Connect with us
Επιμελητηρίο

Αθλητικά

IROMAN GREECE: Η Μεσσηνία στον παγκόσμιο αθλητικό τουριστικό χάρτη

Ανέβηκε

στις

IROMAN GREECE: Η Μεσσηνία στον παγκόσμιο αθλητικό τουριστικό χάρτη 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου για το IROMAN GREECE πραγματοποιήθηκε προχθές στην Αθήνα, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρούσα ως συνδιοργανώτρια του παγκόσμιου αυτού αγώνα τριάθλου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Costa Navarino.

Στη συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης προέβη σε σημαντικές δηλώσεις, υπογραμμίζοντας ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας βρίσκεται στη λίστα των πέντε ανερχόμενων περιφερειακών αεροδρομίων παγκοσμίως.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Κατάμεστη η αίθουσα για τη συνέντευξη Τύπου του IROMAN 70,3 GREECE από δημοσιογράφους, αθλητές και εκπροσώπους φορέων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας New Hotel, με πανελλαδικό ενδιαφέρον για το μεγάλο αυτό παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, που έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου και για τα επόμενα τρία χρόνια θα πραγματοποιείται στην Costa Navarino. Στην περιοχή της Μεσσηνίας, λοιπόν, με επίκεντρο το Δήμο Πύλου -Νέστορος για το παγκόσμιο αυτό αθλητικό event θα φιλοξενηθούν γύρω στους 5.000 επισκέπτες, εκ των οποίων οι 1.500 είναι συμμετέχοντες αθλητές, πράγμα το οποίο θα εντάξει τη Μεσσηνία στο παγκόσμιο αθλητικό τουριστικό χάρτη. Εκτός από τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη των Δήμων Πύλου Νέστορος και Τριφυλίας, το IROMAN έχει μεγάλους χορηγούς διεθνούς εμβέλειας(SKODA, Βιοϊατρική, Βίκος, ΟΠΑΠ, Οικογένεια Χριστοδούλου, GU energy Greece, Pharmacy 295).

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ IROMAN
Το αθλητικό αυτό γεγονός ξεκίνησε από το Φεβρουάριο του 1978 καθώς 12 αθλητές μαζεύτηκαν στις ακτές του Waikiki στην HawaiI. Αυτός ο αγώνας έμελλε να δώσει το στίγμα για το πώς θα εξελισσόταν, το πιο απαιτητικό ημερήσιο ατομικό αγώνισμα σε όλο το κόσμο που απεικονίζει το ρητό ANYTHING IS POSSIBLE.

Το IROMAN περιλαμβάνει το κολύμπι, όπου οι αθλητές θα ξεκινήσουν τον άθλο τους κολυμπώντας 1,9 χιλιόμετρα στο Ιόνιο πέλαγος μπροστά από την αμμουδιά της Costa Navarino και στη συνέχεια θα τρέξουν περίπου 600 μέτρα από την παραλία στο Transition Zone/T1 όπου θα πάρουν το ποδήλατό τους για το επόμενο σκέλος του αγώνα. Το ποδήλατο, όπου οι αθλητές θα περάσουν από την είσοδο της Costa Navarino και θα ποδηλατήσουν προς το χωριό Σουληνάρι και ύστερα προς τους Γαργαλιάνους, με αποτέλεσμα το ποδηλατικό σκέλος να είναι μία αρκετά απαιτητική διαδρομή δύο γύρων συνολικής υψομετρικής διαφοράς χιλίων περίπου μέτρων. Τέλος, περιλαμβάνει και το τρέξιμο, όπου είναι το τρίτο και τελευταίο σκέλος που θα ξεκινήσει και πάλι από το Transition Zone/ Τ2 του ξενοδοχείου με κατεύθυνση τη Βοϊδοκοιλιά. Θα συνεχίσουν προς τη Γιάλοβα και θα επιστρέψουν για τερματισμό στην Costa Navarino.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Στη συνέντευξη Τύπου ομιλητές ήταν ο Θανάσης Παπαδημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ Greece και I.Q. sports, ο οποίος δήλωσε: «Η Πελοπόννησος επιλέχθηκε να οργανώσει το πρώτο IROMAN στην Ελλάδα. Αυτό ήταν μία απόφαση συνδυασμός τόσο του φυσικού κάλλους, όσο και της καλής σχέσης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδίως με τον Πέτρο Τατούλη. Αγκάλιασε, λοιπόν, ο κ. Τατούλης αυτή τη διοργάνωση και διέθεσε ομάδα, με τον ίδιο εντός αυτής, ώστε να πετύχει αυτό το σπουδαίο γεγονός. Θεωρώ ότι αυτός ο αγώνας που πραγματοποιείται σε 30 μέρες, θα αποτελέσει ένα μεγάλο πυλώνα ώστε να δημιουργηθούν διοργανώσεις ιδίου αλλά και μεγαλύτερου βεληνεκούς σε αυτό τον τόπο. Οι συμμετοχές εξαντλήθηκαν και σύμφωνα με έρευνες θα φιλοξενηθούν 4.500 άτομα εκ των οποίων οι 1.500 είναι αθλητές. Οι διανυκτερεύσεις έχουν περάσει τις 6.500 πράγμα που σημαίνει ότι θα κινηθεί έντονα η τοπική αγορά».

Ο Στέφανος Θεοδωρίδης διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε, δηλώνοντας ότι ανέκαθεν στήριζαν τέτοιες αθλητικές δράσεις, καλωσόρισε επίσημα το IROMAN στη Μεσσηνία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΤΟΥΛΗ
Ακόμη στη συνέντευξη Τύπου ομιλητής ήταν και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ο οποίος στις δηλώσεις ανέφερε: «Το IROMAN θα γίνει στην περιοχή μας και αυτό εκτιμάται ως ένα ιδιαίτερο γεγονός. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου όλα αυτά τα χρόνια κάνει μία ιδιαίτερη προσπάθεια για να αναδείξει κυρίως τον δικό της θεματικό τουρισμό. Η προσπάθεια είναι διττή, καθώς από τη μία πλευρά τη δημιουργούμε, ενώ από την άλλη την προβάλλουμε και την προωθούμε. Αυτή η προσπάθεια απολαμβάνει της διεθνούς αναγνώρισης. Η Πελοπόννησος είναι ένας δυναμικός προορισμός όπου θα παίξει σημαντικό ρόλο κατά την επόμενη εικοσαετία. Για να επιτύχουμε αυτό είχαμε εξαρχής έναν σημαντικό σχεδιασμό συνεργασίας με το υπουργείο Τουρισμού καθώς και με τον ΕΟΤ. Η θεσμική μας συνάντηση έχει σημαντικά αποτελέσματα, καθώς δημιουργήσαμε ένα ανταγωνιστικό εσωτερικό περιβάλλον, όπου ο καθένας προσπαθούσε να αντιγράψει την καλή πρακτική του άλλου. Θέλω να θυμίσω ότι αυτή τη στιγμή η Πελοπόννησος λόγω της αυστηρής μας προσήλωσης προς τη δημιουργία καινούργιων επενδυτικών ευκαιριών, αποτελεί ένα σημαντικό χώρο για καινούργιες επενδύσεις πάνω στην παραγωγή του τουριστικού προϊόντος. Προωθούμε τον εναλλακτικό τουρισμό με συγκεκριμένο σχέδιο. Μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε γύρω στα 1400 χιλιόμετρα μονοπατιών σε όλη την Πελοπόννησο. Ο στόχος μας μέσα στο 2019 είναι να μετατρέψουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως την πιο σημαντική περιφέρεια, με μεγάλο αριθμό χιλιομετρικών μονοπατιών όπου το 80% θα είναι πιστοποιημένα.

Ήδη δουλεύουμε το πρώτο καταδυτικό πάρκο με όλες τις προδιαγραφές ώστε να μπούμε δυναμικά στον καταδυτικό τουρισμό.

Θέλω, επίσης, να σας πω ότι αυτή τη χρονιά θα γίνει ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός που πρόσφατα συμφωνήθηκε και αφορά τη διοργάνωση του συνεδρίου των Γερμανών Tour Operators στην Costa Navarino. Θα μας δώσει μεγαλύτερη ενέργεια για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο στόχο μέσα στο 2025, ο οποίος θα αποτελεί την κορύφωση της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η Περιφερειακή Αρχή συνεργαζόμενοι με όλους τους φορείς. Η Πελοπόννησος έχει ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το οποίο είναι, το ανθρώπινο δυναμικό της, καθώς και η ανθρώπινη πορεία της, πράγματα τα οποία μπορούν να εγγυηθούν την επίτευξη αυτής της στρατηγικής. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι ένας από τους σημαντικούς οργανισμούς και συγκεκριμένα ο οργανισμός ROUTES, έχει συμπεριλάβει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας στα 5 πλέον ανερχόμενα περιφερειακά αεροδρόμια παγκοσμίως. Εύχομαι το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης να είναι θετικό και να επιβραβεύσει τη μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει η Περιφέρεια καθώς και οι ιδιωτικοί φορείς».

Φαίη Παναγοπούλου

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ