Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

«Γιορτή Ομίλων» στο 10ο Πειραματικό Καλαμάτας: 13 όμιλοι, αμέτρητες ιδέες και δημιουργίες

Ανέβηκε

στις

«Γιορτή Ομίλων» στο 10ο Πειραματικό Καλαμάτας: 13 όμιλοι, αμέτρητες ιδέες και δημιουργίες 7
https://diaplasis.eu/services/%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%ce%bd/

Το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη «Γιορτή Ομίλων», μια ξεχωριστή εκδήλωση δημιουργίας και παρουσίασης των δράσεων που υλοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 19:30, στον χώρο του σχολείου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Γιορτή Ομίλων» στο 10ο Πειραματικό Καλαμάτας: 13 όμιλοι, αμέτρητες ιδέες και δημιουργίες 8

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ομίλων θα παρουσιάσουν τις εργασίες, τις ιδέες και τις δημιουργίες τους, μετατρέποντας το σχολείο σε έναν ανοιχτό χώρο έμπνευσης, συνεργασίας και έκφρασης. Μέσα από δράσεις, παρουσιάσεις και διαδραστικές στιγμές, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο που αναπτύχθηκε με φαντασία, μεράκι και ομαδικό πνεύμα.

Η εκδήλωση αποτελεί μια όμορφη ευκαιρία για γονείς, εκπαιδευτικούς και φίλους του σχολείου να γιορτάσουν μαζί με τα παιδιά τη λήξη μιας δημιουργικής χρονιάς, αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα τον θεσμό των Ομίλων Αριστείας, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας που λειτουργούν στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

«Γιορτή Ομίλων» στο 10ο Πειραματικό Καλαμάτας: 13 όμιλοι, αμέτρητες ιδέες και δημιουργίες 9

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), οι όμιλοι δημιουργούνται με στόχο την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών, μέσα από εξωσχολικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του ημερήσιου σχολικού προγράμματος. Οι θεματικές τους καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών και δημιουργικών πεδίων, όπως μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, γλώσσα, λογοτεχνία, αστρονομία, ρομποτική, εικαστικά, αθλητισμό και πολλές ακόμη καινοτόμες δράσεις.

Στο πλαίσιο λειτουργίας τους αξιοποιούνται σύγχρονες διδακτικές μέθοδοι, αναπτύσσεται καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό και προωθούνται συνεργασίες με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικούς φορείς, ενισχύοντας τη βιωματική μάθηση και τη δημιουργική έκφραση των παιδιών.

«Γιορτή Ομίλων» στο 10ο Πειραματικό Καλαμάτας: 13 όμιλοι, αμέτρητες ιδέες και δημιουργίες 10

Στο 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας λειτουργούν συνολικά 13 όμιλοι, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και να καλλιεργήσουν δεξιότητες μέσα από ένα σύγχρονο και ανοιχτό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομίλους και τις δράσεις τους μπορείτε να δείτε στις επίσημες αναρτήσεις του σχολείου:
Ξεκινούν οι Όμιλοι στο σχολείο μας
Μαθήματα και δράσεις των Ομίλων

https://www.instagram.com/reels/DaDDNtUgNp2/https://spourgitis.gr/en/https://spourgitis.gr/en/kafemauroeidis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ