Kalamata Times

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας για τα μέτρα πολιτικής προστασίας λόγω καύσωνα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας για τα μέτρα πολιτικής προστασίας λόγω καύσωνα 1
Κοινοποιησέ το

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος παραχώρησε σήμερα, 2 Αυγούστου, συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί συνέχεια του παρατεταμένου καύσωνα.

Ειδικότερα ανέφερε ότι ο καύσωνας σε συνδυασμό με την ανομβρία της τελευταίας περιόδου, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών. Η ΠΕ Μεσσηνίας βρίσκεται σήμερα (2-8-2021) και αύριο (3-8-2021) σε κατηγορία κινδύνου 4, το οποίο μπορεί να συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα και τις καιρικές προβλέψεις.

Κατόπιν επίσης εγγράφου του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, το οποίο  απευθύνεται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις Περιφέρειες, στους Δήμους και στα σώματα ασφαλείας, ζητά άμεση ετοιμότητα και λήψη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα που συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες.

Η ΠΕ Μεσσηνίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία διενεργεί περιπολίες και βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των συνθηκών.

Σε αντίστοιχη ετοιμότητα βρίσκονται και οι υπηρεσίες της ΠΕ Μεσσηνίας και είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής σε προσωπικό και μέσα, εφόσον αυτό ζητηθεί.

Ανάλογη συνεργασία, όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης υπάρχει με όλους τους Δήμους του νομού, οι οποίοι βρίσκονται και αυτοί σε ετοιμότητα.

Ειδικότερα τονίστηκε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα είναι αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς, δάση και σε ευπαθείς περιοχές, σύμφωνα με την απόφαση  που ισχύει, στις περιπτώσεις κατηγορίας Κινδύνου 4: Πολύ Υψηλή & 5: Κατάσταση Συναγερμού.

Η ανωτέρω απόφαση προβλέπει:

Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση και εν γένει δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας (ευπαθείς περιοχές) της Π.Ε. Μεσσηνίας, στις περιοχές που αναφέρονται ακολούθως:

Δήμος Δυτικής Μάνης

Δήμος Καλαμάτας

Δήμος Μεσσήνης

Δήμος Οιχαλίας

 Δήμος Πύλου-Νέστορος

 Δήμος Τριφυλίας

Τέλος, για άλλη μια φορά ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την προσοχή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι στις δύσκολες αυτές καιρικές συνθήκες, με στόχο την αποτροπή δύσκολων καταστάσεων.


Κοινοποιησέ το
Exit mobile version