Connect with us

πρέπει να δεις

2 συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν πριν αγοράσετε πυράντοχες πόρτες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

2 συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν πριν αγοράσετε πυράντοχες πόρτες 1

2 συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν πριν αγοράσετε πυράντοχες πόρτες

Οι πυράντοχες πόρτες χρησιμεύουν σαν εμπόδιο κατά την εξάπλωση της φωτιάς, του καπνού και άλλων τοξικών αερίων. Σε περίπτωση φωτιάς, οι πόρτες πυρασφάλειας θα πρέπει να λειτουργούν σωστά, ώστε να είναι βέβαιο πως:

  • όσοι παρευρίσκονται στο κτίριο τη στιγμή της πυρκαγιάς θα μπορέσουν να διαφύγουν με ασφάλεια
  • συγκεκριμένες περιοχές θα προστατευτούν εντελώς από τη φωτιά
  • οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ανταποκριθούν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Κάθε πόρτα του κτιρίου μπορεί να διαθέτει διαφορετικό βαθμό πυρασφάλειας, που ποικίλει για διαφορετικές χρονικές περιόδους. Εδώ θα βρείτε 2 βασικές συμβουλές που είναι σημαντικό να ακολουθήσετε κατά την αναζήτησή σας για πυράντοχες πόρτες.

 

  1. Επιλέξτε τα κατάλληλα υλικά

 

Οι πυράντοχες πόρτες προϋποθέτουν την ύπαρξη πυράντοχων πλαισίων και πυράντοχου υλικού. Αν το υλικό δεν καταφέρει να λειτουργήσει όπως πρέπει, τότε ο βαθμός πυρασφάλειας της πόρτας και του πλαισίου της δεν έχει σημασία. Τα κατάλληλα υλικά που πληρούν τις προϋποθέσεις για τις πυράντοχες πόρτες συμπεριλαμβάνουν:

  • εγκεκριμένους μεντεσέδες
  • αυτοασφαλιζόμενα μάνταλα
  • αυτοκλεινόμενο εξοπλισμό
  • τσιμούχα για πόρτες καπνού

 

Οι πυράντοχες πόρτες πρέπει να διαθέτουν τους κατάλληλους εγκεκριμένους μεντεσέδες, κατασκευασμένους από τα σωστά υλικά και ελεγμένους κατάλληλα, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις για να υποστηρίξουν τις πυράντοχες πόρτες. Γενικά μιλώντας, οι ατσάλινοι μεντεσέδες χρησιμοποιούνται ευρέως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τα αυτοασφαλιζόμενα μάνταλα και ο αυτοκλεινόμενος εξοπλισμός χρησιμεύουν για να εξασφαλίσουν ότι η πόρτα θα σφραγίσει μόνη της και θα παραμείνει σφραγισμένει άπαξ και κλείσει. Αν η πόρτα έχει χερούλια «έλξατε/ωθήσατε» και μπορεί να ανοιγοκλείσει χειροκίνητα, δε θα καταφέρει να σας προστατέψει και να αποτρέψει την εξάπλωση της φωτιάς και του καπνού. Επιπλέον, όταν οι παρευρισκόμενοι στο φλεγόμενο κτίριο περνούν μέσα από τις πυράντοχες πόρτες για να εκκενώσουν τον χώρο, οι πόρτες θα πρέπει να κλείνουν και να σφραγίζουν από μόνες τους πίσω τους αυτόματα.

 

Τέλος, η τσιμούχα βοηθάει στο να αποτρέπει τον καπνό και άλλα τοξικά αέρια να περνάνε μέσα από τα κενά που υπάρχουν γύρω από τις πόρτες. Συχνά οι πυράντοχες πόρτες είναι επιπλέον πόρτες καπνού.

 

  1. Επιλέξτε τον κατάλληλο πυρήνα

 

Οι πόρτες κατασκευασμένες από κούφιο μέταλλο ή ξύλο απαιτούν συγκεκριμένο είδος πυρήνα, ανάλογα τον βαθμό πυρασφάλειας στον οποίο είναι συνηθισμένες και ελεγμένες. Υπάρχουν πόρτες 20 λεπτών, 45 λεπτών, 60 λεπτών, 90 λεπτών και 180 λεπτών. Οι πυράντοχες πόρτες διαθέτουν εμφανή ένδειξη που αναγράφει το βαθμό στον οποίο έχουν ελεγχθεί. Οι ξύλινες πόρτες είναι συνήθως διαθέσιμες με πυρήνες μοριοσανίδας και βαθμό 20 έως 45 λεπτών. Ένας ειδικός ανθρακούχος πυρήνας μπορεί να έχει βαθμούς 45, 60 ή 90 λεπτών. Οι μεταλλικές πόρτες έχουν πολλές διαφορετικές επιλογές πυρήνα και είναι σημαντικό να τις εξετάσετε όλες, όπως και τον βαθμό έγκρισης του κάθε πυρήνα.

2 συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν πριν αγοράσετε πυράντοχες πόρτες

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

πρέπει να δεις

Πανελλαδικές: Παταγώδης αποτυχία σε τέσσερα μαθήματα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πανελλαδικές: Παταγώδης αποτυχία σε τέσσερα μαθήματα 2

Πανελλαδικές 2020

Χαμηλές επιδόσεις πέτυχαν φέτος οι 94.918 υποψήφιοι που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ στα Μαθηματικά κυριολεκτικά πάτωσαν, αφού το 58,84% έγραψε βαθμούς κάτω της βάσης.

Θλιβερή είναι η εικόνα και στην Ιστορία, αφού οι μισοί υποψήφιοι δεν κατάφεραν να πιάσουν τη βάση (50,8%). Εξαιρετικά χαμηλές είναι οι επιδόσεις τόσο στη Χημεία (48,28% κάτω της βάσης) αλλά και στην Πληροφορική, όπου το 44,75% επίσης έγραψε κάτω από τη βάση.

Εντυπωσιακό είναι επίσης φέτος και το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αναβαθμολογήσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, καθώς έφτασε στο 17,17% , γεγονός που φανερώνει την αποτυχία της συνεξέτασης για πρώτη φορά των μαθημάτων αυτών (Νεοελληνική Γλώσσα με Λογοτεχνία).

Σχετικά καλύτερες εμφανίζονται οι επιδόσεις των υποψηφίων μόνο σε Κοινωνιολογία, Βιολογία, Οικονομία και νεοελληνική Γλώσσα.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

9χρονος από Πάτρα «Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

9χρονος από Πάτρα «Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι» 3

Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι

Αυτό έγραψε ένα παιδί από την Πάτρα, όταν πήγε μαζί με τους γονείς του στο «Φωτεινό αστέρι» για να παραλάβουν ρούχα

Ο 9χρονος, κάθισε κάποια στιγμή να ζωγραφίσει αλλά αντί για ζωγραφιά, άφησε αυτό το σημείωμα που κάνει καρδιές να ραγίσουν…

«Η κατάσταση είναι τραγική. Και μέσα από ένα μικρό παιδί μαθαίνεις την αλήθεια. Το συγκεκριμένο αγοράκι κατά την παραμονή του στο «Φωτεινό αστέρι» κάθισε να ζωγραφίσει για λίγο στα τραπεζάκια που έχουμε στον χώρο μας.

Έγραψε αυτό το σημείωμα και μας το έδωσε» αναφέρει η υπεύθυνη της οργάνωσης κυρία Νικολακοπούλου, η οποία τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τρόφιμα.

«Αυτό που ζούμε και βλέπουμε αυτή την περίοδο, δεν το έχουμε ζήσει ξανά. Έρχονται άνθρωποι με ντροπή και ζητάνε, αν έχουμε να τους δώσουμε γάλα και μακαρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Νικολακοπούλου.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Δείτε ΕΔΩ τους βαθμούς των Πανελληνίων 2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δείτε ΕΔΩ τους βαθμούς των Πανελληνίων 2020 4

βαθμοί Πανελληνίων 2020

Τέλος μπαίνει σήμερα (10/07) στην αγωνία των υποψηφίων καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας.

Οι 100.000 υποψήφιοι για εισαγωγή στις 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα μάθουν τις βαθμολογίες τους νωρίς το μεσημέρι, καθώς μετά τις 12:00 αυτές θα αναρτηθούν στα σχολεία ενώ θα είναι διαθέσιμες και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού είτε επισκεπτόμενοι το λύκειό τους είτε στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr.

Έτσι θα δουν οι υποψήφιοι τη βαθμολογία τους

Για την εισαγωγή στην πλατφόρμα αρκεί να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσον αφορά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σημεώνεται, ότι από αύριο, Σάββατο 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Όπως έχει επισημανθεί από το υπουργείο Παιδείας, μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο του. Έτσι, προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό -το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου- ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη εφημερία τους) θα λειτουργήσουν επιπλέον μία ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ