Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Το περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο πλευρό των νέων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Το 1990 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 12η Αυγούστου κάθε έτους «Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας» («International Youth Day»), εκφράζοντας την προσήλωση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι.

Για το 2020, το θέμα της Ημέρας είναι: «Δέσμευση των Νέων για παγκόσμια δράση», με στόχο την ανάδειξη των τρόπων με τους οποίους η συμμετοχή τους σε ενέργειες τοπικού, εθνικού και παγκόσμιου επιπέδου, εμπλουτίζει θεσμούς και διαδικασίες. Ταυτόχρονα όμως, αποσκοπεί και στην πιο ενεργή εκπροσώπηση και συμμετοχή τους στην επίσημη θεσμική πολιτική.

περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Αγιασμός για τον Μεσσηνιακό ΓΣ με υπόσχεση Παν. Νίκα για άμεση ανακατασκευή του γηπέδου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αγιασμός για τον Μεσσηνιακό ΓΣ
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Στον καθιερωμένο αγιασμό όλων των τμημάτων του προχώρησε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος στο γήπεδο του.

 

Αγιασμός για τον Μεσσηνιακό ΓΣ

Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Μεσσηνιακού Γ.Σ., οι προπονητές των τμημάτων, αθλητές και αθλήτριες, καθώς επίσης και αρκετοί γονείς.

Αγιασμός για τον Μεσσηνιακό ΓΣ

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε για την πρόσκληση να παρευρεθεί στον αγιασμό του ιστορικού συλλόγου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να είναι περήφανοι όλοι οι αθλητές του, καθώς ο Μεσσηνιακός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος με μεγάλη ιστορία.

Αγιασμός για τον Μεσσηνιακό ΓΣ

Αγιασμός για τον Μεσσηνιακό ΓΣ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει τον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο στην ανακατασκευή του γηπέδου του, στην Καλαμάτα, ο ιστορικός σύλλογος φέτος συμπληρώνει 132 χρόνια από την ίδρυσή του.

Αγιασμός για τον Μεσσηνιακό ΓΣ

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης κάλεσε το  Δ.Σ. ζήτησε από τον ΜΓΣ να υποβάλει άμεσα τις σχετικές μελέτες, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της πλήρους ανακατασκευής του γηπέδου του Μεσσηνιακού.

Δείτε το βίντεο:


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

4.000 πολίτες έχουν εξυπηρετηθεί σ’ ένα χρόνο από το Κέντρο Κοινότητας Ν. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κέντρο Κοινότητας Ν. Μεσσηνίας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Το Κέντρο Κοινότητας Ν. Μεσσηνίας είναι μια δομή που αποτελεί  τον βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών τύπου “One Stop Shοp”, με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση. Εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, και αφετέρου στην υποστήριξή τους με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου παράλληλα με τη συνεργασία που αναπτύσσει με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του δήμου.

Αποτελείται από την Κεντρική Δομή που εδρεύει στο Δήμο Καλαμάτας και είναι στελεχωμένη από δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς και μία Ψυχολόγο και από την Κινητή Μονάδα που αποτελείται από έναν Κοινωνικό Λειτουργό, μία Ψυχολόγο και έναν οδηγό και εξυπηρετεί με επισκέψεις τους όμορους δήμος του νομού.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί υποστηρικτικά της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου, δεν αντικαθιστά το ρόλο της αλλά συνυπάρχει επικουρικά.

Είναι δομή η οποία παρέχει  ολοκληρωμένη υποστήριξη στους πολίτες μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Η δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας έχει ως στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση της απουσίας ολοκληρωμένης προσέγγισης σχεδιασμού και εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, στην αντιμετώπιση της αποσπασματικότητας των δράσεων μεμονωμένων φορέων χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και της άνισης κατανομής των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών στους Δήμους.

Στόχος, η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του Κέντρου Κοινότητας.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε 3 κεντρικούς άξονες:

 • Υποδοχή –Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών.
 • Συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας
 • Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι κατά προτεραιότητα οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης» όπου τους παρέχεται υποστήριξη, καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, ΑΜΕΑ,ΡΟΜΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Προσφέρει πληροφόρηση, υπηρεσίες συμβουλευτικής, υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση, συμβάλλει στην ανάπτυξη πολιτισμικών δραστηριοτήτων, στην προώθηση της προσωπικής και κοινωνικής ευημερίας και στην ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αρωγής και συμπαράστασης.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι συνδεδεμένο με ένα Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα με σκοπό την τήρηση ηλεκτρονικού ατομικού φακέλου και την περιγραφή των αιτημάτων των ωφελούμενων. Η καταγραφή αυτή πραγματοποιείται με τον ΑΜΚΑ του ωφελούμενου.

Στο πλαίσιο ενημερωτικής δράσης – ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 στο Δημαρχείο Καλαμάτας, παρουσιάστηκαν στοιχεία που αφορούν το Κέντρο Κοινότητας. Αναλυτικά το Κέντρο Κοινότητας για την περίοδο Σεπτέμβριος 2019 μέχρι και Αύγουστο 2020 έχει εξυπηρετήσει συνολικά 3.944 πολίτες με ποικίλα αιτήματα.

Πιο συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί 1.362 αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα  Αλληλεγγύης, 551 αιτήσεις για το επίδομα στέγασης, 551 κοινωνικές έρευνες, 115 συνεδρίες συμβουλευτικού και ψυχοκοινωνικού χαρακτήρα, 487 αιτήσεις προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων, 40 παραπομπές ωφελούμενων σε προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ καθώς και 916 ενημερώσεις πολιτών για ποικίλα ζητήματα.

Επίσης έχει πραγματοποιηθεί δράση για τον εμβολιασμό παιδιών Ρομά με τη συμμετοχή της Μ.Κ.Ο. “Υγεία για Όλους” και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει συμμετάσχει στη δράση “Χέρια καθαρά” που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Τζίβα του νομού Αρκαδίας. Τέλος ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται διασυνδέσεις με δομές και υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας για τη συνεχή αλληλοενημέρωση των υπαλλήλων.

Στις 4 Οκτωβρίου έχουμε προγραμματίσει  εμβολιασμό παιδιών Ρομά στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Άγίας Τριάδος.

Στην ημερίδα, όπου αναδείχθηκαν πτυχές της δράσης και της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Μεσσηνίας συμμετείχαν οι εξής φορείς:

 • Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων Βίας
 • Κέντρο Ημέρας Αυτισμού
 • ΚΔΑΠ ΜΕΑ
 • Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας  παιδικών χωριών SOS
 • Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας
 • Επιτελική Δομή του Κέντρου Κοινότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου
 • Α΄ΤΟΜΥ
 • Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Πελοποννήσου
 • Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Θ. Βασιλόπουλος: «Η Καλαμάτα μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται, με τον δημότη πρωταγωνιστή»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος προέβη την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, με αφορμή τον απολογισμό – προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος, είχα υποσχεθεί ότι ένα χρόνο μετά θα προχωρήσω σε απολογισμό της δράσης μας και παρουσίαση του προγραμματισμού της Δημοτικής Αρχής. Αυτό πράττω. Με συνέπεια. Με πράξεις κι όχι με λόγια.

Ως νέα Δημοτική Αρχή κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη χρονιά αυτή δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες πρωτόγνωρες για την κοινωνία μας. Συνθήκες που απείλησαν και απειλούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αλλά και Δήμους και Περιφέρειες.

Ότι θεωρούσαμε αυτονόητο, δεν υπάρχει πια.  Χρηματοδοτήσεις, λειτουργικά προγράμματα, σχεδιασμός και προγραμματισμός, αναθεωρήθηκαν κάτω από τις επιταγές μιας παγκόσμιας  υγειονομικής κρίσης, που εξελίσσεται σε κρίση οικονομική και κοινωνική.

Πρώτο μας μέλημα, να αντέξει ο Δήμος μας, σε λειτουργικό και οικονομικό επίπεδο. Με σωστό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά τα καταφέραμε. Ο Δήμος Καλαμάτας,  άντεξε και αντέχει τους κραδασμούς της κρίσης.

Με τον πήχη να είναι ψηλά, συνεχίσαμε το έργο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και χτίσαμε πάνω σ’ αυτό για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα για το Δήμο και τους δημότες μας.

Με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ρεαλιστικό σχεδιασμό προχωρούμε δυναμικά στη νέα εποχή. Με το δημότη πρωταγωνιστή, υλοποιούμε έργα και δράσεις που στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, την ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου του Δήμου.

Ένα χρόνο ως Δημοτική Αρχή επιλέξαμε να ρίξουμε το βάρος στην καθημερινότητα όπως είχαμε υποσχεθεί. Σε γειτονιές και χωριά. Έγιναν πολλά και θα γίνουν ακόμα περισσότερα.

Υλοποιώντας τον σχεδιασμό μας, θέσαμε τις βάσεις για τα έργα των επόμενων ετών, ωριμάσαμε μελέτες, εντάξαμε προς χρηματοδότηση έργα , προχωρούμε βήμα – βήμα, σταθερά και ρεαλιστικά το πλάνο μας για την Καλαμάτα του αύριο.

Μεγάλος στόχος μας να ανοίξουμε τους ορίζοντες της πόλης. Να μεγαλώσουμε την Καλαμάτα και να την κάνουμε πιο φιλική. Με την πολεοδόμηση των 440 στρεμμάτων στην ανατολική παραλία. Με την πολεοδόμηση της δυτικής παραλίας (περιοχή Κορδία). Με την παρέμβαση βόρεια με την ΟΧΕ Ταϋγέτου και νότια με το στρατηγικό σχεδιασμό για το παράκτιο μέτωπο. Κάναμε ήδη την αρχή.

Ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε τις βασικές υποδομές.

Ξεκινά άμεσα η υλοποίηση του μεγάλου έργου μεταφοράς νερού από το Πήδημα στην Καλαμάτα.

Αντικαθιστούμε τα κεντρικά δίκτυα ύδρευσης στην πόλη. Κατασκευάζουμε νέες δεξαμενές, εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες.

Με συντονισμένες ενέργειες και συνεχές ενδιαφέρον, πετύχαμε την εκκίνηση των διαδικασιών για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει για τις επόμενες δεκαετίες το Δήμο μας.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, υιοθετούμε και εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες, ενσωματώνουμε καλές πρακτικές.

Προχωρούμε δυναμικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, παρέχοντας ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους δημότες μας, ενσωματώνοντας την τηλε-εργασία, τις τηλεδιασκέψεις και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στην καθημερινότητα του Δήμου.

Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών διαθέτοντας πόρους άνω των 4 εκατ. ευρώ στην πόλη και τα χωριά.

Επενδύουμε στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα. Με δράσεις εξωστρέφειας και με συνεργασίες κάνουμε το Δήμο μας προορισμό αλλά και τόπο επενδύσεων.

Εξασφαλίζουμε νέες χρηματοδοτήσεις, υλοποιώντας ως Δήμος μαζί με τα Νομικά πρόσωπα ένα επιχειρησιακό σχέδιο άνω των 150 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ενισχύουμε το μελετητικό μας οπλοστάσιο. Αναζητούμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, διεκδικώντας πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το νέο ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ Πελοποννήσου, τα Τομεακά των Υπουργείων, το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με ρεαλιστικό πρόγραμμα και εφαρμόσιμο σχέδιο εργαζόμαστε σκληρά και έτσι θα συνεχίσουμε για τα μικρά και τα μεγάλα.

Στην πορεία αυτή απευθύναμε ειλικρινές κάλεσμα σε όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλες ανταποκρίθηκαν, άλλες όχι.

Εμείς συνεχίζουμε χτίζοντας συνεργασίες με την ίδια την κοινωνία. Με πράξεις ουσιαστικές. 

Ένα χρόνο αφότου μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας, παρουσιάζουμε τον απολογισμό της δράσης μας. Γνωρίζουμε ότι δεν έγιναν όλα τέλεια. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τομείς που κινηθήκαμε πιο αργά απ’ όσο είχαμε προγραμματίσει. Γνωρίζουμε όμως ότι ο συνολικός απολογισμός του πρώτου χρόνου της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι, χωρίς αμφιβολία, ιδιαιτέρως θετικός. 

Η Καλαμάτα μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται.

Με τον δημότη πρωταγωνιστή».

 

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα στην Η.Δ. τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ