Connect with us

Διατροφή

Δίαιτα Dukan 2: Να τη δοκιμάσεις ή όχι;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δίαιτα Dukan 2: Να τη δοκιμάσεις ή όχι; 1

Δίαιτα dukan

Γιατί η δίαιτα Dukan 2 παραμένει η αγαπημένη όσων θέλουν να χάσουν κιλά; Και γιατί οι διαιτολόγοι την απορρίπτουν;

Η Dukan παραμένει η παλιά-νέα “love to hate” δίαιτα και για το 2019. Όσοι την έχουν δοκιμάσει ορκίζονται στην αποτελεσματικότητά της και αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό είναι που την κάνει τόσο δημοφιλή. Ωστόσο, η Dukan δεν είναι νέα άφιξη στο σύμπαν του αδυνατίσματος. Ιδρυτής της είναι ο Γάλλος δρ Pierre Dukan, ο οποίος δημιούργησε ένα διατροφικό πλάνο με λίγους υδατάνθρακες και πολλές πρωτεΐνες, υποσχόμενος γρήγορη απώλεια πολλών κιλών. Το βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ σε πολλές χώρες, οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια παγκοσμίως και η διατροφή που περιγράφεται σ’ αυτό έγινε συνώνυμη της πρωτεϊνικής δίαιτας.

Το κοινό, προφανώς, αγκάλιασε την αυστηρή δίαιτα του δρος Dukan, ωστόσο οι διαιτολόγοι και οι διατροφολόγοι τής “επιτέθηκαν” πατώντας στο γεγονός ότι προτείνει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, πολύ λίγους υδατάνθρακες και λιπαρά, ακόμα και από εκείνα που ανήκουν στα “καλά”.

Το “πρόβλημα” διορθώθηκε με τη δεύτερη εκδοχή της δίαιτας, την Dukan 2, η οποία προσαρμόστηκε και έχει έρθει λίγο πιο κοντά στο πρότυπο που θεωρούμε υγιεινή διατροφή προσφέροντας μια πολύ λιγότερο περιοριστική και πιο ισορροπημένη προσέγγιση στην κατανάλωση φαγητού.

Δίαιτα Dukan 1 VS δίαιτα Dukan 2

Η πρώτη εκδοχή της Dukan είναι η πιο αυστηρή και περιοριστική. Ναι μεν δεν υπάρχει περιορισμός στις ποσότητες, οι επιλογές όμως είναι ανάμεσα σε πρωτεϊνούχες τροφές (ψάρι, κρέας, αβγό, τυρί, αλλαντικά) αποκλείοντας ουσιαστικά μεγάλες κατηγορίες τροφών, όπως τα σιτηρά, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι πατάτες, τα όσπρια, και οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη.

Η Dukan 1 χωρίζεται σε 4 φάσεις, και ο δημιουργός της προτείνει η τελευταία να ακολουθείται εφ’ όρου ζωής, αφού είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, το πρότυπο διατροφής που βοηθά να σταθεροποιηθεί το βάρος στο επιθυμητό επίπεδο. Η πρώτη φάση ονομάζεται Επίθεση και διαρκεί από 2 έως 10 ημέρες, ανάλογα με τα κιλά που έχει κάποιος στόχο να χάσει, π.χ. 3 ημέρες για απώλεια 6-10 κιλών. Στη φάση αυτή επιτρέπεται να καταναλώνεις απεριόριστη ποσότητα άπαχης πρωτεΐνης (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, αλλαντικά, αβγό, θαλασσινά, τυρί και γαλακτοκομικά) συν 1 κ.σ. βρόμη την ημέρα, ενώ απαγορεύονται όλα τα λιπαρά, ακόμα και το ελαιόλαδο. Επίσης, θα πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και να περπατάς 20 λεπτά κάθε μέρα.

Η δεύτερη φάση, η Πλεύση, είναι αυτή που ακολουθείς για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό βάρος. Τώρα προστίθενται στη διατροφή τα λαχανικά, εναλλάξ με την πρωτεΐνη, δηλαδή τη μία μέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτεΐνη και την άλλη λαχανικά. Στην Πλεύση αυξάνεται κατά μία κουταλιά η βρόμη, προστίθεται το ελαιόλαδο με μέτρο και μπορείς να τρως προϊόντα Dukan, όπως κακάο, μπάρες, μπισκότα κ.λπ.

Η επόμενη φάση είναι η Σταθεροποίηση, όπου οι επιλογές πλέον είναι πολύ πιο ισορροπημένες και εντάσσονται στη διατροφή όσπρια και ζυμαρικά, με τους αντίστοιχους φυσικά περιορισμούς, και η τελευταία φάση είναι η Συντήρηση, που πάλι βασίζεται σε ορισμένους κανόνες που θα πρέπει να τηρήσεις εφ’ όρου ζωής για να μην πάρεις ξανά τα κιλά που έχασες.

Η δεύτερη εκδοχή της συγκεκριμένης δίαιτας, η Dukan 2, είναι πιο εύκολη στην εφαρμογή και πιο “φιλική” με την ισορροπημένη διατροφή. Χωρίζεται σε 7 βήματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν τις ημέρες της εβδομάδας και σε κάθε βήμα προστίθεται κάτι ακόμα στις διατροφικές επιλογές. Για παράδειγμα, η δίαιτα ξεκινά τη Δευτέρα (παραδοσιακά!) με καθαρή πρωτεΐνη απεριόριστη στην ποσότητα. Την Τρίτη προστίθενται λαχανικά, την επόμενη μέρα ένα φρούτο, την Πέμπτη ψωμί και ούτω καθεξής, μέχρι να φτάσουμε στην Κυριακή και στο ελεύθερο γεύμα.

Επαναλαμβάνοντας τα 7 βήματα φτάνει κάποιος στο επιθυμητό βάρος και στη συνέχεια ακολουθεί τις φάσεις της Σταθεροποίησης και τη Συντήρησης από την Dukan 1.

Γιατί η Dukan έχει τόσους οπαδούς

Είναι μια δίαιτα αποτελεσματική – όσοι έχουν καταφέρει να την ακολουθήσουν χάνουν πράγματι βάρος.

H Dukan δεν είναι μια δίαιτα “πείνας”. Εξασφαλίζει τον κορεσμό, αφού δεν υπάρχει περιορισμός στις ποσότητες των επιτρεπτών τροφών που μπορεί να καταναλώσει κάποιος. Ο περιορισμός εστιάζεται στους υδατάνθρακες και στα λιπαρά, αναγκάζοντας τον οργανισμό να στραφεί για ενέργεια στο αποθηκευμένο λίπος. Όπως ισχυρίζεται ο δημιουργός της, η περιορισμένη κατανάλωση υδατανθράκων ελέγχει την έκκριση ινσουλίνης στον οργανισμό με αποτέλεσμα να μην αποθηκεύεται λίπος στο σώμα.

Ειδικά η δίαιτα Dukan 2 είναι σχετικά εύκολα εφαρμόσιμη στην καθημερινότητα, με μεγαλύτερο ποσοστό συμμόρφωσης, ενώ όσοι την ακολουθούν –και για όσο διάστημα– μένουν ικανοποιημένοι από την απώλεια κιλών.

Είναι ασφαλής η δίαιτα Dukan;

Ο επίσημος αγγλικός φορέας υγείας (National Health Service – NHS) σχολιάζει σχετικά: “Μια δίαιτα τόσο περιοριστική όπως η Dukan θα επιφέρει μείωση βάρους απλά λόγω της ανεπάρκειας θερμίδων ως αποτέλεσμα των περιορισμένων διατροφικών επιλογών, της ανίας και της έλλειψης ευχαρίστησης από το φαγητό”. Σε μελέτη σε τρωκτικά από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας στην Ισπανία υποδεικνύεται πως μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει νεφροπάθεια, ενώ έχει συνδεθεί με αυξημένες πιθανότητες για φλεγμονές των αρθρώσεων. Επίσης, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής έρευνα όπου να αποδεικνύεται πως μια υψηλά πρωτεϊνική δίαιτα, όπως η Dukan, είναι ασφαλής ή αποτελεσματική μακροπρόθεσμα. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πρόσφατες επιστημονικές έρευνες η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και αλλαντικών έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου.

Γενικότερα, όμως, φαίνεται πως οι διαιτολόγοι έχουν πολλούς λόγους να μη συνιστούν τη συγκεκριμένη δίαιτα. Ο περιορισμός των φρούτων και των λαχανικών στις πρώτες δύο φάσεις της Dukan 1 μπορεί να στερήσει από τον οργανισμό βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά, η έλλειψη των φυτικών ινών μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, ενώ ο περιορισμός των λιπαρών σημαίνει πως ο οργανισμός δεν μπορεί να απορροφήσει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες.

Οι περιορισμένοι υδατάνθρακες είναι ακόμα ένα πρόβλημα που αναδεικνύουν οι ειδικοί στη συγκεκριμένη δίαιτα. Η γενικά αποδεκτή ποσότητα υδατανθράκων σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο είναι περίπου στο 50% της ημερήσιας πρόσληψης, ποσότητα που εξασφαλίζει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την αναπλήρωση του γλυκογόνου στους μυς. Έρχεται, επίσης, σε πλήρη αντίθεση με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις απαραίτητες πέντε μερίδες την ημέρα φρούτων και λαχανικών, ποσότητα που εξασφαλίζει στον οργανισμό τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Τέλος, η δίαιτα Dukan, η 1 ή η 2, δεν πληροί ένα βασικό “προαπαιτούμενο”: Δε βοηθά τους ανθρώπους που την ακολουθούν να μάθουν να τρώνε ισορροπημένα και υγιεινά. Αυτό σημαίνει πως, όταν κουραστεί κάποιος να ακολουθεί την Dukan και τη φάση Συντήρησης, πιθανότατα θα πάρει πίσω όλα τα κιλά τα οποία έχασε με κόπο.

Ένα Dukan-σύμπαν

Τα βιβλία του δρος Dukan είναι μόνο ο κορμός για τη δίαιτά του. Μετά την επιτυχία της διατροφής αυτής δεκάδες –ίσως και πολύ περισσότερα– βιβλία έχουν κατακλύσει την αγορά για το πώς θα μαγειρέψεις σύμφωνα με τις οδηγίες της Dukan, αλλά και για την παρασκευή ειδικών διατροφικών προϊόντων, όπως μπισκότα και άλευρα, που θα εμπλουτίσουν γευστικά την κάθε μέρα. Αυτό βέβαια συνεπάγεται πως θα πρέπει κανείς να περνά αρκετό χρόνο στην κουζίνα μαγειρεύοντας όχι μόνο τα γεύματα, αλλά και τα σνακ, καθώς δεν μπορείς να βρεις εύκολα συμβατά με την Dukan σνακ στο εμπόριο.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Διατροφή

Δείτε την Πυθαγόρεια διατροφή που εξαφανίζει τις ασθένειες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δείτε την Πυθαγόρεια διατροφή που εξαφανίζει τις ασθένειες 2

Πυθαγόρεια διατροφή

“Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη”. Ιπποκράτης

Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μίξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!

 

Τα Κόκκινα Φασόλια:

 

Πραγματικά μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας – και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.

 

Το Καρύδι:

 

Μοιάζει με έναν μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την εγκεφαλική λειτουργία.

 

Το Καρότο:

 

Η διατομή του καρότου μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και ενισχύουν γενικά την λειτουργία των ματιών.

 

Το Σέλινο:

 

Μοιάζει με τα οστά. Το σέλινο στοχεύει ειδικά στην ενδυνάμωση και την αντοχή των οστών. Τα τρόφιμα με νάτριο, όπως το σέλινο τροφοδοτεί με τα απαραίτητα, τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.

 

Το Αβοκάντο:

 

Στοχεύει στην υγεία και στη καλή λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας. Τα Αβοκάντο βοηθούν τις γυναικείες ορμόνες να έλθουν σε ισορροπία, να ρίξει ανεπιθύμητο βάρος μετά τη γέννηση, και την αποτροπή του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

 

Τα σύκα:

 

Υποκαθιστούν τους όρχεις και είναι γεμάτα από σπόρους και κρέμονται ανά ζεύγη, όταν μεγαλώνουν. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των αρσενικών(+) σπερματοζωαρίων, καθώς αυξάνουν και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, για βοηθήσουν, να ξεπεραστεί η ανδρική στειρότητα.

 

Το μανιτάρι:

 

Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της ακοής, όπως ακόμη, τα μανιτάρια είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για υγιή οστά, η οποία ισχυροποιεί ακόμα και τα μικροσκοπικά οστάρια που βρίσκονται μέσα στο αυτί τα οποία μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.

 

Τα σταφύλια:

 

Μια διατροφή υψηλή σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και το εμφύσημα. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος.

 

Το Ginger (η πιπερόριζα):

 

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι η υποβοήθηση της πέψης, ενώ είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για κινητικά προβλήματα-ασθένειες.

 

Οι Γλυκοπατάτες:

 

Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και πράγματι επιφέρουν ισορροπία το γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.

 

Τα κρεμμύδια:

 

Βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.

 

Το σκόρδο:

 

Βοηθάει στην απομάκρυνση άχρηστων υλικών και τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες από το σώμα.

 

Το λεμόνι:

 

Είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. είναι 10000 φορές ισχυρότερο από την χημειοθεραπεία, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Επιπλέον το θεωρούν σαν έναν παράγοντα αντιμικροβιακου ευρέος φάσματος, κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παράσιτων και σκουληκιών, ρυθμιστή τη υψηλής αρτηριακής πίεσης, είναι αντικαταθλιπτικό και καταπολέμα το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.

 

Ο χυμός του λεμονιού περιέχει βιταμίνη C, σάκχαρα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα (κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και πυρίτιο) ενώ η φλούδα του αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο. Επίσης, το λεμόνι είναι πλούσιο σε φλαβόνες, αντιοξειδωτικές ουσίες πολύτιμες στη θεραπευτική. Το λεμόνι είναι εξαιρετικό αντιβακτηριακό, απολυμαντικό, στυπτικό και αντισηπτικό, θεωρείται πως βοηθάει στον έλεγχο του ουρικού οξέος, εμποδίζει τη θρόμβωση των αρτηριών και των φλεβών και τη συσσώρευση αλάτων. Το λεμόνι, επειδή ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα (αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια) θεωρείται και άριστο αιμοστατικό.

 

Τα αμύγδαλα:

 

Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.

 

Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.

 

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Διατροφή

Δίαιτα Άτκινς: Αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής για γρήγορη απώλεια βάρους

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δίαιτα Άτκινς: Αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής για γρήγορη απώλεια βάρους 3

Δίαιτα Άτκινς

Η δίαιτα Atkins είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και συνηθισμένες δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και μεγάλη κατανάλωση πρωτεΐνης για την απώλεια βάρους.

Ειδικότερα, όποιος ακολουθεί τη δίαιτα Atkins, ουσιαστικά καίει το σωματικό λίπος για να χάσει βάρος.

 

Η δίαιτα Atkins δεν είναι μόνο μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, αλλά κατανάλωσης τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λιπαρά, χωρίς να ανησυχείτε για την καταμέτρηση των θερμίδων.

 

Δίαιτα Atkins: Μία από τις πιο πολυψηφισμένες δίαιτες

 

Αυτή η δημοφιλής δίαιτα, εμφανίστηκε περίπου το 1970. Η δίαιτα Άτκινς παρουσιάστηκε από την Dr. Robert C. Atkins, έναν καρδιολόγο που έγραψε το best seller βιβλίο Dr. Atkins Diet Revolution.

 

Η δίαιτα πήρε τα πάνω της το 2003-2004 και έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες καθώς υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους. Μάλιστα, το Us News την καταχώρησε στη λίστα με τις πιο πολυψηφισμένες δίαιτες.

 

Ωστόσο πρόκειται για μία πρωτεϊνική δίαιτα και όπως όλες οι πρωτεϊνικές δίαιτες, έτσι και αυτή εγκυμονεί κάποιους κινδύνους για την υγεία.

 

Δίαιτα Atkins: Κινδύνους που κρύβει

 

Όταν κάποιος κόβει τους υδατάνθρακες και ακολουθεί μια καθαρά πρωτεϊνική διατροφή, χάνει γρήγορα τα πρώτα κιλά, γιατί παρατηρείται αρχικά απώλεια των υγρών. Στη συνέχεια και εφόσον δεν καταναλωθούν υδατάνθρακες, ο οργανισμός αρχίζει να καίει το λίπος. Με τη διαδικασία αυτή παράγονται κετόνες, οι οποίες με τη σειρά τους μειώνουν το αίσθημα της πείνας και η δίαιτα συνεχίζεται με επιτυχία.

 

Όταν όμως οι κετόνες παραμένουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο αίμα, μπορούν να δημιουργήσουν πολλές παρενέργειες.

 

Οι πιο συνηθισμένες είναι πονοκέφαλοι, ευερεθιστότητα, κόπωση και κακή διάθεση. Επίσης μπορεί να προκληθούν προβλήματα στα νεφρά και καρδιακές αρρυθμίες.

 

Η συχνή κατανάλωση πρωτεϊνών αυξάνει τη χοληστερίνη, γεγονός που μπορεί να βλάψει τα αγγεία και την καρδιά.

 

Η πλήρης διακοπή της κατανάλωσης των υδατανθράκων μπορεί να είναι επωφελής για την απώλεια κιλών, μακροχρόνια όμως βλάπτει την υγεία. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι ειδικοί δεν την συνιστούν για πάνω από δυο μήνες.

 

Δίαιτα Atkins: Πώς λειτουργεί

 

Σύμφωνα με το επίσημο site Atkins Diet, η δίαιτα βασίζεται στις πρωτεΐνες και τα λαχανικά, απαγορεύοντας την κατανάλωση υδατανθράκων ενώ είναι χαμηλή στην πρόσληψη σακχάρων.

 

Διαιτα Άτκινς: Αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής για κάψιμο του περιττού λίπους και γρήγορη απώλεια βάρους - Εικόνα 1

 

Δίαιτα Atkins: Τι μπορείτε να φάτε

 

Μπορείτε να τρώτε φρούτα, όπως μήλα, κεράσια, γκρέιπφρουτ και blueberries και από λαχανικά μπορείτε να τρώτε kale, σπανάκι, ραδίκια και νεροκάδραμο.

 

Ορίστε η πλήρης λίστα με τα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε παρακάτω:

 

Kale σπανάκι μπρόκολο σπαράγγια ραδίκια νεροκάρδαμο ψάρια θαλασσινά χοιρινό αβγά μοσχάρι ελαιόλαδο αβοκάντο ξηρούς καρπούς βούτυρο λάδι καρύδας τυρί γιαούρτι αμύγδαλα ηλιόσπορους μούρα κεράσια βατόμουρα πεπόνι

 

Δίαιτα Atkins: Τροφές που απαγορεύονται

 

ζάχαρη αναψυκτικά χυμοί φρούτων κέικ γλυκά παγωτό ρύζι σιτηρά αλεύρι λάδι σόγιας ηλιέλαιο τροφές με υδατάνθρακες

 

Δίαιτα Atkins: Οι 4 φάσεις

 

Διαιτα Άτκινς: Αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής για κάψιμο του περιττού λίπους και γρήγορη απώλεια βάρους - Εικόνα 2

 

1η φάση: Δεν μπορείτε να φάτε περισσότερα από 20 γραμμάρια υδατάνθρακες την ημέρα. Μπορείτε να χάστε το 10% τους βάρους σας σε 14 ημέρες. Ξεκινήστε με 3 γεύματα την ημέρα ή έξι μικρά γεύματα. Μην παραλείπετε γεύματα ή μην μείνετε νηστικοί για πάνω από 6 ώρες.

 

Διαιτα Άτκινς: Αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής για κάψιμο του περιττού λίπους και γρήγορη απώλεια βάρους - Εικόνα 3

 

2η φάση: Η δεύτερη φάση της Δίαιτας Atkins έχει ως στόχο να αυξήσετε τους υδατάνθρακες.Απλά προσθέστε τρόφιμα με αύξηση 5 γραμμαρίων κάθε εβδομάδα.

 

Διαιτα Άτκινς: Αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής για κάψιμο του περιττού λίπους και γρήγορη απώλεια βάρους - Εικόνα 4

 

3η φάση: Η πρόσληψη υδατανθράκων αυξάνεται κατά δέκα γραμμάρια κάθε μέρα για μια εβδομάδα προκειμένου να βοηθήσει το σώμα σας να προσαρμοστεί στην προσθήκη υδατανθράκων και την τελική φάση συντήρησης.

 

Διαιτα Άτκινς: Αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής για κάψιμο του περιττού λίπους και γρήγορη απώλεια βάρους - Εικόνα 5

 

4η φάση: Η τέταρτη φάση της Δίαιτας Atkins σας επιτρέπει να διατηρήσετε το βάρος που χάσατε. Οι υδατάνθρακες περιορίζονται σε λιγότερο από 90 γραμμάρια την ημέρα.

 

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Διατροφή

Δίαιτα 16-8: Έξι συμβουλές για να χάσετε γρήγορα και εύκολα βάρος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δίαιτα 16-8: Έξι συμβουλές για να χάσετε γρήγορα και εύκολα βάρος 4

Δίαιτα 16-8

Η διαλειμματική νηστεία ή διαλείπουσα (στα διατροφικά προγράμματα που συγκαταλέγεται αυτή η διατροφή 16:8) είναι μία δίαιτα που τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές μεταξύ των ατόμων που επιθυμούν την απώλεια βάρους.

Διαλειμματική νηστεία: Για απώλεια λίπους και βάρους

Πρόκειται για ένα σχήμα διατροφής που εναλλάσσει περιόδους σύντομης νηστείας (χωρίς κατανάλωση τροφής ή με σημαντική μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων) με περιόδους απεριόριστης κατανάλωσης τροφής, το οποίο προωθείται για να αλλάξει τη σύσταση του σώματος μέσω της απώλειας λίπους και βάρους, αλλά και να βελτιώσει δείκτες υγείας που σχετίζονται με διαταραχές, όπως η υπέρταση και η υπερχοληστερολαιμία.

Διαλειμματική νηστεία: Τι να προσέξετε

Όπως σχολιάζει και η διατροφολόγος του Mothersblog, Ευσταθία Παπαδά, αυτός ο τύπος διατροφής θα ήταν δύσκολος για κάποιον που έχει συνηθίσει να τρώει κάθε λίγες ώρες (π.χ. ενδιάμεσα σνακ μεταξύ των γευμάτων).

Δεν θα ήταν επίσης κατάλληλη για όσους λαμβάνουν φάρμακα που απαιτούν τροφή σε τακτά χρονικά διαστήματα λόγω μεταβολικών αλλαγών που προκαλούν, όπως ο διαβήτης.

 

Οι παρατεταμένες περίοδοι στέρησης τροφίμων θέτουν ένα άτομο σε κίνδυνο υπερκατανάλωσης τροφής όταν επανεισαχθούν τρόφιμα και μπορεί να προωθήσουν ανθυγιεινές συμπεριφορές.

 

Διαλειμματική νηστεία: Το παρακάτω ενδεικτικό πρόγραμμα μπορεί να σας βοηθήσει

 

7 το πρωί: Ξυπνήστε και πιείτε ένα ποτήρι νερό για να ενυδατωθείτε.

 

Δίαιτα 16-8: Έξι συμβουλές για να «κάψετε» γρήγορα το περιττό λίπος και να χάσετε εύκολα βάρος - Εικόνα 1

 

8 το πρωί: Μην φάτε φαγητό, πιείτε απλά μια κούπα καφέ ή τσάι χωρίς ζάχαρη. Ακόμη καλύτερα μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι με νερό και μηλόξιδο.

 

Δίαιτα 16-8: Έξι συμβουλές για να «κάψετε» γρήγορα το περιττό λίπος και να χάσετε εύκολα βάρος - Εικόνα 2

 

12 το μεσημέρι: Το πρώτο γεύμα της ημέρας – Φάτε κάτι υγιεινό, με πρωτεΐνη, κάτι πράσινο και φυτικές ίνες.

 

Δίαιτα 16-8: Έξι συμβουλές για να «κάψετε» γρήγορα το περιττό λίπος και να χάσετε εύκολα βάρος - Εικόνα 3

 

3 το μεσημέρι: Φάτε ένα σνακ χαμηλό σε θερμίδες. Το αβοκάντο είναι μια καλή επιλογή.

 

Δίαιτα 16-8: Έξι συμβουλές για να «κάψετε» γρήγορα το περιττό λίπος και να χάσετε εύκολα βάρος - Εικόνα 4

 

7 το απόγευμα: Το βραδινό σας θα πρέπει να το καταναλώσετε τουλάχιστον μέχρι τις 8 το απόγευμα.

 

Δίαιτα 16-8: Έξι συμβουλές για να «κάψετε» γρήγορα το περιττό λίπος και να χάσετε εύκολα βάρος - Εικόνα 5

 

Κοιμηθείτε και αρχίστε ξανά την επόμενη μέρα από την αρχή.

 

Δίαιτα 16-8: Έξι συμβουλές για να «κάψετε» γρήγορα το περιττό λίπος και να χάσετε εύκολα βάρος - Εικόνα 6

Πηγή

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ