Connect with us

Αθλητικά

Ο Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” : Προκήρυξη του ποδηλατικού αγώνα “15η Ανάβαση Ταϋγέτου 2022”

Ανέβηκε

στις

ο σ.π.ο.κ. ''ο ευκλής'' : προκήρυξη του ποδηλατικού αγώνα “15η ανάβαση ταϋγέτου 2022” 7
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Ο Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής”  διοργανώνει τον διασυλλογικό αγώνα ποδηλασίας δρόμου ανάβασης σε μαζική εκκίνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, με την ονομασία “15η Ανάβαση Ταϋγέτου 2022”, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στην Καλαμάτα.

ο σ.π.ο.κ. ''ο ευκλής'' : προκήρυξη του ποδηλατικού αγώνα “15η ανάβαση ταϋγέτου 2022” 8

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Ανδρών – Γυναικών – Μάστερς (ΑΝΔ-ΓΥΝ) – Sportive Ανδρών (Ηλικιακά Γκρουπ: 19 – 29, 30 – 39, 40 – 49, 50+).
O αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π..
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 09:00 π.μ. Έναρξη Γραμματείας
10:00 π.μ. Τεχνικό Συνέδριο
11:00 π.μ. Εκκίνηση Όλων των κατηγοριών
14:00 μ.μ. Απονομές
ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Πλατεία 23ης Μαρτίου, Καλαμάτα.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Πλατεία 23ης Μαρτίου (Προεκκίνηση) – κύκλος πόλης – Πάνω μέρος Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (Εκκίνηση) – Εθνική Οδός Καλαμάτας/ Σπάρτης – Τουριστικό Ταϋγέτου (Τερματισμός).
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 12,27 χλμ. από Πλατεία 23ης Μαρτίου – Πάνω μέρος Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ: Πάνω μέρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (μετά από 12,27 χλμ. από την προ εκκίνηση).
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Τουριστικό Ταϋγέτου (στα 1350 μ. υψόμετρο) μετά από 33 χλμ. ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 45,27χλμ. με 1280 μ. υψομετρική διαφορά. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Στον διασυλλογικό αγώνα, οι συμμετέχοντες, πρέπει να έχουν δελτίο Ε.Ο.Π., ενεργό για το 2022. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π., με απεριόριστο αριθμό αθλητών, στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών και Μάστερς (Ανδ-Γυν).
ο σ.π.ο.κ. ''ο ευκλής'' : προκήρυξη του ποδηλατικού αγώνα “15η ανάβαση ταϋγέτου 2022” 9
Στην κατηγορία Sportive δικαιούνται, να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση, οι οποίοι θα υπογράψουν δηλώσεις (άρθρο 8 Ν. 1599 – 1986) κατά την παραλαβή του αριθμού τους και είναι από 19 ετών (γεννημένοι 2003).
Ποδηλάτες με ενεργό δελτίο για το 2022, στις κατηγορίες των διασυλλογικών αγώνων δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν στον αγώνα Sportive.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου και να υπακούουν σε κάθε εντολή του διοργανωτή, που αφορά την προστασία και την ασφάλειας τους.
ο σ.π.ο.κ. ''ο ευκλής'' : προκήρυξη του ποδηλατικού αγώνα “15η ανάβαση ταϋγέτου 2022” 10
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Τα σωματεία Ε.Ο.Π. που ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν στον διασυλλογικό αγώνα, να στείλουν δήλωση συμμετοχής, αναγράφοντας ονοματεπώνυμο αθλητή, αριθμό δελτίου Ε.Ο.Π. και έτος γέννησης.
Επίσης στην δήλωση συμμετοχής, θα αναφέρεται και ο αρχηγός ομάδας κάθε σωματείου. Όποιοι αθλητές θα συμμετάσχουν στην κατηγορία Sportive, θαπρέπει να το δηλώσουν και αυτοί στο email: efklis1894@gmail.com
ή στα τηλ. 27210-90627 και 697 425 2234 μέχρι την Κυριακή 25/09/2022 και ώρα 21:00 μ.μ.
ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 € για όλους τους αθλητές, όλων των κατηγοριών. Τα παράβολα κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό με IBAN GR8601102200000022066026141
Τα σωματεία μπορούν να καταθέτουν συγκεντρωτικά τα παράβολα συμμετοχής για όλους τους αθλητές τους. Μεμονωμένες πληρωμές θα αναγράφουν ως αιτιολογία τον ονοματεπώνυμό τους. Τυχόν προμήθειες – έξοδα συναλλαγών βαρύνουν τους συμμετέχοντες.
ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση – Χρηματικό έπαθλο στο νικητή Γενικής Κατάταξης (100 €) – Παροχή υδροδοσίας (περιοχή Αρτεμισίας- Ξενοδοχείο Δένθις) – Μπανάνα και νερό στην γραμματεία κατά την παραλαβή των αριθμών αγώνα – Χάρτινη τσάντα με τοπικά προϊόντα Π.Ο.Π. στην γραμματεία κατά την παραλαβή των αριθμών αγώνα (προσφορά του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας) – Γεύμα με ζυμαρικά στον τερματισμό (προσφορά των χορηγών του συλλόγου μας)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: H Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 09:00 π.μ. στην Πλατεία 23ης Μαρτίου της Καλαμάτας. Οι αρχηγοί των ομάδων, θα προσέλθουν στην Γραμματεία, με τα δελτία των αθλητών τους για επίδειξη δελτίων, πληρωμή του παραβόλου συγκεντρωτικά ανά ομάδα, και παραλαβή των αριθμών του αγώνα, μέχρι και 60’ πριν την εκκίνηση.
Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα, ανά κατηγορία και ανά ομάδα, μέχρι και 15’ πριν την έναρξη της κατηγορίας τους, με την αγωνιστική τους εμφάνιση και τους αριθμούς αγώνα τοποθετημένους.
Οι ποδηλάτες που συμμετέχουν στην κατηγορία Sportive, θα πρέπει να προσέλθουν μέχρι και 60’ πριν την εκκίνηση τους, με αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας καθώς και με Κάρτα Υγείας ή Ιατρική βεβαίωση Ικανότητας άθλησης σε ισχύ για την ημερομηνία του αγώνα.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Το τεχνικό συνέδριο των αρχηγών των ομάδων θα γίνει στις 10:00 π.μ. στον χώρο της Γραμματείας. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο ποδηλατικός αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία Δρόμου, καθώς και την εγκύκλιο της T.E. της Ε.Ο.Π. 11/2022 Αγώνων Αναβάσεων.
ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Στους αγώνες ανάβασης δεν επιτρέπεται η συνοδεία οχημάτων υποστήριξης Ομάδων ή μεμονωμένων αθλητών. Ο Διοργανωτής θα παρέχει Τεχνική Βοήθεια από Ουδέτερο Όχημα. Επίσης, θα υπάρχει ζώνη Τεχνικής Βοήθειας, που θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο.
ΟΡΙΟ ΧΡΟΝΟΥ: Οι συμμετέχοντες για να λάβουν κατάταξη πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 2 ώρες και 30 λεπτά.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στους διασυλλογικούς αγωνες: 1ος νικητής Κύπελλο, μετάλλιο, και δίπλωμα συμμετοχής και 2ος, 3ος, 4ος, 5ος, 6ος μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.
Η κατηγορία ΜΑΣΤΕΡΣ θα βραβευτεί ξεχωριστά ως υποκατηγορίες Α ́- Β ́- Γ ́- Δ ́ – ΓΥΝ. Η κατηγορία Sportive θα βραβευτεί ανά ηλικιακή κατηγορία (19 – 29), (30 – 39), (40 – 49) και (50+ ετών).
Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας ηλικιακής κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον 6 συμμετοχές.
ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ : Νικητής γενικής κατάταξης στο sprint τερματισμού, στο 33ο χλμ. = 100 ευρώ. Το χρηματικό έπαθλο θα δοθεί κατά τις απονομές, και θα δοθεί στην Γενική Κατάταξη, ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία ανήκει ο νικητής του επάθλου.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Τουριστικό Ταϋγέτου, στις 14:00 μ.μ.. Οι νικητές θα προσέλθουν με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.
ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα οριστεί από την Ε.Ο.Π.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Οικονομοπούλου Ελένη, efklis1894@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας 27210 90627 και 697 425 2234.
Διευκρινήσεις και πληροφορίες επίσης, στον κ. Πάνο Βεργετόπουλο (υπεύθυνος τμήματος ποδηλασίας ”Ευκλή”) στο τηλ. 6932204166.
ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους
στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.
Υ.Γ.: Γνωρίζουμε ότι είναι μεγάλο το κείμενο, αλλά όποτε βρείτε χρόνο και χώρο δημοσίευσε το.
Όλοι εμείς που εθελοντικά στηρίζουμε τον ”Ευκλή”, θα σας είμαστε υπόχρεοι.
Με εκτίμηση
Ελένη Οικονομοπούλου

Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας “ΕΥΚΛΗΣ”
efklis1894@gmail.com

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ