Παρασκευή , 24 Ιανουαρίου 2020
78854152 462298687756252 9167481734806110208 n 660x330 - Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας επιλέγεται ένας συνταξιούχος 80 Μαΐων!

Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας επιλέγεται ένας συνταξιούχος 80 Μαΐων!

Sharing is caring!

Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας επιλέγεται ένας συνταξιούχος 80 Μαΐων!

80 Μαΐων και συνταξιούχος εκπαιδευτικός … ο νέος Διοικητής στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας! Διερωτάστε κι εσείς πως διορίστηκε, με ποια κριτήρια; Χωρίς αυτό το σχόλιο να έχει σκοπό να θίξει ούτε να εννοηθεί ως ειρωνικό προς τον ίδιο τον άνθρωπο, που φυσικά έχει τη δική του άξια πορεία στη ζωή, αντίθετα στοχεύει να προβληματίσει όλους εμάς, αρχικά, και κυρίως εκείνους που επέλεξαν να διορίσουν αυτό τον άνθρωπο σε αυτή τη θέση. Όταν την ίδια στιγμή η κίνηση αυτή, αυτός δηλαδή ο διορισμός, στέκεται ειρωνικά απέναντι σε τόσους χιλιάδες αδιόριστους νεότερους συμπολίτες μας, με εξίσου πολλά προσόντα πιθανόν και σχετική εμπειρία σε διοικητικές θέσεις – οι οποίοι δεν ήταν αρκετά ώριμοι (;) – που παραμένουν …στον πάγκο!

Βεβαίως θα μας αντικρούσουν κάποιοι, παραθέτοντάς μας το γεγονός ότι στο εξωτερικό επαγγελματικές ευκαιρίες δίδονται και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, εδώ όμως θέτουμε το εξής ερώτημα: πρόκειται για θέσεις ανάλογης δυναμικότητας και ευθύνης; Πρόκειται για θέσεις σε ανθρώπους των 50-70 ετών ή ανώτερης ηλικίας; Γιατί θαρρεί κανείς με την κίνηση αυτή, πως στην Ελλάδα οι 50αρηδες σήμερα έχουν λιγότερες ευκαιρίες από τους 80αρηδες!..

Στους 40 και 50 ετών συμπολίτες μας, οι κυβέρνησες των τελευταίων 10ετιών δεν έχουν να τους αντιπροτείνουν τίποτε ουσιαστικό, πλην της κάρτας ανεργίας ή ένα μεροκάματο …μισό και από ευκαιρίες ανέλιξης …μηδενικές!

Θαρρεί κανείς πως το παράδειγμα που επιδιώκει να δώσει αυτός ο διορισμός είναι θετικό; Ωραία! Δώσαμε δουλειά σε έναν συνταξιούχο 80χρονο! Και οι νέοι μας; Που φεύγουν στο εξωτερικό; Όλοι εκείνοι οι παραγωγικοί συμπολίτες μας, με όρεξη, δυνατότητες, προσόντα και νέες ιδέες τις οποίες μεταφέρουν στο εξωτερικό, όπου εν τέλει διαπρέπουν;

Οι ενστάσεις δεν αφορούν στο πρόσωπο ούτε στην ηλικία αυτού, διότι όπως προαναφέραμε, ο άνθρωπος αυτός έχει τα δικά του προσόντα και την δική του πορεία στη ζωή και στον επαγγελματικό βίο. Το πρόβλημα που κρύβεται από πίσω είναι πολύπλευρο. Έχει πολλά παρακλάδια και οφείλουμε να τα αποδεχθούμε – διότι η θεραπεία ξεκινά από την παραδοχή – και να τα διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό.

Ο διορισμός αυτός είναι αν μη τι άλλο ένα «χαστούκι» σε όλους τους νέους ανθρώπους αυτού του τόπου που ξενιτεύονται αναζητώντας τη δική τους ευκαιρία στη ζωή, αλλά κάπου αλλού. Σε άλλες χώρες, όπου οι ευκαιρίες πραγματικά δίδονται σε νέους ανθρώπους και δεν τους καθιστούν ανήμπορους -στις ηλικιακά και μόνον πιο παραγωγικές περιόδους τους – όπως αντιθέτως συμβαίνει στην Ελλάδα του 2019. Στην Ελλάδα με το έντονο δημογραφικό πρόβλημα και τους νέους στα αεροδρόμια με ένα εισιτήριο στο χέρι …και «βάρκα την ελπίδα»!

Καζαντίσαμε μια χώρα που επιλέγει συνειδητά να χωλαίνει, να ολισθαίνει, να «μικραίνει» και σιγά σιγά να χάνεται!

Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας επιλέγεται ένας συνταξιούχος 80 Μαΐων!

ilias poulis home - Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας επιλέγεται ένας συνταξιούχος 80 Μαΐων! oinomessinia - Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας επιλέγεται ένας συνταξιούχος 80 Μαΐων! 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας επιλέγεται ένας συνταξιούχος 80 Μαΐων! niniosbanner 1 - Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας επιλέγεται ένας συνταξιούχος 80 Μαΐων! MYLO Indian Palace Restaurant - Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας επιλέγεται ένας συνταξιούχος 80 Μαΐων! perrotis - Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας επιλέγεται ένας συνταξιούχος 80 Μαΐων! mavreas1anigif - Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας επιλέγεται ένας συνταξιούχος 80 Μαΐων! krystalkyriakoanigif - Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας επιλέγεται ένας συνταξιούχος 80 Μαΐων! YPODIMATA - Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας επιλέγεται ένας συνταξιούχος 80 Μαΐων!
shares