Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 ο 5ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας θα είναι γεγονός

Ανέβηκε

στις

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 ο 5ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας θα είναι γεγονός 3
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα γραφεία του ΣΔΥΜ, σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 ο Δήμαρχος  Καλαμάτας κος Βασιλόπουλος και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ) για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 ο 5ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας θα είναι γεγονός 4

Ο Δήμος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ) διοργανώνουν τον 5ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας και Παράλληλων Αγώνων, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, με ώρα έναρξης στις 5 το απόγευμα από την προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας.

Ο Αγώνας, που έχει την υποστήριξη του Συλλόγου ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, του Τμήματος Εθελοντών Νοσηλευτών ΕΕΣ, του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών ΕΕΣ, του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων, περιλαμβάνει:

  • ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ 21,1 χλμ. ώρα 17:00
  • ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 2×10,5 ώρα 17:00
  • ΑΓΩΝΑ 5 χλμ. ώρα 17:10
  • ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΓΩΝΑ 1 χλμ. ώρα 17:40

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ»

Κάλεσμα συμμετοχής στον 5ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας που επιστρέφει με πιστοποιημένη διαδρομή, μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω της πανδημίας, απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία του ΣΔΥΜ, σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022. Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι η Καλαμάτα είναι έτοιμη προκειμένου να υποδεχθεί εκατοντάδες αθλητές απ’ όλη τη χώρα, ενώ σημείωσε ότι ο Δήμος στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει διοργανώσεις που προσφέρουν στην πόλη πολυεπίπεδα, που ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό και που τη διαφημίζουν σε όλη τη χώρα.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, τονίζοντας την άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Δήμο. Ευχαριστίες υπήρξαν και προς όλους όσοι έχουν συμμετοχή στη διοργάνωση, όπως υποστηρικτές και εθελοντές.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η Διαδρομή του Αγώνα είναι πιστοποιημένη από την AIMS, γρήγορη, δίπλα στην παραλία. Είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές και με σημείο εκκίνησης την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας. Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά μέσω της παραλιακής οδού Ναυαρίνου με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο “Elite”, όπου θα γίνει αναστροφή. Επιστρέφοντας από την οδό Ναυαρίνου, θα διέλθουν από το χώρο εκκίνησης και στη συνέχεια από το λιμάνι- Λιμεναρχείο, και θα συνεχίσουν μέσω της Μαρίνας προς τον Κορδία και τη Δυτική Παραλία. Θα διέλθουν από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνουν αναστροφή. Στη συνέχεια και επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή, μετά τη μαρίνα, πορεία στο χιλιόμετρο (φάρο) και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης.

Η διαδρομή παρουσιάζεται αναλυτικά στο χάρτη: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1SxYC1Q_6wYtZ5cyFakmN2FLUfXX9zj4&usp=sharing

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ – ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη ανά ένα (1) χιλιόμετρο, καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής.

Κατά μήκος της διαδρομής των 21 χλμ. θα υπάρχουν έξι σταθμοί υποστήριξης των δρομέων με νερά και ισοτονικά.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σε όλα τα αγωνίσματα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσο, έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι το 2004 ή και νωρίτερα) – για μικρότερους απαιτείται υπεύθυνη δήλωση γονέα (παραλαβή από τη Γραμματεία). Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει στις 8/10/22. ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 5/9/22 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως και την Πέμπτη 6/10/22. ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιορισμένες εγγραφές θα είναι διαθέσιμες την ημέρα του αγώνα (10:00-16:00) στη Γραμματεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ – ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν από τη γραμματεία του αγώνα στην προκυμαία από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο συμμετοχής: ημιμαραθωνίος 15€ – σκυταλοδρομία 10€ το άτομο – 5χλμ. 10€. Σε όλους τους αγώνες: φοιτητές 5€ (με επίδειξη εγγράφου), άνεργοι δωρεάν (με επίδειξη εγγράφου). Ο παιδικός αγώνας των 1.000 μέτρων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Από τις 17:00 μέχρι τις 19:30 και για λόγους ασφαλείας, η κυκλοφορία θα διακόπτεται όπου αυτό είναι αναγκαίο με την υπόδειξη της Τροχαίας.

Για την κάλυψη της διαδρομής, τίθεται χρονικός περιορισμός 3 ωρών για την ολοκλήρωση του ημιμαραθώνιου και 45 λεπτών για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς αυτοκίνητα, δίκυκλα ή άλλα οχήματα.

Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, η Τροχαία Καλαμάτας και εθελοντές.

Αναλυτικά την προκήρυξη και στοιχεία του Αγώνα δείτε ΕΔΩ.

FB IMG 1663768894139

 

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ