Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Απολογισμός και κοπή πίτας για την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Ανέβηκε

στις

Απολογισμός και κοπή πίτας για την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 9
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, η Πειραματική Σκηνή έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, υποδεχόμενη τους φίλους και φίλες του συλλόγου, με μουσική και ένα πλούσιο μπουφέ με μεζέδες και γλυκίσματα που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Δ.Σ.

Απολογισμός και κοπή πίτας για την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 10

Παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο νέος Αντιπεριφερειάρχης κύριος ΑνδρέαςΤσουκαλάς και ο Δήμαρχος κύριος Θανάσης Βασιλόπουλος. Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Τζαμουράνης και Κώστας Τσαπόγας, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κύριος Παναγιώτης Λύρας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κύριος Γιώργος Εγγλέζος.

Απολογισμός και κοπή πίτας για την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 11

Η πρόεδρος Λέττα Πετρουλάκη άνοιξε την εκδήλωση με τον απολογισμό όλων των δράσεων του συλλόγου το 2022 και η ταμίας κυρία Βέρα Γεωργακοπούλου έκανε τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Το φλουρί της Πίτας αντιστοιχούσε σε μία χειροποίητη μάσκα που επιμελήθηκε η πρόεδρος Λέττα Πετρουλάκη. Η τυχερή της βραδιάς ήταν η κυρία Σέβη Βρυώνη. Την βραδιά στόλισε με τη μουσική του ο d.j. Σπύρος. Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τις όμορφες λιχουδιές, κέρδισαν πολλά δώρα από τη λαχειοφόρο αγορά και στο τέλος έκλεισαν τη βραδιά με χορό.

Απολογισμός και κοπή πίτας για την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 12

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Παρά τα υγειονομικά προβλήματα λόγω Πανδημίας που αντιμετώπισε και τα οικονομικά προβλήματα που την ταλαιπώρησαν, η Πειραματική Σκηνή το 2022 παρουσίασε εντυπωσιακή άνοδο στον αριθμό, την ποιότητα, την ποικιλία και την αισθητική των δράσεων που πραγματοποίησε .

  1. Πραγματοποίησε 3 θεατρικές παραγωγές, δύο με την εφηβική ομάδα (“όνειρο ηλεκτρονικής νύχτας του Γιάννη Καλατζόπουλου, 4-6 Μαρτίου και Η θέση μου. Ιστορίες καθημερινής εφηβείας ” με συγγραφείς τα ίδια τα παιδιά, 2-3 Ιουλίου και 13/10 και μία με την ομάδα των φοιτητών Οι ποιητές συνομιλούν 2 Ιουνίου και 2 Οκτωβρίου.
  2. Οργάνωσε το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας 22-29 Μαϊου, στο οποίο φιλοξενήθηκαν 68 καλλιτέχνες, από 26 θιάσους, παρουσιάστηκαν 43 παραστάσεις και διοργανώθηκαν 4 εργαστήρια. Το παρακολούθησαν 1500 μαθητές και 2500 θεατές σε 2 ανοιχτούς και 4 κλειστούς χώρους.
  3. Παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια όλης τις χρονιάς 5 παραστάσεις κουκλοθέατρου: α) 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου, παράσταση Καραγκιόζη, β) 10 Αυγούστου, Το ταξίδι του Φερεϋντούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου, γ) 7 Σεπτεμβρίου και 5 Νοεμβρίου η παράσταση ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ από την κουκλοπαίκτρια Νικολέττα Βασιλοπούλου, δ) 25 Οκτωβρίου στα πλαίσια της επετείου για τα 200 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή η παράσταση της γαλλικής ομάδας ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ και ε) στις 28 Δεκεμβρίου η παράσταση Ο Καραγκιόζης και η ευχή των Χριστουγέννων“.
  4. Συνεργάστηκε και παρουσίασε υπό την Αιγίδα της Πειραματικής Σκηνής α) την παράσταση «Η αλήθεια πέθανε» του Μιρμπώ από την ομάδα Τσιριτσάνζουλες και β) Αντιγόνη του Σοφοκλή από το Θέατρο ΕΚΣΤΑΝ στην Αρχαία Μεσσήνη.
  5. Συνεργάστηκε με πολλούς πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς και συμμετείχε ενεργά στις δράσεις τους:

α) Προσκλήθηκε η πρόεδρος Λ. Πετρουλάκη, και φιλοξενήθηκε από το Δήμο Κιλκίς και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Κιλκίς Χουάνχο Κορράλες, παρακολούθησε τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και συζήτησε σοβαρά για την μελλοντική συνεργασία των 2 σπουδαιότερων φεστιβάλ κουκλοθέατρου στην Ελλάδα του Κιλκίς και της Καλαμάτας.

β) Συμμετείχε με εργαστήρι κούκλας στο Φεστιβάλ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Καλαμάτας , το καλοκαίρι, στο χώρο του Πανεπιστημίου. γ) Υποδέχτηκε στο χώρο του συλλόγου, με πρωτοβουλία του ΚΙΝΣΕΠ “ΠΡΑΜΑΤΑ και ΘΑΜΑΤΑ” κλιμάκιο από πολιτιστικούς φορείς της Ισπανίας και Λιθουανίας που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για τη λειτουργία και την πορεία της Πειραματικής Σκηνής, δ) Συμμετείχε με έκθεση θεατρικής κούκλας και αφήγηση παραμυθιού στο φεστιβάλ εθελοντισμού του φορέα ΘΑΛΠΟΣ.

  1. α) Στις 30 Μαρτίου έγιναν οι εκλογές του συλλόγου με την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που απαρτίζεται με παλιά και αλλά νέα μέλη. β) Από το Σεπτέμβριο οργανώθηκαν 3 τμήματα θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά 4-12 ετών, γ) 2 εφηβικές θεατρικές ομάδες. Η μία που παρουσίασε 2 παραστάσεις και η άλλη στα πλαίσια του Υπουργείου Πολιτισμού, παρακολούθησε πρόγραμμα με θέατρο-ντοκουμέντο, ονομάστηκε Μ.Α.Ρ.Ι.Κ.Α. και μελέτησε. ερεύνησε και παρουσίασε στις 11 Δεκεμβρίου την εξέλιξη της γυναίκας από το 1950 έως σήμερα. δ) Λειτούργησε θεατρική ομάδα φοιτητών που ετοιμάζει τη δεύτερη παράσταση για την άνοιξη, ε) ξεκίνησε θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων, με επιτυχία που από τον Ιανουάριο θα αυξηθούν σε 2 εργαστήρια λόγω πληθώρας ενδιαφερομένων και δ) Δημιουργήθηκε Λέσχη Ανάγνωσης για ενήλικες, με προοπτική να λειτουργήσει και Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά.
  2. Από το Νοέμβριο 2022 έχει ξεκινήσει η διοργάνωση του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας. Έχουν σταλεί 30 αιτήσεις συμμετοχής από θιάσους της Ελλάδας, Ιταλίας, Πολωνίας, Σλοβενίας, Γερμανίας, Βελγίου, Ισπανίας, Ισραήλ και Τουρκίας. Αναμένουμε την σοβαρή αντιμετώπιση του φεστιβάλ από τους αρμόδιους φορείς και την ικανοποιητική χρηματοδότησή του, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί και να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο, που είχε έλλειμμα το οποίο κάλυψε η Πειραματική Σκηνή, λόγω υποχρηματοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτά τα ολίγα” έπραξε η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και περιμένει να εκτιμηθούν από τους αρμόδιους φορείς για να μπορέσει  να τα συνεχίσει με επιτυχία.

Απολογισμός και κοπή πίτας για την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 13

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ