Connect with us
Επιμελητηρίο

Καιρός

Καιρός Καθαρά Δευτέρα: Δύσκολο το πέταγμα χαρταετού – Έρχονται ισχυρές βροχές και άνεμοι

Ανέβηκε

στις

Καιρός Καθαρά Δευτέρα: Δύσκολο το πέταγμα χαρταετού – Έρχονται ισχυρές βροχές και άνεμοι 3
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού και κάνει ακόμα πιο δύσκολο το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα εν μέσω lockdown.

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, την Καθαρά Δευτέρα, πέραν του άστατου καιρού, θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, δημιουργώντας προβλήματα σε στεριά και θάλασσα.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή ο καιρός θα καταστεί άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, καθώς επίσης μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις που στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα έξι μποφόρ.

Την Καθαρά Δευτέρα βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις που από τις μεσημεριανές ώρες θα φτάνουν κατά τόπους τα 8-9 μποφόρ.

Δείτε τους χάρτες με την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Καιρός Καθαρά Δευτέρα: Δύσκολο το πέταγμα χαρταετού – Έρχονται ισχυρές βροχές και άνεμοι 4

Αρνιακός  – Με… ζόρι το πέταγμα του χαρταετού

«Άστατος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες», όπως σημειώνει στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Με τα δυσκολίας θα πετάξουμε φέτος χαρταετό καθώς το σκηνικό του καιρού αλλάζει άρδην με ισχυρές βροχές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο Τάσος Αρνιακός ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι την Καθαρά Δευτέρα προβλέπουμε μεταβολή του καιρού σε ολόκληρη την χώρα με βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και τους ισχυρούς νοτιάδες το πρωί που θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ μεταφέροντας σκόνη από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση, με παγωτό στη Βόρειο Ελλάδα, θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς κελσίου ενώ στα κεντρικά θα κυμανθεί από 16 με 17 βαθμούς.

Πηγή

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ