Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές και το κυριακάτικο παζάρι του Κοπανακίου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές και το κυριακάτικο παζάρι του Κοπανακίου 1
Κοινοποιησέ το

Λαϊκές αγορές – παζάρι Κοπανακίου

Μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και το κυριακάτικο παζάρι του Κοπανακίου ανακοίνωσε ο Δήμος Οιχαλίας που δίνει σαφείς διευκρινίζεις ως προς τα είδη που επιτρέπεται να πωλούνται, τους παραγωγούς και εμπόρους που επιτρέπεται ή όχι να συμμετέχουν, τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται κι άλλα.

Μέτρα που θα τηρηθούν αυστηρώς σε όλη την επικράτεια όπως και στις Λαϊκές αγορές του Δήμου Τριφυλίας και το Κυριακάτικο Παζάρι του Κοπανακίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Οιχαλίας αυτές «θα λειτουργήσουν στο εξής και έως 30-4-2020, συμφώνα με την Κ.Υ.Α με αρ ΔΙα/ ΓΠ.οικ. 20006/2020 , Φ.Ε.Κ 943Β/20-3-2020 και την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, με τους παραγωγούς και εμπόρους που κάθε εβδομάδα θα ενημερώνονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα προαναφερόμενα κυβερνητικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του Κορωναϊού στις Λαϊκές του Δήμου Τριφυλίας και στο Κυριακάτικο Παζάρι Κοπανακίου :

α) Απαγορεύεται να συμμετέχουν παραγωγοί και έμποροι από άλλη Περιφέρεια ή που μετακινούνται σε άλλη Περιφέρεια

β) Δεν επιτρέπεται να πωλούνται γενικά βιομηχανικά είδη όπως είδη ένδυσης νεωτερισμών, ψεύτικα κοσμήματα (φο μπιζού), λευκά είδη, ψιλικά, είδη υπόδησης, δερμάτινα είδη (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια), χαλιά, αυτόνομα μη ηλεκτροδοτούμενα ηλεκτρικά είδη, εκκλησιαστικά είδη, μέσα συσκευασίας (χάρτινες, πλαστικές σακούλες), είδη υαλοπωλείου, πλαστικά με το μέτρο, είδη χαρτιού, εργαλεία και βιομηχανικά είδη κηπουρικής και ανθοκομίας.
γ) Υποχρεωτικά οι πάγκοι των πωλητών πρέπει να απέχουν μεταξύ τους κατ’ ελάχιστο 5 μέτρα

δ) Υποχρεούνται όλοι οι πωλητές να φέρουν προστατευτική μάσκα και να έχουν στους πάγκους τους αντισηπτικό και γάντια μιας χρήσης για τους ίδιους αλλά και για τους καταναλωτές

ε) Υποχρεωτικά οι πωλητές να φέρουν μαζί τους τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα και το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας

Επισυνάπτεται στην παρούσα, πίνακας των παραγωγών που θα συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές της Τριφυλίας και του Κυριακάτικου Παζαριού Κοπανακίου το προσεχές Σάββατο, 11-04-2020 και την προσεχή Κυριακή 12-04-2020.
Την επιτήρηση της πιστής εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων και της παρούσης έχουν αναλάβει τα Συμβούλια των Κοινοτήτων με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Η παράβαση των προαναφερόμενων μέτρων επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις .

Παρακαλούμε τόσο τους πωλητές όσο και τους καταναλωτές, με επίκληση στην ατομική ευθύνη του καθενός, για την πίστη εφαρμογή της παρούσης ανακοίνωσης και των κυβερνητικών μέτρων .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ»

 

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΝΑ ΛΑΪΚΗ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΚΟΡΔΑΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΙΑΚΟΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΑΚΟΣ
ΝΤΕΜΕΡΟΥΚΑ
ΚΟΝΤΟΣ ΝΙΚ.
ΒΛΑΧΑΔΑΜΗΣ
ΚΟΥΒΕΛΑ
ΚΟΚΛΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ.
ΓΚΟΝΗΣ
ΚΟΚΛΑΣ ΔΙΟΝ.
ΜΑΤΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
ΤΖΙΦΑ
ΚΟΝΤΟΣ Γ.
ΚΟΝΤΟΣ ΧΡ.
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Κ.
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΓΚΙΑΟΥΡΗ ΧΑΡΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΕΝΝΟΥ ΟΛΓΑ
ΓΚΟΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΚΟΡΔΑΚΗΣ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΛΑΛΟΥΣΗΣ ΤΑΚΗΣ
ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΝΤΑΙΦΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΡΙΠΟΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΛΕΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΒΛΑΧΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ
ΒΛΑΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΗΛΙΑ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΡΗΓΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΙΛΕΣ
ΦΙΛΙΟΣ ΖΗΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΤΡΟΧΑΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΛΟΓΓΙΝΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΟΠΑΝΑΚΙ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΤΣΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΣΣΙΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΡΟΥΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΛΕΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΓΩΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΟΓΓΙΝΟΥ
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΑΜΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΟΙΛΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΡΟΧΑΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΟΥΡΑΦΕΤΗ ΕΛΕΝΗ
ΤΣΙΛΙΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΙΛΙΒΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΙΛΙΒΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΞΕΝΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΞΕΝΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΕΜΠΕΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
BOSNIAG IANETA
ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΘΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΛΑΧΑΔΑΜΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΩΤΣΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΤΣΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΥΚΟΤΡΑΦΙΤΗ SVETIANA
ΜΟΥΡΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΙΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Λίγα λόγια για το…. περιβόητο πρόστιμο στην Περιφέρεια των 30.000 ευρώ που πλήρωσε ο κ.Νίκας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λίγα λόγια για το…. περιβόητο πρόστιμο στην Περιφέρεια των 30.000 ευρώ που πλήρωσε ο κ.Νίκας 12
Κοινοποιησέ το

30.000 ευρώ πρόστιμο για την Alte Peloponnese

της Αντωνίας Μπούζα

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

 

Την άνοιξη του 2019 η τότε Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, επέλεξε να στηρίξει μία πρόταση για ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο, με την ανάπτυξη συγχρόνως ενός cluster επιχειρηματιών, που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση του εναλλακτικού τουρισμού.

Μέχρι τότε η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιώντας σχετικό σχεδιασμό, μετείχε σε εξειδικευμένες εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού και είχε δρομολογήσει δράσεις προς ανάδειξή του κυρίως στο εξωτερικό της Χώρας.

Η συγκεκριμένη συνάντηση επιχειρηματιών στην Καλαμάτα και η προβολή της εκδήλωσης, μέσω των ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, έδινε τη γνώση στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες και τουριστικούς πράκτορες ανά την Ελλάδα, πως η Πελοπόννησος είναι τόπος όπου υποστηρίζονται όλες οι δραστηριότητες στη φύση, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Άρα η φιλοσοφία ήταν να γίνει εντός της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να αναδειχθεί η ετοιμότητά της στην υποδοχή επισκεπτών εναλλακτικού τουρισμού.

Η έκθεση αυτή δεν άρεσε στον τότε Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα και προσπάθησε παντοιοτρόπως  να την εμποδίσει. Είτε ο ίδιος απέρριπτε τα αιτήματα της Περιφέρειας για την παραχώρηση χώρου ως όφειλε να το κάνει, στην Πλατεία Καλαμάτας ή στο λιμάνι της Καλαμάτας που συγχρόνως θα έδινε ζωή και στη νεκρή παραλιακή ζώνη την άνοιξη και θα βοηθούσε συγχρόνως και τους επαγγελματίες της παραλίας, είτε μέσω των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ προσπάθησε να την ευτελίσει. Μάλιστα επέβαλε και …. εμπάργκο  φυσικής παρουσίας συνεργατών του κλπ.

 

Alte Peloponnese

Την ημέρα των εγκαινίων της Παμπελοποννησιακής έκθεσης, ALTE PELOPONNESE τον Απρίλιο 2019, σε χώρο που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πέριξ του Διοικητηρίου, έστειλε τη Δημοτική Αστυνομία, μαζί με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα στην εκδήλωση, με το ….πρόσχημα της άνευ αδείας εκδήλωσης και της ….ανώνυμης καταγγελίας για ανύπαρκτη κατάληψη μέρους του ποδηλατοδρόμου.

Τέτοια ήταν η αγωνία του κ .Δημάρχου,  που μόλις απεχώρησε η Δημοτική Αστυνομία από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, αμέσως και σε παράβαση του Ν. 4512/2018 , προσέτρεξε στην ανάρτηση ανακοίνωσης με υπογραφή του στο site του Δήμου Καλαμάτας, απόφασης που έλαβε ο ίδιος και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο ως ορίζει η Νομοθεσία, για 10.000 ευρώ πρόστιμο ημερησίως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις παραπάνω δήθεν παραβάσεις.

Αυτά έγιναν τον Απρίλιο 2019.

Τον Ιούνιο-Ιούλιο 2019, όντας  νέος Περιφερειάρχης,  ακολουθώντας τη γνωστή διχαστική συμπεριφορά των τελευταίων 3 ετών, προσπάθησε να νομιμοποιήσει την απόφαση του προστίμου που παρατύπως είχε επιβάλει και το έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με άλλη αιτιολογία (για  χρήση όρου έκθεσης), προκειμένου να συνεχίσει αυτήν την παράδοξη συμπεριφορά.

Μάλιστα δείγμα της παραδοξότητας αυτής, είναι και η ανακοίνωση στο site της Περιφέρειας Πελοποννήσου πριν λίγες ημέρες, περί της πληρωμής του προστίμου από την Περιφέρεια και όχι την Πελοπόννησος Α.Ε. ως θα ήταν το σωστό, χωρίς όμως να έχει μεριμνήσει ως όφειλε από τη νέα του θέση, να ασκήσει ένδικα μέσα προκειμένου να μην πληρωθεί το πρόστιμο.

30.000 ευρώ των Πελοποννησίων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ένα χρήσιμο έργο στον τόπο, πετάχθηκαν για το γινάτι του κ.Νίκα .

Όντας Αντιπεριφερειάρχης  Μεσσηνίας την περίοδο εκείνη, όπου είχα γνώση όλων των γεγονότων, έχω υποχρέωση να ενημερώσω την κοινωνία για όσα τραγελαφικά έγιναν .

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Υπεύθυνη Μεσσηνίας ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Τρεις τραυματίες από σύγκρουση ταχύπλοων στη Φοινικούντα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τρεις τραυματίες από σύγκρουση ταχύπλοων στη Φοινικούντα 13
Κοινοποιησέ το

Σύγκρουση ταχύπλοων στη Φοινικούντα

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης δύο ταχύπλοων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νησίδας Σχίζα και Αγ. Μαρίνας Φοινικούντας στην Μεσσηνία, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ημεδαπών.

Στο ένα ταχύπλοο επέβαιναν τρεις άνθρωποι, στο άλλο μόνον ένας.

Στο σημείο της σύγκρουσης έσπευσε ιδιωτικό σκάφος και δύο περιπολικά οχήματα του λιμενικού από ξηράς. Οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο γενικό νοσοκομείο της Καλαμάτας, έχοντας τις αισθήσεις τους.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

My Traveller: Απόδραση στη Δυτική Μάνη!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

My Traveller: Απόδραση στη Δυτική Μάνη! 14
Κοινοποιησέ το

My Traveller στη Δυτική Μάνη

Η απόδραση στη Δυτική Μάνη εγγυάται σε κάθε επισκέπτη πως θα δει, θα ακούσει, θα γευθεί και θα κρατήσει για πάντα τις πιο όμορφες αναμνήσεις!

Οι πύργοι, τα γαλανά νερά, τα μεσογειακά δέντρα και ο πεντακάθαρος αέρας συνθέτουν μια εικόνα…. ίσα με χίλιες λέξεις!

ΚαρδαμύληΠρώτος σταθμός η γραφική Καρδαμύλη. Εκεί θα περπατήσεις σε χώματα, σε πλακόστρωτα σοκάκια, δίπλα από πέτρινα σπίτια και παλιά αρχοντικά που διατηρούνται από τον Μεσαίωνα, θα κάνεις βουτιές στα γαλανά νερά, θα διασκεδάσεις στα beach bar και θα γευθείς μανιάτικους μεζέδες και άλλες νόστιμες τοπικές λιχουδιές στις ψαροταβέρνες. Θα ακούσεις ιστορίες για άρχοντες και πειρατές, για περήφανους πολεμιστές…

Στους «Διόσκουρους» θα χαζέψει την απέραντη θάλασσα και τις ομορφιές του γραφικού τοπίου και θα περιπλανηθεί νοερά… σε άλλες εποχές.

Η Δυτική Μάνη υπερηφανεύεται για τις ονειρικές παραλίες της που εντυπωσιάζουν με την πλούσια φυσική ομορφιά τους κι αναδεικνύονται, σε ιδανικούς προορισμούς εύκολα προσεγγίσιμους με αυτοκίνητο.

Στην παραλία «Καλόγρια», μοδάτη, trendy και κάπως «Μυκονιάτικη», εκεί όπου κάποτε έζησε ο Καζαντζάκης με τον Ζορμπά και αργότερα αφηγήθηκε ο συγγραφέας στο ομώνυμο μυθιστόρημά του, θα βουτήξει ξέγνοιαστος στα κρυστάλλινα νερά. Θα δεις τοπίο απείραχτο από χέρι ανθρώπου, πρωτόγονο, μακριά από τον πολιτισμό, στον «Φονέα». Θα εξερευνήσει την άγρια ομορφιά κάτω από απόκρημνους βράχους και μικρές σπηλιές όπου θα φτάσεις κολυμπώντας.

Στο πιο δημοφιλές κομμάτι της Μάνης το αδιαμφισβήτητο τουριστικό της κέντρο, την Στούπα, που πήρε, λένε, το όνομά της από τα στουπιά, που έφτιαχναν στο παρελθόν οι ντόπιοι, με μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων και εστιατορίων για όλα τα γούστα και τα βαλάντια οι διακοπές συνεχίζονται…

enigma

Χαρακτηριστικά Μανιάτικα χωριά, όπως το Προάστιο και η Πλάτσα.

Η Τραχήλα, το πέτρινο ψαροχώρι που συναντάται 55 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καλαμάτας, είναι χτισμένο στον ομώνυμο μικρό όρμο. Το μικρό αυτό ψαροχώρι με το ιδιαίτερο χρώμα, τα πέτρινα κτίρια, το μικρό λιμανάκι με τις παραδοσιακές βάρκες και το εντυπωσιακό μανιάτικο τοπίο ολόγυρά του, αποτελεί ιδανική επιλογή για μια γαλήνια απόδραση. Κοντά στον οικισμό βρίσκεται και το περίφημο σπήλαιο Καταφύγι, με σπουδαία σπηλαιολογική πανίδα.

Μικρό και γραφικό ψαροχώρι, οι Κιτριές, είναι μόλις 12 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, και διαθέτει μια μικρή παραλία η οποία ξεχωρίζει για τα καταπράσινα νερά της, τα βότσαλα και τα διάσπαρτα βραχάκια. Μέρος οικογενειακό, καθώς προσφέρει ήσυχα μακροβούτια μακριά από πολυσύχναστες ακρογιαλιές.

Το χωριό των Κιτριών φημίζεται για τις ψαροταβέρνες με το φρέσκο ψάρι που κανείς μπορεί να απολαύσει δίπλα στο κύμα…

Η απόδραση στη Δυτική Μάνη είναι «must» για τα κρυστάλλινα νερά, την ιστορία, την αρχιτεκτονική της, τα πέτρινα ψαροχώρια και τα εκλεκτά τοπικά της προϊόντα!

My Traveller στη Δυτική Μάνη


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ