Connect with us
Επιμελητηρίο

Μαγειρική

Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μέλι

Ανέβηκε

στις

Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μέλι 3
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Υλικά συνταγής
Πατάτες για να γεμίσετε το ταψί του φούρνου
Χυμό 4 πορτοκαλιών
Χυμό 1 λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αρκετή ποσότητα αποξηραμένο θυμάρι
1¼ κουταλιά της σούπας μέλι
2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι – Πιπέρι
Προαιρετικά ζωμό κότας ή λαχανικών για περισσότερη γεύση διαλυμένο σε ½ ποτηράκι κρασιού καυτό νερό

Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες [κυδωνάτες ή κυβάκια], τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε φριτέζα σε πολύ καυτό λάδι, σε μεγάλη θερμοκρασία, για λίγα λεπτά έως ότου πάρουν χρώμα και κρούστα εξωτερικά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις πατάτες σε δόσεις τηγανίσματος. Τις βγάζουμε από τη φρυτέζα και τις τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου.

Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μέλι 4

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου επάνω-κάτω.
Βάζουμε σε ένα βαζάκι που κλείνει ερμητικά [π.χ. απο μαρμελάδα] όλα τα πιο πάνω υλικά,-το χυμό από τα 2 πορτοκάλια μόνο- και ανακινούμε έντονα το βαζάκι σαν σέικερ για αρκετή ώρα ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός και να λιώσει καλά το μέλι.

Μετά περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες που ήδη έχουμε τοποθετήσει στο ταψί, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού [καθόλου νερό].
Τοποθετούμε το φαγητό στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ