Connect with us
Επιμελητηρίο

Μεσσηνία

Καλαμάτα: Δείτε τους χώρους «καταφυγής και καταυλισμού μετά από σεισμική δόνηση»

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: Δείτε τους χώρους «καταφυγής και καταυλισμού μετά από σεισμική δόνηση» 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Επικαιροποιήθηκαν από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας οι χώροι καταφυγής του πληθυσμού κατά τις πρώτες ώρες μετά από σεισμό, καθώς και οι χώροι καταυλισμού.

Η ασφαλής και γρήγορη καταφυγή σε ανοιχτούς χώρους συναρτάται με την προετοιμασία και ετοιμότητα των φορέων, που ασχολούνται με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Προϋποτίθεται η ενεργός, θετική συμμετοχή όλου του πληθυσμού της πληγείσας περιοχής. Γι’ αυτό, η πληροφόρηση και προετοιμασία του πληθυσμού έχει μεγάλη σημασία, αφού σε έκτακτες συνθήκες καλείται να αντιδράσει χωρίς πανικό και με τη συναίσθηση ότι σε κρίσιμες καταστάσεις η στάση καθενός επηρεάζει την ασφάλεια όλων. Συναφείς τομείς αποτελούν η εθελοντική δράση και η λειτουργία μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως επισημαίνει ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
Μπορείτε να δείτε το σχετικό χάρτη εδώ, ενώ παρατίθεται ο πίνακας για την Καλαμάτα, καθώς και κατάλογος για τις Τοπικές Κοινότητες.
Η επικαιροποίηση γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, από επιτροπή που ορίζεται με Απόφαση Δημάρχου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ.

 

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ