Connect with us

WEB

Ανάκτηση δεδομένων – Τα do’s & ta don’ts

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ανάκτηση δεδομένων -  Τα do’s & ta don’ts 1

Ανάκτηση δεδομένων

Η απώλεια δεδομένων μπορεί να συμβεί με οποιονδήποτε τρόποo. Από φωτιά ή ανθρώπινο λάθος, οι άνθρωποι απευθύνονται για καθοδήγηση σε έναν ειδικό επαγγελματία για ανάκτηση δεδομένων. Εμείς μέσα από αυτό το άρθρο θα θέλαμε να σας συμβουλεύσουμε για το πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια δεδομένων και να σας καθοδηγήσουμε ως προς τις επιλογές που έχετε για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας. Τα παρακάτω σενάρια περιγράφουν περιστατικά που προκαλούν απώλεια δεδομένων και συμβουλές για την αποφυγή πρόσθετων ζημιών.

Βλάβη από φυσικά αίτια:

Η φυσική ζημιά στους σκληρούς δίσκους μπορεί να εκδηλωθεί με πολλές μορφές, μέσα από παράξενους θορύβους. Αν υποψιάζεστε ότι έχουν προκληθεί φυσικές βλάβες, αυτές οι συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση περαιτέρω ζημιών:

Να είστε ενήμεροι για παράξενους θορύβους, μην ανακινείτε, αποσυναρμολογείτε ή προσπαθείτε να καθαρίσετε οποιονδήποτε σκληρό δίσκο που έχει υποστεί βλάβη – ο ακατάλληλος χειρισμός μπορεί να κάνει τις εργασίες αποκατάστασης πιο δύσκολες και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πολύτιμων πληροφοριών.

Μην επιχειρήσετε ποτέ να χρησιμοποιήσετε οποιεσδήποτε συσκευές που εμφανίζουν βλάβη.

Απενεργοποιήστε αμέσως τον υπολογιστή – η περαιτέρω λειτουργία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα δεδομένα.

 

Πυρκαγιά:

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η ανάκτηση δεδομένων μπορεί να αποκαταστήσει δεδομένα από υπολογιστές που έχουν υποστεί βλάβη σε μια φωτιά. Σημαντικές συμβουλές για όσους αντιμετωπίζουν  τέτοιου είδους είναι:

Μην επιχειρήσετε να καθαρίσετε συσκευές που έχουν υποστεί βλάβη από φωτιά.

Μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το σκληρό δίσκο – στείλτε το σε έναν επαγγελματία για να πραγματοποιήσει με ασφάλεια την επισκευή του laptop σας.

Καταστροφή από νερό:

Μην επιχειρήσετε ποτέ να στεγνώσετε συσκευές που έχουν υποστεί ζημιά από το νερό ανοίγοντάς το ή εκθέτοντάς το σε θέρμανση – όπως σε στεγνωτήρα μαλλιών

Πριν από την αποθήκευση ή την αποστολή μιας βρεγμένης συσκευής, τοποθετήστε το σε ένα κουτί ώστε να είναι προστατευμένο.

Μην επιχειρήσετε να χειριστείτε συσκευές με εμφανή βλάβη γιατί μπορεί να αυξηθεί το μέγεθος της ζημιάς και να προκαλέσει ανεπανόρθωτα αποτελέσματα στην συσκευή σας..

Ίσως η πιο σημαντική συμβουλή που έχουμε να μοιραστούμε μαζί σας είναι, να μην κάνετε ποτέ υποθέσεις κατά πόσο η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη, ο έμπειρος τεχνικός θα εξετάσει προσεκτικά την ζημιά και στις περισσότερες φορές έχει την απαιτουμένη γνώση τόσο να επαναφέρει τα δεδομένα σας όσο και να επισκευάσει το μηχάνημα σας.

Μη Φυσική Ζημία:
Οι χρήστες ενδέχεται να βλέπουν παράξενα μηνύματα  ή μπορεί απλά να λείπουν κάποια αρχεία και φάκελοι.
Κλείστε αμέσως τον υπολογιστή. Όσο περισσότερο παραμένει ένας χαλασμένος σκληρός δίσκος, τόσο περισσότερα δεδομένα μπορούν να χαθούν ανεπανόρθωτα

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

WEB

Από την Atmel Hellas, στην Think Silicon &…τώρα στην Applied Materials!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Από την Atmel Hellas, στην Think Silicon &…τώρα στην Applied Materials! 2

Applied Materials

Από τις πρώτες εταιρείες που εκκολάφθηκαν στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ) ήταν η DCT HELLAS που κατασκεύαζε μοναδικά για την παγκόσμια αγορά προϊόντα για το ασύρματο Internet. Δύο χρόνια αργότερα, η αμερικανική εταιρεία Atmel Corp (του ομογενή Γιώργου Περλέγκου), μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργαστών παγκοσμίως, εξαγόρασε την DCT που μετονομάστηκε σε Atmel Hellas A.E.

Ήταν μια από τις πρώτες επιτυχίες του ΕΠΠ, ένα ζωντανό παράδειγμα όπου μια εκκολαπτόμενη εταιρία (DCT HELLAS) αναπτύσσεται δυναμικά σε εταιρεία υψηλής τεχνολογίας (ΑΤΜΕL HELLAS) επιτυγχάνοντας τελικά να εξέλθει ολοκληρωμένα από την θερμοκοιτίδα μετακομίζοντας σε ιδιόκτητο κτίριο στο τέλος του 2003.

Η ΑΤΜΕL HELLAS απασχολούσε το 2004 περίπου 160 άτομα, κυρίως μηχανικούς και επιστήμονες πληροφορικής. Επένδυσε στο ανθρώπινο δυναμικό της παρέχοντας συνεχώς προηγμένη κατάρτιση και εκπαίδευση. Η ύπαρξη αυτής της μαγιάς ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εκπαίδευσης – όπως ο Γιώργος Σιδηρόπουλος και ο Ιάκωβος Σταμούλης – οδήγησε στη δημιουργία νέων start up επιχειρήσεων στην πόλη της Πάτρας – όπως η Think Silicon. Οι δύο τους σχεδίαζαν ολοκληρωμένα κυκλώματα (chip) για Bluetooth και Wi-Fi στην εταιρεία ATMEL όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Η ιστορία της ελληνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Think Silicon, που εκκολάφθηκε στο ΕΠΠ από το 2007, ξεκίνησε από την δυναμική ομάδα των δύο αυτών ατόμων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους ημιαγωγούς και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη επεξεργαστών γραφικών (GPUs) υψηλών επιδόσεων και πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, για wearables, Internet of Things, οικιακές συσκευές και οθόνες βιομηχανικού αυτοματισμού. Πρόσφατα επέκτεινε την γκάμα των προϊόντων της σε λύσεις απευθυνόμενες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης επεξεργαστών χαμηλής ισχύος για Edge Computing.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός κατοχύρωσης 10 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Αμερική, διαθέτοντας γραφεία σε Αθήνα, Πάτρα, Τορόντο (γραφείο marketing) και Καλιφόρνια (γραφείο πωλήσεων). Η εταιρεία έχει καταφέρει να διατηρήσει υψηλούς συνεργατικούς δεσμούς με χώρες της Ευρώπης και παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε λάβει επίσης επένδυση μέσα στο 2019 από το fund Metavallon VC, του Equifund η οποία διατηρούσε office hour στο ΕΠΠ κάθε μήνα όπου και γνώρισε την Think Silicon.

Η εισηγμένη στο Nasdaq Applied Materials είναι παγκόσμιος ηγέτης στη τεχνολογία των ημιαγωγών και μια από τις μεγαλύτερες στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Η Applied Materials, έχει παρουσία σε 18 χώρες και πάνω από 22.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, ενώ κατέχει πάνω από 13.300 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το περασμένο έτος επένδυσε $ 2.1 δισ. σε Έρευνα & Ανάπτυξη.

Η εξαγορά της Think Silicon από την Applied Materials έρχεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στις φιλοξενούμενες εταιρίες του ΕΠΠ καθώς και στο ευρύτερο εκκολαπτόμενο οικοσύστημα νεοφυών τεχνολογικών εταιρειών.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΠΠ Καθηγητής κύριος Βασίλης Αναστασόπουλος δήλωσε: «Η μετατροπή της έρευνας σε εμπορικό προϊόν και η ανάπτυξη μιας επιχείρησης είναι μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία. Το παράδειγμα της Think Silikon δείχνει την εξελικτική πορεία του τεχνολογικού οικοσυστήματος από το 1999 μέχρι και σήμερα, η οποία αποδίδει ακόμα καρπούς προς όφελος της τοπικής και Εθνικής Οικονομίας. Το ΕΠΠ αποτελεί κινητήριος δύναμη της οποιασδήποτε αναπτυξιακής προσπάθειας και σημαντικό αναπτυξιακό βραχίονα της πολιτείας που μπορεί να συντελέσει στην ανοικοδόμηση της εθνικής οικονομίας. Αυτή την στιγμή στο ΕΠΠ στεγάζονται 25 εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, με πωλήσεις σχεδόν αποκλειστικά στο εξωτερικό και ετήσιο τζίρο 10.000.000 €. Το οικοσύστημα που έχει δημιουργηθεί θα μπορούσε να ζει απομονωμένο όμως έχει επιλέξει το ΕΠΠ γιατί του προσφέρει ευκαιρίες χρηματοδότησης, συμμετοχή σε προγράμματα, συνεργασία με χρηματοδοτικά σχήματα, workshops, δικτύωση με πρεσβείες, γειτνίαση με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα & Ερευνητικά Κέντρα, υψηλής στάθμης τεχνολογικές υποδομές & διασύνδεση με φορείς, χρηματοδότες & συνεργάτες του εξωτερικού. »

Συνέχεια ανάγνωσης

WEB

Διαδικτυακή εκπομπή από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Διαδικτυακή εκπομπή από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας 3

Το Χαμόγελο του Παιδιού για τη Γιορτή της Μητέρας

«Υπέροχες μαμάδες με Χαμόγελο»: Διαδικτυακή εκπομπή αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας! Φέτος που η Γιορτή της Μητέρας είναι τόσο διαφορετική, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τιμά όλες τις μαμάδες με μία ειδική διαδικτυακή εκπομπή, την Κυριακή 10 Μαΐου 2020, στις 19.00μμ Η Ράνια Θρασκιά και ο Κώστας Γιαννόπουλος μας υποδέχονται διαδικτυακά από το studio του ΥΟU SMILE σε μια ξεχωριστή εκπομπή για μια ξεχωριστή ημέρα του χρόνου αφιερωμένη στη μητέρα και τη μητρότητα.

Μαζί τους ζωντανά υπέροχες μαμάδες που έχουν μία μοναδική σχέση αγάπης με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Κάποιες εργάζονται σε αυτό, άλλες είναι εθελόντριες, άλλες μεγαλώνουν παιδιά που τα πρώτα τους βήματα τα έκαναν στα Σπίτια του Οργανισμού, άλλες έχουν υποστηριχθεί από τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

«Στόχος μας είναι να τιμήσουμε την καθεμία ξεχωριστά και να «φωτίσουμε» μέσα από τις μοναδικές ιστορίες τους την καθημερινότητα, τις προσπάθειες, τις χαρές, τις αγωνίες τους, αλλά και τα αποθέματα δύναμης και ψυχής που επιστρατεύουν ενάντια σε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια.» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Συντονιστείτε στο FACEBOOK του Οργανισμού και παρακολουθήστε μια ξεχωριστή εκπομπή με πολλή αγάπη και Χαμόγελο για όλες τις μανούλες του κόσμου.

Συνέχεια ανάγνωσης

WEB

Νέο εικονίδιο αντίδραση στο Facebook νοιάζομαι «αγκαλιά με καρδιά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Νέο εικονίδιο αντίδραση στο Facebook νοιάζομαι «αγκαλιά με καρδιά» 4

Facebook νοιάζομαι «αγκαλιά με καρδιά»

Ένα νέο reaction πρόσθεσε το Facebook για να μπορούν οι χρήστες «να δηλώσουν την υποστήριξή τους σε όσους αισθάνονται μόνοι».

Δίπλα σε όσους αισθάνονται μοναξιά λόγω της καραντίνας που έχει επιβληθεί σε πολλές χώρες του κόσμου λόγω του κορονοϊού, βρίσκεται το Facebook.

Η δημοφιλής πλατφόρμα προσέθεσε μία νέα αντίδραση (reaction) και εξηγεί την απόσαση της.

«Έχουμε προσθέσει μία νέα αντίδραση για να μπορείτε να δηλώσετε την υποστήριξή σας ακόμα περισσότερο όσο μένουμε απομονωμένοι. Ελπίζουμε η επιλογή να βοηθήσει εσάς, την οικογένειά σας και τους φίλους σας να νιώσετε λιγότερο μόνοι”, γράφει σε ανακοίνωση το Facebook.

Δείτε το νέο reaction παρακάτω:

Mόλις ενεργοποιήθηκε στο Facebook η αντίδραση «αγκαλιά με καρδιά» - Εικόνα 2

Αφήστε τον κέρσορα πάνω στο “Μου αρέσει” και θα σας εμφανιστεί. Ονομάζεται “Νοιάζομαι”:

Mόλις ενεργοποιήθηκε στο Facebook η αντίδραση «αγκαλιά με καρδιά» - Εικόνα 3

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ