Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: “Ανάπτυξη χωρίς ευημερία του λαού δεν έχει περιεχόμενο”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: "Ανάπτυξη χωρίς ευημερία του λαού δεν έχει περιεχόμενο" 1

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε εχθές το βράδυ Κυριακή 18 Αυγούστου 2019, στο Μελιγαλά η ορκωμοσία της νέας Δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου, καθώς και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Στην τελετή προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε στη Δήμαρχο κάθε επιτυχία στο έργο της, τονίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού. ” Ανάπτυξη χωρίς ευημερία του λαού δεν έχει νόημα και περιεχόμενο“, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η νέα Δήμαρχος με τη σειρά της ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την παρουσία του στην τελετή υπογραμμίζοντας ότι ο καθημερινός της αγώνας για τον Δήμο, θα διέπετε από εντιμότητα, διαφάνεια και συνεργασία.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: "Ανάπτυξη χωρίς ευημερία του λαού δεν έχει περιεχόμενο" 2

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Δήμος Καλαμάτας και ΠΕ Μεσσηνίας για τις περιοχές των χωριών του Ταϋγέτου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δήμος Καλαμάτας και ΠΕ Μεσσηνίας για τις περιοχές των χωριών του Ταϋγέτου 13

ΟΧΕ Ταϋγέτου

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Ταϋγέτου, η συνεργασία Δήμου Καλαμάτας και Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και οι σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται μέσω του σχεδίου που συντάσσεται από τις υπηρεσίες, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης, σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, υπό το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου και της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ΟΧΕ, με προϋπολογισμό 25.000.000 €, αφορά τις περιοχές των χωριών του Ταϋγέτου, τόσο στην πλευρά της Λακωνίας, όσο και στην πλευρά της Μεσσηνίας και η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτη. Η κατανομή των χρημάτων θα γίνει αναλογικά, ένα ποσό περί των 20 εκατ. € θα διατεθεί για παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα, ενώ περί τα 5 εκατ. € για παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με το Δήμο Καλαμάτας από την πλευρά του να συμβάλει σε επίπεδο μελετών, αλλά και παροχής συγκεκριμένων δεδομένων για την περιοχή.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η διαβούλευση με τις δημοτικές παρατάξεις, φορείς και συλλόγους, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική πρόταση.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Έρχεται Καλαμάτα με τα τρακτέρ ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Με μεγάλη συμμέτοχη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 1-6-2020, η Γενική Συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου και στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική κινητοποίηση στους δρόμους της Μεσσήνης.

Δείτε τι αποφασίσθηκε στη συνέλευση:

· Αποφασίστηκε η συνεχεία των κινητοποιήσεων μας. Πρώτο ραντεβού την Τρίτη 2 Ιούνη για πορεία στην πόλη της Καλαμάτας

· Αποφασίσαμε ότι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Έναν αγώνα που αφορά στην κυριολεξία την επιβίωσή μας.

Για άλλη μια χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί θα χάσουμε το εισόδημα μας. Η φετινή καταστροφή στην ελιά λόγο καύσωνα είναι ταφόπλακα. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά με χαμένο εισόδημα.

Ενώ ταυτόχρονα όλοι οι αγρότες – κτηνοτρόφοι πουλάμε τα προϊόντα μας κάτω από το κόστος παραγωγής. Η κατάσταση με τις πατάτες, γάλα, κρέας κτλ είναι χαρακτηριστική

Την ίδια στιγμή το κόστος εκτοξεύεται, η φοροληστεία μας συνεχίζεται, ενώ ο λαός ακριβοπληρώνει τα δικά μας προϊόντα (που τα δίνουμε σχεδόν τζάμπα)

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός – οι αγρότες καταστρεφόμαστε.

Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα η κυβέρνηση.

Να εξασφαλιστεί σε όλους τους αγρότες το χαμένο εισόδημα.

Την στιγμή που η κυβέρνηση μοιράζει δις σε βιομηχάνους, ξενοδόχους κτλ, απαιτούμε μέτρα στήριξης – αποζημίωση για το χαμένο μας εισόδημα. Ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε φέτος τις οικογένειές μας και να ξανάκαλλιεργήσουμε το χρόνου. Εδώ και τώρα:

· Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις

· Αποζημίωση στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο. Η δικαιολογία του ότι ο κανονισμός στου ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή είναι γελοία. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση. Όπως με πολύ μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δις στους ξενοδόχους, να βρει τον τρόπο να μας αποζημιώσει. Έχουμε πληρώσει χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια.

· Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.

· Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, σε φυτικό και ζωικό απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής του. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τα τηλέφωνα τα «δημοτικά συμβούλια»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τα τηλέφωνα τα «δημοτικά συμβούλια» 14

Λαϊκή Συσπείρωση Μεσσηνίας

Δελτίο τύπου

Για τα τηλεφωνικά «δημοτικά συμβούλια»

Oι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλουμε την τακτική των  δημοτικών αρχών   για διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων μέσω τηλεφώνου με πρόφαση τον κορονοϊό. Είχαμε αντιδράσει από την αρχή αυτής της  απαράδεκτης διαδικάσιας σε κάθε δήμο ξεχωριστά.

Συγκεκριμένα, από την στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας οι δημοτικές πλειοψηφίες «κρύβονται» πίσω από τηλεφωνικά ( ή ηλεκτρονικά μέσω μέιλ)  « δημοτικά συμβούλια» όπου πρακτικά ο πρόεδρος του Δ.Σ τηλεφωνεί στα μέλη και τους ζητεί να ψηφίσουν πάνω στα θέματα που φέρνει η πλειοψηφία. Ούτε συζήτηση, ούτε διευκρινήσεις, ούτε αντίθετες γνώμες και ζύμωση. Ένα σκέτο ναι/όχι/παρόν.

Η πείρα από μια σειρά δήμους λέει ότι, εν μέσω πανδημίας και με αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, τα Δ.Σ γίνονταν με τηλεδιασκέψεις όπου όλες οι παρατάξεις μπορούσαν να εκφράσουν τις απορίες, τη γνώμη και τις απόψεις τουςγια τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, να βάλουν θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά από ολοκληρωμένη συζήτηση κατέληγαν στην αντίστοιχη ψηφοφορία.

Τι να υποθέσουμε; Ότι δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ τα σπίτια/ γραφεία των μελών της δημοτικής πλειοψηφίας, ότι περιφρονούν το θεσμό των Δημοτικών Συμβουλίων και το ρόλο που αυτά επιτελούν στον σχεδιασμό και έλεγχο των αποφάσεων της πλειοψηφίας ή ότι «κρύβονται» γιατί θέλουν να «κρύψουν» από τους δημότες τις αποφάσεις τις οποίες πήραν;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας με την οποία γίνονται οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι το παράδειγμα του Πύλου –Νέστορος , όπου  στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο(31/5/20) υπήρχε ως θέμα ανάκληση «απόφασης» που πήρε η δημοτική πλειοψηφία με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο στις 30/4/20.

Τα δημοτικά συμβούλια δεν είναι γκάλοπ για να γίνονται τηλεφωνικά! Οι αποφάσεις που λαμβάνονται επηρεάζουν τη ζωή χιλιάδων δημοτών!

Ειδικά τώρα, που ανοίγουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες σχολεία, μαγαζιά , έστω και με προφυλάξεις, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης σε κατάλληλα επιλεγμένο χώρο και με όλα τα μέτρα προστασίας.  Να γίνει συζήτηση για θέματα που οι  δημοτικές πλειοψηφίες και μειοψηφίες  δεν έχουν  πει κουβέντα όπως η πυροπροστασία, η καταστροφή των αγροτών από τον καύσωνα, τα μέτρα στήριξης που πρέπει να πάρουν  οι Δήμοι για να στηρίξουν τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό και τα μικρομάγαζα, την επαναλειτουργία των δημόσιων δομών εκπαίδευσης και τόσα άλλα.

Να ελεγχθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι «αποφάσεις» που πήραν  οι δημοτικές πλειοψηφίες  με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο διεξαγωγής των «συμβουλίων».

Απαιτούμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε δια ζώσης συνεδρίαση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους της Μεσσηνίας

Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση

  • Αποστολοπούλου Σοφία –Πύλου Νέστορος
  • Θεοδωρακόπουλος Χρήστος-Μεσσήνης
  • Κουκούμης Σαράντος –Τριφυλίας
  • Ρειτζόπουλος Κώστας-Οιχαλίας
  • Ταβουλαρέας Πέτρος-Δυτικής Μάνης

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ