Connect with us

Πολιτικά

Εκλογές 2019 LIVE: Νομός Μεσσηνίας – Ποιοι εκλέγονται βουλευτές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εκλογές 2019 LIVE: Νομός Μεσσηνίας - Ποιοι εκλέγονται βουλευτές 1

Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Νομού Μεσσηνίας – Ποιοι εκλέγονται βουλευτές: Τα… ψέματα τελείωσαν. Οι κάλπες έκλεισαν και η διαδικασία των Εθνικών Εκλογών 2019 πέρασε στην ιστορία.

Μέσα από την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – LIVE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Live ενημέρωση για τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών 2019 μέσω διαδραστικού χάρτη. Όλες οι τελευταίες ειδήσεις και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις Εκλογές 2019.

Πολιτικά

Έργα με την υπογραφή Τατούλη παρουσιάζει ως «πατερούλης» δικά του ο κ. Νίκας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έργα με την υπογραφή Τατούλη παρουσιάζει ως «πατερούλης» δικά του ο κ. Νίκας 6

Δελτίο τύπου της «Νέας Πελοποννήσου»

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Κορινθίας

Γιώργος Πετρίτσης

«Ευποιίας ης έτυχες, μνημόνευε.» Να μνημονεύεις τις ευεργεσίες που έχεις λάβει.

Κλεόβουλος ο Ρόδιος

 

Σε προηγούμενο δελτίο τύπου είχα γράψει: «Για εμάς, τα μέλη του συνδυασμού -Νέα Πελοπόννησος-, τα έργα δεν έχουν «πατέρα» , ξεκινάνε  από το όραμα που έχει κάθε αιρετός, αλλά και από τις ανάγκες κάθε τοπικής κοινωνίας».

Δυστυχώς όμως ο κ. Νίκας όπως προκύπτει από τα συνεχιζόμενα δελτία τύπου, προσπαθεί να παρουσιαστεί ως «πατερούλης» των έργων και μάλιστα τα παρουσιάζει ως δικά του έργα για τα οποία βέβαια η συνεισφορά του  είναι από ελάχιστη έως μηδενική. Αποκορύφωμα αυτής της απαράδεκτης και λαϊκίστικής τακτικής του, είναι πρόσφατο δελτίο τύπου για τα έργα Πολιτισμού, όπου δήθεν ο κ.Νίκας θα χρηματοδοτούσε με 20 εκατομμύρια ευρώ σε όλη την Πελοπόννησο.

Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν προς αποκατάσταση της αλήθειας να πω ότι σε ότι αφορά τα έργα Πολιτισμού, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι τα έργα που προγραμματίστηκαν, εντάχθηκαν και υλοποιήθηκαν, φέρουν την υπογραφή αποκλειστικά του Πέτρου Τατούλη. Είναι γνωστή η ευαισθησία του για τον Πολιτισμό και με δεδομένη την εμπειρία που απέκτησε ως Υφυπουργός Πολιτισμού, η Πελοπόννησος κατάφερε τα προηγούμενα 9 χρόνια να υλοποιήσει πολύ σημαντικά έργα στο συγκεκριμένο τομέα.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα σε  έργα ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας ιδιαίτερης αξίας, που υλοποιήθηκαν στην Κορινθία την προηγούμενη περίοδο και τα οποία τα γνωρίζουν άπαντες οι πολίτες, όπως π.χ η στερέωση – αποκατάσταση της Ι.Μονής Προφήτη Ηλία στη Ζάχολη , η  μελέτη δομικής αποκατάστασης των δύο κούρων από την Κλένια, η αποκατάσταση – αναστήλωση της Ι.Μονής Παναγίας Βράχου Νεμέας, οι στερεωτικές εργασίες στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου ( Μάη Θανάσης ) στα Πίσια, η αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου του Αγιονορίου  καθώς και οι έξι ανασκαφικές έρευνες με τον  συνολικό προϋπολογισμό για τα έργα αυτά να ανέρχεται σε 5.644.000€.

Θα αναφερθώ όμως σε έργα Πολιτισμού που ανακοίνωσε πρόσφατα σε δελτίο τύπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κορινθίας:

https://www.ppel.gov.gr/erga-20-ek-evro-ston-tomea-tou-politismou-stin-periferia-peloponnisou/

Η πραγματικότητα όμως είναι :

Έργο: «ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣH ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΙΠΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΕΓΧΡΕΩΝ»

 

Ημερομηνία Ένταξης :10/07/2019 με Προϋπολογισμό: 719.800 €

 

Έργο: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΙΟΛΚΟΥ »

Ημερομηνία Ένταξης :10/07/2019 με Προϋπολογισμό: 3.010.300  €

Έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΕΤΙΚΗΣ ΥΔΑΤΟΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ, ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

Ημερομηνία Ένταξης :10/07/2019 με Προϋπολογισμό:420.000  €

Έργο: «ΚΤΙΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ»

Ημερομηνία Ένταξης :15/5/2019  με Προϋπολογισμό:1.270.000  €

Εκτιμώ ότι είναι το λιγότερο μπαμπεσιά από μεριάς σας κ. Περιφερειάρχη,  να βγάζετε αυτό το δελτίο τύπου και να ανακοινώνετε έργα που είναι σε εξέλιξη στον τομέα του Πολιτισμού στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ και να αναγράφετε ( εσκεμμένως ) την ημερομηνία υπογραφής σύμβασης και όχι της ένταξης του κάθε έργου.

Δεν είναι δίκαιο αυτό και το γνωρίζετε καλά.

Και δεν είναι δίκαιο,  γιατί η τελική  υπογραφή είναι το αποτέλεσμα μιας όχι μόνο  πολύ συστηματικής δουλειάς αλλά  και πολλών εγκρίσεων  από τα αρμόδια Υπουργεία, ενέργειες στις περισσότερες των οποίων, εσείς δεν είχατε την παραμικρή συμμετοχή.

Εσείς κ.Περιφερειάρχη είστε και φιλόλογος και άρα δεν δικαιολογείται να σας διαφεύγει εύκολα η ρήση ενός εκ των 7 σοφών της Αρχαίας Ελλάδας του  Κλεόβουλου του Ρόδιου : «Ευποιίας ης έτυχες, μνημόνευε»

Και την αναφορά την κάνω σε εσάς προσωπικά κ.Περιφερειάρχη, γιατί ειλικρινά δεν περιμένω από κάποιον άλλον θεσμικό παράγοντα της Περιφέρειας να το πράξει. Δεν περιμένω  π.χ  από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή,  να πει έστω μια θετική κουβέντα για το έργο που παραδώσαμε, αφού  κατ’ αυτόν παρέλαβε μηδενικό έργο και χάος,  οπότε και στον Πολιτισμό χάος θα βρήκε !!!

Τώρα το ότι  ο ίδιος ο κος Αναστάσιος Γκιολής κομπάζει ιδιαίτερα,  πως υλοποιεί  ένα μεγάλο έργο στην Κορινθία, ενώ στην ουσία υλοποιεί στο ακέραιο το δήθεν  ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ  που παραδώσαμε εμείς,  είναι ερμηνεία άλλων κλάδων της επιστήμης και πιθανόν της πιο ακραίας λαϊκίστικης πολιτικής !!!

Ειλικρινά θα πω ότι  δεν έχουμε ανάγκη να ειπωθούν θετικές κουβέντες από εσάς.

Η κοινωνία της Κορινθίας γνωρίζει πολύ καλά τον καθένα.

Απλά πίστευα ότι ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά και δη της αυτοδιοίκησης, θα πρέπει, αν δεν διαθέτει άλλα προσόντα,  να έχει  τουλάχιστον  γενναιοψυχία  για να αναγνωρίσει το έργο κάποιου άλλου.

Δυστυχώς εσείς  δεν διαθέτετε ούτε αυτό.

ΥΓ.1  Κάποια στιγμή από την Αντιπεριφέρεια Κορινθίας θα πρέπει να δοθεί πειστική απάντηση γιατί τα έργα καθαρισμού  χείμαρρων και ρεμάτων που πράγματι  γίνονται αυτή την περίοδο,   δημοπρατούνται ακόμα  και τώρα με  το άρθρο 32 του Ν.4412/2016 (διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για έργα που χρήζουν έκτακτης παρέμβασης λόγω θεομηνιών ) στις οποίες οι εκπτώσεις που δίνονται είναι της τάξεως του 5-10 % ενώ  αν γινόταν  κανονικός διαγωνισμός  θα υπήρχαν εκπτώσεις για αυτού του τύπου έργα της τάξεως του  50-65 % . Γιατί άραγε οι άλλες Περιφερειακές Ενότητες προχωρούν με αυτού του τύπου τους διαγωνισμούς και μόνο η Κορινθία συνεχίζει να δημοπρατεί με το άρθρο 32;

ΥΓ.2 Καλό θα  ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης  Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής να μας εξηγήσει γιατί διατρανώνει ότι  «έπεσαν»  οι υπογραφές για το γήπεδο των Ροζενών, του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενώ ακόμα όχι μόνο δεν έχει γίνει η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου,  αλλά ούτε καν έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο;

                                                      Για την Παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»

Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Κορινθίας

                                                            Γιώργος Πετρίτσης

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Διάβημα του ΥΠΕΞ στον Τούρκο πρέσβη για τις έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Διάβημα του ΥΠΕΞ στον Τούρκο πρέσβη για τις έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα 7

Για τις έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα

Εκλήθη νωρίτερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Πρέσβης της Τουρκίας, στον οποίον διενεργήθηκε διάβημα με αφορμή τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι «η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει», σχετικά με τη δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην ΤΡΑΟ.

Στη δήλωσή του ο κ. Δένδιας τονίζει πως «η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα -βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» και επισημαίνει πως αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει εκ νέου ότι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και ότι αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.

«Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα» ξεκαθαρίζει με σαφήνεια ο κ. Δένδιας.

Νωρίτερα, στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας είχε αναφερθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: «Οι ενέργειες της Τουρκίας σε συνέχεια των άκυρων μνημονίων με την Λιβύη δεν έχουν καμία νομική βάση και η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα δικά της δικαιώματα» τόνισε ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα περί τουρκικών σχεδίων για έρευνες υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ.

Υπογράμμισε παράλληλα πως η χώρα έχει σχέδιο, το οποίο και θα γίνει γνωστό από σήμερα το μεσημέρι και μετά.

«Υπάρχει ήδη ένα σχέδιο ενεργειών» είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ήδη εδώ και καιρό πραγματοποιεί εκστρατεία κατά της τουρκικής παραβατικότητας και θα συνεχίσει να το κάνει όταν χρειάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν επτά αιτήματα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς την γενική διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας.

Η τουρκική εταιρεία καταθέτει, δηλαδή, αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Οι περιοχές αυτές είναι Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα έξι μίλια, ενώ με αυτήν την κίνηση δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική.

Ακόμη δεν έχει δοθεί η άδεια γι’ αυτό.

Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Τα σημεία του τουρκολιβυκού μνημονίου μένουν έξω.

[ΠΗΓΗ]

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Αειφόρος Ανάπτυξη στα χωριά του Ταϋγέτου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αειφόρος Ανάπτυξη στα χωριά του Ταϋγέτου 8

Επερώτηση Νίκου Γόντικα

Επικεφαλής
της Λαϊκής Συσπείρωσης

κ  Περιφεριάρχα

  • Στις 8 Ιανουαρίου 2018 ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου Καλαμάτας ότι είχατε συνάντηση με επιστήμονα – επιχειρηματία που επρόκειτο να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή της Αλαγονίας, καλλιεργώντας φυτά της τοπικής χλωρίδας για λογαριασμό φαρμακοβιομηχανίας και εταιρειών καλλυντικών. Από το δελτίο τύπου του Δήμου που αναδημοσίευσαν τοπικά και πανελλαδικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος επενδυτής είχε αγοράσει ή ενοικιάσει πολλές δεκάδες στρέμματα γης και η καλλιέργεια των φυτών θα ξεκινούσε άμεσα, με προσωπικό – κατά προτεραιότητα – από την περιοχή. Δηλώσατε μάλιστα τότε ότι ο Δήμος προσφέρεται για συνεργασία μιας και εκτιμούσε ότι είναι ένα πολύ καλό νέο για την περιοχή της Αλαγονίας και την αναζωογόνησή της.

Δυόμιση χρόνια από τότε όχι μόνο δεν μπήκε ρίζα ρίγανης και λεβάντας  στην περιοχή, αλλά ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι άφαντος, αφήνοντας απλήρωτα τα ενοίκια που υποτίθεται θα κατέβαλε στους ιδιοκτήτες των χωραφιών που θα καλλιεργούσε. Η αλήθεια είναι, απ’ ότι φαίνεται, ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εξαπάτησε πολλούς κατοίκους της Αλαγονίας, με τις πλάτες της τότε Δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης, για να εισπράξει παχυλές επιδοτήσεις για βιολογικές καλλιέργειες και καλλιέργειες αρωματικών φυτών.

  • Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει η συζήτηση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση  (ΟΧΕ). Ένα πρόγραμμα με προϋπολογισμό 25.000.000 €, που αφορά τις περιοχές των χωριών του Ταϋγέτου, τόσο στην πλευρά της Λακωνίας, όσο και στην πλευρά της Μεσσηνίας και η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης. Η κατανομή των χρημάτων προβλέπεται να γίνει αναλογικά με ένα ποσό περί των 20 εκατ. € να διατεθεί για παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα και τα υπόλοιπα 5 εκατ. € για παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα-τι είδους άραγε;

Έχουμε κάθε λόγω να ανησυχούμε για την κατεύθυνση και την αξιοποίηση αυτών των ποσών. Φαίνεται ότι δεν ήταν προσωπική επιλογή της προηγούμενης Περιφερειακής Διοίκησης το «ξεκοκάλισμα» εκατομμυρίων ευρώ για μονοπάτια, εκκλησίες και γεφύρια, αλλά συνολική κρατική και Ευρωενωσιακή πολιτική.

Αγροτική οδοποιία, αρδευτικά δίκτυα, αντιπυρικές υποδομές, υποδομές υγείας, συγκοινωνίες  κλπ μαζί με τη συνολική αντιλαϊκή  πολιτική ουσιαστικά κάνουν απαγορευτική την αξιοπρεπή διαβίωση των νέων στα ορεινά χωριά. Τα ορεινά χωριά του Ταϋγέτου, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά και μόνο σαν εν δυνάμει τουριστικοί προορισμοί, ιδιαίτερα σήμερα που οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται η επικίνδυνη πλευρά της «μονοκαλλιέργειας» του Τουρισμού.

Ζητάμε να  ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο για:

Την πορεία της επένδυσης στην Αλαγονία

Για το πρόγραμμα ΟΧΕ  Ταϋγέτου, θα έρθει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ