Connect with us

πρέπει να δεις

Χριστουγεννιάτικο Ανταλλακτικό – Χαριστικό Παζάρι και Συλλογική Κουζίνα στο Αγρόκτημα Φοίφα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χριστουγεννιάτικο Ανταλλακτικό - Χαριστικό Παζάρι και Συλλογική Κουζίνα στο Αγρόκτημα Φοίφα 1

Χριστουγεννιάτικο Ανταλλακτικό – Χαριστικό Παζάρι και Συλλογική Κουζίνα στο Αγρόκτημα Φοίφα

Ένας μήνας γεμάτος χριστουγεννιάτικα πολυεργαστήρια στο Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα, κυριακάτικα αλλά και καθημερινά με επισκέψεις σχολείων, φτάνει στο τέλος του αυτή την Κυριακή 22.12.2019. Το τελευταίο, για φέτος, εργαστἠριο κατασκευής χειροποίητων χριστουγεννιάτικων στολιδιών έχει τίτλο “Re:Think Christmas Lab 4 – Τα Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων” κι εστιάζει στα παραδοσιακά σχήματα και μοτίβα των Χριστουγέννων των παιδικών μας αναμνήσεων!

Ταυτόχρονα, ωστόσο, το Αγρόκτημα σας καλεί σε ένα Χριστουγεννιάτικο Ανταλλακτικό – Χαριστικό παζάρι και Συλλογική Κουζίνα, με ελεύθερη είσοδο, από τις 13.30 μ.μ., για να ολοκληρωθεί με έναν αλληλέγγυο τρόπο ο φετινός κύκλος εργασιών του.

Στη λογική του “Αντί να το αγοράσεις μπορείς να το ανταλλάξεις” ο καθένας μπορεί να φέρει ρούχα, παπούτσια, βιβλία, μικροαντικείμενα χρηστικά και διακοσμητικά, παιχνίδια, φυτικά καλλυντικά, γλυκά κι ό,τι άλλο επιθυμεί, αρκεί να είναι καθαρό και περιποιημένο, για να το χαρίσει ή και να το ανταλλάξει με κάτι άλλο. Ας σκεφτούμε τι θα μπορούσε να λείπει από ένα σπιτικό, τι θα μπορούσε να έχει ανάγκη ο διπλανός μας κι ας γίνουν αυτά, τα φετινά δώρα που θα κάνουμε σε φίλους, γνωστούς, αλλά και αγνώστους!

Συγχρόνως, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να προετοιμάσουν και να φέρουν φαγητά και γλυκά, που θα μοιραστούμε, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο συλλογικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους!
Με την εκδήλωση αυτή, το Αγρόκτημα Φοίφα απευθύνει κάλεσμα για τη δημιουργία ενός μόνιμου Χαριστικού – Ανταλλακτικού Παζαριού στους χώρους του από τη νέα χρονιά κι εξής, αλλά και για ένα γενικότερο αναστοχασμό πάνω στο πνεύμα των εορτών και το μήνυμα που πρεσβεύουν. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε και τα σχολεία της περιοχής να ενισχύσουν τη δράση αυτή, συνεργαζόμενα για τη δημιουργία αντίστοιχων Ανταλλακτικών-Χαριστικών παζαριών και στο δικό τους χώρο.
Ας φύγει ο παλιός ο χρόνος αφήνοντας περίσσευμα ενσυναίσθησης, ευσυνειδησίας, αγάπης κι ανθρωπιάς για να φυτευτεί ο νέος σπόρος της επόμενης χρονιάς σε έδαφος γόνιμο και καρπερό!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 27210 22505 ή/και να επισκεφθείτε το site Re-Think Project καθώς και τη σελίδα στο FB Re:Think Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα, όπου μπορείτε και να στείλετε μήνυμα.

Χριστουγεννιάτικο Ανταλλακτικό - Χαριστικό Παζάρι και Συλλογική Κουζίνα στο Αγρόκτημα Φοίφα 2

Χριστουγεννιάτικο Ανταλλακτικό – Χαριστικό Παζάρι και Συλλογική Κουζίνα στο Αγρόκτημα Φοίφα

πρέπει να δεις

Δείτε ΕΔΩ τους βαθμούς των Πανελληνίων 2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δείτε ΕΔΩ τους βαθμούς των Πανελληνίων 2020 7

βαθμοί Πανελληνίων 2020

Τέλος μπαίνει σήμερα (10/07) στην αγωνία των υποψηφίων καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας.

Οι 100.000 υποψήφιοι για εισαγωγή στις 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα μάθουν τις βαθμολογίες τους νωρίς το μεσημέρι, καθώς μετά τις 12:00 αυτές θα αναρτηθούν στα σχολεία ενώ θα είναι διαθέσιμες και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού είτε επισκεπτόμενοι το λύκειό τους είτε στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr.

Έτσι θα δουν οι υποψήφιοι τη βαθμολογία τους

Για την εισαγωγή στην πλατφόρμα αρκεί να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσον αφορά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σημεώνεται, ότι από αύριο, Σάββατο 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Όπως έχει επισημανθεί από το υπουργείο Παιδείας, μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο του. Έτσι, προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό -το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου- ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη εφημερία τους) θα λειτουργήσουν επιπλέον μία ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Άρση μέτρων: Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άρση μέτρων: Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια 8

Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι

Δεν υποχρεούνται, πλέον, οι καταναλωτές μέσα σε εμπορικά κέντρα να φορούν μάσκα, ενώ καταργείται και το όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ.42887/2020).

Η απόφαση για τους: «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» ισχύει από τις 7 Ιουλίου 2020 έως και τις 12 Ιουλίου 2020.

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στα εμπορικά κέντρα μόνο για το προσωπικό. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, για το προσωπικό και τους επιβάτες.

Με την ίδια ΚΥΑ καταργείται ο περιορισμός που υπήρχε στον αριθμό των ατόμων που επιτρεπόταν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι στα εστιατόρια, δηλαδή καταργείται το πλαφόν των 6 ατόμων ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ενώ διατηρείται ο μέγιστος αριθμός πελατών και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται τόσο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και στα εμπορικά καταστήματα δεν αλλάζουν.

Επίσης προβλέπεται πως σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό.

Σε ό,τι αφορά τα επιβαλλόμενα πρόστιμα εξοφλούνται εντός 15 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, μέσω ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, που εκδίδεται, είτε απευθείας από την ιστοσελίδα https://www.gsis.gr/e-paravolo, είτε από τις τράπεζες, είτε από τη Δ.Ο.Υ. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του προστίμου αποστέλλεται από τις αρμόδιες Αρχές, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, ο νόμιμος τίτλος στη Δ.Ο.Υ. κατοικίας του παραβάτη προκειμένου να βεβαιωθεί.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Γωγώ Τσαμπά: Δεν γίνεται να πας σε πανηγύρι και να μην χορέψεις

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γωγώ Τσαμπά: Δεν γίνεται να πας σε πανηγύρι και να μην χορέψεις 9

Γωγώ Τσαμπά για τα πανηγύρια

Για τον προβληματισμό σχετικά με τα πανηγύρια και αν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (08/07) η τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά

«Είναι δύσκολο να πας στο πανηγύρι και να μην χορέψεις ή να μην χαιρετήσεις φίλους και γνωστούς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξήγησε πως αν και είχε προγραμματίσει αρκετές δουλειές πλέον μόνο 25 έχουν παραμείνει αν δεν αλλάξει κάτι σχετικά με τα πανηγύρια ενώ δηλώνει πως δεν πρέπει να απαγορευτούν τα πανηγύρια γιατί ο κλάδος τους πλήττεται ιδιαίτερα και δεν έχουν κάποιο «μηνιάτικο» για να ζήσουν όπως οι υπόλοιποι υπάλληλοι.

«Είναι πολύ συνάδελφοι που πεινάνε και εγώ στο τετράμηνο πήρα 1330 ευρώ, 800 και 534 προχτές». Γι αυτό, όπως εξηγεί, αν θέλουν να κλείσουν τα πανηγύρια ας τα κλείσουν αλλά ζητά να χορηγηθεί και στους εργαζόμενους του κλάδου ένα μηνιάτικο με ένα πόσο με το οποίο μπορεί να ζήσει μια οικογένεια.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως γίνεται πανηγύρι και με μέτρα, ενώ ανέφερε πως «στην εκκλησία προσκυνάνε και στα πανηγύρια χορεύουνε».

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ