Kalamata Times

Σουφλέ με ζαμπόν γαλοπούλα και Τυρί

Σουφλέ με ζαμπόν γαλοπούλα και Τυρί 1
Κοινοποιησέ το

Το μαμαδίστικο σουφλέ με ψωμί του τοστ είναι μια συνταγή που σου λύνει τα χέρια, γιατί χωράει ό,τι περισεύει το ψυγείο, γίνεται γρήγορα και εύκολα και αγαπιέται με πάθος από μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
12 φέτες ψωμί του τόστ
12 φέτες ζαμπόν γαλοπούλα
500 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
5 αβγά
1 λίτρο γάλα πλήρες
αλάτι πιπέρι
λίγο φυτικό βούτυρο για το άλειμμαΕκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε 6 φέτες ψωμί του τοστ. Από πάνω τοποθετούμε φέτες ζαμπόν γαλοπούλας. Στη συνέχεια ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο τυρί.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, ψωμί, ζαμπόν γαλοπούλας και το υπόλοιπο τυρί.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, σπάμε τα αυγά αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε να ανακατευτούν. Περιχύνουμε το σουφλέ και το αφήνουμε για 20 λεπτά να απορροφηθεί το γάλα.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση εδώ:


Κοινοποιησέ το
Exit mobile version