Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Από Μ. Τρίτη η διανομή ΤΕΒΑ στους ωφελούμενους της Π.Ε. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στάθης Αναστασόπουλος

Διανομή ΤΕΒΑ Π.Ε. Μεσσηνίας

Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020, υλοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας την επόμενη εβδομάδα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο περιλαμβάνει την διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων σε ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια.

Το έργο έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εκτός της βασικής υλικής συνδρομής περιλαμβάνει και συνοδευτικά μέτρα ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων.

Αυτό ήταν και το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου.
Συμμετείχαν επίσης τα στελέχη της αρμόδιας για το πρόγραμμα Διεύθυνσης Υγείας Μεσσηνίας και εκπρόσωπος του αναδόχου. Για πρώτη φορά, εξ αιτίας του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, το έργο θα υλοποιηθεί με διανομή κατ’ οίκον στους ωφελούμενους.

Από Μ. Τρίτη η διανομή ΤΕΒΑ στους ωφελούμενους της Π.Ε. Μεσσηνίας 1

Πότε εξυπηρετούνται οι Δήμοι της ΠΕ Μεσσηνίας

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει διανομή στους ωφελουμένους του Δήμου Καλαμάτας την Μεγάλη Τρίτη, την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη (από 14 έως και 16 Απριλίου) ενώ για τους υπόλοιπους δήμους του νομού προβλέπεται παράλληλο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη θα εξυπηρετηθούν οι Δήμοι Οιχαλίας και Μεσσήνης, τη Μεγάλη Πέμπτη οι Δήμοι Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας ενώ για στο Δήμο Δυτικής Μάνης η διανομή θα γίνει Μεγάλη Παρασκευή.

Η Περιφερειακή Ενότητα για τη διανομή στους ωφελούμενους, που ανέρχονται σε 6.300 περίπου οικογένειες, θα συνεργαστεί με τις κοινωνικές δομές των δήμων και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”. Τα είδη που θα διανεμηθούν αφορούν προϊόντα παντοπωλείου, κρέας και οπωρολαχανικά. Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα διανομής και η ταυτοποίηση θα πραγματοποιηθεί με ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα διανομής, έχει ως τον κατωτέρω πίνακα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

ΔΗΜΟΙ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 13/04/2020 Μ.ΤΡΙΤΗ

14/04/2020

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ

15/05/2020

Μ.ΠΕΜΠΤΗ 16/05/2020 Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/05/2020
ΚΑΛΑΜΑΤΑ   ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ  

 

      (ΚΑΜΠΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΒΙΑΣ

09:00  ΕΩΣ 11:00

ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

11:00 ΕΩΣ 14:00)

ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ       ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ 8:00

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ 9:00

ΧΩΡΑ 10:00

ΠΥΛΟΣ 12:00

ΜΕΘΩΝΗ 14:00

ΚΟΡΩΝΗ 15:00

 
ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ     ΚΟΠΑΝΑΚΙ 8:00

ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ 10:00

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

12:00 ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ

 

(ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ

08:00 ΕΩΣ 12:00) (ΦΙΛΙΑΤΡΑ

 12:00 ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ)

 
ΜΕΣΣΗΝΗ  

 

 

  ΒΑΛΥΡΑ 8:00

ΑΝΔΡΟΥΣΑ 10:00

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ 12:00

ΧΑΤΖΗ 14:00

ΠΕΤΑΛΙΔΙ 16:00

ΛΟΓΓΑ 18:00

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

(08:00  ΕΩΣ 14:00)

ΓΙΑ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

(08:00  ΕΩΣ 14:00)

ΓΙΑ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ

ΟΙΧΑΛΙΑ     ΔΩΡΙΟ 8:00

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 10:00

ΜΕΡΟΠΗ 11:00

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ  12:00

   

 

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

καλαματα - ριζομυλος

Οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή του, χθες Δευτέρα 13 Ιουλίου, ως προς τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Στην γνωμοδότησή του το σώμα –το οποίο εκφράζει την εκτίμηση ότι μπορούν να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει το υπουργείο Υποδομών- έχει συμπεριλάβει παρατηρήσεις που κατατέθηκαν, τόσο από την πλευρά της περιφερειακής αρχής όσο και των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας παράλληλα και τις απόψεις που έχουν εκφράσει τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης, όπως και φορείς του τεχνικού κόσμου της Μεσσηνίας.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μιλώντας στο σώμα τόνισε ότι αν και η δική του άποψη ως προς την όδευση του εν λόγω δρόμου είναι εκπεφρασμένη πολλές φορές, γνωμοδοτεί θετικά προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έτσι κι αλλιώς σημαντικό έργο:

«Είναι γνωστές από το παρελθόν οι απόψεις μου, καθώς εκτιμώ ότι το καλύτερο είναι η νότια ή η αποκαλούμενη παραλιακή χάραξη. Ωστόσο, ποτέ δεν είμαι της λογικής ‘ή όλα ή τίποτα’» επανέλαβε ο Π. Νίκας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Σειρά έργων και παρεμβάσεων για τον Δήμο Οιχαλίας και την Ανω Μεσσηνία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

νικας

Περιφέρεια Πελοποννήσου – Δήμος Οιχαλίας

Η Περιφέρεια θα συνδράμει τον Δήμο Οιχαλίας στην υλοποίηση ουσιαστικών έργων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντησή του, χθες Δευτέρα 13 Ιουλίου, στην Τρίπολη, με την δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου.

Στην εν λόγω συνάντηση, ειδικότερα, ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι θα διατεθούν όσες πιστώσεις είναι απαραίτητες για την αναβάθμιση της 7ης επαρχιακής οδού, μέχρι τον Επικούριο Απόλλωνα -στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία του αναδασμού στο Δώριο και να ολοκληρωθεί η ανάλογη διαδικασία για την Ανω Μεσσηνία, ενώ διεβεβαιώθηκε παράλληλα ότι θα προχωρήσει το έργο στον χείμαρρο Χάραδρο.

Ακόμα, συζητήθηκε η προώθηση της διαδικασίας για την ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου των νερών, στον Κουμπέ στην Κάτω Μέλπεια, αλλά το γεφυριού στη Μαυροζούμαινα.

Τέλος, ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι θα εξευρεθούν πιστώσεις για να υπάρξει -μέσω προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας και Δήμου Οιχαλίας- ουσιαστική παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει το αγροτικό οδικό δίκτυο της Ανω Μεσσηνίας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Φυτική παραγωγή»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Φυτική παραγωγή» 10

Μεσσηνη πρόγραμμα κατάρτισης «Φυτική παραγωγή»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Φυτική παραγωγή» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα που αφορούσε στη διαχείριση, κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, υλοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Στα δύο τμήματα συμμετείχαν 23 και 25 καταρτιζόμενοι αντίστοιχα και στη διάρκεια των 150 ωρών μεταξύ άλλων διδάχτηκαν βασικές αρχές λίπανσης, εδαφολογικές απαιτήσεις, μεθόδους και σχεδιασμό άρδευσης, καλλιεργητικούς χειρισμούς και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, συγκομιδή καρπών, βιολογικά προϊόντα και τις προϋποθέσεις ένταξης στη βιολογική καλλιέργεια, κ.ά.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, έγινε αξιολόγηση και γραπτή εξέταση των συμμετεχόντων ώστε να λάβουν και τη σχετική πιστοποίηση.

Το πρόγραμμα των δύο τμημάτων ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα 13 Ιουλίου το απόγευμα. Στη λήξη του παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης αποτελεί πλέον Κέντρο Εκπαίδευσης νέων αγροτών  και ευχήθηκε στους νέους αγρότες να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν από το πρόγραμμα και τα νέα δεδομένα σε ότι αφορά στις καλλιεργητικές πρακτικές προς όφελος των ίδιων αλλά και των καταναλωτών. Σημείωσε πως η παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων πέρα από ποιοτικών, οι βιολογικές και υδροπονικές καλλιέργειες καθώς και οι ορθές γεωργικές πρακτικές, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μίας μελλοντικής γεωργίας βιώσιμης και προσοδοφόρας την οποία καλούνται οι νέοι αγρότες να υπηρετήσουν.

Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ