Connect with us
biostalis

Μεσσηνία

40 εκατ. ευρώ για το Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

40 εκατ. ευρώ για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα! 3
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, δύο σημαντικά έργα για τη Μεσσηνία πήραν το «πράσινο φως» από το Περιφερειακό Συμβούλιο χθες το βράδυ, όπου αποφασίστηκε η υποβολή για την ένταξη τους στο ΕΣΠΑ μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

  • Πρόκειται για τη βελτίωση του δρόμου Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι και του οδοφωτισμού ισόπεδων κόμβων, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ και
  • Τη βελτίωση της 7ης επαρχιακής οδού Μεσσηνίας (Μεσσήνη-Εύα και Εύα-Λάμπαινα) προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ!

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης  εξέφρασε την ικανοποίησή του, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η συνεχής δουλειά από τις δομές της Περιφέρειας και η απόλυτη αφοσίωσή μας  στους στρατηγικούς μας στόχους παρά τις τεχνικές δυσκολίες και τα εμπόδια που υπερβαίνουμε κάθε φορά με σκληρή εργασία έχουν ως αποτέλεσμα την συνεχή βελτίωση των οδικών αξόνων της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου.

Το τρέχον πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται το 2023 θα έχει βρει την Πελοπόννησο με νέες υποδομές και την Περιφέρεια στις πρώτες θέσεις της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το καταφέραμε στο πρόγραμμα που έκλεισε το 2016: ήμασταν τελευταίοι διαχρονικά και βρεθήκαμε στην πρώτη τριάδα. Η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης και απομόνωσης βρίσκει τον δρόμο της και αναδιατυπώνει την θέση της στην Ελλάδα  και τον κόσμο ως μια σύγχρονη ευρωπαική περιφέρεια. Όσοι τόσα χρόνια έμειναν άπραγοι και δεν μπόρεσαν να συνεισφέρουν τίποτε σε αυτήν την εξέλιξη, ας μείνουν στην μικρή τους μιζέρια. Η Πελοπόννησος συνεχίζει μπροστά και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί, μαζί με τους πολίτες της Πελοποννήσου. Αυτά τα έργα ανήκουν σε εκείνους».

ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ-ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ

Το έργο: «Βελτίωση της εθνικής οδού “Κυπαρισσία – Φιλιατρά-Πύλος-Μεθώνη” τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι / Οδοφωτισμός ισόπεδων κόμβων τμημάτων Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και Γαργαλιάνοι – Ρωμανός», είναι συνολικού προϋπολογισμού 30.426.150 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο έργο, σύμφωνα με τα τεχνικά στοιχεία της πρότασης, περιλαμβάνεται η βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι στα πλαίσια βελτίωσης και αναβάθμισης του κύριου οδικού άξονα της Εθνικής Οδού «Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη»,  συνολικού μήκους 8,836χλμ. και άρχεται με τη σύνδεση της Επαρχιακής Οδού Φιλιατρών – Κορυφασίου μέσω ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Ακολούθως βελτιώνεται και αναβαθμίζεται η συνέχεια της υφισταμένης Ε.Ο. έως την είσοδο των Γαργαλιάνων, ολοκληρώνοντας έτσι το τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.

Περιλαμβάνονται επίσης ο οδοφωτισμός εννέα ισόπεδων κόμβων στα τμήματα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και Γαργαλιάνοι– Ρωμανός, καθώς και απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές εργασίες και εργασίες ΟΚΩ.

Η αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου έγκειται στο ότι θα αυξηθεί σημαντικά η κυκλοφοριακή ικανότητα της οδού και θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό οι κίνδυνοι των τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης λόγω της ευκολότερης, συντομότερης, ταχύτερης και ασφαλέστερης πρόσβασης που θα προκύψει από την υλοποίηση του συνολικού έργου, αναμένεται περεταίρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής διέλευσης της δυτικής Μεσσηνίας. Το προτεινόμενο έργο για να εξυπηρετήσει με επάρκεια τους υφιστάμενους και μελλοντικούς φόρτους κατατάσσεται στην κατηγορία ΑΙΙ με ταχύτητα σχεδιασμού 80-90χλμ./ώρα και εφαρμοστέα διατομή τη β2σ.

ΜΕΣΣΗΝΗ-ΕΥΑ ΚΑΙ ΕΥΑ-ΛΑΜΠΑΙΝΑ

Έργο: “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ 7ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗ – ΕΥΑ ΚΑΙ ΕΥΑ – ΛΑΜΠΑΙΝΑ)”, συνολικού προϋπολογισμού 9.050.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνεται η βελτίωση και αναβάθμιση της 7ης Επαρχιακής Οδού Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας συνολικού μήκους 8,410 χλμ. στα Τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του φακέλου:

Α. Στο τμήμα Μεσσήνη – Εύα η παρέμβαση ξεκινά από τη συμβολή του Κόμβου της Περιφερειακής Οδού Μεσσήνης με την 7η Επαρχιακή Οδό στη Χ.Θ. 0+000, κατευθύνεται βόρεια και καταλήγει στην αρχή της Παράκαμψης Εύας στη Χ.Θ. 5+652,41, δηλαδή έχει συνολικό μήκος 5.652,41 μέτρα

Β. Στο τμήμα Εύα – Λάμπαινα η παρέμβαση ξεκινά  από το τέλος της Παράκαμψης Εύας, ακριβώς μετά τη γέφυρα στο ρέμα Λιγίδη, στη Χ.Θ. 0+100 κατευθύνεται βόρεια, στη Βαλύρα και καταλήγει στο τέλος του νέου Ισόπεδου Κόμβου προς Αρχαία Μεσσήνη (στην συμβολή με την 22α επαρχιακή οδό εντός της Λάμπαινας) στη Χ.Θ. 2+858,00, δηλαδή έχει συνολικό μήκος 2.758  μέτρα.

Περιλαμβάνονται επίσης απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές εργασίες και εργασίες ΟΚΩ.

Η αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου  έγκειται στο ότι θα αυξηθεί σημαντικά η κυκλοφοριακή ικανότητα της οδού και θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό οι κίνδυνοι των τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης λόγω της ευκολότερης, συντομότερης, ταχύτερης και ασφαλέστερης πρόσβασης που θα προκύψει από την υλοποίηση του συνολικού έργου, αναμένεται περεταίρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μεσσήνης με την βελτίωση και αναβάθμιση της 7ης Επαρχιακής Οδού της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Το έργο από την αρχή έως το τέλος είναι πλήρως λειτουργικό, καθώς στα εν λόγω τμήματα γίνεται βελτίωση της υπάρχουσας οδού, με μικρή μεταβολή της οριζοντιογραφικής χάραξης και αλλαγή της τυπικής διατομής της (τυπική διατομή μεγαλύτερου πλάτους κυκλοφορούμενης οδού), ώστε να ικανοποιούνται οι συνθήκες ασφαλούς και ομαλής κυκλοφορίας, ο αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος της περιοχής και η βελτίωση της απορροής της ανάντη περιοχής και αποστράγγισης της οδού.

40 εκατ. ευρώ για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα! 4

Περιφέρεια Πελοποννήσου


Κοινοποιησέ το

Μεσσηνία

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της!

Avatar

Ανέβηκε

στις

από

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 17
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Σε έναν… μυστικό προορισμό βρέθηκε η Ζέτα Μακρυπούλια, για να απολαύσει λίγες στιγμές ηρεμίας, μακριά από την Αθήνα. Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια, η οποία ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές από την Καλαμάτα μαζί με την παρέα της, επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να συνεχίσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, για τη νέα σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, αποφάσισε να φύγει ξανά, αυτή τη φορά με τον καλύτερο της φίλο και ταλαντούχο καλλιτέχνη, Θανάση Αλευρά! Η Ζέτα και ο Θανάσης διατηρούν στενή φιλία και ο ένας αποτελεί το στήριγμα του άλλου. Έτσι, οι δυο ηθοποιοί περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, εκτός Αθηνών, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα της Ελλάδας.

40 εκατ. ευρώ για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα! 18

Η Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στις καλοκαιρινές της διακοπές και είναι πιο όμορφη από ποτέ!

40 εκατ. ευρώ για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα! 19

40 εκατ. ευρώ για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα! 20

40 εκατ. ευρώ για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα! 21

40 εκατ. ευρώ για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα! 22

Οι δυο ηθοποιοί απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο!

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 23
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

40 εκατ. ευρώ για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα! 24

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

40 εκατ. ευρώ για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα! 25

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

40 εκατ. ευρώ για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα! 26

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 27
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ