Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Άγγελος Χρονάς: Κανονικά κάθε Πέμπτη πρωί Γενικός Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Φοινικούντας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άγγελος Χρονάς: Κανονικά κάθε Πέμπτη πρωί Γενικός Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Φοινικούντας 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Άγγελος Χρονάς – Περιφερειακό Ιατρείο Φοινικούντας

Τη διαβεβαίωση για την παρουσία Ιατρού Γενικής Ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο Φοινικούντας από το Κέντρο Υγείας Πύλου, κάθε Πέμπτη, έλαβε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου – Ιατρός Άγγελος Χρονάς, μετά από άμεση παρέμβασή του στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πύλου Μιχάλη Ρεντούλη.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε στους κατοίκους μετά την μετακίνηση του Γενικού Ιατρού, λαμβάνει άμεσα τέλος, μετά από την επικοινωνία του κ. Χρονά με τον κ. Ρεντούλη οι οποίοι έχουν άριστη συνεργασία.

Το Περιφερειακό Ιατρείο θα έχει κάθε Πέμπτη πρωινές ώρες, όπως ορίζει και ο Νόμος Ιατρό Γενικής Ιατρικής για την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών που αναμένονται την θερινή περίοδο.

Επιπλέον θα υπάρξει μέριμνα για βελτιώσεις στα Π.Ι Μεθώνης, Κορυφασίου, Ίκλαινας και Καλλιθέας.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής του κ. Νίκα, αλλά και προσωπικά του Ιατρού κ. Χρονά, είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες και η συνεχής βελτίωσή τους.

Υπάρχουν σίγουρα και άλλες ελλείψεις, οι οποίες είναι γνωστές και γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση και να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των ιατρείων.

Ο Ιατρός κ. Χρονάς τόνισε πως «είμαστε παρόντες για να διαπιστώνουμε τα προβλήματα και να δίνουμε άμεσα λύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας, που όπως απεδείχθη και με την πανδημία του Κορωνοϊού, είναι το πολυτιμότερο αγαθό, το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε όλοι μας, από όποια θέση και αν κατέχουμε» και συμπλήρωσε πως «αυτή η πανδημία μας έκανε πιο δυνατούς και μας έδωσε και ένα μάθημα για το τι μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε όλοι μαζί».


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας από την Π. Ε. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας από την Π. Ε. Μεσσηνίας 4
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας που με  ίδια μέσα επεμβαίνει στην περιοχή της Κοινότητας Εύας στο χείμαρρο Λυγίδι.

Συγκεκριμένα η εργασία, που ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες χρησιμοποιώντας ελαστιχοφόρο φορτωτή και φορτηγό ενισχύεται από αύριο και με ερπυστριοφόρο φορτωτή, ώστε να  προχωρήσουν οι εργασίες κατάντι της γέφυρας της 7ης επαρχιακής οδού, στο ύψος της Έυας, με κατεύθυνση τη συμβολή του χειμάρου Λυγίδι με τον ποταμό Πάμισο.

αντιπλημμυρικά έργα


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Η Μαριλένα Γυφτέα στην εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μαριλένα Γυφτέα
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου  2020  το συνέδριο που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) μαζί με το Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS), τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αφορούσε: ”Σεμινάριο για νέα πολιτικά στελέχη και νέους εκλεγμένους αξιωματούχους”, όπου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι : Νεκτάριος Καλαντζής, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και Henri Bohnet, Director, KAS Greece & Cyprus.

Ομιλητής ήταν ο Χρήστος Δήμας,  Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, που αναφέρθηκε στην έρευνα, την καινοτομία και είπε πως ΄΄δεν πρέπει να προβάλουμε την ηλικία ως το βασικό μας επιχείρημα , αλλά την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα΄΄ και εξήρε το έργο της ΕΝΑ ανα την Ελλάδα. Μίλησε επίσης ο Oliver Morwinsky, Policy Advisor Europe’s competitiveness του KAS, από το Βερολίνο, με θέμα την Κοινωνική Οικονομία -The model of the Social Market Economy and the EU: Challenges and Perspectives-, ενώ ακολούθησαν  δύο επικοινωνιολόγοι που αναφέρθηκαν στην πολιτική επικοινωνία και τα fake news.

Η Μαριλένα Γυφτέα, Πολιτικός Επιστήμονας-Δημοσιογράφος, η οποία αναφέρθηκε σε ζητήματα πολιτικής επικοινωνίας, προεκλογικής καμπάνιας, σε λάθη που γίνονται, αλλά και σε έξυπνες στρατηγικές για επιτυχημένη πολιτική επικοινωνία, ενώ ο Όμηρος Τσάπαλος, Σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικής αναφέρθηκε στην πολιτική και τα fake news, με παραδείγματα από την Αμερική, μέσω βίντεο και στοχευμένες πολιτικές στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Μαριλένα Γυφτέα

Έπειτα, ο Jeroen Kohls, Project Manager – Research Associate, KAS Greece & Cyprus, δημιούργησε ομάδες από το ακροατήριο, νέων αυτοδιοικητικών και νέων ανθρώπων, που δούλεψαν στοχευμένα σε συγκεκριμένες θεματικές, όπου και παρουσίασαν την επόμενη ημέρα.  Θεματικές όπως, η χρήση μάσκας στα σχολεία και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ζήτημα με την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, το 5G και τα ζητήματα που προκύπτουν στις τοπικές κοινωνίες, με τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά και η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών για δημιουργία αιολικών πάρκων ως case studies, ήταν από τα θέματα που απασχόλησαν το ακροατήριο, τους νέους ανθρώπους, με διαδραστικό πάνελ παρουσιάσεων και ακροατηρίου και με επιχειρηματολογία των μερών, που αναλύθηκε μετά από τους επικοινωνιολόγους που ήταν εκεί.

Το ακροατήριο, αποτελούμενο από νέους αυτοδιοικητικούς από τη Σαμοθράκη και την Καστοριά ως τις Κυκλάδες και με νέους ανθρώπους που σχετίζονται με την επικοινωνία από την Κομοτηνή ως την Κρήτη, αποτέλεσε το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό για το επιτυχημένο Workshop που σχετιζόταν πάνω στην πολιτική επικοινωνία και τα fake news.

Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ)


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

3η Ενοριακή Αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αρκάδων Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αρκάδων Καλαμάτας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ενοριακή Αιμοδοσία διοργανώνεται την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αρκάδων Καλαμάτας.

Να γίνετε εθελοντές αιμοδότες και να σώσετε ζωές – Είναι πράξη Αγάπης είναι το μήνυμα  από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αρκάδων Καλαμάτας, όπου μας προσκαλούν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, για 3η συνεχόμενη χρονιά να προφέρουμε αίμα στην Ενοριακή τράπεζα αίματος που έχουν δημιουργήσει.

Όθεν παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί και αιμοδότες να προσέλθουν προς ενίσχυση της προσπάθειας στον Ιερό Ναό εις ένδειξη υπέρτατης προσφοράς και αγάπης.

Η εθελοντική προσφορά αίματος, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά φιλανθρωπία, είναι βασικός πυλώνας του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Μια έμπρακτη έκφραση Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αρκάδων Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ