Connect with us
Επιμελητηρίο

Πολιτικά

Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου: Άμεση ανάγκη στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών εν μέσω “Covid-19”

Ανέβηκε

στις

Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου: Άμεση ανάγκη στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών εν μέσω “Covid-19” 3
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Ερώτηση της Κας Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου, Βουλευτoύ Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών του Κόμματος Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος, που κατατέθηκε στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Προς: Τον κ. Υπουργό Οικονομικών
Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

 

Έντονα αρνητικές είναι οι δημογραφικές προοπτικές της χώρας, με τον ελληνικό γηγενή πληθυσμό να μειώνεται όσο ποτέ άλλοτε, σύμφωνα και με τα πλέον πρόσφατα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (βλ. δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή της Κυριακής”, Οικονομικά, σελ. 2, της 28ης Μαρτίου 2021). Πιο συγκεκριμένα, η τάση αυτή επιταχύνθηκε λίαν ανησυχητικά, αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως φανερώνουν χαρακτηριστικά τα στοιχεία του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020, όπου και σημειώθηκε σημαντική μείωση των γεννήσεων στη χώρα, δηλαδή μείωση κατά 6.5% εν σχέσει με τα αντίστοιχα στοιχεία του ιδίου χρονικού διαστήματος του έτους 2019 (βλ. www.olympia.gr/1436660/ellada/saronei­i­ypogennitikotita­poia­ethnegersia­eortazoyme/ (23. 3. 2021) ).

 

Τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να χαρακτηρισθούν συντριπτικά για το δημογραφικό μέλλον της χώρας, καθώς “ο πληθυσμός της Ελλάδας συρρικνώθηκε κατά το έτος 2020 με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει καταγράψει η Ελληνική Στατιστική Αρχή από το 1932”, όπως διαβάζουμε στο δημοσιογραφικό όργανο της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων των Πολυτέκνων (ΠΕΦΙΠ), “Ελληνορθόδοξη Πολύτεκνη Οικογένεια”, σελ. 6, του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2021, το οποίο έντυπο, αφού επισημαίνει ότι η πανδημία επιτάχυνε τη συρρίκνωση, αναφέρει, επίσης πως: “Τα αρνητικά ευρήματα της Στατιστικής δεν σταματούν εδώ. Οι περίπου 132.000 θάνατοι του 2020 συνιστούν τη χειρότερη επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ στα Ληξιαρχεία της Ελληνικής Επικράτειας”.

 

Ως αποτέλεσμα της ολοένα αυξανόμενης υπογεννητικότητας των Ελλήνων, σε συνδυασμό με την αύξηση της θνησιμότητας, ετησίως, οδηγούμαστε μαθηματικά σε πολλαπλή κρίση, εθνική, οικονομική και κοινωνική, με προεκτάσεις στην άμυνα της χώρας, αλλά και στο ασφαλιστικό σύστημα, τομείς οι οποίοι επηρεάζονται αρνητικά από την ραγδαίως συνεχιζόμενη μείωση του αυτόχθονα πληθυσμού. Υπό αυτές τις συνθήκες, εύλογο είναι ότι, οφείλει να αποτελεί υποχρέωση και κύρια στόχευση της ελληνικής Πολιτείας η με κάθε τρόπο στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών της χώρας, των οποίων το γενικό βιοτικό επίπεδο επιδεινώθηκε έτι περαιτέρω κατά την περίοδο της πανδημίας, γεγονός, μάλιστα, που ήλθε ως συνέπεια της αμέσως προηγηθείσας μνημονιακής εποχής, με την φθίνουσα έκτοτε ελάττωση του ελληνικού πληθυσμού να καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

 

  1. Με ποιο τρόπο προγραμματίζετε να αναχαιτίσετε την πληθυσμιακή φθορά της χώρας και να προκαλέσετε κίνητρα για την αύξηση του ετησίου ρυθμού γεννήσεων Ελλήνων πολιτών, με όλες τις ευεργετικές συνέπειες που θα σημάνει κάτι τέτοιο για την οικονομική ανάπτυξη και την προάσπιση των συνόρων μας;

 

  1. Ποιες είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες που σκοπεύετε να λάβετε για την έμπρακτη στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών, των οποίων η καθημερινή διαβίωση δυσχεραίνεται κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας του “Covid-19”;

 

 

 

Η ερωτώσα βουλευτής

Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου: Άμεση ανάγκη στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών εν μέσω “Covid-19” 4

Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ