Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Χειροτονία Διακόνου Σπυρίδωνος Αδαμοπούλου νέου πρεσβυτέρου, από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Ανέβηκε

στις

Χειροτονία Διακόνου Σπυρίδωνος Αδαμοπούλου νέου πρεσβυτέρου, από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο 11
Κοινοποιησέ το

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού, της πόλεως της Καλαμάτας, μετέβη, την Β’ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Σπυρίδωνος Αδαμοπούλου.

Χειροτονία Διακόνου Σπυρίδωνος Αδαμοπούλου νέου πρεσβυτέρου, από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο 12

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο Αρχιμ. Αλέξιος Αρώνης, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αναστάσεως Παραλίας Καλαμάτας, όπου διακονούσε ο άχρι τούδε Διάκονος Σπυρίδων, ο κατά σάρκα πατέρας του χειροτονουμένου Οικον. Χρήστος Αδαμόπουλος, οι εφημέριοι του Ι.Ν. Αναλήψεως Πρωτοπρ. Γεώργιος Στασινόπουλος και Πρωτοπρ. Αθανάσιος Χατζής και οι Διάκονοι Θεόφιλος Κυριάκος και Ηλίας Διαμαντόπουλος.

Χειροτονία Διακόνου Σπυρίδωνος Αδαμοπούλου νέου πρεσβυτέρου, από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο 13

Κατά την προσλαλιά του ο νέος πρεσβύτερος δοξολόγησε τον Πανάγαθο και Φιλάνθρωπο Θεό που τον αξίωσε να λάβει την ιερωσύνη αλλά και για το γεγονός ότι μεγάλωσε σε μια ιερατική οικογένεια, έχοντας ως μεγάλο δάσκαλό του τον κατά σάρκα πατέρα του. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που του έδειξε, εντάσσοντάς τον στην μεγάλη πνευματική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και τον παρακάλεσε να συνεχίζει να προσεύχεται για την ελαχιστότητά του. Εν συνεχεία ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως για την διακριτική και αληθινή αγάπη του, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και για την τιμή που του έκανε να του προσφέρει την στολή με την οποία είχε χειροτονηθεί και ο ίδιος πριν πολλά χρόνια και την οποία φόρεσε και ο ίδιος κατά την ευλογημένη αυτή ημέρα. Κατόπιν ευχαρίστησε τους εφημερίους του Ι. Ν. Αναστάσεως του Χριστού και ιδιαιτέρως τον π. Αλέξιο Αρώνη για τις διδαχές και τις συμβουλές του, αλλά και τους εφημερίους του Ι. Ν. Αναλήψεως, όπου έλαβε χώρα η χειροτονία, για την αβραμιαία φιλοξενία.

Χειροτονία Διακόνου Σπυρίδωνος Αδαμοπούλου νέου πρεσβυτέρου, από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο 14

Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο υψηλό λειτούργημα της ιερωσύνης και παρομοίασε το έργο του κληρικού με αυτό των τεσσάρων ανδρών της ευαγγελικής περικοπής, οι οποίοι με πίστη και αγάπη σήκωσαν στους ώμους τους τον παραλυτικό της Καπερναούμ και τον βοήθησαν να προσεγγίσει τον Χριστό, προσπερνώντας κάθε εμπόδιο. Του είπε χαρακτηριστικά “Έτσι κι εσύ αγαπητό μου παιδί θα δεχθείς τον κάθε άνθρωπο, θα τον σηκώσεις ακόμη και στους ώμους σου, αν χρειαστεί θα γκρεμίσεις τοίχους και στέγες, προκειμένου να οδηγήσεις τον κάθε άνθρωπο κοντά στο Χριστό. Θα θυμάσαι πάντα πως το έργο σου αρχίζει από το Ιερό Θυσιαστήριο και θα πρέπει να καταλήγει σε αυτό. Μην δειλιάσεις μπροστά σε όποια εμπόδια. Θα έχεις πάντοτε ως πυξίδα, στην ιερατική σου πορεία, την πορεία του κατά σάρκα πατέρα σου, του π. Χρήστου, τον οποίο θα συμβουλεύεσαι και θα ακολουθείς. Κι όταν βρεθείς σε όποια δύσκολη θέση, ο Επίσκοπός σου θα είναι πάντα δίπλα σου, να σε ακούσει και να σε καθοδηγήσει, όπως και οι αδελφοί σου συμπρεσβύτεροι.”

Χειροτονία Διακόνου Σπυρίδωνος Αδαμοπούλου νέου πρεσβυτέρου, από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο 15

Μετά το πέρας της χειροτονίας και της Θείας Λειτουργίας ο νέος πρεσβύτερος διένειμε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, με προεξάρχοντες τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθαν. Βασιλόπουλο, τους Βουλευτές κ. Μίλτο Χρυσομάλλη και κ. Περικλή Μαντά και τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Ανδρέα Τσουκαλά και κ. Ευστ. Αναστασόπουλο.

Χειροτονία Διακόνου Σπυρίδωνος Αδαμοπούλου νέου πρεσβυτέρου, από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο 16

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ