Connect with us

Μεσσηνία

4η εκδήλωση Ξυλορακέτας του ΑΟΞ «Τρίτων» στην Καλαμάτα

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

dagiopoulos

Το δημοφιλέστερο άθλημα της παραλίας, η ξυλορακέτα, είναι ένα κατεξοχήν αερόβιο άθλημα γιατί το χαρακτηριστικό του είναι η παρατεταμένη χρονική διάρκεια με πάρα πολύ μικρά διαλείμματα τα οποία υπάρχουν, όταν το μπαλάκι πέφτει στο έδαφος αλλά ακόμα και εκεί ,όταν το κυνηγάς για να μην χάσεις χρόνο, εξακολουθεί να είναι αερόβιο.

Με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος καταγράφεται η ταχύτητα της μπάλας και χάρη σε συγκεκριμένο λογισμικό βαθμολογείται το κάθε παιχνίδι σε συγκεκριμένο χρόνο (10λεπτο ή 20λεπτό). Όλα αυτά γίνονται σε κλειστά γήπεδα που έχουν φτιάξει οι σύλλογοι, όπου μπορούν οι παίκτες να αθλούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Για να παίξει κάποιος ξυλορακετα το μόνο που χρειάζεται είναι μια ξυλορακέτα και μπαλάκια…

Τα τελευταία περίπου 10 χρόνια έχει δημιουργηθεί Ομοσπονδία για το άθλημα της Ξυλορακέτας και πλέον σε πολλές πόλεις της χώρας δραστηριοποιούνται σύλλογοι. Στην πόλη μας ιδρύθηκε το 2012 ο Όμιλος Ξυλορακέτας “Τρίτων”. Ιδρυτής του ο Αναστάσιος Λαμπράκος…

 

ksyloraketa 5«Αναζητώντας το τρόπο τον οποίο δημιουργήθηκε ο Όμιλος Ξυλορακέτας Καλαμάτας “Τρίτων” είχα τη τύχη να συνομιλώ με το Αναστάσιο Λαμπράκο, έναν από τους ανθρώπους που ο σύλλογος οφείλει τη δημιουργία του. Έτσι λοιπόν μου διηγήθηκε…Το 2012 πήγαινα να παρακολουθήσω ένα τουρνουά ξυλορακέτας στη Κυπαρισσία. Ενθουσιάστηκα από αυτά που είδα τόσο πολύ που μου γεννήθηκε η σκέψη να δημιουργηθεί σύλλογος ξυλορακέτας και στη Καλαμάτα. Πήρα χαρτί και μολύβι και πλησίασα δύο “τέρατα” της ξυλορακέτας, ένα παλαίμαχο το Γιάννη Μικρόπουλο (Αγερας) και τον ενεργεία Παντελή Καταραχιά ζητώντας βοήθεια για τη δημιουργία συλλόγου ξυλορακέτας. Έτσι ξεκινήσαμε την εγγραφή μελών όπου και ανταποκρίθηκαν. Όταν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός δημιουργήθηκε ο σύλλογος στο πρώην παραθαλάσσιο κέντρο “Βεργίνα”. Τέλος ζητώντας τη βοήθεια του δικηγόρου Νικόλαου Μουτεβελή επίσης λάτρη της ξυλορακέτας συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ίδρυση του Συλλόγου αμισθί… ονομάζοντας τον Όμιλο Ξυλορακέτας “Τρίτων” Καλαμάτας!» εξιστορεί η αντιπρόεδρος Κατερίνα Κυριακοπούλου.

Επτά χρόνια μετά η δράση του συλλόγου παραμένει αξιόλογη. Νυν πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Λευτέρης Ελευθερίου με τον οποίο στο ΔΣ είναι επίσης η Κατερίνα Κυριακοπούλου (αντιπρόεδρος), ο Δημήτριος Θάνος (Ταμίας) και ο Αλέξανδρος Γιαννόπουλος (γραμματέας).

Ο σύλλογος έχει στο δυναμικό του 20 ενεργά μέλη και κάθε χρόνο συμμετέχει σε αγώνες πρωταθλήματος. Τρέχουσα έδρα του είναι στο γήπεδο kbv beach volley Kalamata που βρίσκεται στο παραλιακό δρόμο της Ναυαρίνου και για τη φετινή χρονιά πρόκειται να συμμετέχει στην 4η εκδήλωση ξυλορακέτας για την Περιφέρεια Αττικής και Πελοποννήσου που θα λάβει χώρα στη πόλη μας το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ώρα 11.30: ΝΤΟΒΑΣ-ΠΑΤΣΙΛΙΒΑΣ

Ώρα 11.50: ΜΑΝΘΙΔΗΣ-ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ

Ώρα 12.10: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ

Ώρα 12.30: ΧΩΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ- ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Σ.

Ώρα 12.50: ΚΑΜΑΡΑΣ-ΠΟΥΛΗ

Ώρα 13.10:ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΘΑΝΟΣ

Ώρα 13.30: ΔΑΜΙΓΟΣ – ΠΑΣΣΑΡΗΣ

Ώρα 13.50: ΔΑΒΡΑΔΟΥ-ΣΙΑΜΗΣ

Ώρα 14.10: ΚΑΜΑΡΑΣ-ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ-ΒΛΑΧΟΣ

Ώρα 14.30: ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ

Ώρα 14.50: ΜΠΙΤΖΑΝΗΣ- ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Α.

Ώρα 15.10: ΕΓΓΛΕΖΟΣ-ΚΑΨΙΔΗΣ

Ώρα 15.30: ΧΩΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΠΟΚΙΑΣ-ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ-ΜΕΛΙΔΩΝΗΣ

Ώρα 16: 00: ΒΙΓΛΑΣ –ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΣΙΤΣΟΣ – ΤΣΟΥΜΑΣ

Ώρα 16.30: ΖΩΗΣ-ΚΑΨΙΔΗΣ-ΔΑΜΙΓΟΣ-ΠΑΣΑΡΗΣ

Ώρα 17.00: ΠΑΝΤΑΖΗΣ – ΚΟΜΝΗΝΟΣ – ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΑΣ – ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ

Ώρα 16.50: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ – ΧΑΤΖΗΙΩΣΗΦ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ώρα 12.00: ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ώρα 12.30: ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ώρα 13.00: ΒΛΑΧΟΣ – ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΜΑΡΑΣ – ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Ώρα 13.30: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ-ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ-ΜΠΙΤΖΑΝΗΣ

Ώρα 14.00: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Ώρα 14.30: ΚΑΤΣΙΟΣ-ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ

Ώρα 15.00: ΜΙΧΑΗΛ-ΚΑΡΝΕΣΗΣ

Ώρα 15.30: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΘΑΝΟΣ-ΝΤΟΒΑΣ-ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ

Ώρα 16.00: ΜΙΧΑΗΛ-ΚΑΡΝΕΣΗΣ-ΛΟΥΚΑΚΗΣ-ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ

Ώρα 17.00: ΚΑΡΝΕΣΗΣ-ΛΑΤΟ **

Ώρα 17.30: ΒΑΣΟΣ Δ. – ΒΑΣΟΣ Σ.

  • Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να διαθέτουν ομοιόμορφη εμφάνιση και να παρευρίσκονται μισή ώρα πριν την αναγραφόμενη ώρα συμμετοχής των. Για τυχόν αλλαγές του ωραρίου μόνον μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο 6986 602022.Το πρόγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά.

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ