Σάββατο , 22 Φεβρουαρίου 2020

Ανακάλυψαν αυτοκόλλητο αντισυλληπτικό

Sharing is caring!

Ενα νέο αντισυλληπτικό σε μορφή αυτοκόλλητου, το οποίο έχει εβδομαδιαία δράση, βρέθηκε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στο περιοδικό Obstetrics & Gynecology.

Το αυτοκόλλητο το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει με την εμπορική ονομασία Ortho EVRA/EVRA και αναπτύχθηκε στο New Jersey των ΗΠΑ, ενώ δρα απελευθερώνοντας στον οργανισμό τεχνητές ορμόνες, μέσω του δέρματος.

Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 1672 γυναίκες ηλικίας 18 έως 45 ετών, οι οποίες δοκίμασαν το αυτοκόλλητο για μία περίοδο 6 ή 13 εμμηνορρυσιακών κύκλων. Οι γυναίκες έφεραν το αυτοκόλλητο για τρεις συνεχείς εβδομάδες με διάλειμα μιας εβδομάδας.

Η πιθανότητα εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής λόγω αποτυχημένης δράσης του νέου αντισυλληπτικού ήταν 0,4%.

Οι παρενέργειες ήταν παρόμοιες με τις παρενέργειες που παρουσιάζουν όλα τα αντισυλληπτικά, ενώ αναφέρθηκαν ήπιες τοπικές δερματικές αντιδράσεις λόγω εφαρμογής του αυτοκόλλητου.

Η εβδομαδιαία εφαρμογή αυτού του μέσου αντισύλληψης υπερέχει της καθημερινής λήψης του κλασσικού αντισυλληπτικού χαπιού, το οποίο πολύ συχνά ξεχνούν να πάρουν οι γυναίκες.

shares