Connect with us

Μαγειρική

Cheesecake με βύσσινο και φράουλα, όνειρο!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Cheesecake με βύσσινο και φράουλα
Κοινοποιησέ το

cheesecake

1 1/2 Κουτί μπισκότα DIGESTIVE

400gr τυρί Philadelphia

1 μικρό κουτί γάλα ζαχαρούχο

1 κονσέρβα βύσσινο

1 φακελάκι ζελέ φράουλας

λίγο βούτυρο και μέλι

Για τους Αμερικανούς, η 30η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα του Cheesecake! Παράξενο κι όμως αληθινό, όπως και τόσες άλλες «ημέρες» που γιορτάζονται. Βέβαια, τόσο αυτοί όσο κι εμείς οι Έλληνες, δεν περιμένουμε να φάμε αυτό το εξαίσιο γλυκό μόνο μια φορά το χρόνο! Άλλωστε η παρασκευή του είναι ιδιαίτερα οικονομική, εύκολη και γρήγορη.

Συνταγές υπάρχουν πολλές. Άλλες εύκολες, άλλες πιο περίπλοκες. Εμείς, στο supersyntages.gr διαλέξαμε μια σχετικά ελαφριά κι εύκολη συνταγή για cheesecake, που μπορείτε να σερβίρετε στο σπίτι σας σε κάθε περίσταση. Είναι οικονομικό και γρήγορο, έχει ωραία όψη στο σερβίρισμα και φυσικά η γλυκόξινη γεύση του μας θυμίζει την ουσία της ίδιας της ζωής. Ας δούμε όμως τη συνταγή!

Για τη βάση:

Τρίβουμε τα μπισκότα. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε βούτυρο και μέλι. Αφού ρίξουμε τα μπισκότα στη φόρμα που θα φτιάξουμε το γλυκό, τα ανακατεύουμε καλά με το υγρό μίγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη βάση του γλυκού μας. Εν συνεχεία βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί.

Για την κρέμα:

Ανακατεύουμε το Philadelphia με το ζαχαρούχο. Ρίχνουμε τμηματικά το ζαχαρούχο . Η ποσότητα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε το τυρί να διαλυθεί μα η κρέμα να μη γίνει πολύ ρευστή, γιατί δε θα στέκεται μετά στη φόρμα. Στρώνουμε εν συνεχεία την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Για τη γαρνιτούρα:

Στραγγίζουμε την κονσέρβα με τα βύσσινα. Το ζωμό τους τον βράζουμε.

Σε ένα μπολ, διαλύουμε το ζελέ φράουλας στο ζωμό του βύσσινου.

Αφού διαλυθεί η σκόνη, προσθέτουμε κι ένα ποτήρι παγωμένο νερό κι ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Στρώνουμε τα βύσσινα ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα και σιγά σιγά ρίχνουμε και το ζελέ. Πρέπει να έχουμε «θωρακίσει» καλά με την κρέμα το ταψί, ώστε να μην περάσει το ζελέ κάτω από αυτή.

Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να στερεοποιηθεί το ζελέ.

Σερβίρουμε όσο μεγάλο κομμάτι τραβά η όρεξή μας!!!!

Tips & Tricks:

Η επιλογή του ζελέ φράουλας έχει γίνει ύστερα από αρκετούς πειραματισμούς. Είναι το μόνο που επιτρέπει στη γεύση του βύσσινου να αναδειχθεί όπως πρέπει. Μπορείτε βέβαια να βάλετε και ζελέ κεράσι.
Η ποσότητα του μπισκότου εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Το ίδιο ισχύει και για την ποσότητα της κρέμας που επιθυμείτε να φτιάξετε. Μπορεί η ζαχαροπλαστική να χρειάζεται τις ζυγαριές, αλλά μερικές φορές και το μάτι μας, βοηθάει!
Μπορείτε να αναμίξετε τα Digestive με λίγα μπισκότα κανέλλας. Δίνουν ωραίο άρωμα στη βάση του γλυκού.
Για πιο ελαφριά γεύση, χρησιμοποιήστε τα DIGESTIVE ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη (στο πράσινο κουτί), καθώς και τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά. Τώρα για το ζαχαρούχο γάλα δεν έχουμε πιο light εναλλακτική, αλλά υποσχόμαστε ότι θα το ψάξουμε για σας.

Cheesecake με βύσσινο και φράουλα

Cheesecake με βύσσινο και φράουλα

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Μαγειρική

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ – Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά
Κοινοποιησέ το

Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά

Αυτή η συνταγή είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού περιλαμβάνει κιμά, τυρί και ζυμαρικά.

Το αγαπημένο πιάτο λαζάνια, σε μια συνταγή που φαίνεται πως έχει αναζητηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία χρόνια. Αναρτήθηκε σε αμερικανικό ιστότοπο από έναν απλό χρήστη -ούτε σεφ ούτε ειδικός- λίγο μετά το 2000.

Δέκα χρόνια αργότερα ήταν η συνταγή με τα περισσότερα σχόλια, αλλά και το πιάτο που έφτιαξαν περισσότερο οι χρήστες. Τη συνταγή για τα διάσημα λαζάνια έχουν συμβουλευτεί περισσότεροι από 12.000.000 χρήστες, εκ των οποίων 35.000 δήλωσαν πως την έχουν μαγειρέψει!

Μπορεί να περιλαμβάνει αρκετά υλικά και μια διαδικασία για να την ετοιμάσετε, φαίνεται όμως πως αυτή η συνταγή υπήρξε για καιρό η πιο διάσημη στον κόσμο του διαδικτύου. Εμείς έχουμε αντικαταστήσει κάποια υλικά με πιο… ελληνικές γεύσεις και σε προτρέπουμε να πειραματιστείς.

Υλικά

  • ½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο
  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 700 ml τομάτες κονκασέ
  • 2 κουταλιές πελτέ τομάτας
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι ξηρό βασιλικό
  • ½ κουταλάκι μαραθόσπορο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε σκεύος σοτάρουμε το λουκάνικο (ανοίξτε το και κάντε το κιμά) με τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την τομάτα, τον πελτέ και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, τη ρίγανη και δύο κουταλιές από τον φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 με 1 ½ ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Σε μεγάλο σκεύος προσθέτουμε νερό να βράσει, και βράζουμε τα λαζάνια για 8 με 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό.

Σε μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το αυγό, τον υπόλοιπο μαϊντανό και αλατίζουμε ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Σε πυρέξ στρώνουμε μια στρώση του κιμά στον πάτο του σκεύους (20 επί 20 εκατοστά). Στρώνουμε 6 φύλλα και απλώνουμε πάνω τους τη μισή ποσότητα του ανθότυρου. Πάνω από το μείγμα στρώνουμε φέτες μοτσαρέλα. Συνεχίζουμε με μια στρώση κιμά, την οποία πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με μοτσαρέλα και παρμεζάνα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά για να μπορούμε να το κόψουμε.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν 1
Κοινοποιησέ το

Πατατοκροκέτες με τυρί και ζαμπόν

Οι πατατοκροκέτες είναι το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Υλικά

400 γραμμάρια βρασμένες πατάτες

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

200 γρ. αλεύρι

100 γραμμάρια ζαμπόν

100 γραμμάρια τυρί scamorza

1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς για αλμυρές πίτες

Αλάτι, πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας τριμμένο μοσχοκάρυδο. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη που να μην είναι κολλώδης. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά τυλιγμένο σε πλαστικό περιτύλιγμα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και την κόβουμε σε κυλινδρικά μέρη πάχος περίπου 5-6 mm. Στο μέσο κάθε κομματιού βάζουμε το ζαμπόν και το τυρί και κλείνουμε καλά τις άκρες πατώντας ελαφρώς με τα δάκτυλά μας. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες πατάτας μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά 2
Κοινοποιησέ το

Γλυκό ψυγείου με καραμέλα

Γλυκό με καραμέλα: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για το καλοκαίρι; Τότε, μία από τις επιλογές σας πρέπει σίγουρα να είναι ένα γλυκό, το οποίο να περιέχει καραμέλα. Επίσης, το καλό γάλα και το καλό παντεσπάνι συνδυάζουν το τρίπτυχο της επιτυχίας. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της Γλυκό με καραμέλα

Υλικά συνταγής

– Για το παντεσπάνι: 6 αυγά 200 γραμμάρια ζάχαρη 2 βανίλιες 400 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ

– Για την καραμέλα: 3 κούπες καστανή ζάχαρη 3 κούπες κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά - Εικόνα 1

Εκτέλεση συνταγής

– Για το πανεσπάνι: Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους,ρίχνουμε τις βανίλιες,και το αλεύρι σιγά σιγά. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ασπραδιών πολύ απαλά με μαριζ. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 32 νούμερο και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τρυπάμε και από τις δυο πλευρές με ξυλάκι από σουβλάκι. Βάζουμε σε ενα μπολ 1 λίτρο φρέσκο γάλα,200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα,250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στο ταψί και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα από τα γάλατα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

– Για την καραμέλα: Τοποθετούμε την ζάχαρη λίγη λίγη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύοντας την να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε δυο λεπτά. Την κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε και το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά στην φωτιά να δέσει. Την κατεβάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και την ρίχνουμε επάνω.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ