Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών των επιχειρήσεων από το δήμαρχο Τριφυλίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ
Κοινοποιησέ το

Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών

Ο COVID-19 έχει επιφέρει σοβαρά προβλήματα σε κάθε επιχειρηματικό κλάδο στη χώρα μας. Κάθε περιοχή βάλλεται βάναυσα και οι επιχειρηματίες και έμποροι πλέον έχουν περάσει σε έως και μη διαχειρίσημα οικονομικά προβλήματα.
Απαιτούνται λοιπόν πρωτοβουλίες και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο που θα φέρουν λίγο φως σε οικονομικό τούνελ που βιώνουν. Μια τέτοια πρωτοβουλία κι αυτή του δημάρχου Τριφυλίας που αποφάσισε να απαλλάξει τις επιχειρήσεις της περιοχής από την καταβολή ανταποδοτικών τελών. Μάλιστα ο Γιώργος Λεβεντάκης προτίθεται να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα οικονομικής ανακούφισης τα οποία θα εισηγηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Η ενημερωτική επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας αναφέρει τα κάτωθι:

«Κατά τη σημερινή ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, και κατόπιν γενομένης εισήγησής μου, αποφασίστηκε η απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τελών καθαριότητας & φωτισμού), καθώς επίσης και τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για τις επιχειρήσεις του Δήμου Τριφυλίας, που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού (COVID-19).

Θεωρώ, πως πάρθηκε μια δίκαιη και γενναία απόφαση, με μοναδικό σκοπό να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί από την πολιτική ηγεσία της χώρας, λόγω της πανδημίας που δοκιμάζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Η διάρκειά της θα είναι ανάλογη με το χρονικό διάστημα που θα εφαρμόζονται τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Ως δήμαρχος Τριφυλίας, προτίθεμαι να προχωρήσω και σε άλλα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των επιχειρήσεων, τα οποία και πρόκειται να εισηγηθώ σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι σημαντικό, για την κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας, την παρούσα στιγμή, να έχουν την αρωγή και συμπαράστασή μας, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν, κατά το δυνατόν, τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Και θα συνεχίσουμε, κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μας, να είμαστε δίπλα τους για όσο χρειαστεί.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 27-03-2020

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

 


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Πρόταση χρηματοδότησης για ανάπλαση παραλιακού μετώπου από Μικρά Μαντίνεια έως Κιτριές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Δρομολογείται η κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», για το έργο: «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές» προϋπολογισμού έργου 8.545.000 €, ενώ θα περιλαμβάνει και οριζόντιες επικουρικές δράσεις ποσού 464.107 €. Μετά και την έγκριση από την Οικ. Επιτροπή των όρων των Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Καλαμάτας, Δήμου Δυτικής Μάνης και Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. «Πάρνωνας Α.Ε.», θα κατατεθεί και ο σχετικός φάκελος.

Η προγραμματική σύμβαση έχει αντικείμενο την ωρίμανση των απαιτούμενων μελετών από τον αναπτυξιακό οργανισμό Πάρνωνα  Α.Ε., αλλά και τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου από τους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών έργων Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμάτας και το αυτοτελές Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δυτικής Μάνης.

Η μελέτη  της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου είχε εκπονηθεί στα πλαίσια του έργου: «ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΚΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ», το οποίο υλοποιήθηκε μόνο κατά το μέρος των παράκτιων έργων προστασίας.

Για την υποβολή της πρότασης αλλά και την κατασκευή των έργων ανάπλασης απαιτείται η επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών. Επιπλέον, των έργων που περιλαμβάνει η αρχική μελέτη, είναι αναγκαίο να κατασκευαστούν έργα ανάπλασης και αποκατάστασης πεζοδρομίων, κοινόχρηστων χώρων και τμημάτων του κύριου οδικού δικτύου αλλά και κάθετων οδών πρόσβασης που δεν περιλαμβάνονται στις υφιστάμενες μελέτες.  Αυτά σε γενικές γραμμές είναι τα ακόλουθα:

  • πλακοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, τοποθέτηση εξοπλισμού
  • αποκατάσταση υφιστάμενων πεζοδρομίων
  • Βελτίωση εισόδου Κιτριών
  • Βελτίωση προσβάσεων στην παραλίας Ακρογιαλίου, Παλιόχωρα
  • Ανάπλασεις πλατειών
  • βελτίωση προσβάσεων στο μέτωπο της ανάπλασης και
  • μικροπαρεμβάσεις στο έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας προς επίλυση τυχόν προβλημάτων

Η πρόταση της Περιφέρειας θα περιλαμβάνει δύο υποέργα, το ένα αφορά το παραλιακό μέτωπο και το άλλο την ανάπλαση της Νεμέας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Αποχιονισμός – κατολισθήσεις στην εθνική οδό Καλαμάτα – Σπάρτη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σε εξέλιξη βρίσκεται, το έργο του αποχιονισμού στην περιοχή του Ταϋγέτου αυτή την περίοδο και αντιμετωπίζονται τυχόν προβλήματα, μέσω εργολαβίας, που παρακολουθεί τον εθνικό δρόμο αλλά και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της ΠΕ Μεσσηνίας. Οι όποιες παρεμβάσεις που απαιτούνται, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, προγραμματίζονται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΠΕ Μεσσηνίας και την πολιτική προστασία.

Όσον αφορά την πρόσφατη κατάπτωση, αυτή αφορούσε λεπτόκοκκο χωμάτινο κυρίως υλικό, το οποίο προσωρινά απομακρύνθηκε εν μέρει, σημάνθηκε η περιοχή για αποφυγή ατυχημάτων, ενώ παρακολουθείτε η εξέλιξη του φαινομένου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ολοκληρώνεται επίσης, εντός Φεβρουαρίου και η μελέτη για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης, στο 24ο χιλ., ώστε άμεσα να δημοπρατηθεί το ενταγμένο στο ΠΔΕ έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ 82η Ε.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 24+000 ΕΩΣ ΟΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 1.850.000 €, το οποίο θα επιλύσει το χρονίζον πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση. Μετά την τοποθέτηση κλεισιομέτρων και τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί θα αξιολογηθεί από τη μελέτη η συγκεκριμένη θέση, ώστε να προταθεί η βέλτιστη τεχνική λύση.

Όσον αφορά την εργολαβία των 3.000.000 €, χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το έργο με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ 82ΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΑΡΤΗΣ», βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο αφού έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση πλέγματος σε πέντε από τα δέκα στρέμματα που προβλέπει η μελέτη, ενώ έχει γίνει και η προετοιμασία για τις υπόλοιπες θέσεις τοποθέτησης.

Προβλέπονται ακόμα να πραγματοποιηθούν  εργασίες καθαρισμού και μόρφωσης των τάφρων, κατασκευή υπενδεδυμένης τάφρου, οδοστρωσία – ασφαλτόστρωση κατά θέσεις με αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, εργασίες σήμανσης – ασφάλειας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Μεσσήνη: Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού ενόψει επαναλειτουργίας Γυμνασίων – Λυκείων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 θα διενεργηθούν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στη Μεσσήνη σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενόψει της επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Ο Δήμος Μεσσήνης μεριμνώντας για την ασφαλή επάνοδο των εργαζομένων της Δευτεροβάθμιας στα σχολεία, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προγραμματίζει τη διενέργεια rapid tests ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 το Σάββατο 30-1-2021, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 12 μ. στο Δημαρχείο Μεσσήνης για το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Μεσσήνης. Μπορούν να συμμετάσχουν επίσης και οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα τεστ είχαν γίνει στο Δημαρχείο πριν από το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου.

Τα rapid τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, πραγματοποιεί το υγειονομικό προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Μεσσήνης.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής με στόχο την υγειονομικά ασφαλή επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων του Δήμου μας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ