Connect with us

Αθλητικά

17 Μαρτίου ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

17 Μαρτίου ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» 1
Κοινοποιησέ το

Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Τον 4ο Αγώνα Δρόμου 21 χιλιομέτρων προς τιμή του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, διοργανώνει την Κυριακή 17 Μαΐου (18:00) στην Τρίπολη η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων της Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας (παράρτημα της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη -ΕΕΔΥΕ) με επίκεντρο τη γενέτειρα του Κερασίτσα Αρκαδίας.

Συνδιοργανωτές σύλλογοι του αγώνα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης.

«Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλητής στίβου(Βαλκανιονίκης), αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής της ΕΔΑ. Στις 21 Απρίλη 1963 πραγματοποιήθηκε η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Παρά την κρατική απαγόρευση, ξεκίνησε η πορεία με χιλιάδες οδοιπόρους. Στη διάρκειά της έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις και προπηλακισμοί με δεκάδες τραυματίες. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με μερικούς άλλους αγωνιστές ολοκλήρωσαν την πορεία. Ένα μήνα μετά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου 1963 δολοφονήθηκε από παρακρατικούς μηχανισμούς με τη στήριξη και την ανοχή του κράτους.

17 Μαρτίου ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» 2

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ραγδαίες και σύνθετες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Από τη μια παραμένει η δεινή οικονομική κατάσταση για την πλειοψηφία του λαού μας. Από την άλλη κλιμακώνεται η επιθετικότητα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών. Σε αυτές τις διαμάχες παίρνει μέρος και αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες και η χώρα μας, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους με σημαντικό ορόσημο την «αμυντική», στην πραγματικότητα επιθετική συμφωνία παραμονής και επέκτασης των Αμερικάνικων Βάσεων.
Η χώρα μας μετατρέπεται σε ορμητήριο και μαγνήτη επιθέσεων ή αντιποίνων Η στάση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενθαρρύνει και τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα μέσα από τα παζάρια, με τα σχέδια για τη συνδιαχείριση των θαλάσσιων ζωνών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Αν. Μεσόγειο. Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε σε εγρήγορση. Αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη και την φιλία και την ισότιμη συνεργασία των λαών :

Απαιτούμε:

• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
• Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων.
• Το κλείσιμο της Βάσης στη Σούδα και όλων των Βάσεων και στρατηγείων.
• Κατάργηση των πυρηνικών. Καμιά σκέψη για πυρηνικά στην Πελοπόννησο και τον Άραξο.
• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.» αναφέρεται στην προκήρυξη του αγώνα από τους διοργανωτές.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Μαϊου 2020 στην Τρίπολη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 6 το απόγευμα από το πάρκο των αλύγιστων (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο. Μια ώρα πριν οι Αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Αγ Βασιλείου στις 5 το απόγευμα.

Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν στους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, πλ. Ανεξαρτησίας, Εθνομαρτύρων, πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, Παλιά Εθνική οδό Τρίπολης—Σπάρτης όπου στο χωριό Κερασίτσα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από κει μέσω του δρόμου Τρίπολης -΄Αστρους από το χωριό Αγ. Σώστης θα κινηθούν προς Τρίπολη. Στην επιστροφή μέσα στην Τρίπολη θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, πλ. Αγ. Βασιλείου, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Πετρινού (τερματισμός).
Σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικό θα υπάρχουν ανά 4 χιλιόμετρα. Στον Τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής σειράς.
• Δηλώσεις συμμετοχής στο λινκ: https://goo.gl/forms/Q93MbYOxCy5uj5g22 έως Κυριακή 10 Μάη 2019.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ

Φέτος για τους μικρούς φίλους της Ειρήνης(ενδεικτικά έως 12χρόνων) αλλά και μεγαλύτερους έχει προγραμματιστεί και θα γίνει μη ανταγωνιστικός αγώνας δρόμου με την ονομασία «το χιλιόμετρο της Ειρήνης» με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Πετρινού. Περιμένουμε λοιπόν τους μικρούς φίλους μας να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου agonasdromougl@gmail.com. Καλούμε μικρούς και μεγάλους να τρέξουν ή να βαδίσουν στα βήματα του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 21 ΧΛΜ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 18Ο ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

2. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.

3. ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Αθλητικά

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/ Νεανίδων συμμετείχε ο Μεσσηνιακός ΓΣ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/ Νεανίδων συμμετείχε ο Μεσσηνιακός ΓΣ 5
Κοινοποιησέ το

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/ Νεανίδων

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξήχθη στα Γιάννενα το Σαββατοκύριακο 1-2 Αυγούστου συμμετείχε το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού. Οι αθλήτριες του συλλόγου πραγματοποίησαν ικανοποιητική εμφάνιση σε μια δύσκολη για όλους αγωνιστική χρόνια.

Η Μαριδήμη Χανδρινού έλαβε μέρος στον τελικό του  άλματος σε μήκος και κατέκτησε την 7η θέση με επίδοση 5,56μ. Η σκυταλοδρομία 4×100μ. νεανίδων αποτελείτο από τις κορασίδες αθλήτριες (μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας) Μαριλένα Φεράι, Ευγενία Διαμαντοπούλου, Χριστιάνα Πλατανίτη και Ηλιάνα Τασιοπούλου και κατέκτησε την 9η θέση στον τελικό του αγωνίσματος με επίδοση 51’’.14.

Στην διοργάνωση συμμετείχε και ο αθλητής της Ολυμπιάδας Καλαμάτας Παναγιώτης Μαλαπάνης που αγωνίστηκε στην σφαιροβολία και με επίδοση 12,93μ. κατέκτησε την 9η θέση.

Οι προπονητές Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Λούης Τσάτουμας και Παναγίωτα Τσιάλα παρευρέθηκαν στα Γιάννενα καθοδηγώντας τους αθλητές και τις αθλήτριες στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

 

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Με την φανέλα του ”Ευκλή” θα αγωνιστεί την νέα χρονιά ο Φωτεινάκης.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ευκλής
Κοινοποιησέ το

Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” – Βασίλης Φωτεινάκης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του δραστήριου καλαματιανού Σωματείου Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” ο έμπειρος playmaker Βασίλης Φωτεινάκης θα αγωνιστεί με την φανέλα του ”Ευκλή” στην ανδρική ομάδα μπάσκετ την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021, η οποία μετά την φετινή άνοδό της, θα δώσει την μάχη της στην Α1 Κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Τα προηγούμενα χρόνια ο Φωτεινάκης αγωνίστηκε με τα χρώματα του Άτλαντα Καλαμάτας, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει την φανέλα του Ποσειδώνα και της Καλαμάτας 80.

Η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Οικονομοπούλου, τα μέλη της διοίκησης και ο προπονητής του τμήματος Ηλίας Στακιάς με δήλωσή τους αναφέρουν: <<Καλωσορίζουμε τον Βασίλη στην μεγάλη οικογένειά του ΕΥΚΛΗ και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες με τον σύλλογό μας>>.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Γουλβς – Ολυμπιακός: Η μεγάλη ευκαιρία των πρωταθλητών!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γουλβς - Ολυμπιακός: Η μεγάλη ευκαιρία των πρωταθλητών! 6
Κοινοποιησέ το

Γουλβς – Ολυμπιακός

Η δράση στο Europa League και στο Champions League επέστρεψε και η προσπάθεια του Ολυμπιακού απέναντι στη Γουλβς αναμένεται καθηλωτική!

Έκλεισε τη χρονιά θριαμβευτής. Ο Ολυμπιακός του Πέντρο Μαρτίνς κατέκτησε το πρωτάθλημα με 91 βαθμούς, 18 περισσότερους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας όλη τη χρονιά μόλις μια ήττα, αυτή στα play off από τον «δικέφαλο του βορρά». Παρουσίασε ένα σύνολο πολύ ανταγωνιστικό, ανέδειξε πρωταγωνιστές και δεν είναι τυχαίο πως στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, τόσο ο πρώτος σκόρερ, όσο και οι πρώτοι σε ασίστ και συνολικές πάσες φορούσαν «ερυθρόλευκα». Ο Γιούσεφ Ελ Αραμπί με 17 γκολ ηγήθηκε της κούρσας των τερμάτων, ο Ματιέ Βαλμπουενά μοίρασε 11 ασίστ, ενώ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης με τις 290 συνολικά πάσες ήταν… μετρονόμος στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ελ Αραμπί, που δεν βρήκε δίχτυα στα πέντε τελευταία παιχνίδια, έχει χτίσει μια ιδιαίτερη παράδοση στην Αγγλία, καθώς είχε σκοράρει τόσο απέναντι στην Τότεναμ τον Νοέμβριο, όσο και απέναντι στην Άρσεναλ τον Φεβρουάριο. Αμφότερα, μάλιστα, τα γκολ του Μαροκινού, έβαλαν τέλος σε ένα μίνι σερί αφλογιστίας που είχε στους προηγούμενους αγώνες του.

Με το πέσιμο της καρό σημαίας στη Super League και με την αναβολή του τελικού Κυπέλλου, στον οποίο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, για τα τέλη Αυγούστου, όλο το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην Ευρώπη. Το κίνητρο είναι μεγάλο και οι παίκτες του Μαρτίνς δείχνουν αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία. Να τα παίξουν όλα για όλα στον «τελικό» με τη Γουλβς στην Αγγλία, που θα κρίνει την πρόκριση στους «8» κι από εκεί και πέρα, με δεδομένο ότι όλες οι προκρίσεις θα κριθούν σε μονά παιχνίδια σε ουδέτερη έδρα στη Γερμανία, να εξαντλήσει όλες του τις πιθανότητες για την ευρωπαϊκή διάκριση! Ο Μαρτίνς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σα, τον βασικό του τερματοφύλακα, ο οποίος έχει κρατήσει τέσσερις φορές ανέπαφη την εστία του σε ευρωπαϊκό ματς, καθώς και τον Ρούμπεν Σεμέντο. Ο Πορτογάλος στόπερ ξεχώρισε στην γραμμή άμυνας και μάλιστα φέτος έχει σημειώσει και τέσσερα ευρωπαϊκά γκολ. Είναι χαρακτηριστικό της αμυντικής λειτουργίας των πρωταθλητών Ελλάδας το ότι στα τέσσερα τελευταία ματς τους στην Ευρώπη δεν έχουν δεχθεί πάνω από ένα γκολ. Παρά τις απουσίες και το γεγονός ότι μέχρι την αναμέτρηση με την Γουλβς μεσολάβησαν 17 μέρες αγωνιστικής απραξίας, οι «ερυθρόλευκοι» πιστεύουν στο αποτέλεσμα που θα σφραγίσει τη συνέχεια της ευρωπαϊκής περιπέτειας.

Οι «Λύκοι» θέλουν Champions League μέσω… Europa!

Απέναντί τους η Γουλβς του Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Οι «Λύκοι» τερμάτισαν στην έβδομη θέση της Premier League, δείχνοντας κατά διαστήματα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Η φετινή σεζόν μοιάζει με… Μαραθώνιο, καθώς η Γουλβς ήταν η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το προηγούμενο καλοκαίρι, στα προκριματικά του Europa League. Η ήττα από την Τσέλσι, με την οποία έκλεισε τη σεζόν στην Αγγλία, ήταν η 57η φετινή της αναμέτρηση! Αν και δεν νίκησε τους «Μπλε», οι 59 πόντοι που συγκέντρωσε είναι οι περισσότεροι που έχει φτάσει ποτέ στην Premier League. Παρότι, όμως, οι «Γουόντερερς» ξεπέρασαν την περσινή τους συγκομιδή, οι πιθανότητες να ταξιδέψουν και του χρόνου στην Ευρώπη έχουν περιοριστεί πολύ.

Η νίκη της Άρσεναλ στον τελικό Κυπέλλου με την Τσέλσι ουσιαστικά τους «έκλεισε» την πόρτα της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς, καθώς ο μόνος τρόπος πλέον για να το πετύχουν είναι να κατακτήσουν το φετινό Europa League. Αν τα καταφέρουν, κερδίζουν αυτόματα μια θέση στους ομίλους του Champions League. Στο πρώτο παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης» κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν την ισοπαλία με 1-1, γεγονός που τους δίνει ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως από το ματς εκείνο έχει περάσει αρκετός καιρός κι απέναντί τους έχουν μια ομάδα που εντυπωσίασε στο φινάλε.

O πρώην «ερυθρόλευκος» Ντάνιελ Ποντένσε άνοιξε λογαριασμό στο προτελευταίο ματς της Premier League με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας και έγινε ο 12ος φετινός σκόρερ της Γουλβς, γεγονός που αποδεικνύει τον πλουραλισμό στην επίθεση και τις πολλές λύσεις που έχει στη φαρέτρα του ο Νούνο. Ραούλ Χιμένεθ (17 γκολ) και Αντάμα Τραορέ (9 ασίστ) αποτελούν τις αιχμές του δόρατος, ο Ρούμπεν Νέβες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μεσαίας γραμμής ενώ ο τερματοφύλακας Ρούι Πατρίσιο κράτησε 13 φορές την εστία του ανέπαφη στην Premier League. Μόνο ο Έντερσον της Σίτι και ο Πόουπ της Μπέρνλι κατάφεραν να μην δεχθούν γκολ σε περισσότερα ματς. Η Γουλβς, όπως και ο Ολυμπιακός, τα πήγε πολύ καλά στην επανέναρξη μετά την καραντίνα, δείχνοντας ότι δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τη διακοπή.

Καυτό καλοκαίρι (και) με Champions League!

Φυσικά, δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Μαζί με το Europa ξεκινά και το Champions League και οι μάχες αναμένονται σπουδαίες, κρατώντας το ενδιαφέρον αμείωτο για όλον, σχεδόν, τον Αύγουστο! Η αυλαία της φάσης των «16» ανοίγει την Παρασκευή, 7 Αυγούστου, με τα παιχνίδια Γιουβέντους – Λιόν και Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «λιονέ» είχαν νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς, ενώ οι «Πολίτες» είχαν επικρατήσει 2-1 μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Το Σάββατο (08/08), η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Τσέλσι (3-0 υπέρ των Βαυαρών το πρώτο ματς) και η Μπαρτσελόνα τη Νάπολι, στη ρεβάνς του 1-1 της Ιταλίας.

Τη Δευτέρα (10/08) και την Τρίτη (11/08) τα φώτα επιστρέφουν στο Europa League με τη διεξαγωγή των προημιτελικών, ενώ η αντίστοιχη φάση για το Champions League θα διαδραματιστεί τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Στις 16 & 17 Αυγούστου είναι προγραμματισμένα τα ημιτελικά του Europa League και στις 18 & 19 τα αντίστοιχα του Champions League. Ο μεγάλος τελικός του Europa League θα πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου στο γήπεδο της Κολωνίας και ο αντίστοιχος του Champions League στις 23 Αυγούστου στο στάδιο της Μπενφίκα, στη Λισαβόνα.

 

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ