Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές και το κυριακάτικο παζάρι του Κοπανακίου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές και το κυριακάτικο παζάρι του Κοπανακίου 1

Λαϊκές αγορές – παζάρι Κοπανακίου

Μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και το κυριακάτικο παζάρι του Κοπανακίου ανακοίνωσε ο Δήμος Οιχαλίας που δίνει σαφείς διευκρινίζεις ως προς τα είδη που επιτρέπεται να πωλούνται, τους παραγωγούς και εμπόρους που επιτρέπεται ή όχι να συμμετέχουν, τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται κι άλλα.

Μέτρα που θα τηρηθούν αυστηρώς σε όλη την επικράτεια όπως και στις Λαϊκές αγορές του Δήμου Τριφυλίας και το Κυριακάτικο Παζάρι του Κοπανακίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Οιχαλίας αυτές «θα λειτουργήσουν στο εξής και έως 30-4-2020, συμφώνα με την Κ.Υ.Α με αρ ΔΙα/ ΓΠ.οικ. 20006/2020 , Φ.Ε.Κ 943Β/20-3-2020 και την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, με τους παραγωγούς και εμπόρους που κάθε εβδομάδα θα ενημερώνονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα προαναφερόμενα κυβερνητικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του Κορωναϊού στις Λαϊκές του Δήμου Τριφυλίας και στο Κυριακάτικο Παζάρι Κοπανακίου :

α) Απαγορεύεται να συμμετέχουν παραγωγοί και έμποροι από άλλη Περιφέρεια ή που μετακινούνται σε άλλη Περιφέρεια

β) Δεν επιτρέπεται να πωλούνται γενικά βιομηχανικά είδη όπως είδη ένδυσης νεωτερισμών, ψεύτικα κοσμήματα (φο μπιζού), λευκά είδη, ψιλικά, είδη υπόδησης, δερμάτινα είδη (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια), χαλιά, αυτόνομα μη ηλεκτροδοτούμενα ηλεκτρικά είδη, εκκλησιαστικά είδη, μέσα συσκευασίας (χάρτινες, πλαστικές σακούλες), είδη υαλοπωλείου, πλαστικά με το μέτρο, είδη χαρτιού, εργαλεία και βιομηχανικά είδη κηπουρικής και ανθοκομίας.
γ) Υποχρεωτικά οι πάγκοι των πωλητών πρέπει να απέχουν μεταξύ τους κατ’ ελάχιστο 5 μέτρα

δ) Υποχρεούνται όλοι οι πωλητές να φέρουν προστατευτική μάσκα και να έχουν στους πάγκους τους αντισηπτικό και γάντια μιας χρήσης για τους ίδιους αλλά και για τους καταναλωτές

ε) Υποχρεωτικά οι πωλητές να φέρουν μαζί τους τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα και το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας

Επισυνάπτεται στην παρούσα, πίνακας των παραγωγών που θα συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές της Τριφυλίας και του Κυριακάτικου Παζαριού Κοπανακίου το προσεχές Σάββατο, 11-04-2020 και την προσεχή Κυριακή 12-04-2020.
Την επιτήρηση της πιστής εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων και της παρούσης έχουν αναλάβει τα Συμβούλια των Κοινοτήτων με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Η παράβαση των προαναφερόμενων μέτρων επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις .

Παρακαλούμε τόσο τους πωλητές όσο και τους καταναλωτές, με επίκληση στην ατομική ευθύνη του καθενός, για την πίστη εφαρμογή της παρούσης ανακοίνωσης και των κυβερνητικών μέτρων .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ»

 

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΝΑ ΛΑΪΚΗ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΚΟΡΔΑΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΙΑΚΟΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΑΚΟΣ
ΝΤΕΜΕΡΟΥΚΑ
ΚΟΝΤΟΣ ΝΙΚ.
ΒΛΑΧΑΔΑΜΗΣ
ΚΟΥΒΕΛΑ
ΚΟΚΛΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ.
ΓΚΟΝΗΣ
ΚΟΚΛΑΣ ΔΙΟΝ.
ΜΑΤΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
ΤΖΙΦΑ
ΚΟΝΤΟΣ Γ.
ΚΟΝΤΟΣ ΧΡ.
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Κ.
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΓΚΙΑΟΥΡΗ ΧΑΡΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΕΝΝΟΥ ΟΛΓΑ
ΓΚΟΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΚΟΡΔΑΚΗΣ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΛΑΛΟΥΣΗΣ ΤΑΚΗΣ
ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΝΤΑΙΦΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΡΙΠΟΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΛΕΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΒΛΑΧΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ
ΒΛΑΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΗΛΙΑ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΡΗΓΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΙΛΕΣ
ΦΙΛΙΟΣ ΖΗΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΤΡΟΧΑΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΛΟΓΓΙΝΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΟΠΑΝΑΚΙ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΤΣΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΣΣΙΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΡΟΥΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΛΕΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΓΩΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΟΓΓΙΝΟΥ
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΑΜΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΟΙΛΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΡΟΧΑΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΟΥΡΑΦΕΤΗ ΕΛΕΝΗ
ΤΣΙΛΙΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΙΛΙΒΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΙΛΙΒΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΞΕΝΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΞΕΝΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΕΜΠΕΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
BOSNIAG IANETA
ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΘΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΛΑΧΑΔΑΜΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΩΤΣΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΤΣΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΥΚΟΤΡΑΦΙΤΗ SVETIANA
ΜΟΥΡΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΙΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Διανομή προϊόντων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Διανομή προϊόντων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 10

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ

Τρόφιμα, είδη καθαρισμού και σχολικά είδη, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, θα διανείμει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από 8 μέχρι και 20 Ιουλίου, σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ σε Αργολίδα, Λακωνία και Μεσσηνία.

Σύντομα, όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει ανακοίνωση με το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών διανομών για τις τρεις πιο πάνω Περιφερειακές Ενότητες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι διανομές του ΤΕΒΑ στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας γίνονται από τις πρωτοβάθμιες αυτοδιοικητικές δομές των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων.

Διανομή προϊόντων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 11

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ποιοτικός ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ποιοτικός ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 12

Επέτειος 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Η ποιότητα θα χαρακτηρίζει τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον εορτασμό, τον επόμενο χρόνο, της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ενώ ορισμένες από αυτές ενδέχεται να ξεκινήσουν ήδη από φέτος.

Το εν λόγω θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε χθες με την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, πρόεδρο της Επιτροπής για την διοργάνωση του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση των Ελλήνων το 1821.

“Προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, ντοκιμαντέρ, εκδόσεις, συνέδρια, συναυλίες με παραδοσιακά τραγούδια και επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συνεργασία” σημείωσε μετά τη συνάντηση ο Π. Νίκας, ο οποίος γνωστοποίησε επίσης ότι στο συγκεκριμένο πλαίσιο θα υλοποιηθεί και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα αποσκοπεί στην ενημέρωση των μαθητών, μέσω επισκέψεών τους σε όλους τους ιστορικούς τόπους, την δαπάνη για τις οποίες θα καλύπτει η Περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι θα ακούει “με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων, η οποία αποδεικνύεται ότι παράγει σοβαρό έργο” όπως τόνισε.

Τέλος, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται λογότυπο για τον εορτασμό, όπως και ειδική ιστοσελίδα -που θα βρίσκεται σε σύνδεση με την κεντρική σελίδα της Περιφέρειας-, στην οποία εκτός από την προβολή και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα γίνεται παρουσίαση όλων των ιστορικών τόπων, η ανάλυση της σημασίας τους, καθώς και οι ήρωες που έδρασαν σε αυτούς.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Σύσκεψη Αναστασόπουλου με Διοικητές των Π.Υ. Μεσσηνίας για την αντιπυρική προστασία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για αντιπυρική προστασία

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για αντιπυρική προστασία

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στην αίθουσα «Π. Φωτέας»  του διοικητηρίου, στα πλαίσια της αντιπυρικής προστασίας, όπου αναλύθηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα. Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, συμμετείχαν οι Διοικητές Π.Υ. Μεσσηνίας, Καλαμάτας και Γαργαλιάνων, η Δ/νση Δασών Μεσσηνίας και το Δασαρχείο Καλαμάτας, το Τμήμα Πολιτικής προστασίας, ενώ οι Δήμαρχοι του Νομού συμμετείχαν, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώνοντας αρχικά για τις ενέργειες που έχει υλοποιήσει η Περιφερειακή Ενότητα, αναφέρθηκε στις μεταλλικές ανοιχτές υδατοδεξαμενές αντιπυρικής προστασίας για τις οποίες έχουν δημοπρατηθεί δύο εργολαβίες για αποκατάσταση των βλαβών τους και για τις οποίες αύριο υπογράφονται οι σχετικές συμβάσεις από τον Περιφερειάρχη. Επιπλέον ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στους καθαρισμούς του επαρχιακού και εθνικού δικτύου, που αποτελούν και αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και τους καθαρισμούς και τις συντηρήσεις του δασικού – αγροδασικού δίκτυου που πραγματοποιούν τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία πάντα με το αρμόδιο Δασαρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ζήτησε επίσης και από τους Δημάρχους του νομού να ενισχύσουν την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας και να συνεργαστούν με κοινό στόχο την αντιπυρική θωράκιση του τόπου μας.

Στην τοποθέτηση του ο Διοικητής της Π.Υ. Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Γεωργανάς ενημέρωσε ότι φέτος  ξεκίνησαν πολύ νωρίς τις αυτοψίες και την καταγραφή των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και στις δεξαμενές, εκτιμήθηκαν οι ανάγκες, τέθηκαν οι προτεραιότητες ενώ έκανε εκτενή αναφορά για τα προβλήματα προσβασιμότητας που έχουν παρατηρηθεί σε κάθε Δήμο. Ο  Δασάρχης Καλαμάτας στην παρέμβασή του ενημέρωσε ότι για τη φετινή χρονιά έχει λάβει δύο χρηματοδοτήσεις, 20.000 € για τη συντήρηση του Ταϋγέτου και 19.000 € για τη συντήρηση του δάσους Βασιλικής, τα οποία και δημοπρατούνται τις επόμενες ημέρες. Επίσης και με ίδια μέσα έχει ξεκινήσει η συντήρηση του δασικού συμπλέγματος Ταϋγέτου. Ο Δασάρχης Καλαμάτας κ. Σπύρος Κατσίποδας, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο γεγονός της αδυναμίας του Δασαρχείου να συντηρήσει το σύνολο των δασικών οδών αρμοδιότητάς του με τις χρηματοδοτήσεις αυτές και ανέφερε ότι οποιαδήποτε βοήθεια από τους Δήμους είναι δεκτή, αρκεί να γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με την υπηρεσία. 

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, Δυτικής Μάνης και οι εκπρόσωπο των Δήμων Πύλου – Νέστορος και Οιχαλίας, οι οποίοι ανέλυσαν τις δράσεις που έχουν αναλάβει και εξέφρασαν την πρόθεση συνεργασίας και συνδρομής τους σε μια συνολική προσπάθεια ενίσχυσης της αντιπυρικής προστασίας της περιοχής μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ