Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Δεσμευση θαλάσσιου χώρου στον Μεσσηνιακό Κόλπο για εκπαιδευτικές ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ)

Στην δέσμευση συγκεκριμένου θαλάσσιου χώρου στον Μεσσηνιακό Κόλπο, στον οποίο απαγορεύεται τόσο η κυκλοφορία και αγκυροβολία σκαφών, όσο και το ψάρεμα, προέβη με σχετική απόφασή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Ο συγκεκριμένος θαλάσσιος χώρος δεσμεύεται για την λειτουργία του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας τα χρονικά διαστήματα:

α) από 18/5/2020 έως 7/8/2020 κάθε Τρίτη — Τετάρτη — Πέμπτη – Παρασκευή από 7 π.μ. έως 3 μ.μ.

β) από 17/8/2020 έως 30/10/2020 κάθε Τρίτη — Τετάρτη — Πέμπτη — Παρασκευή από 7 π.μ. έως 3 μ.μ.

γ) από 8/8/2020 έως 16/8/2020 δεν θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση.

δ) επιπρόσθετα από 7/7/2020 έως 11/9/2020, επιπλέον των ανωτέρω, κάθε Πέμπτη από 8 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Χειλάς Παναγιώτης: Το Μοντέλο των Δύο Δημάρχων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Μια διοικητικά σύγχρονη Δημοτική Αρχή για την Καλαμάτα του 2023

                      

Στη γλώσσα της επιχειρηματικής στρατηγικής υπάρχει ο όρος: “Εξαγορές & Συγχωνεύσεις”. Εδώ θα αναφερθώ στην αξία των συγχωνεύσεων και πως η αξία αυτή δύναται να μεταφερθεί στην πολιτική σκηνή της αυτοδιοίκησης για τα χρόνια που έρχονται. Στη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα, διεθνώς, έχει παρατηρηθεί ότι όταν δύο σχεδόν ισοδύναμες επιχειρήσεις του ίδιου κλάδου συγχωνεύονται για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά, δεν εξαγοράζει η μία την άλλη ως συνήθως. Αντιθέτως, δημιουργείται ένα μεταβατικό ή μόνιμο σύστημα διπλής διοίκησης. Δημιουργείται το επονομαζόμενο μοντέλο Co-CEO. Αντί για έναν επικεφαλής, υπάρχουν δύο επικεφαλής, ισοδύναμοι σε ρόλο 360, αλλά δεν κάνουν τα ίδια πράγματα, ταυτόχρονα.

 

Βρίσκονται στον ίδιο χώρο, αλλά εργάζονται σε διαφορετικό χρόνο.

 

Ο ένας εργάζεται για το παρόν (καθημερινότητα, τουριστική ανάπτυξη, εκπαίδευση, αγροδιατροφικός τομέας, πολιτισμός, αθλητισμός, κλπ.) και άλλος για το μέλλον (ωρίμανση μελετών, πολεοδόμηση, άντληση κοινοτικών κονδυλίων, φάκελοι προγραμμάτων ΕΣΠΑ, διεύρυνση τεχνικού προγράμματος, κλπ.), και οι ρόλοι τους είναι αυστηρά διακριτοί και διαφορετικοί. Μπορείτε να φανταστείτε ότι κινούνται στον ίδιο άξονα (χρόνος), αλλά βρίσκονται σε δύο διαφορετικά σημεία. Οι πολιτικοί στόχοι τους, ωστόσο, το πολιτικό τους όραμα και η πολιτική τους κατεύθυνση παραμένουν στον ίδιο άξονα, και αυτό είναι που δίνει αξία στο μοντέλο αυτό.

 

Τα πλεονεκτήματα είναι εξαιρετικά

Α. επάρκεια διευρυμένης ομάδας διοίκησης,

Β. δημοκρατικότητα αποφάσεων μέσω πολλαπλής οπτικής,

Γ. επαρκείς εφεδρείες σε πρόσωπα και ικανότητες,

Δ. δυνατότητα ετήσιας εναλλαγής μεταξύ τους,

Ε. πρόοδος – πραγματική πρόοδος σε όλους τους τομείς,

ΣΤ. εξειδίκευση ομάδων εργασίας ανά τμήμα, κλπ.

 

Σημασία έχει ότι κάτι αντίστοιχο θα ήταν εύκολο να υλοποιηθεί και για τις πολιτικές παρατάξεις ίδιων, ή σχεδόν ίδιων, πολιτικών πεποιθήσεων. Η δημοτική αρχή Καλαμάτας του 2023 θα καλεστεί να υιοθετήσει σύγχρονα διεθνή πρότυπα διοίκησης στα πλαίσια των σύγχρονων διεθνών εξελίξεων. Ο Δήμος Καλαμάτας είναι ένας μεγάλος δήμος και εξαιρετικά απαιτητικός στην διοίκησή του και ως εκ τούτου χρειάζεται ΔΥΟ ακαδημαϊκά άρτιους και επαγγελματικά καταρτισμένους Δημάρχους, ταυτόχρονα, όχι μισό δήμαρχο με μειωμένα προσόντα και αναποτελεσματικό. Και κυρίως, ο δήμος Καλαμάτας χρειάζεται μια πολύ ικανή ομάδα ανθρώπων για να στηρίξει την παραγωγή και την υλοποίηση του οράματος και του έργου αυτών των δύο προοδευτικών δημάρχων. Προοδευτικός λέγεσαι όταν δε βαδίζεις, δε συμβιβάζεσαι, δεν προτείνεις και δεν υιοθετείς την πολιτικά πεπατημένη οδό. Προοδευτικός δε σημαίνει ούτε αριστερός, ούτε δεξιός. Προοδευτικός σημαίνει κυρίως ικανός και ευφυής, και κυρίως ΠΡΩΤΟΣ με πολιτική παρουσία «out of the box».

Η Καλαμάτα θα ήταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα μπορούσε με τα σημερινά δεδομένα (Κοσμόπουλος – Τζαμουράνης) να υιοθετήσει αυτό το σύγχρονο διοικητικό μοντέλο και τα αποτελέσματα αυτής της δυναμικής θα ήταν ορατά στην καθημερινότητα των δημοτών από την 1η μέρα. Οι δύο δήμαρχοι δε, οι οποίοι θα συμφωνούσαν και θα υλοποιούσαν το πρότυπο αυτό για τη διοίκηση του δήμου Καλαμάτας στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έμεναν στην ιστορία της αυτοδιοίκησης ως οι Πρώτοι που πρότειναν και εφάρμοσαν το πλέον σύγχρονο διοικητικά μοντέλο του κόσμου στην τοπική αυτοδιοίκηση τον 21ο αιώνα σε εθνικό και ίσως και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα τους αντιλαμβάνονταν ως προοδευτικούς, όχι μόνο οι σύγχρονοί τους, αλλά και όλες οι επόμενες γενιές. Σημασία δεν έχει η σειρά στα ονόματα, στις ομιλίες, στις συγκεντρώσεις, στις αφίσες και στα φυλλάδια. Σημασία έχει ποιοι καταγράφονται ως Πρώτοι στην Ιστορία. Και όπως είπε και ο Γάλλος ηγέτης Ναπολέων Βοναπάρτης (1769-1821), η ιστορία γράφεται από τους νικητές. “Ικτίνος και Καλλικράτης”, λέει η ιστορία σήμερα, και κανείς δεν απορεί γιατί ο Ικτίνος αναφέρεται πρώτος και ο Καλλικράτης δεύτερος, διότι αναφέρονται ως μια αξία, ως αρχιτέκτονες πρότυπα με διαστολή και ανθεκτικότητα στον χρόνο. Πολιτισμική αξία, πανανθρώπινη.

 

Χειλάς Θ. Παναγιώτης

www.cheilas.gr

Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Θέσεις πρόσδεσης σκαφών και παραχώρηση χερσαίων χώρων λιμένα Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης γνωστοποιεί τα εξής:

Α. Θέσεις πρόσδεσης σκαφών

Οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, καθώς και οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών τουριστικών σκαφών –αναψυχής, που ενδιαφέρονται για θέση πρόσδεσης σκάφους, εντός λιμένα Καλαμάτας, παρακαλούνται όπως προσέλθουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Μιαούλη 30 – Καλαμάτα), μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (τηλ.: 27210-24362) έως και τις 31/01/2021, προκειμένου να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις.

Απαραίτητα δικαιολογητικά :

1) Αίτηση με ακριβή στοιχεία, η οποία συμπληρώνεται στην Υπηρεσία

2) Φωτοαντίγραφο άδειας πλόων ή πρωτοκόλλου γενικής επιθεώρησης και άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Β. Παραχωρήσεις χερσαίων χώρων για το έτος 2021

Οι ενδιαφερόμενοι (καταστηματάρχες και λοιποί), που επιθυμούν να κάνουν χρήση χώρου για το έτος 2021 στη χερσαία ζώνη λιμένα Καλαμάτας, παρακαλούνται όπως προσέλθουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Μιαούλη 30 – Καλαμάτα), μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (τηλ.: 27210-24362), έως 15 Φεβρουαρίου 2021, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις για τη χορήγηση άδειας χρήσης χώρου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά :

1) Αίτηση με ακριβή στοιχεία και καταστατικό συστάσεως εταιρείας (αν πρόκειται για εταιρεία)

2) Τοπογραφικό διάγραμμα όπου θα φαίνεται ακριβώς η θέση του καταστήματος, τα μέτρα της πρόσοψης του καταστήματος και ο αιτούμενος χώρος.

3) Αντίγραφο άδειας λειτουργίας του καταστήματος

4) Μισθωτήριο συμβόλαιο

Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο θα παραχωρήσει τμήματα της ενιαίας χερσαίας ζώνης στους αιτούντες, για το έτος 2021.

Γ. Παραχωρήσεις χερσαίων χώρων για υπαίθριο εμπόριο, για το έτος 2021

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση χώρου για το έτος 2021 στη χερσαία ζώνη λιμένα Καλαμάτας, για υπαίθριο εμπόριο, παρακαλούνται όπως προσέλθουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Μιαούλη 30 – Καλαμάτα), μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (τηλ.: 27210-24362), έως και τις 29 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις  με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας χρήσης χώρου.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Κατ’ οίκον εργασία για το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σε προληπτική καραντίνα στην οικία του βρίσκεται από το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς θετική στην Covid19 διεγνώσθη η σύζυγός του Εύη Παπαγεωργίου. Ο Δήμαρχος για τις επόμενες ημέρες θα εργάζεται από το σπίτι, συμμετέχοντας κανονικά στο τακτικό πρόγραμμα των συσκέψεων και των συνεδριάσεων του Δήμου, ασκώντας τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως. Άλλωστε σε αυτό βοηθά η ψηφιακή μετεξέλιξη του Δήμου, η πλήρης εφαρμογή στο Δήμο της διακίνησης ηλεκτρονικά τόσο της αλληλογραφίας όσο και των εγγράφων κ.ά.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Εργασία στο σπίτι, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αν και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκα ήταν αρνητικά, εν τούτοις από σήμερα (σ.σ. 23/1/21) και για τις επόμενες ημέρες θα εργάζομαι στο σπίτι καθώς η σύζυγός μου Εύη, στην πρώτη γραμμή της μάχης, ως Διοικήτρια του ΓΝ Λακωνίας, διαγνώστηκε θετική στην COVID 19».

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

Σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος μέσω διαδοχικών τηλεδιασκέψεων, προεδρεύει από νωρίς το πρωί, στις προγραμματισμένες υπηρεσιακές συσκέψεις (Δ/νση Γεωτεχνικών, Δ/νση Οικονομικών, Δ/νση Πολεοδομίας κ.ά.) δίνοντας κατευθυντήριες οδηγίες.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ