Connect with us

Περίεργα

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα 1

Ο εκπληκτικός κόσμος της μαγείας προσελκύει τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Ως παιδιά, όλοι αγαπούσαμε τα μαγικά κόλπα και παρ’ όλο που μεγαλώσαμε συνεχίζουμε να εντυπωσιαζόμαστε από ένα καλό μαγικό κόλπο..

Οι γρήγορες κινήσεις των χεριών, η προσεκτική προετοιμασία και η πολύωρη πρακτική είναι σχεδόν όλα όσα

χρειάζεται ένας μάγος για να κάνει τα πιο πετυχημένα κόλπα. Υπάρχουν βέβαια κι άλλα πολλά ταχυδακτυλουργικά μυστικά πίσω από τα μαγικά κόλπα, τα οποία θέλαμε να ξέρουμε από όταν ήμασταν παιδιά.

Το παρακάτω άρθρο θα ικανοποιήσει και με το παραπάνω την παιδική σας περιέργεια!

Ποτήρι χωρίς πάτο

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα 3

Το κόλπο περιλαμβάνει 4 διαφανή ποτήρια. Κάθε ένα από αυτά είναι διπλάσιο από το προηγούμενο. Το μικρότερο είναι γεμάτο με γάλα. Ο μάγος ρίχνει το γάλα στο ποτήρι που έχει διπλάσιο μέγεθος και … το γάλα γεμίζει εντελώς το δεύτερο ποτήρι. Στη συνέχεια ρίχνει το γάλα στο τρίτο ποτήρι και το γάλα διπλασιάζεται ξανά σε όγκο.

Πώς γίνεται: Υπάρχει ένας συμπαγής πλαστικός κύλινδρος που γεμίζει το κέντρο κάθε ποτηριού. Ωστόσο, αφήνει ένα στενό κανάλι γύρω από τα τοιχόματα. Έτσι, το γάλα δεν διπλασιάζεται, αλλά γεμίζει ένα ειδικά σχεδιασμένο χώρο, που είναι χωρητικότητας μόνο 230 γρ..

Φορτηγό περνάει πάνω από ανθρώπινο σώμα

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα 4

Ο μάγος (ή, στην περίπτωση αυτή, η ελκυστική βοηθός του) βρίσκεται ξαπλωμένη κάτω κι ετοιμάζεται να την διαπεράσει ένα τεράστιο φορτηγό. Μοιάζει να περνάει από πάνω της , αλλά μαγικά δεν τραυματίζεται.

Πώς γίνεται: Όταν εκτελείται αυτό το τέχνασμα, ο μάγος βασίζεται πλήρως στους νόμους της φυσικής. Τοποθετήθηκαν στο εσωτερικό του φορτηγού αντίθετα βάρη, που απλώς μετατόπισαν την ισορροπία του, έτσι ώστε οι τροχοί στην ελαφρύτερη πλευρά του φορτηγού να αγγίζουν μόνο επιφανειακά τη βοηθό του μάγου χωρίς να την τραυματίζουν.

Λαμπτήρας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα 5

Ένας εντελώς συνηθισμένος λαμπτήρας που αποσυνδέεται από το ρεύμα αναβοσβήνει στο χέρι του μάγου. Πώς είναι δυνατό αυτό; Δεν χρειάζεται μόνο το… μαγικό χέρι, αλλά και κάποια φαντασία κι επινοητικότητα.

Πώς γίνεται: Το φως προέρχεται από ένα μικρό gadget που είναι κρυμμένο στο χέρι του μάγου. Είναι μια απλή λάμπα LED που αναβοσβήνει με μπαταρία. Ο μάγος μπορεί να την ενεργοποιήσει όποτε θέλει. Από μπροστά, φαίνεται σαν ο λαμπτήρας να φωτίζεται με τη βοήθεια κάποιας μαγικής δύναμης.

6. Ο άνθρωπος που κόβεται στα δύο

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα 6

Ο μάγος μοιάζει σαν να κόπηκε στη μέση και τώρα να κρατά τα πόδια του.

Πώς γίνεται: Αυτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μια οπτική ψευδαίσθηση. Εάν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ο άνθρωπος κρατά τα πλαστικά πόδια μιας κούκλας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να κρατήσει σωστή στάση σώματος και να φορέσει φαρδιά ρούχα για να κρύψει όλα τα μυστικά του.

5. Σύνδεση δαχτυλιδιών

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα 7

Ο μάγος αρχίζει με το να σας δείχνει ότι οι 3 δακτύλιοι είναι σταθεροί. Ένα δευτερόλεπτο αργότερα, ενώνει με κάποιον τρόπο 2 από αυτούς μαζί και στη συνέχεια τους χωρίζει μαγικά. Μαγεία!

Πώς γίνεται: Είναι πραγματικά απλό, επειδή υπάρχει ένα μικρό κενό σε ένα από τα δαχτυλίδια, το οποίο κρύβεται μέσα στην παλάμη του χεριού του. Παρόλο που φαίνεται ότι τα δαχτυλίδια συνδέονται μεταξύ τους, ήταν αποσυνδεμένα μια στιγμή νωρίτερα.

4. Εξαφάνιση περιστεριών

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα 8

Ο μάγος ανοίγει το ειδικό κουτί και τοποθετεί ένα περιστέρι μέσα. Στη συνέχεια κλείνει το καπάκι. Λέει ένα μαγικό ξόρκι και … ο μάγος ανοίγει το κουτί και δίνει το καπάκι στη βοηθό του. Πού είναι τώρα το περιστέρι; ‘Εφυγε!

Πώς γίνεται: Είναι όλα μέσα στο μαγικό καπάκι. Έχει ένα μυστικό χώρισμα όπου το περιστέρι είναι κρυμμένο. Ο μάγος πρέπει απλά να βεβαιωθεί ότι ο βοηθός κρύβει το μυστικό αυτό χώρισμα.

3. Απαλλαγή από τη βαρύτητα

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα 9

Αναμφισβήτητα, ο Michael Jackson ήταν ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και χορευτές στον κόσμο, αλλά η εμφάνισή του στο μουσικό βίντεο Smooth Criminal άφησε όλους τους οπαδούς του με μία μόνο ερώτηση: Πώς έκανε αυτή την εκπληκτική κλίση προς τα εμπρός;

Πώς γίνεται: Το μυστικό εδώ είναι τα ειδικά σχεδιασμένα παπούτσια του με μηχανισμό πρόσδεσης. Μια ειδική υποδοχή στο κάτω μέρος της φτέρνας που συνδέεται με έναν στύλο στο πάτωμα, οπότε ο Michael μπορούσε εύκολα να υποστηρίξει το σωματικό του βάρος ακόμα κι όταν εκτελούσε αυτήν την χορευτική κίνηση.

2. Ψάρεμα τραπουλόχαρτου

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα 10

Ο μάγος ζητά από έναν εθελοντή να πάρει ένα τυχαίο τραπουλόχαρτο και το δείχνει στο ακροατήριο. Ας πούμε ότι ήταν 6 κούπες. Στη συνέχεια, ο εθελοντής τοποθετεί τυχαία το τραπουλόχαρτο πίσω.

Ο μάγος ρίχνει όλες τις κάρτες μέσα σε ένα καπέλο. Στη συνέχεια, παίρνει ένα απλό σχοινί. Ρίχνει το άκρο του σχοινιού στο καπέλο και … κάπως βγάζει την κάρτα που είχε πάρει πριν ο εθελοντής. Οι 6 κούπες!

Πώς γίνεται: Πρώτα απ ‘όλα, η τράπουλα περιέχει 52 ίδια φύλλα, 6 κούπες. Δεύτερον, μέσα στο καπέλο, μία από τις 6 καρδιές είναι ήδη δεμένη με ένα μικρό κομμάτι σχοινιού με έναν ισχυρό μαγνήτη στην άκρη. Το σχοινί που ο μάγος βάζει μέσα στο καπέλο έχει επίσης έναν μαγνήτη στην άκρη του. Οι δύο μαγνήτες έλκονται κι έτσι παίρνετε το χαρτί σας.

1. Ο άνθρωπος που ανυψώνεται

Ταχυδακτυλουργός αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τα 9 πιο εντυπωσιακά μαγικά κόλπα - Εικόνα 11

Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι ειδικές τεχνικές διαλογισμού επιτρέπουν στους ανθρώπους να ανυψώνονται. Αλλά αν δείτε έναν μάγο του δρόμου να είναι ντυμένος ως μοναχός που αιωρείται στον αέρα, μην πιστέψετε στα μάτια σας.

Πώς γίνεται: Για να ανυψωθεί στον αέρα, ο μάγος χρησιμοποιεί απλά μια ειδική μεταλλική κατασκευή κρυμμένη κάτω από τα φαρδιά ρούχα του.

newside

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Περίεργα

Καθηγητής κάνει μάθημα και από πίσω φαίνεται η γuμvή γυναίκα του

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καθηγητής κάνει μάθημα και από πίσω φαίνεται η γuμvή γυναίκα του 4

Καθηγητής κάνει μάθημα…

Η αντίδρασή του όλα τα λεφτά.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με καθηγητή στην Αργεντινή να κάνει μάθημα μέσω υπολογιστή και από πίσω του να μπαίνει στο πλάνο η γuμνή γυναίκα του. Η αντίδρασή του όλα τα λεφτά.

Ο κορονοϊός και η καραντίνα που υπάρχει σε όλους, έχει αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό την εργασία από το ίντερνετ. Ειδικά όσον αφορά την εκπαίδευση τα πάντα γίνονται με online μαθήματα, τα οποία ωστόσο κρύβουν και μεγάλους κινδύνους να γίνει γκάφα ολκής.

Όπως αυτή ενός καθηγητή από την Αργεντινή. Ο Αργεντίνος έκανε ανέμελος το μάθημά του, ωστόσο πίσω στο πλάνο μπήκε η γuμνή του σύζυγος και όπως εύκολα φαντάζεστε έγινε χαμός. Το βίντεο κυκλοφόρησε σε όλη την χώρα και όχι μόνο, ενώ πραγματικά επική ήταν και η αντίδραση του καθηγητή μόλις κατάλαβε τι έγινε.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Περίεργα

Γιατί ο κόσμος αγοράζει μαζικά χαρτί υγείας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γιατί ο κόσμος αγοράζει μαζικά χαρτί υγείας 5

Κορονοϊός – χαρτί υγείας

Παγκοσμίως, η πρώτη αντίδραση του κόσμου που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κορωνοϊό ήταν η αποθεματοποίηση χαρτιών υγείας. Οι εικόνες ανθρώπων που έδιναν πραγματική μάχη στα σούπερ μάρκετ για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο προϊόν σε Αυστραλία, Βρετανία και ΗΠΑ έκαναν τον γύρο του κόσμου. Λίγοι, όμως, κατάφεραν να ερμηνεύσουν αυτή την παγκόσμια ανάγκη για χαρτί υγείας.

Όπως επισημαίνει ο Στίβεν Τέιλορ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας και συγγραφέας του βιβλίου «Η ψυχολογία των πανδημιών», η εξήγηση του φαινομένου είναι αρκετά περίπλοκη. Γιατί, άραγε, σωρεύουμε χαρτιά υγείας παρότι γνωρίζουμε ότι δεν θα μας προστατεύσουν από τη λοίμωξη; «Για κάποιον λόγο, όταν απειλούμαστε από μια λοίμωξη, γινόμαστε πιο ευαίσθητοι στο αίσθημα αηδίας και σιχασιάς, και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποφύγουμε αυτή την εμπειρία», επισημαίνει ο δρ Τέιλορ. «Η σιχασιά λειτουργεί σαν κώδωνας του κινδύνου, που μας προειδοποιεί να αποφύγουμε την έκθεση στον επικίνδυνο παθογόνο παράγοντα. Προφανώς, αν δω μια χειρολαβή καλυμμένη με σάλιο, δεν πρόκειται να την αγγίξω. Θα νιώσω αηδία, σιχασιά. Αυτά τα συναισθήματα με κρατούν ασφαλή».

Στην πραγματικότητα, «μια πολύ στενή σχέση συνδέει την αηδία και τον φόβο της μόλυνσης από τον ιό. Και τι καλύτερο εργαλείο για την εξάλειψη του υλικού που προκαλεί αηδία από το χαρτί υγείας; Πιστεύω ότι το χαρτί υγείας έχει μεταβληθεί σε σύμβολο ασφάλειας», επισημαίνει ο Τέιλορ. «Οταν αντιμετωπίζεις μια πανδημία, κάτι νέο και πολύ τρομακτικό, και η κυβέρνηση συνιστά απλώς να πλένουμε τα χέρια μας, ο κόσμος νιώθει ότι πρέπει να ενεργήσει για να προετοιμαστεί. Ετσι, ορμάει στα σούπερ μάρκετ και αγοράζει ό,τι μπορεί. Το χαρτί υγείας είναι ογκώδες και ευδιάκριτο και έτσι ο κόσμος το εντοπίζει εύκολα». Η πανικόβλητη αποθεματοποίηση των τελευταίων ημερών δεν είναι χαρακτηριστικό της εποχής μας. Κατά την περίοδο της ισπανικής γρίπης, το 1918, ο κόσμος αποθεματοποιούσε Vicks Vaporub.

Πηγή: Kathimerini.gr 

Συνέχεια ανάγνωσης

Περίεργα

Μεγάλη ζήτηση στα τεστ εγκυμοσύνης στην Ελλάδα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μεγάλη ζήτηση στα τεστ εγκυμοσύνης στην Ελλάδα 6

Τεστ εγκυμοσύνης

Σημαντική είναι η αύξηση που παρατηρείται στη ζήτηση των τεστ εγκυμοσύνης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, τις τελευταίες εβδομάδες, απόρροια του… αναγκαστικού εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού.

Οι αυξήσεις βέβαια δεν είναι τόσο μεγάλες στα φυσικά καταστήματα, παρουσιάζουν ωστόσο μεγάλη αύξηση κυρίως στα φαρμακεία που δραστηριοποιούνται εκτός κέντρου και στα φαρμακεία που έχουν ηλεκτρονικά καταστήματα e-shop.

Πάρα το γεγονός πως στα φυσικά καταστήματα οι αυξήσεις υπολογίζονται ενδεικτικά σε ένα ποσοστό της τάξης του 3-5% , στα φαρμακεία που διατηρούν και e-shop παρουσιάζονται αυξήσεις ακόμα και της τάξης του 20%, με δεδομένη την ευκολία παράδοσης στο σπίτι. Εκτός από τα τεστ εγκυμοσύνης μεγάλες αυξήσεις παρατηρούνται και σε καλλυντικά προϊόντα όπως επίσης και στις βαφές μαλλιών.

Είναι ενδεικτικό πως λόγω της σφράγισης των κομμωτηρίων αλλά και των καταστημάτων περιποίησης, η αύξηση ζήτησης σε αυτά τα προϊόντα ξεπερνούν ακόμα και το 50%.

Πηγή: ekriti.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ