Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Πρόταση για πεζοδρόμηση του αναπλασμένου τμήματος της οδού Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα

Ανέβηκε

στις

Πρόταση για πεζοδρόμηση του αναπλασμένου τμήματος της οδού Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα 3
Κοινοποιησέ το

Δελτίο τύπου του Συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Βασίλη Τζαμουράνη, με πρόταση για πεζοδρόμηση του αναπλασμένου τμήματος της οδού Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα στην παραλία της Καλαμάτας:

Αναλυτικά:

Πρόταση για πεζοδρόμηση του αναπλασμένου τμήματος της οδού Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα 4Με κάθε ευκαιρία η νυν δημοτική αρχή Καλαμάτας αποδεικνύει ότι δεν έχει ενιαίο σχέδιο και πρόγραμμα, ούτε για το κυκλοφοριακό πρόβλημα γενικότερα, ούτε για το παραλιακό μέτωπο της πόλης ειδικότερα. Προχωρά με καθυστέρηση σε αποσπασματικές και ασύνδετες παρεμβάσεις, σημειακού χαρακτήρα, οι οποίες αδυνατούν φυσικά να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που μαστίζουν επί τόσα χρόνια την Παραλία της Καλαμάτας. Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της αποσπασματικής και πάντα αργοπορημένης πολιτικής είναι π.χ. η ιδιαιτέρως καθυστερημένη απόφαση για μονοδρόμηση τμημάτων των οδών Αύρας και Μεσογείων. Επιπλέον ανακοινώθηκε αυτές τις μέρες ότι «θα ανοίξει» το αναπλασμένο τμήμα της Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα, επίσης με τεράστια καθυστέρηση, μετά από 550 ημέρες! Ακόμα και η δημιουργία του πάρκινγκ στην Ανάληψη, που είναι πράγματι χρήσιμο, γεννά την απορία γιατί ένα τόσο μικρό τεχνικά έργο, ενώ ήταν έντονο το πρόβλημα της στάθμευσης, έπρεπε να περιμένει τόσα χρόνια για να υλοποιηθεί στη λήξη της θητείας του κ. Βασιλόπουλου και σε προεκλογική περίοδο.

Η παντελής έλλειψη συνεκτικής, ενοποιητικής, οργανωμένης και αναπτυξιακής πολιτικής για την Παραλία οδηγεί αυτό το τόσο προνομιακό κομμάτι της πόλης: α) σε δυσανάλογη επιβάρυνση από την έλλειψη οργάνωσης κατά τη θερινή σεζόν (η οποία σεζόν παραμένει μικρή, παρά τα μεγάλα λόγια…) και β) σε εγκατάλειψη και υπολειτουργία όλους τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου!

Είναι φανερό ότι για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα χρειάζεται βαθιά και λεπτομερής γνώση των τεχνικών παραμέτρων, σύγχρονη ολιστική αντιμετώπιση, ένα ενοποιητικό συνεκτικό πρόγραμμα, σοβαρός σχεδιασμός, καλός συντονισμός και έγκαιρη εκτέλεση των επιμέρους έργων και δράσεων. Εν τω μεταξύ, όμως, κι αφού έχει χαθεί ήδη πολύς χρόνος, μεσολαβεί το φετινό καλοκαίρι – και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Παραλία της Καλαμάτας να αφεθεί για μία ακόμα σεζόν στον αυτόματο πιλότο.

Το λιγότερο, λοιπόν, που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, και με αυτά τα δεδομένα, είναι να πεζοδρομηθεί το νεοαναπλασμένο τμήμα της οδού Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα, τουλάχιστον για τη θερινή σεζόν που έχει ήδη ξεκινήσει – ώστε να το απολαύσουν χωρίς κίνδυνο της ζωής τους οι χιλιάδες δημότες και επισκέπτες που επιλέγουν την Παραλία για τον περίπατό τους. (Την πρόταση αυτή για πεζοδρόμηση, ιδίως στο τμήμα όπου με τους κυβόλιθους εξισώνεται η στάθμη οδοστρώματος-πεζοδρομίων, ο επικεφαλής μας Βασίλης Τζαμουράνης και δημοτικοί σύμβουλοι την έχουν κάνει και παλαιότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο).

Επιπλέον, η δημοτική αρχή θα πρέπει έστω και την τελευταία στιγμή να λάβει ορισμένα πρόσθετα μέτρα (και να ενημερώσει έγκαιρα τους δημότες), για τον συνεχή έλεγχο και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων – πεζών – ποδηλατών στην περιοχή της Παραλίας, με στόχο τη διασφάλιση της ομαλότητας, της νομιμότητας και κυρίως τη μείωση της επικινδυνότητας.-

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ