Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Ασθενής σεισμική δόνηση 2,3 Ρίχτερ στην Καλαμάτα – «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», λέει ο Ευθ. Λέκκας

Ανέβηκε

στις

Ασθενής σεισμική δόνηση 2,3 Ρίχτερ στην Καλαμάτα – «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», λέει ο Ευθ. Λέκκας 5
Ασθενής σεισμική δόνηση 2,3 Ρίχτερ στην Καλαμάτα – «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», λέει ο Ευθ. Λέκκας 6https://diaplasis.eu/services/%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%ce%bd/

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα, Πέμπτη το πρωί, στην περιοχή της Καλαμάτας, η οποία παρά το μικρό της μέγεθος έγινε αισθητή από κατοίκους της πόλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές των σεισμολογικών σταθμών, ο σεισμός είχε μέγεθος 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε περίπου στις 9:30 το πρωί. Το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή περίπου 5 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Παρότι η δόνηση ήταν μικρής έντασης, αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν ότι την αισθάνθηκαν, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο μικρό εστιακό βάθος.

Λέκκας: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σχολιάζοντας τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, εμφανίζεται καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς πρόκειται για πολύ μικρές δονήσεις που εντάσσονται στη φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.

Ασθενής σεισμική δόνηση 2,3 Ρίχτερ στην Καλαμάτα – «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», λέει ο Ευθ. Λέκκας 7

Δύο ακόμη μικροσεισμοί την Τετάρτη

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκαν ακόμη δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Καλαμάτας με διαφορά μερικών ωρών μεταξύ τους, οι οποίες επίσης έγιναν αισθητές από κατοίκους.

Η ισχυρότερη από αυτές είχε μέγεθος 3 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 14:23 το μεσημέρι.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε περίπου 7 χιλιόμετρα βορειοβορειοανατολικά της Καλαμάτας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε καταγραφεί ακόμη ένας σεισμός 2,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 4 χιλιόμετρα ανατολικά της Καλαμάτας, με εστιακό βάθος περίπου 10,5 χιλιομέτρων.

Χωρίς ζημιές

Και οι δύο σεισμικές δονήσεις είχαν πολύ μικρή διάρκεια, ωστόσο έγιναν αισθητές στην πόλη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα ή ζημιές.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή, τονίζοντας ότι τέτοιου μεγέθους δονήσεις είναι συνηθισμένες για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Καθηγητή, Ευθύμιο Λέκκα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανέφερε ότι ότι παρακολουθούν το φαινόμενο, ωστόσο όπως επισήμανε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, παρά το γεγονός, ότι οι σεισμοί ήταν ιδιαίτερα αισθητοί από τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

https://www.instagram.com/reels/DaDDNtUgNp2/https://spourgitis.gr/en/https://spourgitis.gr/en/kafemauroeidis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ