Connect with us
Επιμελητηρίο

πρέπει να δεις

Εγκαινιάστηκε το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821 στον Πύργο

Ανέβηκε

στις

Εγκαινιάστηκε το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821 στον Πύργο 19
Κοινοποιησέ το

Στον Πύργο βρίσκεται απο την Παρασκευή (23/9) το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας. 

Το μουσείο θα παραμείνει στην πόλη μέχρι τις 19 Οκτωβρίου και ο Δήμος Πύργου καλεί τους δημότες όλων των ηλικιών αλλά κυρίως τους μαθητές να το επισκεφτούν και μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο που προσφέρει η τεχνολογία να μάθουν την καταλυτική συμβολή της Δυτικής Ελλάδας και της περιοχής μας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 

Εγκαινιάστηκε το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821 στον Πύργο 20

 

Εγκαινιάστηκε το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821 στον Πύργο 21

“Η ιστορία πρέπει να προβάλλεται γιατί διδάσκει όχι μόνο για τις νίκες μας αλλά και τα λάθη που κάναμε. Η επανάσταση διδάσκει ότι σε καιρούς πολέμου παραμερίζουμε τη διχόνοια, το φθόνο και την εμπάθεια” τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, και συνέχισε “Ο Πύργος είναι μια περιοχή που στη συνεισφορά του Αγώνα παραμένει αδικαίωτος καθώς η πρώτη μάχη μετά την κήρυξη της Επανάστασης έγινε  εδώ αλλά δεν έχει πάρει τη θέση στην ιστορία που της αξίζει. Από την πρώτη στιγμή στο Δήμο κινηθήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση να καταγράψουμε την ιστορία  μας. Με τον ειδικό συνεργάτη, ιστορικό-συγγραφέα Θεόδωρο Λάμπρο εκδόσαμε τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ηλεία στην Επανάσταση του 21. Ακολούθησε και ένα πόνημα για την Αρχαία Φειά.

Το Ψηφιακό Πάρκο με τη βοήθεια της τεχνολογίας “περνάει” με έξυπνο τρόπο την ιστορία στα παιδιά.  Η ΠΔΕ αφήνει ένα ιστορικό και διαχρονικό ντοκουμέντο”.

 

Εγκαινιάστηκε το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821 στον Πύργο 22

Ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας, ως συντονιστής των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, αναφέρθηκε συνολικά στις τεχνολογίες που αξιοποιεί Ψηφιακό Πάρκο και στα εμβληματικά έργα που αναφέρονται στο παρελθόν, αξιοποιώντας τις σύγχρονες δυνατότητες.

 

Καινοτόμα δράση με αποδέκτες τη νέα γενιά

 

Εγκαινιάστηκε το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821 στον Πύργο 23

Η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Μαριάννα Σταθοπούλου στην ομιλία της τόνισε : “Υποδεχομαστε με χαρά στον Δήμο μας το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο. Πρόκειται για ένα εγχείρημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στο οποίο ο Δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ ανταποκρίθηκαν και συνέβαλαν με χαρά. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κάνουμε αυτό. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της ιστορίας για να επιτευχθεί η διασύνδεση του ενδόξου παρελθόντος με το παρόν για ένα ισχυρό μέλλον”

 

Εγκαινιάστηκε το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821 στον Πύργο 24

Ο ιστορικός-συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος μίλησε για το Ψηφιακό Πάρκο 1821 και τους “θησαυρούς” που φιλοξενεί για εκείνη την ιστορική περίοδο λέγοντας: “Το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο του 1821 αποτελεί μια καινοτόμα δράση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο οποίο αναδεικνύονται και

προβάλλονται με τα τελευταία και πιο εξελιγμένα μέσα της τεχνολογίας τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης στη Δυτική Ελλάδα. Η παραμονή του στο Πύργο για ένα μήνα θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την νεολαία της πόλης μας και ειδικά για τους μαθητές  των σχολικών μονάδων της Ηλείας να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν την Τοπική Ιστορία του 1821 και τους πρωταγωνιστές της. Η Δημοτική Αρχή  και ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είναι αρωγός σε ότι έχει να κάνει με την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και αυτό το αποδεικνύουν εμπράκτως με τέτοιες δράσεις αλλά και ανάλογες εκδηλώσεις για το 1821 που έχουν υλοποιηθεί”.

 

Εγκαινιάστηκε το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821 στον Πύργο 25

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής Ηλείας ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Μετά τον αγιασμό και τις ομιλίες ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα με το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου και ξενάγηση στα εκθέματα του Πάρκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον προαύλιο χώρο είχαν εκτεθεί έργα  του καλλιτέχνη κ. Κωνσταντίνου Πέππα.

 

Εγκαινιάστηκε το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821 στον Πύργο 26

Εγκαινιάστηκε το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821 στον Πύργο 27

Εγκαινιάστηκε το Κινητό Ψηφιακό Πάρκο για το 1821 στον Πύργο 28

(Στον προαύλιο χώρο είχαν εκτεθεί έργα  του καλλιτέχνη κ. Κωνσταντίνου Πέππα που διακρίνεται στην φωτογραφία με την πρόεδρο του ΔΟΠΠ κ. Μαριάννα Σταθοπούλου και τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου Πύργου – Ιστορικό και Συγγραφέα Θεόδωρο Λάμπρο).

 

Το Ψηφιακό Πάρκο θα παραμείνει στη πόλη του Πύργου από τις 23 Σεπτεμβρίου έως και τις 19 Οκτωβρίου

Ωρες επισκέψεων: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 – 13.00

Σαββατοκύριακα: 10:00-12:00 και 17:00-20:00

 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ