Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Δημαιρεσίες σε Καλαμάτα, Οιχαλία, Μεσσήνη, Δήμου – Νέστορος και Δυτική Μάνη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δημαιρεσίες σε Καλαμάτα, Οιχαλία, Μεσσήνη, Δήμου – Νέστορος και Δυτική Μάνη 1

Καθήκοντα ανέλαβαν οι νέες Δημοτικές Αρχές στους έξι Δήμους της Μεσσηνίας ενώ σε δημαιρεσίες προχώρησαν και συνήλθαν τα νέα Δημοτικά Συμβούλια σε Καλαμάτα, Πύλου – Νέστορος και Δυτική Μάνη. Πρώτη πράξη ήσαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων προεδρείων των Σωμάτων και των μελών Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρόεδρος του ΔΣ Καλαμάτας αναδείχθηκε ο Δημήτρης Πολίτης, αντιπρόεδρος ο Στάθης Σταματόπουλος και γραμματέας ο Κώστας Τσαπόγας. Οι δημαιρεσίες επεισοδιακές με αποχωρήσεις και βολές!

Δημαιρεσίες σε Καλαμάτα, Οιχαλία, Μεσσήνη, Δήμου – Νέστορος και Δυτική Μάνη 2

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι: Πολίτης, Μαρινάκης, Κοσμόπουλος, Τζαμουράνης, Ζαφειρόπουλος και Αλειφέρη

Αναπληρωματικά Μέλη: Παντελής Δρούγας, Δημήτριος Μαστραγγελόπουλος, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Ιωάννης Χριστόπουλος, Γεώργιος Σωφρονάς, Μαρία Μαλαπάνη, Παύλος Κλάδης και Αναστάσιος Αγγελής.

Δημαιρεσίες σε Καλαμάτα, Οιχαλία, Μεσσήνη, Δήμου – Νέστορος και Δυτική Μάνη 3

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη εξελέγησαν οι: Σαράντος Μαρινάκης, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς, Ανδρέας Καραγιάννης, Λεωνίδας Λιάππας και Μαρία Μπαρούνη.

Αναπληρωματικά Μέλη οι: Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Δημήτριος Πολίτης, Παντελής Δρούγας, Βασίλης Κανάκης, Παναγιώτης Χειλάς, Ελένη Γκλεγκλέ και Αναστάσιος Σκοπετέας.

Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος

Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ

Νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Δυτικής Μάνης είναι οι: Βαβαρούτσος Γεώργιος (υπ. καθαριότητας, φωτισμού και θεμάτων Δ.Ε. Αβίας), Λυμπερέας Χρήστος (υπ. Ύδρευσης, παραλιών, καταστημάτων, Πολιτικής Προστασίας) και Χρηστέας Δημήτρης (Τεχνικών Υπηρεσιών, θέματα Καθημερινότητας).
Πρόεδρος του ΔΣ Δυτικής Μάνης αναδέχθηκε, με μόλις 6 ψήφους, ο Χρήστος Κισκήρας, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Κομπότης και γραμματέας η Γεωργία Φαληδέα.

Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής είναι ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας και μέλη της οι: Βαβαρούτσος Γεώργιος, Λυμπερέας Χρήστος, Χρηστέας Δημήτριος, Γιαννακέας Σταύρος, Παναγιώτης Μπασάκος και Δημήτρης Σαξώνης

ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος πρόεδρος του ΔΣ εξελέγη ο Κωνσταντίνος Ρομπάκης, αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Μπαχούμας και γραμματέας ο Παναγιώτης Μπλάνας.

Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι: Θεόδωρος Χαραμαράς, Δημήτριος Καφαντάρης, Ευσταθία Σπυροπούλου και Ηλίας Κανάκης

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι: Δημήτριος Σιψάς, Άγγελος Μπίζος, Περικλής Κοντογόνης και Αργύρης Καστόρας.

Στο μεταξύ καθήκοντα ανέλαβε και επίσημα από χθες ο νέος δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, όπου από νωρίς το πρωί, όλα τα στελέχη του Δήμου εκλήθησαν, προκειμένου να ενημερώσουν τον νέο δήμαρχο, ο οποίος με τη σειρά του τους έδωσε κατευθύνσεις για την ομαλότερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών.

«Γνώμονας όλων των κινήσεών μας είναι η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη» δήλωσε ο Π. Καρβέλας. «Θέλουμε οι δημότες να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς στην καθημερινότητά τους. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου με επιμονή, δουλειά, συνεργασία και άμεση προσήλωση στους στόχους μας, θα μπορέσουμε να βάλουμε μια τάξη στην ποιότητα ζωής των δημοτών. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον προκάτοχό του, τέως δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, για την προσφορά του στον τόπο, τονίζοντας ότι το έργο του κρίνεται στη συνείδηση των πολιτών.».

ΜΕΣΣΗΝΗ

Στην ετοιμότητα του Δήμου για το πρώτο κουδούνι έχει εστιάσει ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος ο οποίος επίσης στα θέματα προτεραιότητας βάζει το αγροτικό δίκτυο και στην πολιτική προστασία.
Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι δημαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου του Σώματος και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

ΟΙΧΑΛΙΑ

Ο τέως δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος παρέδωσε χθες το πρωί την «σκυτάλη» στην νεοεκλεγείσα, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, σε κλίμα σύμπνοιας και συναίνεσης.
Αμφότεροι αναγνώρισαν της δυσκολίες που διακατέχουν το Δήμο Οιχαλίας, αλλά και το ό,τι με σκληρή δουλειά και συνεργασία τα προβλήματα μπορούν να υπερκεραστούν άλλωστε ο Δήμος Οιχαλίας είναι ένας Δήμος με προοπτικές και δυνατότητες και του αξίζει όπως και σε όλους του Δημότες ένα καλύτερο αύριο.

ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ο νέος δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, και τα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής έχουν ήδη πιάσει δουλειά. Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: «Να δουλέψουμε, να εργαστούμε για το Δήμο Τριφυλίας με αγάπη, με σύνεση με συνέπεια, και εν πάση περιπτώσει ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε για αυτό τον τόπο θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Είμαι ανοιχτός στο διάλογο και με τους υπαλλήλους και τους εργαζομένους γενικότερα του δήμου να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία χωρίς εντάσεις και χωρίς να υπάρξουν προβλήματα, γιατί τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι πάρα πολύ λίγα, αυτά που μας ενώνουν είναι πάρα πολλά».

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και η εκλογή του νέου προεδρείου και των μελών των δύο Επιτροπών του Δήμου, της Οικονομικής και της Ποιότητας Ζωής, θα γίνουν στις 8 Σεπτεμβρίου.

 

Ειδησεις απο Καλαματα

Γιατρός στην Καλαμάτα προσφέρει το επίδομα στον αγώνα κατά της πανδημίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γιατρός στην Καλαμάτα προσφέρει το επίδομα στον αγώνα κατά της πανδημίας 8

Αποποίηση επιδόματος κορονοϊού

Με μια λιτή ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα στο fb, ο χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος και πλαστικός προσώπου Καρκατζούλης Γεώργιος, αποποιείται το επίδομα 600 ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πρόσφατα για 166.000 επιστήμονες – γιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους, εκπαιδευτικούς και ερευνητές στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την κρίση του κορωνοϊού.

Δείτε τι γράφει στην ανακοίνωση του:

ΔΗΛΩΣΗ – ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ

Η ατομική μου ευθύνη ως πολίτη και ως ιατρού, μου επιβάλλει να αρνηθώ τη συμμετοχή – συνενοχή μου στο επίδομα επιμόρφωσης των 600 ευρώ και εξουσιοδοτώ το Υπουργείο να διαθέσει το ποσό που μου αντιστοιχεί, στην ενίσχυση του αγώνα των υγειονομικών και των Νοσοκομείων της χώρας, στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Τεστ ταχείας διάγνωσης κορονοϊού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τεστ ταχείας διάγνωσης κορονοϊού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 9

Τεστ ταχείας διάγνωσης κορονοϊού

Ύστερα από ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου, από τις αρχές Απριλίου το νοσοκομειο Καλαμάτας θα διαθέτει, Τεστ ταχείας διάγνωσης κορονοϊού (rapid test) COVID-19, προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου!!!

Το νοσοκομειο Καλαμάτας θα προμηθευτεί από την περιφερειακή αρχή επίσης 1 καινούριο φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα π/υ 31.000 συν ΦΠΑ, προκειμένου να γίνεται λήψη ακτινογραφιών στους θαλάμους νοσηλείας σε ασθενείς COVID 19 αλλα και μη όταν χρειάζεται!!

Όσον αφορά τη νοσηλεύτρια της Καρδιολογικής Κλινικής (το δεύτερο από τα 3 κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία, λέει χαρακτηριστικά Το “κορίτσι μας” που νοσηλεύεται στο Ρίο είναι καλά στην υγειά της και ευχόμαστε σύντομα να είναι και πάλι κοντά μας!!!!

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ερωτήματα για το μάστερ πλαν του λιμανιού στην εποχή του κορωνοϊού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ερωτήματα για το μάστερ πλαν του λιμανιού στην εποχή του κορωνοϊού 10

“Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες”

Εν μέσω πανδημίας, απαγόρευσης κυκλοφορίας και συναθροίσεων, απουσία φορέων της πόλης, απουσία εισηγήσεων αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, επιμελητηρίων και γενικά οιασδήποτε διαβούλευσης, ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση την Δευτέρα 23/3/2020, όχι σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισης της κρίσης αυτής στον Δήμο, αλλά το μάστερ πλαν του λιμανιού της πόλης!

Ένα σχέδιο που ήρθε για πρώτη φορά στο ΔΣ και μάλιστα περιελάμβανε και ρυμοτομικό σχέδιο με καθορισμό οικοδομικών τετραγώνων στο λιμάνι και με όρους δόμησης που προέβλεπαν δόμηση 10.500 μ2, χωρίς όμως να συνοδεύεται από κατόψεις και κτιριολογικό πρόγραμμα που να εξηγούν την αναγκαιότητα της θηριώδους αυτής δόμησης, στην πιο ευαίσθητη περιοχή της πόλης της Καλαμάτας που αποτελεί και το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Την επόμενη ημέρα στις 24/3/2020, εμφάνισε η δημοτική αρχή άλλη πρόταση με 7.980 μ2 δόμησης.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά και περιμένουμε άμεσες απαντήσεις, γιατί αφορούν την διαμόρφωση της πόλης μας για τα επόμενα χρόνια και θα καθορίσουν την αναπτυξιακή της πορεία και ανθεκτικότητα , την βιωσιμότητα και περιβαλλοντική της συμπεριφορά σε συνθήκες κλιματικής κρίσης.

Πως διαμορφώθηκε μέσα σε 12 ώρες η νέα πρόταση με βάση ποιο κτιριολογικό πρόγραμμα που εμείς αγνοούμε , με τηλεδιάσκεψη; ή με την “μπακάλικη” λογική του ”κοψίματος της φέτας”;

Γιατί προτείνεται περίπτερο έκθεσης προϊόντων και εμπορικά καταστήματα;

Δεν έχει όλο το παραλιακό μέτωπο αλλά και η πόλη εμπορικά καταστήματα;

Πρέπει να προσθέσουμε μπετόν στην θάλασσα;

Γιατί στον προλιμένα στο καλύτερο σημείο της πόλης που αποτελεί τοπόσημο, μπαζώνουμε την θάλασσα για να κατασκευαστούν θηριώδη κτίρια με περιβαλλοντικές συνέπειες μη αναστρέψιμες;

Προτάσεις και εναλλακτικοί σχεδιασμοί σε αυτά που προτείνονται υπάρχουν πολλοί ! Δυνατότητα δεν έχουμε να τα συζητήσουμε, με τις συνθήκες και τους όρους που προϋποθέτει ένα τέτοιο στρατηγικό σχέδιο αυτή τη στιγμή. Για τους λόγους αυτούς πρέπει να σταματήσει τώρα κάθε ενέργεια για λήψη σχετικών αποφάσεων μέχρι να επανέλθουμε σε συνθήκες ομαλότητας, κανονικότητας.

Τώρα να παγώσει κάθε διαδικασία! Να δοθεί ο πλήρης φάκελος στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια να συζητηθεί το μάστερ πλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εκφέρει την γνώμη του αφού πρώτα μάθει ως οφείλει, τις τοποθετήσεις των επιμελητηρίων , φορέων , εμπλεκόμενων αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και με παρουσία των μελετητών! Όπως αρμόζει στη σοβαρότητα του θέματος και του Δήμου μας! Τώρα προέχει η επιβίωση μας, να σωθούν ζωές και εκεί επικεντρώνουμε τις δυνάμεις μας !

Για την Δημοτική ομάδα και την Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες” ο επικεφαλής της Μανώλης Μάκαρης

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ