Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ανακρίβειες και ψέματα ακόμη και για το LEADER Μεσσηνίας;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ανακρίβειες και ψέματα ακόμη και για το LEADER Μεσσηνίας; 1

Δελτίο τύπου της Αντωνίας Μπούζα

Βρισκόμαστε ένα χρόνο ακριβώς μετά τις Περιφερειακές εκλογές. Ας δούμε τι βιώνει σήμερα  η Πελοπόννησος.

Μία φανερή αγωνία του νικηφόρου συνδυασμού του κ. Νίκα  –  στο  Β΄ γύρο των Περιφ. εκλογών και με πολλά ερωτηματικά,  να δείξει στην κοινωνία κάτι που δεν είναι.

Παλεύει σύσσωμο το επικοινωνιακό του  «σύστημα» να  εμφανίσει μία «κατασκευασμένη» δήθεν αλήθεια περί αποτελεσματικότητας στην υλοποίηση έργων , θεωρώντας πως η τακτική που ακολούθησαν την προεκλογική περίοδο και εγκλώβισε τους Πελοποννησίους σε ψευτοδιλλήματα,  μπορεί να συνεχίζεται εσαεί.

Στο πρώτο μέρος των παρεμβάσεων που θα ακολουθήσουν, της Νέας Πελοποννήσου Μεσσηνίας ( διότι δεν προλαβαίνουμε να απαντάμε στα ψέματα και τις ανακρίβειες) ενημερώνουμε  για την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσσηνίας .

Είναι μία Α.Ε., στην οποία κύριος μέτοχος είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το κυρίαρχο πρόγραμμα που υλοποιεί εκτός πολλών ακόμη δράσεων, είναι το πρόγραμμα CLLD/ LEADER, με παρεμβάσεις Δημοσίου και Ιδιωτικού χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα που αποβλέπει στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.

Μέχρι το Σεπτέμβριο 2019, ως Πρόεδρος της ΕΔΠ/Leader (άμισθη θέση) και έχουσα την ευθύνη διεκπεραίωσης του LEADER, γνωρίζω πως εγκαίρως και σύμφωνα με τον κανονισμό που διέπει το πρόγραμμα, είχαμε ολοκληρώσει τα δημόσια έργα και είχαμε ξεκινήσει τη διαδικασία των ιδιωτικών επενδύσεων , δεχόμενοι σχετικούς φακέλους.

   Στην ολοκληρωμένη και καθ΄ όλα έτοιμη από εμάς, διαδικασία των δημοσίων έργων, είδαμε να ακολουθείται πάλι η τραγική τακτική των ψεμάτων περί των «δικών τους ενεργειών», σε σημείο να διαβάζουμε μέχρι και αφελή ευχαριστήρια Δημοτικών Αρχών, προς το πρόσωπο του κ. Περιφερειάρχη για την ένταξη έργων που ήταν  κανονικά ενταγμένα, διότι εξ αρχής ήσαν  παραδεκτά και η διαδικασία είναι συγκεκριμένη .

Αυτή η τακτική αλλοιώνει την αλήθεια και προκαλεί ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της  νέας Περιφερειακής Αρχής.

Η μη ανακοίνωση από τη δική μας επιτροπή Διαχείρισης των ενταγμένων δημοσίων έργων , ήταν συνειδητή, διότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, θεωρήσαμε ως αρμόζουσα δημοκρατική συμπεριφορά να αφήσουμε τις ανακοινώσεις για τη νέα Διοίκηση.

Σήμερα όμως  με την απαράδεκτη στάση να θέλουν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία για δήθεν αίτημα του κ.Νίκα, για υπερδέσμευση επιπλέον χρηματικού ποσού, που επέτρεψε την ένταξη επιπλέον έργων κι  ενώ είναι συνήθης διαδικασία, επιβάλλεται να ακουστεί η αλήθεια.  

Τη δυνατότητα της υπερδέσμευσης επιπλέον  ποσού για την ικανοποίηση όλων των προτάσεων ιδίως των Δήμων, την είχαμε προαναγγείλει στην ΑΝ.ΜΕΣ., σε συνέντευξη τύπου τη 14-8-2018 και είναι μία απλή και τυπική διαδικασία όπως ορίζει το πρόγραμμα.

   Τα ενταγμένα έργα των Δήμων, που παρουσίασαν ως δική τους επιτυχία , είναι καθαρά κόπος και δουλειά της προηγούμενης ΕΔΠ/LEADER , ενώ σήμερα απλώς τέθηκαν οι υπογραφές  από τις νυν διοικήσεις, προκειμένου οι διάφοροι φορείς και κυρίως οι ΔΗΜΟΙ που τα διεκδίκησαν και αναφέρομαι στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, δούλεψαν και κατέθεσαν πλήρεις φακέλους,  για να προχωρήσουν αυτά τα έργα.

Τα έργα που είχαν εξ΄αρχής ενταχθεί είναι τα εξής :

1.Ανάπλαση πεζοδρομίων Καρδαμύλης 255.000 ευρώ κα ανάπλαση πλατεία Κάτω Μηλέας 88.000 ευρώ.

2.Νέος ισόπεδος κόμβος στη συμβολή Σ.Πατατζή και Καπετάν Κρόμπα στην πόλη της Μεσσήνης 250.000 ευρώ, ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην Τ.Κ.Διοδίων 178.000 ευρώ και άυλο έργο δηλ. ενημερωτικό υλικό προβολής του Δήμου Μεσσήνης 24.800 ευρώ.

3.Με θέρμη στηρίξαμε και βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε την εξαιρετική προοπτική ανέγερσης ορειβατικού καταφυγίου στον Ταΰγετο, μίας περιοχής που είχε εγκαταλειφθεί από την πρώην Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, 395.000 ευρώ.

  1. Δράσεις παραδεκτές από τα ζητούμενα του LEADER, του Συλλόγου Ασπροχώματος, 22.320 και 16.244 ευρώ.
  2. Ανάπλαση δημοτικών οδών στην Αρτεμισία 230.000 ευρώ.

6.Ανάπλαση κύριου άξονα πεζοδρομίων των Φιλιατρών ,595.245,66 ευρώ.

  1. Βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου Στενωσιάς Πυλίας 158.720 ευρώ, Ανάπλαση πλατείας Ελευθερίας και περιμετρικών οδών Μεθώνης Α΄ Φάση 455.000 ευρώ, έκδοση πολιτιστικού ιστορικού έργου με τίτλο “Δήμος Πύλου – Νέστορος: Όψεις της ιστορίας και του πολιτισμού” 21.194,70 ευρώ.
  2. Διατήρηση και αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Δ.Ε. Φιλιατρών.

Ενίσχυση των δράσεων του  Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών 58.868,60 ευρώ.

Χρήσιμο είναι να σταματήσουν το συνεχές ψέμα στην κοινωνία και να κατανοήσουν πως μόνο όταν δουλέψουν και παράξουν έργο, μπορούν να γίνουν χρήσιμοι στον τόπο.

Η συνειδητή προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας περί της δικής τους συμβολής και υποτίμησης του κόπου των προκατόχων τους, αποτελεί προσβλητική συμπεριφορά και πρέπει να σταματήσει.

 ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Από Τρίτη 14 Ιουλίου ξεκινά η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στον Δήμο Μεσσήνης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΤΕΒΑ στον Δήμο Μεσσήνης

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στον Δήμο Μεσσήνης

Ο Δήμος Μεσσήνης, ως  Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης  της  Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει  διανομή την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, 14, 15 και 16  Ιουλίου. Οι διανομές θα γίνουν σε Βαλύρα, Ανδρούσα, Αριστομένη, Χατζή, Άγιο Ανδρέα, Πεταλίδι και Μεσσήνη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα με τα σημεία διανομής, τις ώρες και τις μέρες:

 

ΤΡΙΤΗ 14/7 ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7 ΠΕΜΠΤΗ 16/7
 

ΒΑΛΥΡΑ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 8 π.μ. – 9:30 π.μ.

 

ΑΝΔΡΟΥΣΑ

 (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 10 π.μ. -11:30 π.μ.

 

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 12 μ. – 1:30 μ.μ.

 

ΧΑΤΖΗ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 2 μ.μ. – 3 μ.μ.

 

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 8 π.μ. – 9 π.μ.

 

ΠΕΤΑΛΙΔΙ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΚΕΠ) 9:30 π.μ. – 10:30 π.μ.

 

ΜΕΣΣΗΝΗ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 11 π.μ. – 2 μ.μ.

 

 

ΜΕΣΣΗΝΗ

(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 8 π.μ. – 3 μ.μ.

 

Τα είδη που θα διανεμηθούν στις οικογένειες είναι:  είδη παντοπωλείου, μαναβικής, τυριά, κρέατα, καθαριστικά και σχολικά είδη.

 

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΤΕΒΑ και για το λόγο αυτό οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ τόσο του δικαιούχου όσο και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς τους καθώς επίσης και την Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής (από Αστυνομία ή Κ.Ε.Π.) ή συμβολαιογραφικό  πληρεξούσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες: τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων, τηλ.27223-60185.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην ιστορική Μεθώνη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στη Μεθώνη

Στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της ιστορικής κωμοπόλεως της Μεθώνης τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 12η Ιουλίου, επί τη μνήμη του Οσίου πατός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο παρεπιδημών εις την Μεσσηνίαν Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αλέξιος Πετρίδης εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο εφημέριος της Μεθώνης π. Δημήτριος Καλδής και οι διάκονοι Νεόφυτος Σαχλάς και Βασίλειος Κουτσόγιαννης. 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας της και ευχήθηκε στους κατοίκους της Μεθώνης να έχουν ως οδηγό και προστάτη τους τον Όσιο Παϊσιο.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας Παναγία Τριχερούσα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παναγία Τριχερούσα

Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας Παναγία Τριχερούσα. 

Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος,   συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. 

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Άρτης, κατόπιν εντολής του οικείου  Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αναστάσιο Τσώνη.

Το θείο λόγο κήρυξε ο  Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Καταλήγοντας, εκζήτησε από τους παρισταμένους Αρχιερείς να ευχηθούν και να ευλογήσουν, ώστε η ζωή μας να αρέσει στο Θεό και η Παναγία μας που είναι το “κειμήλιο” της Οικουμένης, (κατά τον Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας), να γίνεται “λιμήν και σωτηρία” για ολόκληρο τον κόσμο.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Ακολουθία και να προσκυνήσει την Χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας.

Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα Παναγία Τριχερούσα Φοινικούντα

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ