Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Πεζοπορία στη Μέσα Μάνη την Κυριακή

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Πεζοπορία στη Μέσα Μάνη την Κυριακή 1

Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας

Μπορεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας να μη συμμετέχει στις εκλογές ωστόσο έχει ένα δικό του εκλογικό σύνθημα το οποίο μάλιστα και ακολουθεί πιστά στην ανάλογη περίσταση. Το σύνθημα αυτό είναι: «Ψηφίζουμε και ….πεζοπορούμε»

Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Πεζοπορία στη Μέσα Μάνη την Κυριακή 2Έτσι λοιπόν και την ερχόμενη Κυριακή 2/06/2019 φροντίζουμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα νωρίς το πρωί και στη συνέχεια συγκεντρωνόμαστε στα γραφεία του συλλόγου για την προγραμματισμένη εξόρμηση στη Μάνη. Τη φετινή χρονιά ο σύλλογός μας, στη συνέχεια μιας καταγραφής μονοπατιών της Μάνης που έγινε πέρυσι, έχει αφιερώσει αρκετές εξορμήσεις στην ιδιαίτερη αυτή περιοχή. Πρόκειται για μια σειρά εξορμήσεων που σκοπό έχουν να μας φέρουν σε επαφή με περιοχές με μεγάλη φυσική, αισθητική, ιστορική και πολιτισμική σημασία, με περιοχές που μπορεί να είναι σχετικά κοντά μας, αλλά που όμως αγνοούμε. Πρόκειται για μια σειρά διαδρομών στη Μάνη που επισκεπτόμαστε για πρώτη φορά.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε την επόμενη Κυριακή είναι κυκλική και διέρχεται από τα χωριά Δίπορο, Πέπο, Λεοντάκη και Μουντανίστικα. Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές της Μέσα Μάνης καθώς μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε σε πανέμορφα καλντερίμια, δυσπρόσιτους και εγκαταλειμμένους οικισμούς και να μεταφερθούμε σε μερικές από τις πιο κρυφές και όμορφες γωνίες της μανιάτικης γης.

Η αναχώρηση από τα γραφεία του συλλόγου θα γίνει στις 8:00 το πρωί της Κυριακής.

Βαθμός Δυσκολίας: 1-2

Ώρες Πορείας: 6

Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30μ.μ.,  (τηλ. 27210-97733) και στο τηλ. 6977716580.

Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Πεζοπορία στη Μέσα Μάνη την Κυριακή 3

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Άγγελος Χρονάς: «Προσφέρω το 50% από το δώρο του Πάσχα στον ειδικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άγγελος Χρονάς: «Προσφέρω το 50% από το δώρο του Πάσχα στον ειδικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό» 16

Άγγελος Χρονάς δωρεά μισθού για τον κορωνοϊό

Σε μία συμβολική κίνηση , κίνηση αλληλεγγύης  προχώρησε ο Γιατρός και Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, την οποία και ανακοίνωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού BEST της Καλαμάτας.

Ο κ. Χρονάς ανέφερε πως από το δώρο του Πάσχα , αφού ως αυτοδιοικητικός δεν έχει μισθό, θα καταβάλει στον ειδικό λογαρισμό για τον κορωνοϊό, το 50% του ποσού.

Θέλοντας και ο ίδιος να συνεισφέρει με τις δυνατότητες που έχει, σε όλη αυτή την προσπάθεια που καταβάλλεται από ιδιώτες και επιχειρήσεις αλλά και από το Κράτος να αντιμετωπιστεί η δύσκολη υγειονομική κρίση που βιώνει όλος ο πλανήτης.

Ο κ. Χρονάς σχολιάζοντας γενικότερα την κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία τόνισε μεταξύ άλλων πως το ΕΣΥ ανταποκρίνεται στις ανάγκες της υπάρχουσας κατάστασης, αφού και ο κόσμος έχει περιορίσει τις επισκέψεις του σε αυτά στις απολύτως αναγκαίες.

Παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει μεγάλο απόθεμα σε υγειονομικό υλικό (μάσκες κλπ), αλλά όπως είπε αυτό δεν σημαίνει πως η κατάσταση είναι τραγική, αφού αναμένεται να διατεθεί  και το υλικό που έχει έρθει από το εξωτερικό.

Για το θέμα της ενίσχυσης των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ.Χρονάς τόνισε πως αυτό είναι αναγκαίο, αρκεί να υπάρξει κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Δείτε και το σχετικό απόσπασμα στον παρακάτω σύνδεσμο

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Άγγελος Χρονάς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Άγγελος Χρονάς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 17

Άγγελος Χρονάς – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγειας

Η σημερινή μέρα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία λόγω της πρωτόγνωρης πανδημίας που μαστίζει όλο τον πλανήτη,στη μάχη αυτή είμαστε όλοι συμμέτοχοι και δεν περισσεύει κανείς, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους γιατρούς, νοσηλευτές, ΕΚΑΒ, αστυνομία, λιμενικό, δημοτική αστυνομία αλλα και σε όλους τους απλούς πολίτες που τηρούν τις οδηγίες των επιστημόνων.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε και είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε!

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Μήνυμα Αντωνίας Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μήνυμα Αντωνίας Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 18

Αντωνία Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Υποδεχόμαστε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον μεγάλο αγώνα των λειτουργών της υγείας και στα δίκαια αιτήματά τους.

Η συμπαράστασή μας στο έργο τους, η ανάγκη να τα καταφέρουν στον αγώνα με τον Covid 19 και η ευχή μας να είναι υγιείς πάνω απ΄ όλα,  είναι η κυρίαρχη ευχή όλων των Ελλήνων.

Ουσιαστικές λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους πρέπει να δώσει η Πολιτεία και να απαλλάξει την υγεία από τις πολλές παθογένειες του χθες και να αποτρέψει τις παρεμβάσεις του πολιτικού συστήματος, που επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία συνολικά της υγείας στον τόπο μας.

Αποτυχημένοι πολιτευτές, κομματικοί κολλητοί, άνθρωποι που είναι έξω από τις πραγματικές ανάγκες της υγείας, δεν μπορούν παρασιτικά να επιβιώνουν σε βάρος του συστήματος υγείας.

Έχουν δίκιο για τις εκπτώσεις στη λειτουργία της υγείας οι λειτουργοί της υγείας, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι άκαιρα τα συλλαλητήρια και οι διαμαρτυρίες.

Ο τομέας υγείας πράγματι σηκώνει βαρύ φορτίο, αλλά συγχρόνως και όλος ο Ελληνικός λαός που αγωνιά για την εν γένει επιβίωσή του, είτε σωματικά, είτε εργασιακά, είτε οικονομικά.

Σήμερα είναι η ώρα του καθήκοντος και όχι των συλλαλητηρίων.

Οι συνδικαλιστές της υγείας που σιωπούν στις ομαλές συνθήκες και σε όσα υποβάθμισαν τη δημόσια υγεία, δεν επιτρέπεται σήμερα να δημιουργούν κανενός είδους ένταση.

Όσον αφορά όσους υποκριτικά σήμερα θυμήθηκαν τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες, τους συνιστώ να τους θυμούνται και στην ομαλότητα.

Με πίστη πως όλα θα περάσουν, εύχομαι όλοι να έχουν υγεία και να συνεχίσουν και αύριο να είναι οι ήρωές μας για τους οποίους θα νοιώθουμε περήφανοι.

Αντωνία Μπούζα

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ