Connect with us

Επιχειρήσεις

Click away: Αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο – Μόνο ένας στους δέκα θα δουλέψει

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο έχει φέρει το μέτρο του click away το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή τις εορταστικές μέρες και συγκεκριμένα από την Κυριακή (13/12).

Το click away δεν υποκαθιστά την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς. Πρέπει να βρούμε πειστικές απαντήσεις για τους συναδέλφους μας, που έχουν ένα συνοικιακό κατάστημα που το επισκέπτονται 4-5 άνθρωποι την ημέρα, αναφέρει χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το μέτρο ως συμπληρωματικό που δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς και εκτίμησε ότι μόνο το «10% των επιχειρήσεων θα μπορεί να εφαρμόσει το μέτρο», λέγοντας ότι είναι ανεφάρμοστο στα χιλιάδες συνοικιακά καταστήματα.

«Η κατάσταση που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη», ανέφερε τονίζοντας πως διακυβεύονται το μέλλον και η επιβίωση χιλιάδων μικρομεσαίων, που αυτήν τη στιγμή βλέπουν ορατό τον κίνδυνο του αφανισμού τους.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι ύψιστο αγαθό και προτεραιότητα είναι η υγεία. Για τα θέματα αγοράς τόνισε όμως ότι το εμπόριο αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο σε όλη την επικράτεια και ουσιαστικά παραμένει ακόμα κλειστό.

Συστήματα τύπου “click away”, ραντεβού και ψηφιακές πωλήσεις, αποτελούν συμπληρωματικές μεθόδους και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς.

Σεβόμαστε αποδεδειγμένα τη γνώμη των ειδικών επιστημόνων για τα θέματα υγείας, όμως δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να τοποθετούνται και σε πρακτικά ζητήματα της αγοράς, που γνωρίζουμε καλύτερα και αφορούν χιλιάδες συμπολίτες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή


Κοινοποιησέ το

Επιχειρήσεις

Απολογισμός του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

O Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας στα πλαίσια των εργασιών του για ενημέρωση και επικοινωνία με τα μέλη του, χθες το απόγευμα πραγματοποίησε συνάντηση παρουσία μελών του ΔΣ αλλά και ιδρυτικών μελών. Στα πλαίσια της συναντήσεως αυτής έγινε ένας μίνι απολογισμός του Συλλόγου για τον πρώτο μήνα λειτουργίας και καταγράφηκαν προβλήματα και θέσεις για το αύριο του κλάδου.

Η παρουσία έγινε σεβόμενη όλους τους υγειονομικούς κανόνες σε φιλικό και συνεργατικό κλίμα. -Όλοι ανεξαιρέτως υποστήριξαν πως επιθυμούν το άνοιγμα των καταστημάτων τους και κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για την παράταση του Lockdown-. Ζητήθηκε επίμονα στήριξη από το Κράτος αλλά και τους τοπικού φορείς. Το μήνυμα ήταν ένα «Η κατάσταση στην εστίαση είναι δραματική και όσο παραμένουν κλειστά τα καταστήματα μας θα γίνετε χειρότερη». Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με το Δήμαρχο για να εκθέσουμε τα προβλήματα του κλάδου. Τονίστηκε ότι ο κλάδος μας απασχολεί το ¼ του εργατικού δυναμικού στην πόλη και χρειάζεται στήριξη.  Αποφασίστηκε να υπάρξει συνάντηση και με τις υπόλοιπες αρχές που συναλλάσσονται με τον κλάδο όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Υγειονομικό, Εφορία, Επιθεώρηση Εργασίας.

Τέλος αναφερόμενοι στο Διαδικτυακό καρναβάλι που πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας ο Σύλλογος μας πιστεύει ότι το καρναβάλι συμβάλει στην αύξηση του Τουρισμού και προβάλει την πόλη όταν υπάρχει κανονικότητα. Το καρναβάλι είναι γέλιο, χαρά, τραγούδι, διασκέδαση και αυτή την περίοδο ο κλάδος μας δεν μπορεί να συμμετέχει και να βιώσει αντίστοιχα συναισθήματα. Μας βρίσκει συναισθηματικά ταλαιπωρημένους, εξαντλημένους ψυχολογικά και δίχως διάθεση παρακολούθησης αυτών των συναισθημάτων σε άλλους χώρους όπως η τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Διασκέδαση, Επικοινωνία, πραγματική επαφή δεν προσφέρεται με το διαδίκτυο και την τηλεόραση.  Καλή η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου αλλά προτιμάμε την καθημερινότητα που μπορεί να προσφέρει ένας καφές με το φίλο, το συνάδελφο, την παρέα σε ένα απλό μικρό καφέ. Ο κλάδος μας στήριξε όλα τα προηγούμενα χρόνια το καρναβάλι με μεγάλα χρηματικά ποσά από τις επιχειρήσεις του. Φέτος όμως δεν θα μπορέσουμε να συμβάλουμε και λυπούμαστε γι’ αυτό. Επιφυλασσόμαστε όμως για του χρόνου και υποσχόμαστε αν οι συνθήκες το επιτρέψουν να βοηθήσουμε ψυχικά και οικονομικά στην διοργάνωση του καλύτερου καρναβαλιού όλων των εποχών.

Ο Σύλλογος μας συνεχίζει τις εγγραφές νέων μελών και ετοιμάζει ηλεκτρονική εγγραφή για να διευκολύνει τα μέλη του

Διευκρίνηση: Ο Σύλλογος μας συμφωνεί με την διεξαγωγή του φετινού διαδικτυακού καρναβαλιού. Η προσπάθεια του Δήμου να στήσει ένα εντελώς διαφορετικό καρναβάλι μας βρίσκει σύμφωνους. Γνωρίζουμε ότι οι εκδηλώσεις γίνονται κατά πρώτο λόγο για τα παιδιά! Το καρναβάλι ακόμα και έτσι θα είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσουν και να διασκεδάσουν τα παιδιά της πόλης μας μεταξύ τους! Εμείς συγχαίρουμε όσους εθελοντικά προσπαθούν για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Γνωρίζουμε άλλωστε από πρώτο χέρι ότι ο κόσμος έχει την ανάγκη για χαμόγελο και διασκέδαση καθημερινά. Οικονομικά όμως δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε.

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Επιχειρήσεις

«bambini» η νέα πρόταση του Μπάμπη Στόκα στην Καλαμάτα με τοπικά προϊόντα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Από το κέντρο της Καλαμάτας (Νέδοντος 81), λίγο πιο κάτω από το ιστορικό δημαρχείο της πόλης, μας έκανε γνωστό, χθες 1 Μαρτίου 2021 ο Μπάμπης Στόκας τη νέα του επιχειρηματική κίνηση, “bambini” ένα νέο κατάστημα, όχι ακριβώς πιτσαρία αλλά ένα Mediterranean Bistro  με τοπικά προϊόντα.

Στο κατάστημα μπορείτε να δοκιμάσετε πίτσες, σάντουιτς στον ξυλόφουρνο, σαλάτες, ροφήματα και φυσικά ποιοτικό espresso για τους λάτρεις του καφέ.

Αν είσαι λάτρης της πίτσας τότε πρέπει να δοκιμάσεις από τον ξυλόφουρνο του «bambini», η γεύση που παίρνει το ζυμάρι είναι μοναδική και αναντικατάστατη.

Delivery ακόμα δεν υπάρχει, γι αυτό επισκεφτείτε το νέο κατάστημα «bambini» (07:00-21:00) τη νέα πρόταση του Μπάμπη Στόκα από κοντά, «Νέδοντος 81» για προτάσεις σε μοντέρνο ελληνικό ύφος


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Επιχειρήσεις

O Μπάμπης Στόκας από το νέο του μαγαζί στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Στην κάμερα της “Φωλιάς των ΚουΚου” βγήκε σήμερα με απευθείας σύνδεση από το νέο του μαγαζί στην Καλαμάτα ο Μπάμπης Στόκας. μαζί με την πρώην σύζυγός του, Φωτεινή Ψυχίδου, όπου έκαναν ποδαρικό στην πιτσαρία που άνοιξε ο διάσημος καλλιτέχνης.

O Μπάμπης Στόκας, μίλησε για το νέο του επιχειρηματικό βήμα και την απόφαση που πήρε με αφορμή την πανδημία, η οποία έχει πλήξει τον καλλιτεχνικό κλάδο.

“Δεν είναι ακριβώς πιτσαρία είναι ένα Mediterranean Bistro, τα περισσότερα υλικά είναι δικά μας. Έχουμε πάρει την πίτσα σαν πίτσα και την έχουμε πειράξει. Έχουμε ένα ξυλόφουρνο και φτιάχνουμε σάντουιτς εκεί. Θέλω ο κόσμος να φάει κάτι ποιοτικό, αλλά είναι πειραγμένα κάπως γιατί δεν ήθελα να κάνω κάτι αμιγώς ιταλικό”.

Δείτε τι είπε στο βίντεο που ακολουθεί:


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ