Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Μπούζα: Επερώτηση για τη διάθεση των διαφημιστικών κονδυλίων στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ανέβηκε

στις

bouza
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Αντωνία Μπούζα για τα διαφημιστικά κονδύλια στην περιφέρεια

Επερώτηση της  Περιφερειακής Συμβούλου Πελοποννήσου Αντωνίας Μπούζα στο περιφερειακό συμβούλιο για τη διάθεση των διαφημιστικών κονδυλίων στα ΜΜΕ της περιφέρεια Πελοποννήσου, από το πρόγραμμα Δράσεις δημοσιότητας και προβολής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2014-2020 για το έτος 2020.

Αναλυτικά:

Η  Νομοθεσία  προβλέπει και υποστηρίζει την στήριξη των περιφερειακών ΜΜΕ, προκειμένου ο πλουραλισμός της ενημέρωσης και της γνώσης των πολιτών για τα περιφερειακά ζητήματα, να ενισχύσει τη δημοκρατικότητα και την κοινωνιολογική-πολιτιστική προσέγγιση των ζητημάτων του τόπου μας , κάνοντας κοινωνούς της αυτοδιοικητικής  πραγματικότητας τους πολίτες.

Με δεδομένη στην ανάρτηση στο Διαύγεια την 5-6-2020, αποφάσεων που αφορούν τη δημοσιότητα  του 1ου υποέργου, με τίτλο «Δράσεις /ενέργειες δημοσιότητας και προβολής», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020 για το έτος 2020» και επειδή διαπιστώθηκε πάρα  πολύ μεγάλη διαφορά στα χορηγούμενα ποσά στα ηλεκτρονικά Περιφερειακά ΜΜΕ, που εκπέμπουν στις ίδιες ακριβώς περιοχές, παρακαλώ όπως ενημερωθώ τόσο εγώ, όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο, για τα κατωτέρω:

Ερωτώ λοιπόν εσάς κ.Περιφερειάρχα, που έχετε την αποκλειστική ευθύνη.

  1. Βάσει ποίου Νομοθετικού πλαισίου και ποίων σχετικών διατάξεων έγινε η επιλογή των χρηματικών ποσών ανά μέσο ενημέρωσης, που δυστυχώς παρουσιάζουν τέτοιες μεγάλες διαφορές;
  2. Ποίο είναι το προς διάθεση χρηματικό ποσό της συγκεκριμένης διαφημιστικής καμπάνιας;
  3. Σε δηλώσεις σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο κάνατε γνωστό, πως έχετε χρηματοδοτήσει με απ΄ευθείας ανάθεση  συγκεκριμένα ΜΜΕ τα οποία και κατονομάσατε, προκειμένου να μεταδίδουν απ΄ευθείας τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου , πράγμα που δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα, όπως όλοι γνωρίζουμε. Τι έχετε κάνει ενώ έχετε γνώση γι΄αυτό;
  4. Με ποία επιλογή και κριτήρια προέκυψαν οι δύο απ΄ευθείας αναθέσεις των 25.000 ευρώ η κάθε μία σε συγκεκριμένες ΙΚΕ ( Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες) και ποία η σχέση και η συνεργασία των ΜΜΕ που εσείς ο ίδιος κατονομάσατε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αυτές τις συγκεκριμένες εταιρείες;
  5. Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της Περιφερειακής σας Αρχής μέχρι σήμερα, ποία ήταν η χρηματοδότηση που δώσατε ανά ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης της Πελοποννήσου για έτερο λόγο και ποία η χρηματοδότηση για την προστασία από τον covid19 , για τα 2 σποτ που παρουσιάσατε; Γιατί άραγε φτιάξατε 2 σποτ;
  6. Ποίο είναι το ποσό που δαπανήσατε για την παραγωγή των σποτ και με ποία διαδικασία και κριτήρια έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης που έκαναν την παραγωγή;

Ο σεβασμός στην Πελοποννησιακή κοινωνία απαιτεί να έχουν γνώση οι πολίτες όσων συμβαίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η αντικειμενικότητα ,ο πλουραλισμός η διαφάνεια και ο σεβασμός στα αιρετά όργανα , έπρεπε να είναι ζητούμενο από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας .

Ελπίζω να ξεκαθαρίσετε το θολό τοπίο που δημιουργήσατε , διότι έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες που αγωνιούν για την επιβίωσή τους.

Επίσης

Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με αποφάσεις της ΕΝΠΕ και για αιτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την ΕΝΠΕ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπείται αρμοδίως στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ .

Δυστυχώς ένα έτος κοντά μετά τις αλλαγές στη Διοίκηση των Περιφερειακών Αρχών και παρά τα σημαντικά θέματα και τις μεγάλες αλλαγές που επήλθαν σε μείζονος λειτουργίας θεσμικά ζητήματα , η εκπροσώπηση της Περιφερειακής Αρχής κινείται κυριολεκτικά εν κρυπτώ και με σιωπή περί των πρωτοβουλιών, αλλά  και των αιτημάτων που αφορούν την Περιφέρειά μας .

Στην ΕΝΠΕ, εκπροσωπούνται όλες οι Περιφέρειες της Χώρας και εξ΄αρχής, επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο ανάδειξης των αιτημάτων των Περιφερειών για την καλυτέρευση και τη διευκόλυνση της αποστολής τους , ευρισκόμενη συλλογικά και όχι μεμονωμένα, σε επαφή με την εκάστοτε κυβερνητική ηγεσία προς επίλυση διαφόρων καίριων ζητημάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω κι επειδή ουδέποτε θεωρήσατε απαραίτητο να πράξετε τα αυτονόητα, δηλαδή να ενημερώσετε Σώμα για τις συνεδριάσεις, τις εξελίξεις , τα ψηφίσματα και τη δική μας θέση σε όλα αυτά, παρακαλώ όπως  μετά από τις συνεδριάσεις της ΕΝΠΕ  οι εκπρόσωποι της Πελοποννήσου,  ενημερώνουν ενδελεχώς το Περιφερειακό Συμβούλιο,  όπως  άλλωστε γινόταν ανελλιπώς την προηγούμενη Περιφερειακή περίοδο. 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλώ όπως ενημερώσετε το Σώμα :

1.Αν σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, η Περιφέρειά μας αιτήθηκε αλλαγή του άρθρου 93 του Ν.4623/2019 που αφορά τους Περιφερειακούς Συντονιστές  Πολιτικής Προστασίας και αν ναι, για ποιο λόγο?

2.Ζητήθηκε στην ΕΝΠΕ, η κατάθεση σχετικού ψηφίσματος για το ανωτέρω θέμα και αν ναι από ποία Περιφέρεια της Χώρας ζητήθηκε ;

Σχετικά με το θέμα που ερωτώ και αφορά την ΕΝΠΕ, παρακαλώ όπως επιπροσθέτως απαντηθούν και τα κατωτέρω ερωτήματα τα οποία συνδέονται άμεσα:

  1. Επιτρέπει ο Ν.4623/2019 την αλλαγή έδρας για τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, διότι αναφέρθηκε ως έδρα του η Περιφ. Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ ο Νόμος ορίζει διαφορετικά και

2.Προέκυψε κάποιο πρόβλημα ή όχι, σχετικά με το πρόσωπο της επιλογής του κ. Περιφερειάρχη για τη θέση του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου, διότι  μετά την ανακοίνωση του ονόματος από τον κ.Περιφερειάρχη και παρά την σαφή αναφορά του Νόμου, δεν υπάρχει σχετική γνώση στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο, για την εξέλιξη της υπόθεσης.

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ