Connect with us

Ψυχολογία

Έδωσαν από 7.500 ευρώ σε 50 άστεγους και έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν που ξόδεψαν τα χρήματα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έδωσαν από 7.500 ευρώ σε 50 άστεγους και έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν που ξόδεψαν τα χρήματα 1
Κοινοποιησέ το

Σ’ ένα κοινωνικό πείραμα προχώρησαν ερευνητές από τον Καναδά, μοιράζοντας 7.500 δολάρια σε άστεγους, προκειμένου να δουν πως θα τα ξοδέψουν.

Κοινωνικό πείραμα: Μοιράστηκαν σε άστεγους του Βανκούβερ

Συγκεκριμένα, ένα πιλοτικό πρόγραμμα Καθολικού Βασικού Εισοδήματος ξεκίνησε ο Καναδάς μέσω του Οργανισμού για την Κοινωνική Αλλαγή και μοίρασε 7.500 δολάρια σε αστέγους της πόλης του Βανκούβερ.

Κοινωνικό πείραμα: Στόχος η κοινωνική αλλαγή που μπορεί να επιφέρει η σημασία του καθολικού βασικού εισοδήματος

Στόχος του προγράμματος είναι να καταγραφεί η σημασία του καθολικού βασικού εισοδήματος και συγκεκριμένα η κοινωνική αλλαγή που μπορεί να επιφέρει.

Κοινωνικό πείραμα: Σε ηλικίες 19-64, χωρίς ψυχικές ασθένειες ή εθισμούς

Σύμφωνα με το Business Insider, το «πείραμα» προβλέπει την παροχή 7.500 δολαρίων εφάπαξ, χωρίς καμία υποχρέωση, ενώ θα καταγραφεί η πορεία τους και το πως θα ξοδέψουν τα χρήματα. Το ποσό αυτό έλαβαν 50 άστεγοι της πόλης που βρέθηκαν πρόσφατα χωρίς στέγη με ηλικίες, μεταξύ 19 και 64 ετών και οι οποίοι δεν βασανίζονται από «σημαντικές» ψυχικές ασθένειες ή εθισμούς.

Όπως αναφέρεται, οι ερευνητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια «ευχάριστη έκπληξη», αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όσοι έλαβαν τα χρήματα:

τα ξόδεψαν κυρίως σε φαγητό, ενοίκιο, μεταφορικά και ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, ενώ μετακόμισαν σε πιο «σταθερή» κατοικία εντός του πρώτου χρόνου τα έξοδα σε «προϊόντα – πειρασμούς» όπως τα ναρκωτικά, τα τσιγάρα και το αλκοόλ κατέγραψαν συστηματική μείωση κατά 39%, κατά μέσο όρο οι αποδέκτες κατάφεραν να κρατήσουν περί τα 1.000 δολάρια σε αποταμιεύσεις, κατά μέσο όρο

Κοινωνικό πείραμα: Το δημόσιο σύστημα φιλοξενίας αστέγων εξοικονόμησε 405.000 δολάρια

Μάλιστα, το «πείραμα» είχε «διπλό» κέρδος, καθώς το δημόσιο σύστημα φιλοξενίας αστέγων εξοικονόμησε περί τα 8.100 δολάρια, κατ’ άτομο, ετησίως, με συνολικό κέρδος αποταμίευσης 405.000 δολάρια.

Κοινωνικό πείραμα: Στόχος η επέκταση του προγράμματος σε ολόκληρο τον Καναδά

Στόχος του Οργανισμού για την Κοινωνική Αλλαγή είναι να επεκτείνει το πρόγραμμα αυτό σε ολόκληρο τον Καναδά, κάτι για το οποίο θα χρειαστεί να συγκεντρωθούν περί τα 10 εκατ. δολάρια, μέσω δωρεών.

Να θυμίσουμε πως ένα ανάλογο «πείραμα» πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η Γερμανία, μόνο που αντί για ένα εφάπαξ ποσό, έχουν επιλεγεί 120 άτομα που θα λαμβάνουν 1.200 ευρώ κάθε μήνα, επί τρία χρόνια.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Advertisement

Ψυχολογία

Γιατί σε ολόκληρο τον πλανήτη οι άνθρωποι άρχισαν να αγκαλιάζουν αγελάδες;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γιατί σε ολόκληρο τον πλανήτη οι άνθρωποι άρχισαν να αγκαλιάζουν αγελάδες; 2
Κοινοποιησέ το

Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται αστείο ή ακόμα και παράξενο, αλλά το αγκάλιασμα της αγελάδας είναι μια τάση ευεξίας που συνεχώς αποκτά όλο και περισσότερους πιστούς. Μπορεί να μην σας γεμίζει αρχικά το μάτι, αλλά η αγκαλιά σε μια αγελάδα έχει τεράστια οφέλη για την ψυχική υγεία, με την πρακτική να διαδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι τάσεις ευεξίας άλλωστε διαδέχονται η μια την άλλη τα τελευταία χρόνια, καθώς οι άνθρωποι έχουν όλο και μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχική χαλάρωση. Τα «μπάνια με ήχο» ή η γιόγκα με κατσίκες είναι μόνο μερικά από αυτά. Το αγκάλιασμα της αγελάδας από την άλλη δεν προέρχεται ως συνήθως από τις ΗΠΑ, αλλά από την Ολλανδία. Στα ολλανδικά ονομάζεται «koe knuffelen» το οποίο σημαίνει ακριβώς αυτό. Αγκαλιάζω μια αγελάδα. Η ηρεμιστική και καταπραϋντική δύναμη αυτής της πρακτικής έχει τις ρίζες της στις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει μια αγκαλιά του ανθρώπου σε ένα ζώο.

Όπως αναφέρει η Yasmin El-Beih με άρθρο της στο BBC, όσοι θέλουν αν αγκαλιάσουν τις αγελάδες κάνουν αρχικά μια μικρή περιήγηση στο εκάστοτε αγρόκτημα και ξεκουράζονται κοντά τους για 2-3 ώρες. Το αγκάλιασμα της αγελάδας σε ηρεμεί λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας του σώματός της, του μεγάλου μεγέθους της αλλά και των βραδύτερων και πιο ήρεμων καρδιακών παλμών της. Μαζί με την αγκαλιά, μπορεί να υπάρξει κι ένα χάιδεμα στην πλάτη του ζώου, ή ένα γλείψιμο στο πρόσωπο από μεριάς του, με όλα να συμβάλουν σε μια ήρεμη εμπειρία.

Η αγκαλιά αυτή πολλοί πιστεύουν πως μειώνει το άγχος, ενισχύοντας την οξυτοκίνη στον άνθρωπο, την ορμόνη δηλαδή που απελευθερώνεται από την κοινωνική σύνδεση. Πολλοί είναι εκείνοι που δίνουν αγκαλιές στα κατοικίδια τους ή σε ζώα συναισθηματικής υποστήριξης. Αυτό φαίνεται πως αμβλύνεται όταν τα θηλαστικά που αγκαλιάζεις είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/cow-cuddling-america-netherlands-therapy-a9007096.html

@independent.co.uk

Πως ξεκίνησε λοιπόν αυτή η τάση; Η συγκεκριμένη πρακτική εμφανίστηκε στις αγροτικές περιοχές της Ολλανδίας πριν από τουλάχιστον μια δεκαετία και σήμερα αποτελεί ένα ευρύτερο ολλανδικό κίνημα, που θέλει να φέρει του ανθρώπους πιο κοντά στη φυσική ζωή και την ζωή στην ύπαιθρο. Πλέον, αγροκτήματα στην Ολλανδία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ, προσφέρουν συνεδρίες αγκαλιάσματος αγελάδων, ενώ προωθούν και άλλες αγχολυτικές δραστηριότητες που αυξάνουν τα θετικά συναισθήματα.

Μια μελέτη του 2007, έδειξε πως η εμπειρία της αγκαλιάς ίσως είναι ευχάριστη και για τα ίδια τα ζώα. Δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό στο περιοδικό Applied Animal Behavior Science και αναφέρει πως οι αγελάδες δείχνουν σημάδια βαθιάς χαλάρωσης όταν τεντώνονται και τραβάνε τα αυτιά τους προς τα πίσω, όσο τους κάνουν απαλό μασάζ στο λαιμό ή σε συγκεκριμένα σημεία της πλάτης τους.

ΠΗΓΗ Pink.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ψυχολογία

ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου με τα 3 κρούσματα στον Άγιο Στέφανο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου με τα 3 κρούσματα στον Άγιο Στέφανο 3
Κοινοποιησέ το

Κυριολεκτικά σοκ προκαλεί η είδηση ότι αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 41χρονος ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρείας έδωσε τέλος στη ζωή του σήμερα το πρωί, χρησιμοποιώντας καραμπίνα, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν το απονενοημένο διάβημα έγινε στο σπίτι του ή στο γηροκομείο.

Δείτε τον ιδιοκτήτη από εμφάνισή του στην τηλεόραση.

ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου με τα 3 κρούσματα στον Άγιο Στέφανο 4

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο Σάββατο εντοπίστηκαν στο γηροκομείο τρία θετικά κρούσματα.

Πηγή: lawandorder.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ψυχολογία

Ο ράπερ Mike για τη μάχη με τον καρκίνο: «Σιγά μη φοβηθώ»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο ράπερ Mike για τη μάχη με τον καρκίνο: «Σιγά μη φοβηθώ» 5
Κοινοποιησέ το

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram ανήμερα των γενεθλίων του, o ράπερ Mike αποκάλυψε ότι έδωσε μία μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, έχοντας δίπλα του τα αγαπημένα του πρόσωπα, ανάμεσά τους και η σύντροφός του, Έλενα Τσαγκρινού.

«Αυτά τα γενέθλια είναι τα πιο ιδιαίτερα! Σαν σήμερα γεννήθηκα, αλλά εγώ θα πω ότι γεννήθηκα δεύτερη φορά γιατί έδωσα μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο! Θα έλεγα πως ήταν ένα μάθημα ζωής και δύναμης. Συνειδητοποίησα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, ότι από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω… Έμαθα όμως να παλεύω, ξεπερνώντας αρκετές φορές τα όριά μου και τις αντοχές μου, έχοντας δίπλα μου τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Η νέα αρχή που ξεκινά σήμερα στη ζωή μου με βρίσκει πιο δυνατό, στο μυαλό, στο σώμα και στην ψυχή μου! Εύχομαι σε όλους να έχετε υγεία και τεράστια χαμόγελα, να «ρουφάτε» τη ζωή και να είστε δυνατοί και πάντα αισιόδοξοι! Ακόμα κι αν τύχουν κάθε είδους αναποδιές, μην το βάζετε κάτω! Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμάμε αυτά που έχουμε, αλλά και την κάθε μας στιγμή, λεπτό και δευτερόλεπτο – ακόμα και τα πιο απλά! Το χαμόγελο, η αγάπη και η πίστη στον εαυτό μας είναι το μαγικό φίλτρο μιας ευτυχισμένης ζωής! Σιγά μην φοβηθώ!».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Αυτά τα γενέθλια είναι τα πιο ιδιαίτερα! Σαν σήμερα γεννήθηκα, αλλά εγώ θα πω ότι γεννήθηκα δεύτερη φορά γιατί έδωσα μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο! Θα έλεγα πως ήταν ένα μάθημα ζωής και δύναμης. Συνειδητοποίησα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, ότι από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω… Έμαθα όμως να παλεύω, ξεπερνώντας αρκετές φορές τα όριά μου και τις αντοχές μου, έχοντας δίπλα μου τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Η νέα αρχή που ξεκινά σήμερα στη ζωή μου με βρίσκει πιο δυνατό, στο μυαλό, στο σώμα και στην ψυχή μου! Εύχομαι σε όλους να έχετε ΥΓΕΙΑ και τεράστια χαμόγελα, να «ρουφάτε» τη ζωή και να είστε δυνατοί και πάντα αισιόδοξοι! Ακόμα κι αν τύχουν κάθε είδους αναποδιές, ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ! Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμάμε αυτά που έχουμε, αλλά και την κάθε μας στιγμή, λεπτό και δευτερόλεπτο – ακόμα και τα πιο απλά! Το χαμόγελο, η αγάπη και η πίστη στον εαυτό μας είναι το μαγικό φίλτρο μιας ευτυχισμένης ζωής! ‼️ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΩ‼️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MIKE (@mike.official_profile) στις


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ