Connect with us

Επικαιρότητα

Δίκη «ψευτογιατρού»: Σήμερα ο εισαγγελέας θα προτείνει την ενοχή ή την αθώωση του

Ανέβηκε

στις

δίκη «ψευτογιατρού»: σήμερα ο εισαγγελέας θα προτείνει την ενοχή ή την αθώωση του 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Εννέα μήνες μετά την έναρξη της δίκης του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία

Ο εισαγγελέας της έδρας αναμένεται σήμερα να διατυπώσει την πρόταση του προς το δικαστήριο σχετικά με την ενοχή ή μη του βασικού πρωταγωνιστή και των 16 συγκατηγορουμένων του, σε μια αγόρευση που ενδέχεται να διαρκέσει ακόμη και δυο συνεδριάσεις λόγω του όγκου των υποθέσεων.

Κεντρικό πρόσωπο στο εδώλιο είναι ο 50χρονος «μαϊμού» γιατρός ο οποίος κατηγορείται για 12 θανάτους ασθενών του και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ τον… συνοδεύουν 16 πρόσωπα ως συνεργοί του, ανάμεσα τους κι ένας πρώην υπουργός της ΝΔ.

Η υπόθεση έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με ένα βούλευμα «φωτιά» στο οποίο περιγράφηκαν όλες οι άπατες που έκανε ο «Dr Kontos», ο οποίος ανάλογα με την περίσταση εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NSA, αλλά και βοτανολόγος. Συνολικά, κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη ψυχική κατάσταση τους λόγω των προβλημάτων υγείας τους και χρησιμοποιώντας δεκάδες διαφορετικά κόλπα κάθε φορά. Στην μια περίπτωση χρέωνε 19.800 ευρώ για μια ένεση με δικά του «μαντζούνια», ενώ σε άλλη χρέωσε 54.000 ευρώ σε ασθενή για τοποθέτηση μοσχεύματος που θα αποκαθιστούσε τα κινητικά του προβλήματα, για να του τοποθετήσει τελικά κυλινδρικό κλωβό αξίας 900 ευρώ!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που ο «ψευτογιατρός» εξαπάτησε την οικογένεια παιδιού με καρκίνο, όπου εμφανίστηκε ως «εξαιρετικά καταρτισμένος και έμπειρος, ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδικευμένες γνώσεις και πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας ανίατων ασθενειών (…) και πρότεινε να διακόψουν για το ανήλικο τέκνο τους την προτεινόμενη, επιστημονικά ενδεδειγμένη, και ακολουθούμενη ως τότε θεραπεία και να ακολουθήσουν, ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε, αποτελούμενη από δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, ενέσιμά και μη, άγνωστης προέλευσης και χημικής σύστασης, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, παρασκευάζονταν στην Ελβετία από σπάνιες και δυσεύρετες πρώτες ύλες και ήταν άγνωστα στον κόσμο, ακόμη και στα περισσότερα μέλη της ιατρικής κοινότητας, θεραπευτικά αποστάγματα, υγρά εμπεριέχοντα δραστικά συστατικά της κάνναβης και φαρμακευτικά βότανα που ίδιος τους χορηγούσε, καθώς και αυστηρή διατροφή».

Ανάμεσα στις καινοτόμες δήθεν θεραπευτικές προτάσεις του, ήταν και θεραπεία αποτελούμενη από έλαια και βότανα του Αγίου όρους. Όπως εξηγούν οι δικαστές, επρόκειτο για «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες του».

Ως νευροχειρουργός ογκολόγος παρουσιάστηκε στην Γ.Μ, η οποία έπασχε από μεταστατικό καρκίνο του μαστού, πείθοντας την ίδια και τους γονείς της ότι ήταν «ερευνητής σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας που μπορούσε να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί με τη μέθοδο θεραπείας που γνώριζε, την πλήρη ίαση της σοβαρής αυτής ασθένειας, συστήθηκε δε σ’ αυτούς με το ψευδές όνομα «Κόντος Νικόλαος», ενώ συνάμα υποσχέθηκε στους τελευταίους την πλήρη ίαση της ανωτέρω πάσχουσας από την ασθένειά της, αν διέκοπτε την προτεινόμενη και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ιατρικής επιστήμης, αποτελούμενη από χειρουργεία, ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες κλπ και ακολουθούσε τη θεραπεία που της σύστησε».

Η προτεινόμενη από τον «ψευτογιατρό» θεραπεία βασιζόταν σε «ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, προερχόμενα από την Ελβετία, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, βρίσκονταν ένα στάδιο πριν την έγκρισή τους από τον Ε.Ο.Φ., βασισμένα σε έλαια και πρώτες ύλες από βότανα του Αγίου Όρους, επτά ενέσεις αρτεμισίνης, αξίας 19.800 ευρώ εκάστηγια τις οποίες ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αποστέλλονταν από την Ελβετία στην Ελλάδα, κατόπιν άδειας από το Βατικανό που λάμβανε ο ίδιος ειδικά, λόγω της ιδιότητάς του ως ερευνητή σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας, νερό από την Αμερική, εμπεριέχον ευγενή μέταλλα, πλατίνα και χρυσό, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, «τσιμεντώνουν» τα καρκινικά κύτταρα και εξαλείφουν την ασθένεια». Μάλιστα, κατάφερε να πείσει την ασθενή και τους γονείς της να του καταβάλουν για τις ανάγκες του «ιατρικού-θεραπευτικού» έργου του και για την αξία των σκευασμάτων της προτεινόμενης από αυτόν θεραπείας το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Η απολογία που εξόργισε

Την οργή των συγγενών των θυμάτων του προκάλεσε ο «ψευτογιατρός» με τη στάση του κατά τη διάρκεια της απολογίας του, που είχε διαρκέσει δυο ημέρες.

«Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν» ήταν η απάντηση του 50χρονου κατηγορουμένου όταν ο εισαγγελέας τον ρώτησε αν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη. «Δεν απολογούμαι, αλλά εξομολογούμαι, απέναντι μου βλέπω τους γονείς μου, τους παππούδες μου, τους πνευματικούς μου πατέρες και τους βλέπω να με ρωτάνε γιατί το κάνες αυτό; Και δε μπορώ να τους πω κάτι, δε μπορώ να τους πω ότι παρέβην τις αρχές που με μεγάλωσαν, ενώ με έμαθαν να είμαι άνθρωπος της προσφοράς, υστερόβουλος. Ποτέ δεν επεδίωξα να κάνω κακό σε κανέναν. Ποτέ δε διέκοψα θεραπεία, ποτέ δεν έβαλα το μαχαίρι στο λαιμό κανενός. Εγώ σαν άνθρωπος έπεσα και οφείλω να σηκωθώ. Συμπάσχω με όλες τις οικογένειες και τους συγγενείς που έχουν στραφεί εναντίον μου. Δε μπορώ να τους ζητήσω συγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν» ανέφερε με την μητέρα ενός θύματος να φωνάζει: «Ποτέ! Τον σιχαίνομαι!».

ΠΗΓΗ

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ