Connect with us

πρέπει να δεις

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣ : Αρνί ή κατσίκι -Πώς φαίνεται αν είναι φρέσκο – Τι προσέχουμε στις σφραγίδες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣ : Αρνί ή κατσίκι -Πώς φαίνεται αν είναι φρέσκο – Τι προσέχουμε στις σφραγίδες 1

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣ : Αρνί ή κατσίκι -Πώς φαίνεται αν είναι φρέσκο – Τι προσέχουμε στις σφραγίδες

Αυτές τις μέρες προμηθευόμαστε όλοι το κρέας που θα καταναλώσουμε το βράδυ της Ανάστασης στην μαγειρίτσα και την Κυριακή του Πάσχα, όταν και θα σουβλίσουμε αρνί, ή κατσίκι και φυσικά το παραδοσιακό κοκορέτσι.

Εκτός από το αν το αρνί, ή το κατσίκι που αγοράζουμε είναι φρέσκο, πρέπει να ξέρετε και από πού προέρχεται, ανάλογα με τις σφραγίδες που έχει επάνω του.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣ : Αρνί ή κατσίκι -Πώς φαίνεται αν είναι φρέσκο – Τι προσέχουμε στις σφραγίδες 2

Πώς φαίνεται αν το αρνί, ή το κατσίκι είναι φρέσκα

Το αρνί, ή το κατσίκι «του γάλακτος», δηλαδή εκείνο που έχει τραφεί αποκλειστικά με γάλα και είναι μικρότερο από 4 ή 5 μηνών, έχει κρέας που είναι αρκετά ανοιχτόχρωμο.

Αν το αρνί, ή το κατσίκι είναι μεγαλύτερο (μέχρι ενός έτους περίπου) έχει πιο σκούρο ροζ κρέας.

Αν το αρνί είναι μεγαλύτερο από 1 έτους έχει πολύ πιο σκούρο χρώμα και έντονη, χαρακτηριστική μυρωδιά.

Τα οστά του αρνιού πρέπει να έχουν ροζ απόχρωση. Όσο μικρότερης ηλικίας είναι, τόσο πιο ροζ είναι τα οστά του. Αντιθέτως το ανοιχτό ροζ (σχεδόν λευκό) χρώμα των οστών, προδίδει τη μεγάλη ηλικία του ζώου.

Προτιμήστε αρνιά με παχουλές και στρογγυλεμένες αρθρώσεις, με στεγνό και ξηρό εξωτερικό δέρμα, όχι όμως, ξηρό και γεμάτο «ρυτίδες», που προέρχονται από την υπερέκθεση στον ήλιο.

Είναι καλό το αιγοπρόβειο κρέας που αγοράζουμε να είναι πάντα ροζ χρώματος και το λίπος του να είναι μπεζ και συνεκτικό.

Αποφύγετε το κρέας που είναι αφυδατωμένο, σκουρόχρωμο και το λίπος του είναι κίτρινο.

Μην σας απασχολεί αν πάνω στη σάρκα υπάρχουν σφραγίδες από ελέγχους ποιότητας. Είναι από φυτικά υλικά και σίγουρα, ακίνδυνες.

Αν αγοράσουμε «εντεράκια», για το παραδοσιακό μας κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα, αυτά δεν πρέπει να παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού, της όψης, της οσμής που γνωρίζουμε και να μην είναι εκτεθειμένα, στο περιβάλλον, στη σκόνη και στα έντομα. Φροντίζουμε να τα καθαρίσουμε πολύ καλά.

Η διάκριση των κατεψυγμένων εντέρων από τα νωπά είναι εύκολη, γιατί τα νωπά εντόπια έντερα είναι ακαθάριστα, δηλαδή υπάρχει το εντερικό περιεχόμενο τους, ενώ τα κατεψυγμένα εισαγωγής που αποψύχθηκαν, είναι καθαρισμένα.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣ : Αρνί ή κατσίκι -Πώς φαίνεται αν είναι φρέσκο – Τι προσέχουμε στις σφραγίδες 3

Πώς φαίνεται αν το αρνί/κατσίκι είναι ελληνικής προέλευσης – Τι σημαίνουν οι σφραγίδες

Σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών:

Τα εντόπια και τα προερχόμενα, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αμνοερίφια έχουν σφραγίδα, με χρώμα «τυρκουάζ» και σχήμα ωοειδές, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε άλλη σφραγίδα σχήματος ορθογώνιου παραλληλόγραμμου, πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης, π.χ. «HELLAS» ή «EL» ή «GR» για τα ντόπια, ή τα αρχικά του ονόματος άλλης κοινοτικής χώρας.

Τα αμνοερίφια εισαγωγής, δηλαδή τα προερχόμενα από τρίτες χώρες – εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης- έχουν σφραγίδα, με χρώμα «καστανό» και σχήμα ωοειδές. Το όνομα της χώρας προέλευσης αναγράφεται επίσης στο εσωτερικό άλλης σφραγίδας σχήματος ορθογωνίου παραλληλόγραμμου.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης εντοσθίων, για την παρασκευή Πασχαλιάτικων εδεσμάτων (κοκορέτσι, μαγειρίτσα κ.α.), γίνεται εισαγωγή ανάλογων ποσοτήτων κατεψυγμένων εντοσθίων, τα οποία ενδέχεται να πωλούνται, μετά από απόψυξη ως νωπά, παραπλανώντας τον καταναλωτή.

Αν αγοράσουμε κατεψυγμένη συκωταριά, πρέπει να προσέξουμε την ημερομηνία κατάψυξης και λήξης του προϊόντος. Δεν πρέπει να αγοράζουμε αποψυγμένα εντόσθια που εκτίθενται για πώληση, εκτός ψυγείου. Η απόψυξη τους γίνεται στο ψυγείο ή κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης.(όχι ζεστό)

Οι πινακίδες πώλησης των κρεάτων πρέπει να αναγράφουν, ευδιάκριτα και υποχρεωτικά, τις εξής ενδείξεις: 1) Το είδος του ζώου π.χ. ερίφιο, αμνός, κ.τ.λ. 2) Το τεμάχιο του κρέατος π.χ. μπούτι, σπάλα κ.α., 3) Την προέλευσή του π.χ. εντόπιο, FYROM κ.α., 4) Αν είναι νωπό ή κατεψυγμένο, 5) Την τιμή πώλησης, ανά κιλό.

πρέπει να δεις

Κορονοϊός – Πάσχα τέλος: «Μένουμε σπίτι» τουλάχιστον μέχρι 10 Μαΐου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κορονοϊός – Πάσχα τέλος: «Μένουμε σπίτι» τουλάχιστον μέχρι 10 Μαΐου 16

Κορονοϊός – Πάσχα

Κορονοϊός  Θα αργήσουμε όπως όλα δείχνουν να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς στην καθημερινότητά μας καθώς η δημόσια υγεία και η αποτροπή της εξάπλωσης του ιού στην κοινωνία μας είναι σημαντικότερα από τις οικονομικές επιπτώσεις της καραντίνας για το κυβερνητικό επιτελείο

Στο πλαίσιο αυτό για την κυβέρνηση και τους επιστήμονες είναι κρίσιμο το διάστημα μέχρι το Πάσχα, αφού στις εβδομάδες που ακολουθούν αναμένεται να υπάρξει κορύφωση της εξάπλωσης του ιού.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και με τα όσα έχει πει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, μπορεί να είμαστε «ακόμη στο καλό σενάριο», ωστόσο είναι σημαντικό να μπορέσει ο ιός να πλήξει όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα προκειμένου να μπορέσει και το δημόσιο σύστημα Υγείας να αντεπεξέλθει. Στο παραπάνω καλό σενάριο, ενισχυτικός παράγοντας είναι και η μέχρι τώρα ικανοποιητική τήρηση των μέτρων περιορισμού από την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η πλήρης άρση των μέτρων θα αργήσει αφού θεωρείται σε πρώτη φάση σίγουρη η επέκτασή τους και πέραν της 6ης Απριλίου με ορίζοντα το Πάσχα το οποίο θα είναι και κρίσιμο για την διάδοση του ιού. Οι πληροφορίες θέλουν τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που εγκυμονεί η τυχόν έξοδος των πολιτών από τις πόλεις τους, τα οικογενειακά τραπέζια και φυσικά ο συγχρωτισμός στις εκκλησίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα μάλιστα, κι αν έχει εμφανιστεί ύφεση του φαινομένου.

Έτσι, τα επιστημονικά δεδομένα συγκλίνουν στην εκτίμηση, υπό την αυστηρή προϋπόθεση τήρησης των περιορισμών με θρησκευτική ευλάβεια από τους πολίτες, ότι η σταδιακή άρση των μέτρων μπορεί να συμβεί στα μέσα Μαΐου. Η κομβική ημερομηνία σταδιακή χαλάρωσης των μέτρων είναι η 10η Μαΐου.

Εάν η πορεία του ιού στην χώρα μας είναι πτωτική όλο αυτό το διάστημα και τα θύματα είναι λίγα συγκριτικά με τα κρούσματα αλλά και με τις εκατόμβες νεκρών που βλέπουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τότε η κυβέρνηση θα λάβει την απόφαση για επιστροφή της κοινωνίας στην κανονικότητα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα ακολουθηθεί το μοντέλο με τα capital controls, αφού η πλήρης και ταυτόχρονη κατάργησή τους μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση του προβλήματος. Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί θα προχωρήσουν με σταδιακή άρση των μέτρων με προτεραιότητα, την κυκλοφορία, στη συνέχεια την επαναλειτουργία των σχολείων και των καταστημάτων και τέλος με την ομαλοποίηση των πτήσεων από και προς τους προορισμούς που έχουν διακοπεί.

Το χρονικό αυτό σημείο, όμως, είναι μακριά ακόμη για το Μέγαρο Μαξίμου αφού προς το παρόν επί χάρτου έχει τεθεί το «Μένουμε Σπίτι και το Πάσχα» καθώς προκειμένου να μην δούμε τις εικόνες που περιγράψαμε πιο πάνω να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα περιορισμού, πιθανότατα με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων.

Το πρωί της Δευτέρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε αν όλα πάνε καλά τον Μάιο ενδεχομένως θα μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια σταδιακή άρση των μέτρων. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα ήταν ανεπίτρεπτο να επιτρέψουμε να υπάρξει μαζική έξοδος το Πάσχα και οι εκδρομείς να διασπείρουν τον ιό στην επαρχία και παράλληλα να πάνε χαμένες όλες οι θυσίες που κάνουμε για τον περιορισμό της πανδημίας.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Δωρεάν φαγητό για όσους το έχουν ανάγκη στην Αθήνα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δωρεάν φαγητό για όσους το έχουν ανάγκη στην Αθήνα 17

Κορονοϊός – Δωρεάν φαγητό

Μία μη κερδοσκοπική ομάδα προσφέρει μερίδες φαγητού σε όσους το έχουν ανάγκη στην Αθήνα που, όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν εφαρμοστεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Κάθε μέρα, άνθρωποι της μη κερδοσκοπικής ομάδας Steps, παραλαμβάνουν μερίδες φαγητού, και περνούν από όλη την Αθήνα με ένα βαν γεμάτο από φαγητό, φρούτα, εμφιαλωμένο νερό και είδη προσωπικής υγιεινής. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους, σταματούν, όπου βλέπουν κάποιον άνθρωπο που φαίνεται να έχει ανάγκη, ώστε να του προσφέρουν φαγητό και να του δώσουν πληροφορίες για την πρόληψη και τους κανόνες υγιεινής, σε ένα δρομολόγιο διανομής που κρατά τουλάχιστον τρεις ώρες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν μάλιστα προ-συνεννοηθεί με κάποιον που χρειάζεται βοήθεια και έχουν δώσει προκαθορισμένο ραντεβού. Η ομάδα λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια και μαζί με άλλες συλλογικότητες μαγειρεύουν κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα σε διάφορα μέρη της Αθήνας και του Πειραιά.

«Προσπαθήσαμε να δούμε μέσα στο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, με τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις απαγορεύσεις, πώς θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτό τον πληθυσμό που ουσιαστικά δεν μπορεί να μείνει σπίτι γιατί απλά δεν έχει σπίτι. Και καταλήξαμε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει με μία μορφή που να παραδίδουμε εμείς το φαγητό, σαπούνια, ενημερωτικά φυλλάδια για το πώς θα προφυλαχθούν, αντισηπτικό, ό,τι είναι διαθέσιμο και έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε σε σημεία και διευθύνσεις που εκείνοι θα μας υποδείξουν ώστε να μην χρειάζεται να κάνουν ιδιαίτερες μετακινήσεις», λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής της ομάδας Steps, Τάσος Σμετόπουλος.

Το εγχείρημα που ξεκίνησαν τώρα με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, ονομάζεται Many Stops και αποτελεί ένα συνεργατικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν αρκετές οργανώσεις και συλλογικότητες όπως η SOS Refugiados, η Hope Cafe Refugee Soul Food, οι συλλογικές κουζίνες Mano Aperta και Khora, καθώς και οι οργανώσεις Help Refugees και Pampiraiki support Initiative. Ήδη, στις 4 πρώτες μέρες λειτουργίας του, διένειμε, μεταξύ άλλων, 570 μερίδες φρεσκομαγειρεμένου φαγητού, 540 μπουκαλάκια νερού, 30 σαπούνια, 20 αντισηπτικά, 10 υπνόσακους και 2 πακέτα γάντια.

Χρειάζονταν νερό

Αυτό που παρατήρησαν είναι ότι από τότε ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν μία τεράστια ανάγκη για νερό. «Μας ήταν αρκετά πρωτόγνωρη σαν ανάγκη, μας ζητούσαν νερό. Ήταν αρκετά σοκαριστικό», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σμετόπουλος. Οι φωνές που ζητούσαν νερό και φαγητό άρχισαν να πληθαίνουν, καθώς όπως εξηγεί, «ένας πληθυσμός άρχισε να εμφανίζεται γιατί σταμάτησε η υποστήριξη από κει που την είχαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό σε αυτό το κομμάτι».

«Αν κοιτάξει ο καθένας από εμάς δίπλα του χωρίς φόβο και τηρώντας αυτά που πρέπει να τηρηθούν για την ασφάλεια του καθενός και των άλλων, μπορεί να στηρίξει έναν άνθρωπο που αυτή τη στιγμή δεν έχει τη δυνατότητα να στηριχθεί μόνος του. Απλώς πρέπει να κοιτάξουμε και λίγο δίπλα», υπογραμμίζει ο κ. Σμετόπουλος.

Στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 122, στον Κεραμεικό η κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος»’ αποφάσισε μετά από 9 χρόνια συνεχούς παρουσίας της να αλλάξει κάποιες από τις βασικές της συνήθειες και να προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής. Καθημερινά από το 2011 μαγειρεύουν για όσους ανθρώπους το έχουν ανάγκη , πηγαίνοντας σε σημεία που γνώριζαν ότι υπάρχουν άτομα που δεν έχουν κάποια στέγη και τους προσφέρουν εκτός από τους πιάτο φαί, και μία συντροφιά.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η καθημερινότητα της κουζίνας έχει αλλάξει σημαντικά. «Πριν γίνει η ανακοίνωση για την απαγόρευση κυκλοφορίας, μία εβδομάδα από τότε που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αποφασίσαμε για να μην μεταδώσουμε τον ιό πουθενά να αναστείλουμε όλες τις δράσεις που κάναμε καθημερινά σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα και να συγκεντρωθούμε μόνο στη σίτιση των ανθρώπων που μένουν στον δρόμο. Το κάναμε αυτό έξω από τον χώρο που υπάρχει στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 122 στον Κεραμεικό με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις», σημειώνει.

Πλέον ένα με δύο άτομα ετοιμάζουν και μαγειρεύουν μέσα στον χώρο, σκουπίζουν και περνούν όλα τα μπολ με απολυμαντικό, καθαρίζουν το τραπέζι που πρόκειται να αφήσουν τις συσκευασίες με το φαγητό, κλείνουν τις συσκευασίες, βγάζουν το τραπέζι έξω από τον χώρο και τα αφήνουν κλειστά και συσκευασμένα εκεί. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονόπουλο κάθε μέρα σιτίζονται 150-200 άνθρωποι χωρίς να έχουν καμία επαφή μαζί τους. «Οι άνθρωποι αυτοί μας ευχαριστούν αλλά πλέον είναι αρκετά φοβισμένοι. Ο φόβος τους είναι τι κάνουμε, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει γιατί έχουν κλείσει όλα. Πιο πολύ θέλουν να μιλήσουν σε άλλους ανθρώπους, και εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους το προσφέρουμε. Αυτό για εμάς είναι το πιο δύσκολο κομμάτι διότι δεν είναι ωραίο να τους πηγαίνεις απλά ένα πιάτο φαγητό να τους το παρατάς και να φεύγεις. Η ομορφιά σε αυτή την πράξη είναι και το κομμάτι της επικοινωνίας», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης των δράσεων τους ο κ. Πολυχρονόπουλος συνεργάζεται πλέον με άτομα που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και να παίρνουν 20-30 μερίδες φαγητό την ημέρα αφήνοντας τις έξω από τα σπίτια ανθρώπων που δεν μπορούν να βγουν. «Ειδικά τώρα η αλληλεγγύη πρέπει να είναι πιο δυνατή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν δεν είμαστε μαζί ενωμένοι δεν πρόκειται να κάνουμε κανένας τίποτα. Να μην ξεχνάμε ποτέ ο ένας τον άλλο και να συνεχίζουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο με όποιες δυνάμεις έχουμε», υπογραμμίζει ο κ. Πολυχρονόπουλος στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Το εγχείρημα Μany Stops και η κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» δημοσιεύουν καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσουν και τις ανάγκες και ελλείψεις που παρουσιάζονται, για όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: lifo.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Κορωνοϊός: 38 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κορωνοϊός: 38 οι θάνατοι στην Ελλάδα 18

Κορωνοϊός – Ελλάδα

Aυξάνονται οι νεκροί από τον κορονοϊό και στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (29/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. στην καθιερωμένη ενημέρωση των 18:00. Ετσι, έξι επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38.

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα της νόσου, με το σύνολο των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 1.156.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας., σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών σημειώνοντας πως οι περισσότεροι είναι άνδρες, με ιατρικό ιστορικό. Πέντε, ωστόσο, εξήλθαν των ΜΕΘ. Επίσης, έχουν διενεργηθεί 15.151 τεστ.

«Προσοχή στην παραπληροφόρηση, η οποία μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό», τόνισε επίσης. Σημείωσε ότι είναι βραδύτερος ο ρυθμός της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας σε σχέση με άλλα κράτη, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία. «Να συνεχίσουμε ενωμένοι. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί, είναι αγαπημένα πρόσωπα, είναι ζωές», ήταν το μήνυμα που έστειλε. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα κρούσματα ανέρχονται στα 684.000, ενώ 32.000 είναι οι θάνατοι.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ