Kalamata Times

Μύθοι, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες στην Ελλάδα του 21ου αιώνα

Μύθοι, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες στην Ελλάδα του 21ου αιώνα 2
Κοινοποιησέ το

Μύθοι, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες στην Ελλάδα του 21ου αιώνα

Παρότι οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες ήταν δημιουργήματα της αμάθειας, της ανασφάλειας, της άγνοιας και πολλές φορές του φόβου των απλοϊκών ανθρώπων, παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα αν δούμε μαύρη γάτα στο διάβα μας θα κάνουμε το σταυρό μας, Τρίτη και 13 είναι …γκαντέμικη ημέρα, ενώ εάν σπάσουμε καθρέφτη προετοιμαζόμαστε για 7 χρόνια γρουσουζιάς και πολλά άλλα ευφάνταστα που από τα αρχαία ακόμα χρόνια, αλλά και τα νεότερα, οι Έλληνες έδιναν και δίνουν μεγάλη σημασία.

Υπάρχουν μύθοι, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες στην Ελλάδα τις οποίες δεν μπορείτε να φανταστείτε. Δοξασίες που επικρατούσαν πολλά χρόνια πριν αλλά δεν έχουν ξεχαστεί μέχρι σήμερα παρότι οι καιροί έχουν αλλάξει και οι προκαταλήψεις έχουν περιοριστεί, οι οποίες αντέχουν στον χρόνο μεταφερόμενες προφορικά από γενιά σε γενιά!

 

ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ

Οι προλήψεις ήταν πολύ διαδεδομένες στα χωριά της Ελλάδας. Τις ήξεραν οι μεγάλοι και προσπαθούσαν να τις μεταδώσουν και στους νεότερους. Προλήψεις και δεισιδαιμονίες υπάρχουν πάρα πολλές και κάθε χώρα και πολιτισμός έχει και τις δικές του, έτσι και η χώρα μας. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε σήμερα μια πλήρης λίστα με προλήψεις και δεισιδαιμονίες στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Απολαύστε τις …

ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Μύθοι, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες στην Ελλάδα του 21ου αιώνα


Κοινοποιησέ το
Exit mobile version