Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

30 Μάη 2021: Εκδήλωση – Ανασυγκρότηση της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας

Ανέβηκε

στις

30 μάη 2021: εκδήλωση - ανασυγκρότηση της επιτροπής ειρήνης μεσσηνίας 1
Κοινοποιησέ το

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση που θα γίνει στην Καλαμάτα

 

Την Κυριακή 30 Μάη, στις 7:30 το απόγευμα στην Πλατεία Φραγκόλιμνας.

 

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και ανασυγκρότηση της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας

Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Να σταματήσουν η ΝΑΤΟική άσκηση “Defender Europe” και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ζούμε τις βαριές συνέπειες της τρομοκρατίας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά των λαών, τους μεγάλους κινδύνους που προκαλεί η όξυνση των ανταγωνισμών τους με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών. Η πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στη Μαύρη Θάλασσα και στα σύνορα της Ρωσία προμηνύουν πολύ επικίνδυνες εξελίξεις.

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις. Ενισχύει τη βάση της Σούδας και όλες τις αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές, σχεδιάζει την επέκτασή τους σε πάνω από είκοσι σημεία σε όλη τη χώρα. Συζητά τη μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στον Άραξο και αλλού. Δαπανά τεράστια ποσά για νατοϊκούς εξοπλισμούς. Γίνεται σημαιοφόρος των ευρωατλαντικών συμφερόντων. Συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά από ασκήσεις – πρόβες πολέμου με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία, όπως η άσκηση «Defender Europe 2021» που έχει άμεση σχέση με την όξυνση της κατάστασης στην Ουκρανία και για την οποία χρησιμοποιείται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ο ρόλος και η αποστολή των Ελληνικών Ένοπλων δυνάμεων είναι η υπεράσπιση των συνόρων και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, και όχι η εξυπηρέτηση των Νατοϊκών σχεδιασμών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία, πατώντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα στο κουβάρι των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων, για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, που διεκδικεί μερίδιο από τη λεία της κλοπής των λαών της περιοχής και εντείνει την επιθετικότητά της. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν ασταμάτητα σε στρατιωτικές ασκήσεις – πραγματικές πρόβες πολέμου και σε δεκάδες αποστολές εκτός συνόρων. Από το έδαφος της χώρας μας προωθούνται κάθε τόσο ξένα στρατεύματα, πλοία και αεροπλάνα, για αποστολές στην ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτό και απαιτούμε να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές υποδομές.

 

Η χώρα μας μετατρέπεται σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες και ταυτόχρονα σε στόχο απαντητικών χτυπημάτων σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής. 

 

Καταγγέλλουμε την νέα στρατιωτική συμφωνία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και την αναβάθμιση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Μεσσήνης. Αυτή η εξέλιξη μόνο ανησυχία και κινδύνους εγκυμονεί για το λαό της περιοχής.

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο λαό της Παλαιστίνης ενάντια στην νέα δολοφονική επίθεση από το Ισραήλ. Η Ισραηλινή επιθετικότηταέχει πλάτες σε ΗΠΑ και ΕΕ, καθώς με διάφορους τρόπους στηρίζουν τη συνεχιζόμενη καταπίεση και σφαγή των Παλαιστινίων.

 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ όπου αθωώνει την ισραηλινή επιθετικότητα εξισώνοντας το θύτη με το θύμα.

 

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει αμέσως τη στρατιωτική συνεργασία και τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, που συνεχίζει ξεδιάντροπα να δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό. Μια “συνεργασία” που θεμελίωσε το 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναβαθμίζεται έκτοτε σταθερά και επεκτείνεται σε ολοένα και περισσότερους τομείς, κυρίως στον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα, στο πλαίσιο των τριμερών και πολυμερών σχημάτων, με ομπρέλα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

 

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής, του 2015.  Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται συστηματικά να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής από το 2015 για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και συνεχίζει να εξισώνει το θύμα με τον θύτη, ζητώντας γενικά και αόριστα να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Την ίδια στιγμή οξύνονται οι σχέσεις μας με την Τουρκία, η αστική τάξη της οποίας και η κυβέρνησή της αναπτύσσουν μία πρωτοφανή επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα και άλλες χώρες της περιοχής. Αυτό γίνεται για την ανάπτυξη και βελτίωση της γεωστρατηγικής θέσης του τουρκικού κεφαλαίου. Την ίδια επιδίωξη έχει και η ελληνική αστική τάξη. Η αντιπαράθεση αυτή δημιουργεί τις συνθήκες μιας πολύ επικίνδυνης και αιματηρής σύγκρουσης, με θύματα τους δύο λαούς. Αυτό το σκηνικό σύγκρουσης, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα οδηγήσει σε αμερικανονατοϊκή διαμεσολάβηση, που μόνο στόχο θα έχει τη συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, την κλοπή δηλαδή του φυσικού πλούτου του ελληνικού λαού από τα υπερεθνικά πετρελαϊκά μονοπώλια, το τουρκικό και ελληνικό κεφάλαιο, θα φέρει και νέους κύκλους αντιπαραθέσεων.

Είναι μύθος οι άθλιοι ισχυρισμοί, ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας, εγγυητές και προστάτες των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ! Άλλο πόσο σήμερα, που οι δυνάμεις αυτές πιέζουν την χώρα μας σε υποχωρήσεις, προκειμένου να παραμείνει η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο και να απομακρυνθεί από οποιαδήποτε σχέση με τη Ρωσσία.

Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό και με κανένα άλλο λαό της περιοχής. Αντίθετα μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και απαιτείται να δυναμώσουμε την κοινή μας πάλη για ειρήνη με δικαιοσύνη, για φιλία και συνεργασία με σχέσεις αμοιβαίου συμφέροντος.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος. Η επικίνδυνη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους συμβαδίζει με την αντιλαϊκή πολιτική κατά της εργατικής τάξης, του λαού και των παιδιών του. Αυτό δείχνουν οι τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, τα χιλιάδες κρούσματα και νεκροί της πανδημίας, η κατάσταση στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, να θωρακίσει τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Αυτό τονίζει η επίθεση στο οχτάωρο, στο δικαίωμα στη δουλειά, στην παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση. Ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και σε κάθε αστική κυβέρνηση. Αντίθετα, πρέπει να δυναμώσει την πάλη του για την ικανοποίηση των αναγκών του, για να γίνει νοικοκύρης στο τόπο του, έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

Παλεύουμε για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ