Connect with us

πρέπει να δεις

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο 2% των καλύτερων παγκοσμίως – UNIC: Η έξυπνη επένδυση για το μέλλον σας

Ανέβηκε

στις

το πανεπιστήμιο λευκωσίας στο 2% των καλύτερων παγκοσμίως – unic: η έξυπνη επένδυση για το μέλλον σας 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Η Κύπρος διεκδικεί τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό μερίδιο φοιτητών που επιλέγουν τα πανεπιστημιακά της ιδρύματα αναπτύσσοντας μεγάλη δυναμική στον χώρο της μετεκπαίδευσης ως ένας ελκυστικός πανεπιστημιακός προορισμός. Το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας αποτελεί την ιδανική επιλογή για σπουδές εκτός Ελλάδας, αφού διαθέτει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς αναγνωρισμένης ακαδημαϊκής  αριστείας του.

Τα κυπριακά πανεπιστήμια προσφέρουν υψηλό επίπεδο ποιότητας καθώς τρία εξ αυτών συγκαταλέγονται στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο. Παρέχει ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία, μαζί και με την επιλογή για μερική φοίτηση σε άλλη χώρα του εξωτερικού μέσω του προγράμματος Erasmus+, το οποίο παρέχει σχετική οικονομική στήριξη.

Εξίσου σημαντικό το γεγονός πως σε πείσμα των καιρών και κόντρα στις οικονομικές προκλήσεις  τα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέροντας προσιτά δίδακτρα και συνολικά χαμηλότερο κόστος φοίτησης σε σχέση με ΗΒ, Ολλανδία και άλλες χώρες σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας της χώρας που το καθιστούν ιδανικό σπουδαστικό προορισμό.

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΤΟ 2% ΤΩΝ  ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Πάνω από 14,000 φοιτητές και φοιτήτριες (εξ αποστάσεως και δια ζώσης), από περισσότερες από 100 χώρες επιλέγουν το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας για το υψηλό επίπεδο ποιότητας, ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία, προσιτά δίδακτρα και υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Αυτό είναι το τετράπτυχο της επιτυχίας των Κυπριακών πανεπιστημίων τρία εκ των οποίων συγκαταλέγονται στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο.

Ένδειξη της αλματώδους ανάπτυξης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κύπρο, η οποία είναι εφάμιλλη παραδοσιακών πανεπιστημιακών προορισμών, όπως το ΗΒ, η Ολλανδία, η Ελλάδα κ.α. Απόδειξη για την ποιότητα του UNIC και τη συνεχώς αυξανόμενη διεθνή του φήμη αποτελεί και μια σειρά από σημαντικές κατατάξεις και διακρίσεις.

Στη διευρυμένη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη του Times Higher Education 2023 περιλαμβάνονται 1,799 πανεπιστήμια με αυξημένη ερευνητική δραστηριότητα από τα 25,000 και πλέον που λειτουργούν παγκοσμίως, ανάμεσά και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Οι κατατάξεις Times Higher Education World University Rankings (WUR) αξιολογούν την επίδοση κάθε πανεπιστημίου στους βασικούς πυλώνες της Διδασκαλίας, της Έρευνας, της Μεταφοράς της Γνώσης, καθώς και της Διεθνούς Εμβέλειας.

Το UNIC αποτελεί τρανή απόδειξη της ελκυστικότητας της Κύπρου, κι αυτό φαίνεται και μέσα από την άνοδό του στην τελευταία κατάταξη (από τα 801-1000 το 2021, στα 601-800 το 2022 και φέτος στα 501-600 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο).

Η νέα πανεπιστημιακή κατάταξη του Times Higher Education και επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Κύπρος αποτελεί έναν ελκυστικό πανεπιστημιακό προορισμό στα πρότυπα του εξωτερικού καθώς κατατάσσει το UNIC

 • 179ο παγκοσμίως ανάμεσα στα «Νέα» πανεπιστήμια, δηλαδή αυτά που έχουν λιγότερα από 50 χρόνια λειτουργίας (THE Young University Rankings 2022)
 • 122ο παγκοσμίως ανάμεσα στα πανεπιστήμια χωρών ή περιοχών που ταξινομούνται από τον Όμιλο FTSE του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου ως αναδυόμενες οικονομίες (THE Emerging Economies Rankings 2022) , και
 • 36ο παγκοσμίως στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης (THE Impact Rankings 2022).

times higher education world university rankings 2023: επιβεβαιώνουν την ανταγωνιστικότητα της κύπρου και του πανεπιστημίου λευκωσίας ως ελκυστικών πανεπιστημιακών προορισμών 4

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

 • Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 501-600 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, δηλαδή στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου.
 • Τοποθετείται 157ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 2ο στην Κύπρο και 4ο σε Κύπρο και Ελλάδα.
 • Κατέχει την 47η θέση παγκοσμίως στον τομέα της Διεθνοποίησης, σύμφωνα με την κατάταξη Times Higher Education.
 • Είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. ενώ οι τίτλοι σπουδών αποφοίτων του έχουν τύχει αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
 • Έχει υψηλά ποσοστά ικανοποίησης και επιτυχίας των φοιτητών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι πτυχιούχοι του UNIC είναι επτά κορυφαίοι επιστήμονες στον κόσμο. *
 • Είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη νότια Ευρώπη με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική, καθώς και το μεγαλύτερο εκτός Ελλάδας με γλώσσα διδασκαλίας την ελληνική.
 • Προσφέρει επιλογές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
 • Εξελίσσεται συνεχώς και αποκτά χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης διεθνής κοινότητας καθώς φιλοξενεί φοιτητές από την Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική.
 • Μέσω των σπουδαστικών του προγραμμάτων οι φοιτητές δημιουργούν προοπτικές επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

 

7 ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ (*)

Επτά (7) μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων 100,000 επιστημόνων παγκοσμίως και στο 2% των κορυφαίων ερευνητών του επιστημονικού τους πεδίου, με βάση την κατάταξη η οποία δημοσιεύτηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford στις ΗΠΑ.

Τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που βρίσκονται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως, με βάση το πιο πάνω κριτήριο αλλά και το έργο τους για το 2022, είναι οι ακόλουθοι (με αλφαβητική σειρά):

 1. Καθηγητής Δημήτρης Βρόντης, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
 2. Καθηγητής Χρίστος Γεωργάλας, Ιατρική Σχολή
 3. Καθηγητής Michael Davidson, Ιατρική Σχολή
 4. Καθηγητής Δημήτρης Δρικάκης, Ιατρική Σχολή & Σχολή Επιστημών και Μηχανικής
 5. Καθηγητής Σπύρος Μακριδάκης, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
 6. Καθηγητής Αντρέας Νικολαΐδης, Ιατρική Σχολή
 7. Καθηγητής Mark Sullman, Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών

 

STUDENT MATTERS/STUDENTS MATTER

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έκανε launch τη διαδικτυακή σειρά Student Matters/Students Matter, στο πλαίσιο της οποίας πέντε φοιτητές από διαφορετικές Ηπείρους μοιράζονται τις εμπειρίες τους και εξηγούν πώς είναι να είσαι φοιτητής/φοιτήτρια στην Κύπρο.

Στο πρώτο επεισόδιο ο Chancellor μοιράζεται μαζί την εμπειρία του πώς είναι να είσαι φοιτητής στην Κύπρο:

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ