Connect with us

Events

ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας για την παγκόσμια ημέρα θεάτρου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια πόλη που την έλεγαν Αθήνα, οι κάτοικοι διοργάνωναν κάποιες γιορτές, κάτι σαν φεστιβάλ. Διέκοπταν τις άλλες δραστηριότητές τους και πήγαιναν στο θέατρο. Πολλές χιλιάδες κόσμου καταλάμβαναν την θέση τους στο μεγάλο θέατρο της πόλης, το θέατρο του Διονύσου, και παρακολουθούσαν από τα χαράματα, τα έργα των ποιητών. Καθώς το φως του ήλιου άρχιζε να γλείφει τις πολυποίκιλτες πέτρες του θεάτρου, το φως των δημιουργών, πλημύριζε την ψυχή των θεατών. Οι ποιητές, με τον τρόπο τους, παρενέβαιναν στα κοινά. Το θέατρο μιλούσε σε όλους, το παρακολουθούσαν όλοι υποχρεωτικά. Συζητούσαν, αμφισβητούσαν, διαφωνούσαν πιθανώς, αλλά συμμετείχαν σε μια ζωντανή διαδικασία, πνευματικής κάθαρσης και συλλογικής παίδευσης.

Σήμερα η εποχή έχει αλλάξει. Το θέατρο δεν παρεμβαίνει με τον ίδιο τρόπο στην κοινότητα. Μια μειοψηφία αποτελεί το θεατρικό κοινό. Η τέχνη γενικότερα έχει χάσει για τους περισσότερους των πολιτών, τον δια βίου εκπαιδευτικό ρόλο που έπαιζε κάποτε. Εξ άλλου, τα πυροτεχνήματα που κατά καιρούς ρίχνονται, ποτέ δεν διαρκούν και το φως τους μπορεί να είναι εκτυφλωτικό αλλά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα. Και το ερώτημα τίθεται με πολλούς τρόπους. Μπορεί το θέατρο να μιλήσει σήμερα για τα μεγάλα προβλήματα του καιρού μας; Σε μια εποχή μεγάλης κρίσης σαν την σημερινή, έχει το θέατρο την δύναμη της παρέμβασης στα κοινωνικά τεκταινόμενα;

Ναι το θέατρο, αυτή η τέχνη της άμεσης εμπειρίας στον παρόντα χρόνο, αυτή η τέχνη της εμφανούς ή κεκαλυμμένης τελετουργικότητας, μπορεί να μιλήσει για όλα. Για τα εμφανή και τα μυστικά, για τις ορατές αλλά και τις αόρατες διαδρομές του ανθρώπου, για τον πόλεμο, για τον έρωτα, για την ζωή και τον θάνατο για την ετερότητα και την αποδοχή της, και για τόσα ακόμα. Η ζωντανή θεατρική εμπειρία εξ άλλου, φαίνεται να κερδίζει τον κόσμο που συχνά γεμίζει τις θεατρικές αίθουσες ψάχνοντας την μέθεξη, την πραγματική μύηση που προσφέρει το θέατρο.

Σήμερα λοιπόν παγκόσμια ημέρα του θεάτρου ας ενώσουμε την φωνή μας με όλους όσοι διεκδικούν καλύτερη ζωή, που σημαίνει ποιότητα καθημερινότητας, πνευματικότητα, δια βίου καλλιέργεια μέσω της καλλιτεχνικής εμπειρίας. Πολιτισμό για την βελτίωση των ανθρωπίνων σχέσεων.

Ένας άνθρωπος πάνω στην σκηνή. Ένας ή περισσότεροι στην πλατεία. Σιωπή. Ο ηλεκτρισμός αρχίζει να παράγεται, η εμπειρία εκκολάπτεται. Και στα δύο μέρη εναπόκειται να συμβεί κάτι το συνταρακτικό. Σήμερα λοιπόν πρέπει να πιστέψουμε στο θαύμα. Το απρόσμενο και θαυμάσιο θα λάβει χώρα εδώ. Κυρίες και κύριοι ετοιμαστείτε. Μυαλό και συναισθήματα θα ενεργοποιήσουν την απρόσμενη συνέχεια. Το θέατρο υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει. Από το φως στο σκοτάδι κι από το σκοτάδι στο φως. Το θαύμα της ζωής θα συνεχίζεται.

Εν όψει του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου στις 27 Μαρτίου, προσκαλούμε όλους όσοι αγαπάνε το θέατρο, επαγγελματίες, ερασιτέχνες, θεατρόφιλους σε μια ανοιχτή συζήτηση για τον ρόλο του θεάτρου στις ημέρες μας.

Στο φουαγιέ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 20.30

Ας γιορτάσουμε την τέχνη του θεάτρου με μια συζήτηση που θα μας φέρει πιο κοντά.


Κοινοποιησέ το

Events

Kalamata Olive oil Award’s 2021

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο μεγάλος ετήσιος διαγωνισμός, στα πλαίσια του 7ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας και των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, Kalamata Olive oil Award’s 2021

Συμμετοχές μέχρι 25 Μαρτίου.

Απονομές βραβείων σε ειδική τελετή παράλληλα με τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 21. Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνία, πληροφορίες, Μιχάλης Αντωνόπουλος 2721024590, 6944144295 και στο Mail mix.anton63@gmail.com.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Save Your Hood συνεχίζει δυναμικά στην Μαρίνα Καλαμάτας και στο γήπεδο του Κορδία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η ομάδα Save your hood δραστηριοποιείται και στην Καλαμάτα από τα μέσα Δεκεμβρίου έχοντας ήδη πραγματοποιήσει πάνω από 10 δράσεις σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας & και 3 δράσεις στη Μεσσήνη, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης.
Γνωρίζουμε νέα άτομα, κοινωνικοποιούμαστε, ανταλλάσσουμε απόψεις, βάζουμε τα σκουπίδια στη θέση τους και περνάμε όμορφα!
Και εννοείται όλα αυτά έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον COVID, φορώντας μάσκα, χωρίζοντας τις ομάδες μας ανά 2, στέλνοντας 6 και πηγαίνοντας για έναν αλλιωτικο περίπατο!

Η ομάδα καλεί όλους τους πολίτες που θέλουν να αλλάξουν τις γειτονιές τους να συμμετέχουν στις δράσεις της !

Καλαμάτα:

  • Το Σαββατο στις 11:00 σας περιμένουμε στην Μαρίνα να την καθαρίσουμε, καθώς ο αέρας έχει κάνει άσχημη δουλειά με τα σκουπίδια.
  • Τη Κυριακή στις 12:00 σας περιμένουμε στο γήπεδο του Κορδία(συνάντηση στην είσοδο του πάρκινγκ) καθως πιστέψτε με.. τα σκουπίδια ξεφυτρώνουν από παντού!

Βάζουμε τα σκουπίδια πίσω εκεί που ανήκουν, στον κάδο τους! Ορμάμε να κάνουμε τις γειτονιές μας τόσο καθαρές που θα προσέχουμε μη γλιστρίσουμε!

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και συμμετοχή στην Καλαμάτα & στη Μεσσήνη:

Τσώλη Θεοδώρα: email : teotsoli@gmail.com , Κινητό : 6948736063


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Καλαματιανό Καρναβάλι

9ο Καλαματιανό Καρναβάλι – Απόψε διαδικτυακά η έναρξη του

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του διαδικτυακού 9ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Η τελετή θα μεταδοθεί μέσω των καναλιών του Δήμου Καλαμάτας σε youtube και facebook, μέσω της ιστοσελίδας kalamatianokarnavali.gr και τηλεοπτικά από τις συχνότητες του BEST TV και του Μεσόγειος TV, απόψε στις 22.00.

Στην παρουσίαση θα είναι ο Δημήτρης Γκολώνης, ενώ στο τραγούδι η Kianna.

Η εγγραφή της τελετής έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το διαδικτυακά πρόγραμμα του 9ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

 

26 Φεβρουαρίου

Τελετή έναρξης

Ώρα: 22.00

Τραγούδι: Kianna

Παρουσίαση: Δημήτρης Γκολώνης

27 Φεβρουαρίου

“Το Καρναβάλι των Ζώων”

Παιδικό βίντεο

Προβολή: Σάββατο ώρα: 18.00

kalamatianokarnavali.gr, kalamata.gr

(Ευγενική προσφορά του Δήμου Ιωαννιτών)

28 Φεβρουαρίου

– Προσκοπικά παιχνίδια

Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας live

Προβολή: Κυριακή ώρα: 18.00

kalamatianokarnavali.gr, kalamata.gr

– Live 3 Beat

Rock Cover Band / Ροδανθός Brooklin

Βαγγέλης Νικολούζος / Δημήτρης

Αρτεμιάδης / Κώστας Κερασίδης

Ώρα: 20.00-22.00

Facebook: Καλαματιανό Καρναβάλι

1 Μαρτίου

Σύγχρονη τηλεαπασχόληση

(οδηγίες για το διαγωνισμό

“Το Καρναβάλι των Ζώων”)

4 Μαρτίου

Βραδιά τραγουδιού με τον Παναγιώτη Μάλαμα, ώρα: 21.30

5 Μαρτίου

Live disco party από το Rock Bar Kyttaro με dj τον Νίκο Νικολακέα

Ώρα: 21.00

6 Μαρτίου

– Κούκλα Challenge

Φτιάχνω μια κούκλα απο τα ΚΔΑΠ

– Βίντεο κατά της ενδοσχολικής βίας

– Βραδιά με το συγκρότημα

”Ηχος του Νότου”, ώρα: 21.30

7 Μαρτίου

–  Μαγικά με το μάγο Σανκάρα

– Κατασκευή χαρταετού

από τους ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

– Βίντεο με την παιδική παρέλαση

από το 1ο παιδικό καρναβάλι,

ώρα:19

10 Μαρτίου

– Avatar Challenge

Δημιούργησε το δικό σου Avatar

– Κατασκευή χαρταετού

από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

12 Μαρτίου

Disco – Trash Party | 70s, 80s, 90s

Live dj set (Πάνος Βατζής – Κουτίβας Γιάννης), ώρα: 21:00

Live Streaming Brooklyn live stage

Facebook: Καλαματιανό Καρναβάλι

13 Μαρτίου

Dejavu Φεστιβάλ τραγουδιού

και μίμησης, ώρα: 19.00

14 Μαρτίου

Τελετή Λήξης, ώρα: 19.00

– Live με τον Pari Naqual Παρούμπα

– Χορεύουμε για τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ

(φιλανθρωπικός σκοπός)

– Βίντεο ανασκόπηση

Παρουσίαση: Βανέσσα Αδαμοπούλου


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ