνει τους τραπεζοϋπαλλήλους του νομού Μεσσηνίας για τις εξελίξεις σχετικά με την διασφάλιση της εργασίας των 140 εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς.
Την Παρασκευή 27-11-2020 συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ με τηλεδιάσκεψη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι Πρόεδροι των Συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς.
Μοναδικό θέμα ήταν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τράπεζα και ειδικότερα η διασφάλιση της απασχόλησης 140 συναδέλφων, που θα έμεναν ουσιαστικά μετέωροι, μετά το κλείσιμο 45 καταστημάτων στα οποία εργάζονταν.
Η ΟΤΟΕ προστατεύει την εργασία 140 υπαλλήλων στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς που κλείνουν 7
Στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση ότι :
1. Η Ομοσπονδία συναντήθηκε με τους υπεύθυνους Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας κ.κ. Γεωργόπουλο και Κεσόγλου.
2. Έγιναν δυο συναντήσεις, στις 25 και 26/11/2020.
Στις συναντήσεις αυτές η ΟΤΟΕ ανέλυσε τις θέσεις της, αποδοκιμάζοντας τη συγκεκριμένη πρακτική της Τράπεζας. Έθεσε ως κόκκινη γραμμή την προστασία της απασχόλησης των συναδέλφων, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν αποδεκτό να μείνουν αυτοί οι εργαζόμενοι μετέωροι, σε καθεστώς επ’ αόριστον «αναγκαστικής άδειας» και με ορατό τον κίνδυνο απόλυσης.
3. Οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων στο χώρο, ζήτησαν οι συνάδελφοι να τοποθετηθούν σε θέσεις, όπως προβλέπεται, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη και τη διαδικασία της τηλεργασίας, με αναφορά σε συγκεκριμένες κεντρικές υπηρεσίες.
4. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας επανήλθαν δηλώνοντας ότι :
– Η Τράπεζα δεσμεύεται, πως δεν θα γίνει καμία καταγγελία σύμβασης.
– Θα καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις λαμβάνοντας υπόψη, όπου απαιτείται, κριτήρια εγγύτητας και κοινωνικά κριτήρια.
– Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα αξιοποιηθούν με τηλεργασία σε εργασίες κεντρικών υπηρεσιών της Τράπεζας, ενώ στην πορεία θα προκηρύσσονται θέσεις, τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν.
Με βάση τις τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας, αλλά και της πλειονότητας των Προέδρων των Συλλόγων:
· Αναγνωρίστηκε ότι με την παρέμβαση της ΟΤΟΕ διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν μετέωροι σε καθεστώς «αναγκαστικής άδειας».
· Ξεκαθαρίστηκε ότι, με βάση και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η τηλεργασία αφορά σε πραγματική εργασία και δεν συνεπάγεται απώλεια των εργασιακών δικαιωμάτων, ούτε δικαιολογεί διακρίσεις σε βάρος των συναδέλφων.
Η ΟΤΟΕ συνέβαλε ουσιαστικά στην εξεύρεση λύσης για τους 140 συναδέλφους της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο του επιτελικού θεσμικού της ρόλου και των αρμοδιοτήτων της.
 
Η αξιοποίηση, ωστόσο, των συναδέλφων από την Τράπεζα είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη. Χρειάζεται εγρήγορση, συντονισμένη και συστηματική παρακολούθηση από τους Συλλόγους της Τράπεζας Πειραιώς, ώστε να διασφαλιστούν με τον καλύτερο τρόπο οι συνάδελφοι και μην υπάρξουν προβλήματα κατά την εφαρμογή του παραπάνω πλαισίου.
Οι συνεχιζόμενες πρακτικές συρρίκνωσης των Τραπεζών, με αλλεπάλληλες μειώσεις στο δίκτυο καταστημάτων και στην απασχόληση, είναι ένα ευρύτερο και κομβικό ζήτημα.
Με σοβαρές επιπτώσεις στη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης των τοπικών κοινωνιών και όλων των συμπολιτών μας στις τραπεζικές υπηρεσίες.
Με ανάλογα σοβαρές συνέπειες για την ικανότητα του τραπεζικού συστήματος να στηρίξει τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης στο προσεχές διάστημα.
Αυτά είναι για την ΟΤΟΕ καίρια ζητήματα για την εργασία, την οικονομία και την ανάπτυξη και κεντρικά ζητήματα στρατηγικής για την επόμενη μέρα.
Η Ομοσπονδία κατέθεσε πρόσφατα δημόσια και τεκμηριωμένα τις θέσεις της για τα θέματα αυτά, τα οποία έχει άλλωστε επανειλημμένα αναδείξει με ανακοινώσεις, μελέτες, ημερίδες και παρεμβάσεις της τα προηγούμενα χρόνια.
Οι συνεχιζόμενοι σχεδιασμοί συρρίκνωσης των Τραπεζών δεν λύνονται με αποσπασματικές ενέργειες, ούτε με «τουφεκιές στον αέρα».
Απαιτούν καλά σχεδιασμένες, ενωτικές και συντονισμένες παρεμβάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου στην Κυβέρνηση, στο Τ.Χ.Σ., στα κόμματα και στις Διοικήσεις των Τραπεζών.
Ήδη η ΟΤΟΕ ετοιμάζει παρεμβάσεις στο Τ.Χ.Σ. και στον αρμόδιο Υπουργό για τα θέματα Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, καθώς και συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Τραπεζών, με κόμματα και φορείς, ώστε να θέσει τους αρμόδιους και την Κυβέρνηση προ των ευθυνών τους.
Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας.
Η ΟΤΟΕ ήταν, είναι και θα είναι εδώ, για τους εργαζόμενους και τον κλάδο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άρση του lockdown

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άρση του lockdown 8
Κοινοποιησέ το

«Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη, Έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα. Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς, θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο. Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε και αυτό με τη σειρά του θα κριθεί από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια δείξουμε όλοι τώρα.
Εκτιμούμε ότι τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα εφόσον, όπως αναμένουμε, εγκριθούν από τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς πριν από τα τέλη του έτους» τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Τα θέματα, τα οποία θα συζητήσουμε δηλώνουν την επιλογή την οποία έχουμε υπερασπιστεί πολλές φορές: να απαντάμε στις ανάγκες του σήμερα, δρομολογώντας μεταρρυθμίσεις του αύριο».

Πιο αναλυτικά, ο πρωθυπουργός, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του, ανέφερε:

«Έχουμε μια πολύ πλούσια ημερήσια διάταξη του τακτικού μας Υπουργικού Συμβουλίου και γι’ αυτό και αποφάσισα, για να μην αδικούνται θέματα τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά αυτή τη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο του Νοεμβρίου να διεξαχθεί σε δύο συνεδριάσεις. Θα καλύψουμε, λοιπόν, σήμερα, τη μισή ημερήσια διάταξη, την προγραμματισμένη, και την επόμενη Δευτέρα, την ίδια ώρα, την άλλη μισή.Θα υπάρξει ένα ακόμα Υπουργικό Συμβούλιο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα για να καλύψουμε τις εκκρεμότητες του Δεκεμβρίου.

Είναι ξεκάθαρο, βέβαια, ότι η επικαιρότητα εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να καθορίζεται από τις εξελίξεις στη μάχη κατά του COVID-19. Γνωρίζετε ότι το Σάββατο μαζί με τον Υπουργό Υγείας βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη, Έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα. Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς, θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα. Αυτά καθορίζουν την πολιτική μας. Το πιο σημαντικό δεδομένο το οποίο πρέπει να αξιολογούμε σε αυτή τη συγκυρία είναι οι δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Κατά συνέπεια, οφείλω να τονίσω ότι στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα. Να τονίσω ακόμα μία φορά ότι η καλύτερη συμπαράσταση όλων μας στο μεγάλο αγώνα τον οποίο δίνουν οι υγειονομικοί μας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, είναι να κάνουμε το προφανές, να συνεχίσουμε με απόλυτη προσήλωση να ακούμε τις εντολές των ειδικών.

Η ατομική ευθύνη, η ατομική υπευθυνότητα δεν αποτελεί πλέον επίκληση, είναι ένα καθήκον απέναντι στον εαυτό μας και σε όλους τους συμπολίτες μας. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο. Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε και αυτό με τη σειρά του θα κριθεί από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια δείξουμε όλοι τώρα. Αυτές τις κατευθύνσεις καλούμαστε να υπηρετήσουμε και εμείς και εσείς στα Υπουργεία σας, στους εποπτευόμενους Οργανισμούς, σε κάθε τομέα της δράσης μας, αλλά και με το καθημερινό μας παράδειγμα.

Γνωρίζετε ότι το Υπουργείο έχει ήδη εκπονήσει ένα πολύ αναλυτικό σχεδιασμό για τη διαδικασία του μαζικού εμβολιασμού ολόκληρου του ελληνικού πληθυσμού. Θα υπάρξει μια πολύ εμπεριστατωμένη εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την ανάγκη να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας. Το εμβόλιο, όπως έχουμε πει πολλές φορές, θα είναι δωρεάν. Ο εμβολιασμός προφανώς δεν θα είναι υποχρεωτικός, γι’ αυτό όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό να κερδίσουμε τη μάχη στην κοινή γνώμη, για το πόσο απαραίτητο είναι να εμβολιαστούμε όλοι, πάντα υπακούοντας τις κατευθύνσεις και τις εντολές που θα μας υποδείξει η Επιτροπή Εμβολιασμού. Εκτιμούμε ότι τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα εφόσον, όπως αναμένουμε, εγκριθούν από τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς πριν από τα τέλη του έτους.

Δυο κουβέντες για τη σημερινή μας συνεδρίαση. Τα θέματα, τα οποία θα συζητήσουμε δηλώνουν αυτή την επιλογή την οποία έχουμε υπερασπιστεί πολλές φορές: να απαντάμε στις ανάγκες του σήμερα, δρομολογώντας μεταρρυθμίσεις του αύριο. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την περαιτέρω απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Θα συζητήσουμε και άλλα, όμως, πολύ σημαντικά θέματα, όπως δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας που αφορούν κύρωση συμβάσεων δωρεάς προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πόσο σημαντική είναι αυτή η Σύμπραξη του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα, με την Κοινωνία των Πολιτών, ώστε όλοι μαζί να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα συζητήσουμε το κρίσιμο πλάνο μετασχηματισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος θα μας παρουσιάσει το φιλόδοξο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων, με σκοπό να αναδασώσουμε παραπάνω από 500.000 στρέμματα την επόμενη πενταετία. Και βέβαια θα γίνει και από τον κ. Πιερρακάκη η παρουσίαση της Βίβλου του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ένα πολύ σημαντικό κείμενο, το οποίο δεν περιορίζεται απλά σε γενικές διατυπώσεις και σε αφηρημένους στόχους, αλλά προσδιορίζει με απόλυτη σαφήνεια τα κρίσιμα εκείνα έργα τα οποία θα μας επιτρέψουν να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας».


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Μητσοτάκης: Το εμβόλιο θα είναι δωρεάν και όχι υποχρωτικό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μητσοτάκης: Το εμβόλιο θα είναι δωρεάν και όχι υποχρωτικό 9
Κοινοποιησέ το

Μητσοτάκης: Το εμβόλιο θα είναι δωρεάν και όχι υποχρωτικό

«Θα φτιάξουμε ένα νέο ΕΣΥ», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την συμπρωτεύουσα.

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι δωρεάν από την Πολιτεία, δεν θα είναι υποχρεωτικό αλλά στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας, κυρίως στις συμβουλές που θα δώσουν πάνω απ′ όλα οι γιατροί, οι ειδικοί για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό από τον Ιανουάριο που θα ξεκινήσει και το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Γιατροί και νοσηλευτές υποδέχθηκαν με θέρμη τον πρωθυπουργό και του πρόσφεραν ένα χειροτέχνημα που ετοίμασαν τα παιδιά της παιδοψυχιατρικής κλινικής.

Ο κ. Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για το δώρο και για τη δουλειά που προσφέρουν, λέγοντας: ”Κάνετε όλοι και όλες σπουδαία δουλειά, είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι, η ελληνική κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”.

Αναγνώρισε ότι το ΕΣΥ πιέστηκε και συνεχίζει να πιέζεται, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ότι ”αντέχει και θα αντέχει” και διαβεβαίωσε πως θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας και την αμέριστη προσωπική του φροντίδα.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέχουν ώστε να βγούμε από την πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και σημείωσε: ”Εχουμε ήδη τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο, ειδικά εδώ στη Β. Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι και όλοι οι συμπολίτες μας θα καταλάβουν και ως ένδειξη σεβασμού προς εσάς, πάνω από όλα, που δίνετε αυτό τον αγώνα 24 ώρες το 24ωρο όλοι να προσέξουμε για να περάσουμε στην άλλη όχθη του ποταμού με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες”

Ευχαρίστησε το προσωπικό του Ιπποκράτειου δηλώνοντας ότι γνωρίζει τι έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες και τόνισε ότι η πολιτεία έχει σταθεί δίπλα στο νοσοκομείο και το ενίσχυσε με παραπάνω προσωπικό.

Πηγή : hairt.gr

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ