Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς Τουρκίας και Συρίας από το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του Ε.Σ.Υ. Ν. Μεσσηνίας

Ανέβηκε

στις

Αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς Τουρκίας και Συρίας από το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του Ε.Σ.Υ. Ν. Μεσσηνίας 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας που βιώνουν την καταστροφή και τον απόλυτο θρήνο.

Οι μαζικές καταστροφές στον πλανήτη μας θυμίζουν, αφενός ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ίδιο  ευάλωτοι, αφετέρου ότι είμαστε όλοι αδέλφια -γόνοι της ίδιας μάνας Γής.

Απαιτούμε την άμεση άρση του αποκλεισμού στη Συρία.

Ανταποκρινόμαστε ως Σωματείο στην πρωτοβουλία συλλογής υλικών πρώτης ανάγκης του Δήμου Καλαμάτας και καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλη την κοινωνία να συμμετάσχει:

Η συγκέντρωση των ειδών  γίνεται καθημερινά στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρες 09:00-14:00 και 17:00-20:00.

Θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

– Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

– Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

– Είδη ατομικής υγιεινής

Στηρίζουμε επίσης την πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ για συγκρότηση και αποστολή ιατρικής ομάδας στην περιοχή του σεισμού. Στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ oengegr.com, στο mail της ΟΕΝΓΕ: oengegr@gmail.com, στα τηλέφωνα 210-5232215, 210-5230003 (9:00 έως 14:00) και 6944629872 μπορούν οι συνάδελφοι να δηλώσουν με ποιο τρόπο μπορούν να βοηθήσουν, είτε με φυσική παρουσία στον τόπο της καταστροφής, είτε με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

Ακολουθεί  ανακοίνωση της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Ιατρών.

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2023

Α.Π:12796

 

ΠΡΟΣ:

  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΠΛΕΥΡΗ ΘΑΝΟ
  • ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΚΑΓΚΑ ΜΙΝΑ
  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ
  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
  • ΦΟΡΕΙΣ
  • ΜΜΕ

 

Η ανταπόκριση των συναδέλφων γιατρών στο κάλεσμα που απηύθυνε από την πρώτη στιγμή η ΟΕΝΓΕ για την αποστολή ομάδας γιατρών στους σεισμοπαθείς στην Τουρκία και την Συρία, είναι συγκινητική. Από την πρώτη στιγμή το mail της Ομοσπονδίας κατακλύστηκε από μηνύματα δεκάδων συναδέλφων που δηλώνουν έτοιμοι να μεταβούν στον τόπο της καταστροφής.

Η ΟΕΝΓΕ είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας για το συντονισμό των αναγκαίων ενεργειών για τη μετάβαση στις πληγείσες περιοχές. Επίσης, εξαρχής η ΟΕΝΓΕ είναι σε επικοινωνία με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (08/02/2023) αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλούς  μετάβασης αλλά και διαμόρφωσης κατάλληλων υποδομών υποδοχής της ιατρικής αποστολής της χώρας μας.

Ο κατάλογος με τα πλήρη στοιχεία των συναδέλφων που δήλωσαν συμμετοχή (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση) είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών.

Για μία ακόμη φορά εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα χιλιάδες νεκρά αδέρφια μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα ερείπια. Την οργή μας για αυτούς που αφήνουν τους λαούς απροστάτευτους απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και αβοήθητους την ώρα της ανάγκης.

Απαιτούμε να αρθεί άμεσα το δολοφονικό εμπάργκο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που συνεχίζεται ακόμα και τώρα σε βάρος του Συριακού λαού που θρηνεί για τους  χιλιάδες νεκρούς του και δίνει τη μάχη στα χαλάσματα του καταστροφικού σεισμού αβοήθητος.

Απαιτούμε να αρθούν άμεσα όλα τα εμπόδια για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας:

  • Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αρθούν τα νομικά εμπόδια για την αποστολή του αίματος που συλλέγεται από τις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς.
  • Στους συναδέλφους που θα συμμετέχουν στην ιατρική αποστολή να χορηγηθεί ειδική άδεια που δε θα προσμετρηθεί σαν κανονική) και να δοθούν όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ.
  • Ο χρόνος συμμετοχής στην αποστολή των ειδικευόμενων γιατρών να προσμετρηθεί ως χρόνος ειδικότητας.

 

«Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται, γιατρέ, εδώ πέρα η άλλη μισή στην Τουρκία και τη Συρία βρίσκεται».

Αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ