Connect with us
DA-LUZ

Ειδησεις απο Καλαματα

Δημαιρεσίες σε Καλαμάτα, Οιχαλία, Μεσσήνη, Δήμου – Νέστορος και Δυτική Μάνη

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

dagiopoulosDA-LUZ

Καθήκοντα ανέλαβαν οι νέες Δημοτικές Αρχές στους έξι Δήμους της Μεσσηνίας ενώ σε δημαιρεσίες προχώρησαν και συνήλθαν τα νέα Δημοτικά Συμβούλια σε Καλαμάτα, Πύλου – Νέστορος και Δυτική Μάνη. Πρώτη πράξη ήσαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων προεδρείων των Σωμάτων και των μελών Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρόεδρος του ΔΣ Καλαμάτας αναδείχθηκε ο Δημήτρης Πολίτης, αντιπρόεδρος ο Στάθης Σταματόπουλος και γραμματέας ο Κώστας Τσαπόγας. Οι δημαιρεσίες επεισοδιακές με αποχωρήσεις και βολές!

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι: Πολίτης, Μαρινάκης, Κοσμόπουλος, Τζαμουράνης, Ζαφειρόπουλος και Αλειφέρη

Αναπληρωματικά Μέλη: Παντελής Δρούγας, Δημήτριος Μαστραγγελόπουλος, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Ιωάννης Χριστόπουλος, Γεώργιος Σωφρονάς, Μαρία Μαλαπάνη, Παύλος Κλάδης και Αναστάσιος Αγγελής.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη εξελέγησαν οι: Σαράντος Μαρινάκης, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς, Ανδρέας Καραγιάννης, Λεωνίδας Λιάππας και Μαρία Μπαρούνη.

Αναπληρωματικά Μέλη οι: Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Δημήτριος Πολίτης, Παντελής Δρούγας, Βασίλης Κανάκης, Παναγιώτης Χειλάς, Ελένη Γκλεγκλέ και Αναστάσιος Σκοπετέας.

Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος

Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ

Νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Δυτικής Μάνης είναι οι: Βαβαρούτσος Γεώργιος (υπ. καθαριότητας, φωτισμού και θεμάτων Δ.Ε. Αβίας), Λυμπερέας Χρήστος (υπ. Ύδρευσης, παραλιών, καταστημάτων, Πολιτικής Προστασίας) και Χρηστέας Δημήτρης (Τεχνικών Υπηρεσιών, θέματα Καθημερινότητας).
Πρόεδρος του ΔΣ Δυτικής Μάνης αναδέχθηκε, με μόλις 6 ψήφους, ο Χρήστος Κισκήρας, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Κομπότης και γραμματέας η Γεωργία Φαληδέα.

Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής είναι ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας και μέλη της οι: Βαβαρούτσος Γεώργιος, Λυμπερέας Χρήστος, Χρηστέας Δημήτριος, Γιαννακέας Σταύρος, Παναγιώτης Μπασάκος και Δημήτρης Σαξώνης

ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος πρόεδρος του ΔΣ εξελέγη ο Κωνσταντίνος Ρομπάκης, αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Μπαχούμας και γραμματέας ο Παναγιώτης Μπλάνας.

Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι: Θεόδωρος Χαραμαράς, Δημήτριος Καφαντάρης, Ευσταθία Σπυροπούλου και Ηλίας Κανάκης

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι: Δημήτριος Σιψάς, Άγγελος Μπίζος, Περικλής Κοντογόνης και Αργύρης Καστόρας.

Στο μεταξύ καθήκοντα ανέλαβε και επίσημα από χθες ο νέος δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, όπου από νωρίς το πρωί, όλα τα στελέχη του Δήμου εκλήθησαν, προκειμένου να ενημερώσουν τον νέο δήμαρχο, ο οποίος με τη σειρά του τους έδωσε κατευθύνσεις για την ομαλότερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών.

«Γνώμονας όλων των κινήσεών μας είναι η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη» δήλωσε ο Π. Καρβέλας. «Θέλουμε οι δημότες να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς στην καθημερινότητά τους. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου με επιμονή, δουλειά, συνεργασία και άμεση προσήλωση στους στόχους μας, θα μπορέσουμε να βάλουμε μια τάξη στην ποιότητα ζωής των δημοτών. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον προκάτοχό του, τέως δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, για την προσφορά του στον τόπο, τονίζοντας ότι το έργο του κρίνεται στη συνείδηση των πολιτών.».

ΜΕΣΣΗΝΗ

Στην ετοιμότητα του Δήμου για το πρώτο κουδούνι έχει εστιάσει ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος ο οποίος επίσης στα θέματα προτεραιότητας βάζει το αγροτικό δίκτυο και στην πολιτική προστασία.
Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι δημαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου του Σώματος και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

ΟΙΧΑΛΙΑ

Ο τέως δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος παρέδωσε χθες το πρωί την «σκυτάλη» στην νεοεκλεγείσα, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, σε κλίμα σύμπνοιας και συναίνεσης.
Αμφότεροι αναγνώρισαν της δυσκολίες που διακατέχουν το Δήμο Οιχαλίας, αλλά και το ό,τι με σκληρή δουλειά και συνεργασία τα προβλήματα μπορούν να υπερκεραστούν άλλωστε ο Δήμος Οιχαλίας είναι ένας Δήμος με προοπτικές και δυνατότητες και του αξίζει όπως και σε όλους του Δημότες ένα καλύτερο αύριο.

ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ο νέος δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, και τα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής έχουν ήδη πιάσει δουλειά. Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: «Να δουλέψουμε, να εργαστούμε για το Δήμο Τριφυλίας με αγάπη, με σύνεση με συνέπεια, και εν πάση περιπτώσει ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε για αυτό τον τόπο θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Είμαι ανοιχτός στο διάλογο και με τους υπαλλήλους και τους εργαζομένους γενικότερα του δήμου να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία χωρίς εντάσεις και χωρίς να υπάρξουν προβλήματα, γιατί τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι πάρα πολύ λίγα, αυτά που μας ενώνουν είναι πάρα πολλά».

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και η εκλογή του νέου προεδρείου και των μελών των δύο Επιτροπών του Δήμου, της Οικονομικής και της Ποιότητας Ζωής, θα γίνουν στις 8 Σεπτεμβρίου.

 

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ