Connect with us

Μαγειρική

Αλμυρές κρέπες στο φούρνο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αλμυρές κρέπες στο φούρνο 1

Αλμυρές κρέπες στο φούρνο

Νόστιμη, εύκολη, λαχταριστή. Πεντανόστιμη συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τις κρέπες:

  • 120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 120 ml Νερό
  • 120 ml. Γάλα, πλήρες
  • 2 Αυγά
  • ¼ κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας

Υλικά για τη μπεσαμέλ:

  • 20γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 ml. Γάλα, πλήρες
  • 150 γρ. Τυρί gouda , τριμμένο και έξτρα για το πασπάλισμα της κρέπας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για τις κρέπες:

  • 6 Φέτες μπέικον, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 6 Φέτες ζαμπόν, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 5 Λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 300 ml. Κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • Ελαιόλαδο για το άλλειμα του σκεύους
Αλμυρές κρέπες

Αλμυρές κρέπες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Εκτέλεση για τις κρέπες: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός όλα τα υλικά για τις κρέπες, μαζί με αυτά και το λιωμένο βούτυρο που είχαμε αφήσει στην άκρη.

3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20εκ. σε μέτρια φωτιά.

4. Ρίχνουμε 60 ml από το μείγμα μέσα στο τηγάνι απλώνουμε τη ζύμη κουνώντας το τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό.

5. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε για 1 ακόμη λεπτό.

6. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις κρέπες και τις αφήνουμε στην άκρη.

7. Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, το αφήνουμε στην άκρη.

8. Βάζουμε ένα δεύτερο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά. Μόλις μαγειρευτεί λίγο το αλεύρι, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το τυρί, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

9. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες μπέικον και ζαμπόν και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενό του μέσα στο μείγμα της μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλα.

10. Σύνθεση πιάτου: Απλώνουμε μία κρέπα πάνω στον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε στο κέντρο του 2-3 κ.σ. από τη γέμιση. Ρολάρουμε το φύλλο της κρέπας και το μεταφέρουμε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ διαμέτρου 25×30 εκ. . Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα κρέπας μέχρι να γεμίσουμε το πυρέξ. Τέλος, περιχύνουμε πάνω από τις κρέπες την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τυρί.

11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.

12. Σερβίρουμε ζεστές.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Μαγειρική

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν 2

Πατατοκροκέτες με τυρί και ζαμπόν

Οι πατατοκροκέτες είναι το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Υλικά

400 γραμμάρια βρασμένες πατάτες

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

200 γρ. αλεύρι

100 γραμμάρια ζαμπόν

100 γραμμάρια τυρί scamorza

1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς για αλμυρές πίτες

Αλάτι, πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας τριμμένο μοσχοκάρυδο. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη που να μην είναι κολλώδης. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά τυλιγμένο σε πλαστικό περιτύλιγμα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και την κόβουμε σε κυλινδρικά μέρη πάχος περίπου 5-6 mm. Στο μέσο κάθε κομματιού βάζουμε το ζαμπόν και το τυρί και κλείνουμε καλά τις άκρες πατώντας ελαφρώς με τα δάκτυλά μας. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες πατάτας μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά 3

Γλυκό ψυγείου με καραμέλα

Γλυκό με καραμέλα: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για το καλοκαίρι; Τότε, μία από τις επιλογές σας πρέπει σίγουρα να είναι ένα γλυκό, το οποίο να περιέχει καραμέλα. Επίσης, το καλό γάλα και το καλό παντεσπάνι συνδυάζουν το τρίπτυχο της επιτυχίας. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της Γλυκό με καραμέλα

Υλικά συνταγής

– Για το παντεσπάνι: 6 αυγά 200 γραμμάρια ζάχαρη 2 βανίλιες 400 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ

– Για την καραμέλα: 3 κούπες καστανή ζάχαρη 3 κούπες κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά - Εικόνα 1

Εκτέλεση συνταγής

– Για το πανεσπάνι: Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους,ρίχνουμε τις βανίλιες,και το αλεύρι σιγά σιγά. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ασπραδιών πολύ απαλά με μαριζ. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 32 νούμερο και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τρυπάμε και από τις δυο πλευρές με ξυλάκι από σουβλάκι. Βάζουμε σε ενα μπολ 1 λίτρο φρέσκο γάλα,200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα,250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στο ταψί και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα από τα γάλατα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

– Για την καραμέλα: Τοποθετούμε την ζάχαρη λίγη λίγη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύοντας την να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε δυο λεπτά. Την κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε και το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά στην φωτιά να δέσει. Την κατεβάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και την ρίχνουμε επάνω.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου 4

Ελληνική μακαρονάδα με φέτα

Μπορεί οι Ιταλοί να φημίζονται για τις μακαρονάδες τους και τις σάλτσες που τα συνοδεύουν, αλλά με τόσα φρέσκα και νόστιμα υλικά, ήταν θέμα χρόνου οι Έλληνες σεφ να δημιουργήσουν πιάτα με βάση τα μακαρόνια.

Τα τελευταία 3 χρόνια η ελληνική φέτα βρίσκεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ του κόσμου, και ενώ χρειάστηκε καιρός μέχρι να πειστούν οι ξένοι να τη δοκιμάσουν, ο χρόνος που χρειάστηκε για να την λατρέψουν ήταν ελάχιστος.

Έτσι λοιπόν οι σέφ ακολούθησαν την τάση και χρησιμοποίησαν την φέτα για να φτιάξουν μια ελληνική μακαρονάδα και πολύ σύντομα έγινε το πιάτο στα ξένα μενού που έγινε ανάρπαστο.

Δείτε πως θα τη φτιάξετε:

  • Ένα πακέτο ζυμαρικά (500 γρ.)
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβος ζωμό βοδινού ή κότας, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ ματσάκι μαϊντανός, κάππαρη
  • ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες

Και τώρα μαγείρεμα…

Βράζουμε τα μακαρόνια μαζί με το αλάτι και το ζωμό βοδινού.

Σουρώνουμε και τα κρατάμε σε μία άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι λάδι, μαλακή φέτα, σκόρδο και τις πιπεριές.

Αν δούμε ότι η φέτα κολλάει ρίχνουμε λίγο ζωμό βοδινού, ζεστό όμως για να μη σταματήσει το βράσιμο.

Ξεπλένουμε πολύ καλά την κάππαρη και τη ρίχνουμε πριν το σβήσιμο της σάλτσας

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Στο τέλος ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ