Connect with us

Κόσμος

Υποψήφιος έβαλε τα κλάματα επειδή είχε 5 ψήφους και η οικογένειά του είναι εννιαμελής

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Υποψήφιος έβαλε τα κλάματα επειδή είχε 5 ψήφους και η οικογένειά του είναι εννιαμελής

Παγκόσμιο viral έχει γίνει ένας υποψήφιος από το κρατίδιο Παντζάμπ της Ινδίας, όταν διαπίστωσε ότι ακόμα κι η ίδια του η οικογένεια τού είχε γυρίσει την πλάτη και δεν τον στήριξε στην σημαντικότερη εκλογική μάχη της ζωής του.

Ο Neetu Shutteran Wala είχε θέσει υποψηφιότητα για το τοπικό συμβούλιο στην πόλη Lok Sabha, ευελπιστώντας ότι θα κατάφερνε να κερδίσει μία από τις εκλόγιμες θέσεις, όταν όμως ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της πρώτης καταμέτρησης, όλα σκοτείνιασαν…

Κι αυτό διότι, αν και η οικογένειά του έχει εννέα μέλη με δικαίωμα ψήφου, ωστόσο εκείνη τη χρονική στιγμή μόλις πέντε ψήφοι είχαν πιστωθεί στο όνομά του.

Μαθαίνοντας τα δυσάρεστα μαντάτα ο Wala δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στις κάμερες τοπικών μέσων ενημέρωσης, με την σπαραξικάρδια εικόνα του να κάνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τον γύρο του διαδικτύου.

«Έχω εννέα ψηφοφόρους στην οικογένειά μου και δεν με ψήφισε κανείς. Όλοι μου οι γείτονες είχαν ορκιστεί πως θα με ψήφιζαν αλλά όλοι τους είπαν ψέματα. Παράτησα τη δουλειά μου για ένα μήνα προσπαθώντας να τους πείσω αλλά με πούλησαν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δακρυσμένος Wala.

Όπως είναι φυσικό, χιλιάδες χρήστες του Internet έσπευσαν να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον δύσμοιρο υποψήφιο, ωστόσο με το επόμενο κύμα της καταμέτρησης τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο καλύτερα για τον Wala.

Τελικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της καταμέτρησης, ο Ινδός υποψήφιος έμαθε ότι κέρδισε περισσότερες από 800 ψήφους από τους συμπολίτες του, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κερδίσει μία θέση στο τοπικό συμβούλιο της πόλης, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό μόλις 0,8% σε σύνολο ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων.

Ravinder Singh Robin ਰਵਿੰਦਰ ਸਿੰਘ راویندرسنگھ روبن

After his apathetic video message got viral , Finally people of #Jalandhar parliamentary constituency generous enough to cast Vote for #NeetuShutteranWala and he got 856 votes including 9 votes of his family members . #GeneralElections2019 #LokSabhaElectionResults 1/2

Embedded video

Ravinder Singh Robin ਰਵਿੰਦਰ ਸਿੰਘ راویندرسنگھ روبن@rsrobin1

Now he could claim that his supporters kept promises on the name of the name of Goddess. #NeetuShutteranWala pic.twitter.com/Bbu4NkEBNp

View image on TwitterView image on Twitter
See Ravinder Singh Robin ਰਵਿੰਦਰ ਸਿੰਘ راویندرسنگھ روبن’s other Tweets


Κοινοποιησέ το
Advertisement

Κόσμος

Διερευνητικές επαφές: Λύση ή παγίδα;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν και πάλι οι διερευνητικές επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και εκφράζεται από πολλές πλευρές. Η κυβέρνηση  στην ουσία σύρεται σε αυτήν την προκαταρκτική  διαδικασία μετά από πιέσεις της Ευρώπης και των Η.Π.Α. Το όλο πλαίσιο είναι θολό και μάλλον δεν ευνοεί τη χώρα μας. Το πλεονέκτημα, όποια κατάληξη και να έχει αυτή η προσπάθεια, βρίσκεται στην πλευρά της Τουρκίας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η γειτονική χώρα προετοίμαζε το έδαφος για αυτήν την εξέλιξη που, αργά ή γρήγορα, θα ερχόταν.  Με Navtex δέσμευε συνεχώς θαλάσσιες ζώνες για ασκήσεις στο νότιο και το βόρειο Αιγαίο, ζώνες κρίσιμες για την ελληνική άμυνα.  Έβγαλε το Oruc Reis για έρευνες στα ελληνικά χωρικά ύδατα και μάλιστα έφτασε μόλις 6,5 μίλια από το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου, γκριζάροντας την περιοχή, τη στιγμή που η Ελλάδα επέμενε σε μια άκαρπη διπλωματία. H γειτονική χώρα συνεχίζει τις προκλήσεις γύρω από τα Ίμια θεωρώντας από καιρό ότι είναι αμφισβητούμενη περιοχή. Ακόμη και όταν ανακοινώθηκε ο διάλογος, εξέδωσε  προκλητικότατα νέες Navtex με ισχύ ως το τέλος του 2021. Η αναθεωρητική της πολιτική βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το όνειρο για τη γαλάζια πατρίδα δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Σχεδόν σε καθημερινή βάση Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τα νησιά δεν έχουν δικαιώματα εκμετάλλευσης πέρα από τα 6 μίλια, ότι πολλά βρίσκονται παράνομα στην ελληνική κυριαρχία και ότι χρειάζεται να αποστρατικοποιηθούν όσα βρίσκονται στην ελληνική μεθόριο. Με δυο λόγια όλα τα θέματα είναι πάνω στο τραπέζι. Εξάλλου, αυτό φρόντισε να το ξεκαθαρίσει ο κ. Τσαβούσογλου, υπενθυμίζοντας εμφατικά ότι δε θα συζητήσουμε μόνο για την ΑΟΖ και την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Την ώρα, λοιπόν, που η Τουρκία διευρύνει τον κατάλογο, έχει αναπτύξει όλη τη βεντάλια των διεκδικήσεων και έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, η Ελλάδα, το υπάκουο παιδί της Ευρώπης, αδύναμη και ηττημένη διπλωματικά, πηγαίνει σε ένα διάλογο έχοντας δύο μεγάλα   μειονεκτήματα. Το πρώτο, ότι η Ε.Ε κατ΄ επανάληψη κάλυψε την επιθετικότητα της Τουρκίας, αρνήθηκε σοβαρές κυρώσεις εις βάρος της και έμεινε μόνο σε λεκτική καταδίκη. Επομένως, τι περιμένει η κυβέρνηση από τη Γερμανία και τις άλλες χώρες που έχουν συμφέροντα στην Τουρκία; Προστασία; Το δεύτερο, ότι οι Τούρκοι ερμηνεύουν το δίκαιο της θάλασσας όπως τους βολεύει. Διαφορετικά στη Μαύρη θάλασσα και αλλιώς στο Αιγαίο. Άρα, τι προσδοκά η ελληνική διπλωματία από μια χώρα που δεν αποδέχεται το διεθνές δίκαιο πάνω στο οποίο εδράζονται οι ελληνικές θέσεις; Η Ελλάδα επιτρέπει ξανά στην Τουρκία να δείξει καλό πρόσωπο στην Ευρώπη και στις  Η.Π.Α. και  παίζει το παιχνίδι της, αν και γνωρίζει ότι πολύ γρήγορα ο κ. Ερντογάν  θα πετάξει τη μάσκα του διαλλακτικού και του καλού γείτονα.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος αν είναι κακό να συζητάμε με τους Τούρκους. Θα ήμουν ο τελευταίος, ίσως, που θα στεκόταν αφοριστικά απέναντι στον διάλογο, όταν αυτός είναι γνήσιος και τα ζητήματα ξεκάθαρα. Αυτό δε συμβαίνει στην παρούσα περίπτωση. Αν οι διερευνητικές με την Τουρκία ήταν μονοθεματικές, δηλαδή είχαν στην ημερήσια διάταξη μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των ΑΟΖ και στηρίζονταν σε συμφωνία να παραπεμφθεί το ζήτημα στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, όπως έγινε με την Αλβανία, ελάχιστοι θα διαφωνούσαν. Όμως, εδώ, ο  κατάλογος των προς διάλογο  θεμάτων δεν είναι καθόλου σαφής. Αν αυτός προχωρήσει, η Τουρκία θα θέσει πολλές διεκδικήσεις και δε θα μείνει ασφαλώς μόνο στα προβλήματα που αναγνωρίζει η ελληνική πλευρά. Αν πάλι τιναχτεί στον αέρα, θα φορτώσει όλες τις ευθύνες στην Ελλάδα και θα βγει ακόμη πιο επιθετικά στο Αιγαίο. Ποιος θα τη σταματήσει τότε; Η πλειοψηφία της Ευρώπης και το ΝΑΤΟ, που τη χαϊδεύουν, ή μια ελληνική κυβέρνηση που μοιάζει αναποφάσιστη, δειλή και ανήμπορη να υπερασπιστεί τα δίκαια της χώρας;

Του Γιάννη Ανδρουλιδάκη

εκπαιδευτικός στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Κόσμος

Η απάντηση της Μελάνια Τραμπ για τα τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την εμφάνισή της μέσω Twitter έκανε η Μελάνια Τραμπ παίρνοντας θέση για την κατάσταση της πανδημίας στις ΗΠΑ αλλά και για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Με δήλωσή της η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου και κοινοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει χαρακτηριστικά: «το Έθνος μας πρέπει να θεραπευτεί με πολιτικό τρόπο. Μην κάνετε κανένα λάθος γι ‘αυτό, καταδικάζω απολύτως τη βία που συνέβη στο Καπιτώλιο του Έθνους μας. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή», αναφέρει η Μελάνια Τραμπ.


Αναφερόμενη συγκεκριμένα στην κριτική που της ασκήθηκε για την απουσία δημόσιας εμφάνισης μετά τα επεισόδια σημειώνει: «Είμαι απογοητευμένη με αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Το βρίσκω ντροπιαστικό που γύρω από αυτά τα τραγικά γεγονότα υπήρξαν αλαζονικά κουτσομπολιά, αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις και ψευδείς παραπλανητικές κατηγορίες για μένα – από ανθρώπους που θέλουν να είναι σχετικοί και να έχουν ατζέντα. Αυτή τη φορά αφορά αποκλειστικά τη θεραπεία της χώρας μας και των πολιτών της. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για προσωπικό κέρδος».

Υπενθυμίζεται πως η Μελάνια Τραμπ δεν ήταν παρούσα ούτε στο πάρτι που είχε οργανώσει ο Τραμπ με τους συνεργάτες τους, με πολλούς από αυτούς να χορεύουν βλέποντας τους υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου να εισβάλουν στο Καπιτώλιο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Κόσμος

Προεδρική χάρη στον εαυτό του δίνει ο Ντόναλντ Τραμπ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει αναφερθεί κατά τη διάρκεια συζητήσεων με συνεργάτες του τις τελευταίες εβδομάδες στο ενδεχόμενο να δώσει χάρη στον εαυτό του, δήλωσε πηγή ενημερωμένη σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς χθες Πέμπτη.

Την ίδια πληροφορία δημοσίευσε νωρίτερα χθες η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη δύο πηγές, τις οποίες επίσης δεν κατονόμασε.

Εάν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για πολύ ασυνήθιστη χρήση αυτού του προνομίου του Τραμπ, ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 και θα παραδώσει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου.

Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία.

Ο Τραμπ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα απένειμε χάρη ή έδειξε επιείκεια σε διάφορους πολιτικούς συμμάχους και φίλους του, ανέφερε το 2018 σε ανάρτησή του στο Twitter πως έχει «το απόλυτο δικαίωμα» να «απονείμει χάρη στον εαυτό του».

Πιο πρόσφατα, «σε αρκετές συζητήσεις μετά την ημέρα των εκλογών, ο κ. Τραμπ είπε σε συνεργάτες του πως σκέφτεται να δώσει στον εαυτό του χάρη και, σε άλλες περιπτώσεις, τους ρώτησε αν θα έπρεπε και ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις νομικά και πολιτικά», ανέφεραν οι πηγές των Τάιμς.

Δεν είναι σαφές εάν ο Τραμπ έθιξε ξανά το ζήτημα μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη, που ώθησε τα κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο να εισηγηθούν την παραπομπή του σε νέα δίκη και την παύση του από το αξίωμα «άμεσα».

Συνταγματολόγοι επισημαίνουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο πρόεδρος της χώρας μπορεί να δώσει χάρη στον εαυτό του. Κανένας πρόεδρος δεν έχει αποπειραθεί κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει επομένως νομικό ή δικαστικό προηγούμενο.

«Όταν ο κόσμος με ρωτάει αν ένας πρόεδρος μπορεί να δώσει χάρη στον εαυτό του, η απάντησή μου είναι πάντα ‘λοιπόν, μπορεί να το δοκιμάσει’», χαριτολόγησε ο Μπράιαν Καλτ, συνταγματολόγος στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. «Το Σύνταγμα δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση ως προς το ζήτημα αυτό», εξήγησε.

Άλλοι συνταγματολόγοι επισημαίνουν πάντως ότι το να δώσει ο πρόεδρος χάρη στον εαυτό του θα είναι αντισυνταγματικό, αφού αντίκειται προς την αρχή ότι κανένας δεν μπορεί να είναι δικαστής στην δική του υπόθεση.

Ντόναλντ Τραμπ: «Θέλω να διασφαλίσω την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου»

Για ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ, μια ημέρα μετά την επικύρωση του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών από το Κογκρέσο, στον απόηχο της εισβολής στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στο πρώτο του βίντεο μετά το χάος που προκλήθηκε χθες στην Ουάσινγκτον με ευθύνη του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με την εισβολή στον Καπιτώλιο. Όπως όλοι οι Αμερικανοί είμαι εξοργισμένος από τη βία. Διέταξα την εθνοφρουρά να προστατέψει το Καπιτώλιο και ειδικές δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν τους εισβολείς. Οι ΗΠΑ ήταν πάντα κράτος του Νόμου και της Τάξης. Σε αυτούς που προχώρησαν σε πράξεις βίας και καταστροφής, έχω να πω πως δεν εκπροσωπείτε την χώρα μας. Αυτοι που παραβιάσαν τους Νόμους πρέπει να τιμωρηθούν. Περάσαμε από μια έντονη εκλογική διαδικασία και τα συναισθήματα είναι επίσης έντονα. Όμως τώρα πρέπει να επικρατήσει ηρεμία.

Μοναδικός μου στόχος ήταν να διασφαλίσω την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας. Πιστεύω ακόμα ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τους εκλογικούς μας νόμους. Στις 20 Ιανουαρίου θα γίνει η μετάβαση της εξουσίας και οφείλω να διασφαλίσω πως αυτό θα γινεί ομαλά. Είναι καιρός να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να συμφιλιωθούμε.

Το 2020 ήταν μια χρονιά με προκλήσεις λόγω της πανδημίας που στέρησε χιλιάδες ζωές, περιόρισε εκατομμύρια στα σπίτια τους, κατέστρεψε την οικονομία μας και αφαίρεσε ζωές. Η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί για να νικήσουμε την πανδημία.

Πρέπει να δώσουμε βάση στις κοινωνικές αξίες, τον πατριωτισμό, τις κοινότητες, την κοινωνία, την οικογένεια. Πρέπει να ενισχύσουμε τους δεσμούς της αφοσίωσης που μας ενώνει ως μία οικογένεια. Το να σας υπηρετώ ως πρόεδρος ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου. Και σε όλους τους υπέροχους υποστηρικτές μου, ξέρω ότι απογοητευτήκατε, αλλά ξέρω επίσης να ξέρετε ότι εκπληκτικό μας ταξίδι μόλις ξεκίνησε. Σας ευχαριστώ».

Στο βίντεο ο Τραμπ δεν προφέρει ούτε μία φορά το όνομα του Τζο Μπάιντεν. Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι, σε σύντομη παρέμβασή της, διαβεβαίωσε ότι ο Τραμπ και η κυβέρνησή του «καταδικάζουν με τον πλέον σθεναρό τρόπο» τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ